misza_kazak Mobilizacyjny klip 05.02.15, 01:16 ????? ???????? - ??????????????? ????? (English subtitles) Mobilizacyjny klip - sa angielskie subtitry Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Dzon, nie rozumiem... 05.02.15, 01:38 Dzon, nie rozumiem... Czy te $5 miliardow ktorzy wydalismy na Ukrainie poszli na to zeby kupic Rosjanom KRym? Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Wierze w Ukraine! 05.02.15, 01:59 Wierze w Ukraine! Jesli bedziemy ciezko pracowac, to za 15-20 lat osiagniemy poziom za czasow Janukowicza! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Pan general! 05.02.15, 11:37 Dzwoni oficer SZU z frontu do generala w Kijowie: - Pan general! Nas 200 i separatystow 200. Co mamy robic? -Trzymajcie sie - zaraz wyslemy czolgi! za pol godziny: - Pan general! Nas juz 100, a separatystow 300. Czolgi beda? - Beda! jeszcze za pol godziny: - Pan general! Nas tylko 10, a separatystow 390. Separatysci pytaja: czolgi beda?!? Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak PO dlugich dyskusjach 05.02.15, 12:04 PO dlugich dyskusjach czy prawidlowo "na Ukraine" czy "w Ukrainie" ukrainskiej poborowy zadecydwali ze prawidlowo "z Ukrainy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: PO dlugich dyskusjach 05.02.15, 12:26 > czy prawidlowo "na Ukraine" czy "w Ukrainie" ukrainskiej poborowy zadecydwali z > e prawidlowo "z Ukrainy" :) a ja powiem w Ukrainę a potem i w Alaskę bo na Sybir to juz nie Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: PO dlugich dyskusjach 05.02.15, 12:42 lara9369 napisał(a): > a ja powiem w Ukrainę Nie jestes ukrainskich poborowym, to mozesz mowic czego chcesz. Tobie to nic nie kosztuje. A poborowi mowia "z Ukrainy". Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: PO dlugich dyskusjach 05.02.15, 12:48 misza_kazak napisał: > A poborowi mowia "z Ukrainy". no to zależy czy "wchodit" albo i - "wychodit" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: PO dlugich dyskusjach 05.02.15, 13:17 lara9369 napisał(a): > misza_kazak napisał: > A poborowi mowia "z Ukrainy". > no to zależy czy "wchodit" albo i - "wychodit" > :/ Uni nawet nie wychodza, a uciekaja. I to calymy wsiami i osiedlami. Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: PO dlugich dyskusjach 05.02.15, 13:22 misza_kazak napisał: > lara9369 napisał(a): > > > misza_kazak napisał: > A poborowi mowia "z Ukrainy". > > no to zależy czy "wchodit" albo i - "wychodit" > > :/ > > Uni nawet nie wychodza, a uciekaja. I to calymy wsiami i osiedlami. no to mydło Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl ATO 06.02.15, 08:30 pbs.twimg.com/media/B9JMFpqIEAAjT9r.jpg Co znaczy skrot ATO... Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: ATO 06.02.15, 09:23 anton_pl ATO to skrót od "Antysłowiańska Organizacja Terrorystyczna" czyli że skierowana przeciwko Słowianom Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: ATO 06.02.15, 10:42 lara9369 napisał(a): > ATO to skrót od "Antysłowiańska Organizacja Terrorystyczna" > czyli że skierowana przeciwko Słowianom No tyle to ja po rusku umie :D Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: ATO 06.02.15, 11:00 anton_pl A o co chodziło z tym ATO? Z grubsza to obszar działań wojennych na wschodzie Ukrainy, inne znaczenie tego skrótu to generalnie wszystkie działania związane z zapobieganiem terroryzmu. Natomiast na podanym linku jest jak widać, sam potrafisz przeczytać :) Chodzi o aluzję co do tego, żaeojna na Ukrainie została sprowokowana i jest finansowana przez... nację której nie wolno glośno o nic obwiniać i jest skierowana na wzajemne wyniszczenie się Słowian nawzajem w tym konflikcie Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: ATO 06.02.15, 11:06 kiedy masz więcej niż jednego wroga to jest najsprytniejszy sposób aby się pozbyć lub osłabić ich nawzajem, należy sprytnie rozpętać wojne miedzy wrogami swoimi i niech sie tłuką ile wlezie skoro durni, wiatr im w żagle Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: ATO 06.02.15, 22:31 lara9369 napisał(a): > o aluzję co do tego, żaeojna na Ukrainie została sprowokowana i jest finansowan > a przez... nację której nie wolno glośno o nic obwiniać i jest skierowana na wz > ajemne wyniszczenie się Słowian nawzajem w tym konflikcie Aluzja to jest ze nazisci najechali na wschod, chociaz mozna i odbierac tak jak piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Troche OT - Przygody POlaka w Rosji :) 06.02.15, 20:20 Autostopem na koniec świata [;Trailer 1]; Przejechal cala Rosje. Swietnie sie bawil jak widze :) Odpowiedz Link Zgłoś
aardwolf_ge Re: Troche OT - Przygody POlaka w Rosji :) 06.02.15, 22:05 Z moich doświadczeń z podroży po Europie wynikło, że najbardziej gościnni są Rosjanie, na tyle że nieraz oferują nocleg bez pytania. Drudzy w kolejności co mnie bardzo zdziwiło to narody niemieckojęzyczne: Niemcy, Austriacy i niemieckojęzyczni Szwajcarzy. Na tyle że kiedy jeździłem po Skandynawii to częściej zatrzymywałem się u Niemców niż u rodowitych Skandynawów. Dobrze wspominam też Amerykanów i Kanadyjczyków którzy przenieśli się do Europy, ale tu trzeba wziąć pod uwagę, że tylko specyficzni Amerykanie przenoszą się do Europy. Najgorsi byli Ukraińcy. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Troche OT - Przygody POlaka w Rosji :) 07.02.15, 14:34 Moj ojciec w 1998 roku przyjezdzal do mnie na tydzien do Radomia (studiowalem wtedy w POlsce) i 2 razy jego POlacy zapraszali wprost z ulicy do siebie na obiad zeby porozmawiac o Rosji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lara9369 Re: Troche OT - Przygody POlaka w Rosji :) 07.02.15, 14:49 misza_kazak napisał: > Moj ojciec w 1998 roku przyjezdzal do mnie na tydzien do Radomia (studiowalem w > tedy w POlsce) i 2 razy jego POlacy zapraszali wprost z ulicy do siebie na obia > d zeby porozmawiac o Rosji :)) Porozmawiać w jakim kontekscie? Gro osób szuka sobie Rosjan po to, aby podtwierdzic swoją tezę, że ruski są winni wszystkiego. to oni nam /nas : to (ub i tamto) zrobili, grabili, okradli, gwałciły etc... w temacie, szkoda że prawie nikt już nie pamięta o tym, że dopiero ruski wybudowali kanalizacje w Wa-wie, przed okupacją Rosyjską było szambo. Kiedyś przytrafił mi się bodajże na Onet.pl artykul pot tytulem "rozbiory oznaczały dla Polski postęp i modernizację", niestety, tak szybko zniknął, a szkoda ciekawe fakty były podawane CZęsto mówi sie o tym że np "ciapatym" w Indiach to ci brytyjczycy tyle a tyle, a oni ich przegnali i gdyby nie Brytyjczyc to by ci ciapaci .... To samo ostatnio przyszło mi usłyszeć w kontekście Afryki, ile to wszystkiego biali dla nich... Odmawiając innym prawo do wolności i wyboru drogi, dlaczego tak bardzo uzalamy sie nad tym, że nas ktos niewolił??? Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Hrywna uczy Ukraine plywac 06.02.15, 22:34 pbs.twimg.com/media/B9Lu_tQIMAAK_d2.jpg I mowi: zelezniaka poprobuj, co na nasze sie chyba przeklada ze poprubuj stylem siekiery xD Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Amerykańska broń na Ukrainie! 07.02.15, 23:06 pbs.twimg.com/media/B9Q76SgCYAADRTw.png:large Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Sakaszwilli juz raz na Rosje napadal. 08.02.15, 00:18 Sakaszwilli juz raz na Rosje napadal. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Obama : "Nam udalo sie izolowac Rosje" 08.02.15, 00:21 Obama : Nam udalo sie izolowac Rosje Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Poroszenko marzy o atomowej teczce... 08.02.15, 00:23 Poroszenko marzy o atomowej teczce... ale narazie musi zadowalac sie teczka magika :)) Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Lawrow: "Mowia, ze onanizujesz Obamie." 08.02.15, 00:27 Lawrow: Mowia, ze onanizujesz Obamie. Kerry: "Klamstwo! Kto to powiedzial, jakie sa dowody?" Lawrow: "Pisza na Facebooku, w tweeterze" Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Chce uslyszec 3 glownych slowa 08.02.15, 00:32 Chce uslyszec 3 glownych slowa "Dawaj dzielic POlske" Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Chochly se poprawily 08.02.15, 10:31 pbs.twimg.com/media/B9T5a8bCIAAC4VS.jpgxD Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl A co to znaczy??? 08.02.15, 14:41 pbs.twimg.com/media/B9Uqd7NIYAAYVSR.jpg Bo nie panimaju? Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: A co to znaczy??? 08.02.15, 16:49 anton_pl napisał: > pbs.twimg.com/media/B9Uqd7NIYAAYVSR.jpg > Bo nie panimaju? Ja tez nie lapie kontekstu. Powiedzienie "Na troich" oznacza picie wodki w trojke. Zwykle jak chca sie napic to szukaja trzeciego, bo tradycja mowi, ze jesli pijesz sam albo w dwojke to jestes alkocholikiem, a normalny czlowiek pije w kompanii co najmniej 3 ludzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: A co to znaczy??? 08.02.15, 17:20 misza_kazak napisał: > c to szukaja trzeciego, bo tradycja mowi, ze jesli pijesz sam albo w dwojke to > jestes alkocholikiem, a normalny czlowiek pije w kompanii co najmniej 3 ludzi : Aaa, teraz wszystko jasne, a tego to nie wiedziałem :D, ja dajmy na to pije sam, ale nigy sie nie upijam :D Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: A co to znaczy??? 08.02.15, 21:31 anton_pl napisał: > Aaa, teraz wszystko jasne, a tego to nie wiedziałem :D, ja dajmy na to pije sam > , ale nigy sie nie upijam :D W ROsji pic samemu uwaza sie za wstyd - czesto chodza po sasiadach i mowia - idzoemy do mnie - mam co pic :)) Bo lepiej podzielic sie swoja wodka z maloznajomymi ludzmi niz pic samemu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: DNRis 08.02.15, 16:31 Tez tego filmu nie znam i nie jarze, a ponizej co dalem to o co chodzi?, a pod Dobalcewem wysyp holowanych Nonoczek jest, dalem na watku o Ukrainian :D Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: DNRis 08.02.15, 16:47 anton_pl napisał: > Tez tego filmu nie znam i nie jarze, a ponizej co dalem to o co chodzi?, a pod Antonie, to jest najpopularniejszy serial "Gra tronow" ("Game Of thrones"). POhaterka w oruyginalu ma na imie Daenerys co brzmi jako DeNeRis :)) W serialu i ksiazce ona walczy z tyranami, uwalnia niewolnikow i jest liderem wolnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak "Dyplomy, paszporty, zaswiadczenia!" 10.02.15, 01:16 Dyplomy, paszporty, zaswiadczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Nigdy jeszcze Sztirliz nie byl tak bliski porazki 10.02.15, 17:55 Nigdy jeszcze Sztirliz nie byl tak bliski porazki Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Wielka roznica 11.02.15, 01:57 Wielka roznica "demorkatyczny" i "narodny" prezydent POroszenko dzis mianowal swego krewnego generalnym prokuratorem Ukrainy. Dokladnie tk samo jak poprzedni "korumpowany" prezydent Janukowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Spotkanie w Minsku 14.02.15, 13:05 ic.pics.livejournal.com/lenat9/63131295/19287/19287_900.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Bandery oklamali KOngressmenow i wyszli na glupkow 13.02.15, 14:07 freebeacon.com/national-security/exclusive-photos-show-russian-military-in-ukraine-arming-separatists/ Bandery oklamali KOngressmenow i wyszli na glupkow. Pinodsi byli na tyle glupie ze wierzyli na slowa tym banderowskim smieciom. A kiedy prasa zaczela sprawdzac, to okazalo sie ze zdjecia pochodza z 2008 roku z Osetii :)) A odynek z maxi im wierza na slowa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Najstraszniejszy wrog Swiata 15.02.15, 01:18 Najstraszniejszy wrog Swiata Jestem Slowianinem, jestem prawoslawnym, jestem Rosjaninem, jestem patriota, jestem heteroseksualem... Dla swiatowej publicznosci jestem, kur..wa, straszniejszy od Bin Ladena. Odpowiedz Link Zgłoś