Dodaj do ulubionych

Złomiarze

03.01.17, 22:22
www.youtube.com/watch?v=q9R5JxCLNdA
Mamy bezczelnych złomiarzy? Chyba nie. Oto relacja z izraelskiego poligonu. Ćwiczenia z ostrą amunicją musiały zostać przerwane. Beduini wjechali na poligon swoimi quadami, zeby zbierać odłamki pocisków.

Pzdr
Obserwuj wątek
    • patmate Re: Złomiarze 03.01.17, 22:23
      Więcej o złodziejstwie w izraelskich bazach.
      www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162900

Pzdr
      • maxikasek Re: Złomiarze 03.01.17, 23:02
        Na naszych poligonach bywało podobnie. Koniec strzelania, WSK-i wyskakują z lasu, ładują złom i za chwilę uciekają przed żandarmerią.
        Natomiast co mnie najbardziej zaskoczyło- to "zniknięcie" kilku wraków z II WŚ na Pacyfiku (w tym japońskiego krązownika). "złomiarze podmorscy" w akcji.
        • bmc3i Re: Złomiarze 04.01.17, 05:35
          maxikasek napisał:

> Na naszych poligonach bywało podobnie. Koniec strzelania, WSK-i wyskakują z la
          > su, ładują złom i za chwilę uciekają przed żandarmerią.
          > Natomiast co mnie najbardziej zaskoczyło- to "zniknięcie" kilku wraków z II WŚ
          > na Pacyfiku (w tym japońskiego krązownika). "złomiarze podmorscy" w akcji.

Nie wiem nuc o japonskimi krazowniku ktiry zniknal, ale zniknely brytyjski Exeter oraz ameryksnski Indianapolis.
          • profes79 Re: Złomiarze 04.01.17, 11:07
            Akurat Indianapolis to leży na głębokości prawie pięciu kilometrów więc wątpię, czy jakikolwiek złomiarz by go ruszył. Natomiast zniknęły Exeter, De Ruyter, Java i dwa brytyjskie niszczyciele. Częściowo także Houston i Perth. Tylko one leżały poniżej 100 metrów :)
        • patmate Re: Złomiarze 04.01.17, 20:38
          maxikasek napisał:

> Natomiast co mnie najbardziej zaskoczyło- to "zniknięcie" kilku wraków z II WŚ
          > na Pacyfiku (w tym japońskiego krązownika). "złomiarze podmorscy" w akcji.

A to mnie akurat mniej dziwi, w latach 1920-30 okazało się, po "oficjalnym" odkryciu wraków z bitwy jutlandzkiej - okazało się, ze już ktoś wcześniej się zaopiekował śrubami wraków.
          Głębokości móż Północnego i Jawajskiego zbliżone i niewielkie, a technika przez te 80 lat poszłą do przodu.

Pzdr
    • krzy-czy Re: Złomiarze 04.01.17, 05:14
      przełom wieków/ok.roczku 2000/.
      poligon w zielonce.
      dwóch nastolatków.
      jeden ciężko ranny,drugi poszedł do piachu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka