Dodaj do ulubionych

Nowa wojna

24.03.15, 21:07
wiadomosci.onet.pl/swiat/wielka-brytania-obawia-sie-ze-argentyna-zagraza-falklandom/984e58
A miał być koniec historii, redukcje armii do śmiesznych rozmiarów a mamy coraz większy burdel na świecie i będzie jeszcze większy to pewne.
Obserwuj wątek
    • resident_troll Re: Nowa wojna 24.03.15, 21:38
      Kolejne rządy, kiepsko sobie radzące z gospodarką i polityką w wymiarze lokalnym i globalnym sięgają po to samo rozwiązanie najbardziej palących problemów wewnętrznych - próbują skierować uwagę coraz bardziej gniewnych mas na zewnątrz. Dobrą - aczkolwiek na krótką metę, zazwyczaj - metodą jest sprokurowanie jakiejś krótkiej (w założeniu), zwycięskiej (w założeniu) wojenki.
      • marek_boa Re: Nowa wojna 24.03.15, 21:40
        Jednym słowem celnie Opisałeś KAŻDĄ prezydenturę w USA od zakończenia II Wojny Światowej!:)
        • stary_chinczyk Re: Nowa wojna 02.04.15, 04:59
          No tak, bo jak wiadomo USA to kraj notorycznej zapaści społecznej i gospodarczej gdzie ludzie nie mają nic do roboty jak tylko czekać na następną wojnę tudzież uciekać w pław na Kubę lub pieszo przez pustynię do Meksyku.
          Przypomnij także jakie wojny wszczęli np Ford czy Carter?
          • marek_boa Re: Nowa wojna 03.04.15, 12:44
            Za czasów Forda Amerykanie wspierali nadal Wietnam Południowy i Somozę w Nikaragui a Cartera Mudżahedinów w Afganistanie a także Irak w wojnie Iracko-Irańskiej!
      • buona_parte Re: Nowa wojna 24.03.15, 21:51
        resident_troll napisał:
        Kolejne rządy, kiepsko sobie radzące z gospodarką i polityką w wymiarze lokalnym i globalnym sięgają po to samo rozwiązanie najbardziej palących problemów wewnętrznych - próbują skierować uwagę coraz bardziej gniewnych mas na zewnątrz. Dobrą - aczkolwiek na krótką metę, zazwyczaj - metodą jest sprokurowanie jakiejś krótkiej (w założeniu), zwycięskiej (w założeniu) wojenki.

Zamach stanu na Ukrainie i pchnięcie Ukrainy do konfliktu z Rosją na przykład. :>
        • patmate Re: Nowa wojna 24.03.15, 22:55
          buona_parte napisał:

> Zamach stanu na Ukrainie i pchnięcie Ukrainy do konfliktu z Rosją na przykład.
          > :>

Byłeś na forum rok przed awanturą na Krymie?
          Jeśli tak to powinieneś pamietać wynurzenia miszy kazaka o "buncie" na ukraińskiej fregacie i linku do flagi republiki donickiej.
          Jeżeli nie byłeś na forum to OK, inaczej to albo masz sklerozę albo bełkoczesz.....

Pzdr
          • marek_boa Re: Nowa wojna 24.03.15, 23:14
            Zacznij Brać coś na sklerozę bo Masz dziury w pamięci jak ocean Indyjski! To ja pisałem o tym rzekomym buncie na Ukraińskiej fregacie (co okazało się fejkiem) a Misza wkleił flagę DNR! Było to w marcu 2014 roku (a nie żaden rok wcześniej!) czyli wtedy kiedy zaczęły się na Ukrainie zamieszki w Donbasie!
            • patmate Re: Nowa wojna 24.03.15, 23:25
              marek_boa napisał:

> Zacznij Brać coś na sklerozę bo Masz dziury w pamięci jak ocean Indyjski! To ja
              > pisałem o tym rzekomym buncie na Ukraińskiej fregacie (co okazało się fejkiem)
              > a Misza wkleił flagę DNR! Było to w marcu 2014 roku (a nie żaden rok wcześniej
              > !) czyli wtedy kiedy zaczęły się na Ukrainie zamieszki w Donbasie!

To był 2013

Pzdr
              • patmate Re: Nowa wojna 24.03.15, 23:41
                patmate napisał:

> marek_boa napisał:
                >
                > > Zacznij Brać coś na sklerozę bo Masz dziury w pamięci jak ocean Indyjski!
                > To ja
                > > pisałem o tym rzekomym buncie na Ukraińskiej fregacie (co okazało się fe
                > jkiem)
                > > a Misza wkleił flagę DNR! Było to w marcu 2014 roku (a nie żaden rok wcz
                > eśniej
                > > !) czyli wtedy kiedy zaczęły się na Ukrainie zamieszki w Donbasie!
                >
                > To był 2013
                >
                >

jednak 2013......

fejk, skad? z FR, to nie fejk, ktoś wyskoczył przed orkiestrę. Falstart jakiś. Uciąć rączki... :-)

Pzdr
                • rzewuski1 Re: Nowa wojna 24.03.15, 23:55
                  fejk, skad? z FR, to nie fejk, ktoś wyskoczył przed orkiestrę. Falstart jakiś.
                  > Uciąć rączki... :-)
                  >
                  > Pzdr

I mamy uwierzyć że to odpowiedz na zagrożenie amerykańskie.
                  Planowali to od dawna.
                  Cholera wie kto ten zamach stanu zrobił.
                  Czy aby to nie robota Rosjan.
                • marek_boa Re: Nowa wojna 25.03.15, 00:29
                  No cóż byłem pewny ,że chodziło o to :
                  yukon.neon24.pl/post/106681,ukrainska-fregata-hetman-sahajdaczny-przeszla-na-strone-rosyjska
                  Ale wiedziałem ,że ja to napisałem a nie Misza! Bloger ,który podał tą informację mieszka w Sewastopolu!
                • marek_boa Re: Nowa wojna 25.03.15, 00:35
                  No cóż diabeł tkwi w szczegółach!:)
                  Tu Masz flagę podaną przez blogera z Sewastopola!
                  www.donbass-info.com/images/stories/news/2012_february/17_Flag_Donetsk_KrivoyRog_Republic.jpg
                  A tu Masz flagę Donieckiej Republiki Narodowej powołanej do życia 7 kwietnia 2014!
                  ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%86%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%A0%D0%B5%D1%81%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0#/media/File:New_Donetsk_Peoples_Republic_flag.svg
                  Pobawimy się w "znajdź 10 szczegółów ,którymi się różnią" czy styknie?!
                  • patmate Re: Nowa wojna 25.03.15, 00:53
                    marek_boa napisał:

> No cóż diabeł tkwi w szczegółach!:)
                    > Tu Masz flagę podaną przez blogera z Sewastopola!
                    .......%D1%8F_%D0%A0%D0%B5%D1%81%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0#/media/File:New_Donetsk_Peoples_Republic_flag.svg</a>
                    > Pobawimy się w "znajdź 10 szczegółów ,którymi się różnią" czy stykni
                    > e?!

Uspokoję Ciebie. Nie styknie.....

Pzdr
                    • marek_boa Re: Nowa wojna 25.03.15, 01:02
                      A to już Twój problem!
                      • patmate Re: Nowa wojna 25.03.15, 01:06
                        marek_boa napisał:

> A to już Twój problem!

Ja problemu nie mam, to tylko potwierdza wreditielną robotę gospodina Putina wokół Ukrainy.....

Pzdr
                        • stary_chinczyk Re: Nowa wojna 02.04.15, 05:05
                          Typowe zachowaniw Boa, kłamie jak z nut a jak go przyłapiesz, co nie jest trudne, kieruje dyskusję na inny temat.
                          Zupełnie jak symboliczny biblijny wąż.
          • buona_parte Re: Nowa wojna 02.04.15, 19:25
            patmate napisał:
            Byłeś na forum rok przed awanturą na Krymie?

Raczej dość luźno.
            Natomiast co do buntu to jedyne źródło póki co to te tweety?...
            Jakiś oficjalny komunikat był wydany?
    • marek_boa Re: Nowa wojna 24.03.15, 21:39
      No Patrz a tam (na Falklandach/Malwinach) też jakieś śmieszne referendum Anglicy zrobili po tym jak odbili wyspy w latach 80-tych - i co było ważne?!:)
      • rzewuski1 Re: Nowa wojna 24.03.15, 21:43
        To było ich terytorium, Krym był terytorium Ukrainy.
        • buona_parte Re: Nowa wojna 24.03.15, 21:50
          rzewuski1 napisał:
          To było ich terytorium, Krym był terytorium Ukrainy.

Krym był terytorium Autonomicznej Republiki Krymskiej. :>
          • rzewuski1 Re: Nowa wojna 24.03.15, 23:57
            Krym był terytorium Autonomicznej Republiki Krymskiej.
            Zgadza się , ta Republika wchodzi w skład Ukrainy .
            • buona_parte Re: Nowa wojna 02.04.15, 19:24
              rzewuski1 napisał
              Zgadza się , ta Republika wchodzi w skład Ukrainy

Obawiam się, ze jest częścią FR...
    • j-k Falklandy/Malwiny - sa argentynskie. 25.03.15, 00:36
      pisalem tu o tym 20 lat temu.

ale Georgia
      pozostanie Brytyjska,
      • kzet69 Re: Falklandy/Malwiny - sa argentynskie. 01.04.15, 03:18
        A to niby z jakiej racji? Co Argentyna ma do wysepek na środku oceanu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka