Dodaj do ulubionych

Ojciec Święty nie żyje

IP: *.pl / *.elektrosat.pl 03.04.05, 00:16
CZłowiek któremu niewątpliwe należy się szacunek, a od wierzących modlitwa.

[*]
Obserwuj wątek
    • Gość: ToKu Niech odpoczywa w pokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 00:31
      • panzerviii Re: Niech odpoczywa w pokoju 04.04.05, 17:51
        (*)
    • pan_zajebista_psychika Re: Ojciec Święty nie żyje 03.04.05, 02:16
      To, co nieuchronne, stalo sie... :(
    • abstrakt2003 ['] 03.04.05, 05:25

• michalgajzler [*] 03.04.05, 08:24
    • dreaded88 + 03.04.05, 09:46
    • Gość: Pzl Re: Ojciec Święty nie żyje IP: *.interkam.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 10:29
      [']
    • Gość: Misza Kto bedzie nastepny? IP: 80.250.183.* 03.04.05, 13:05
      Jakies kadydatury z POlski sa?
      • Gość: pirx Re: Kto bedzie nastepny? IP: *.krak.tke.pl 03.04.05, 13:39
        Gość portalu: Misza napisał(a):

> Jakies kadydatury z POlski sa?

mylisz Papieża ze Stalinem, co jest zresztą zgodne z twoją stalinowską
        mentalnością, ale jak masz odzywac sie głupio, to nie odzywaj sie wcale,
        przynajmniej teraz
        • misza_kazak Do prixa 03.04.05, 21:58

> mylisz Papieża ze Stalinem,

Niczego nie myle. Papierz to Papierz,a Stalin to Stalin. Co prawda kult jednostki w przypadku pierwszego jest znacznie bardziej histeryczny :)

> co jest zresztą zgodne z twoją stalinowską
          > mentalnością,

"Zgodnie z moja stalinowska mientalboscia" powiem ze takich jak ty trzeba ignorowac :)))

> ale jak masz odzywac sie głupio, to nie odzywaj sie wcale,
          > przynajmniej teraz

To ty odzywasz sie glupio i postepujesz jak zwyklu histerczyny fanatyk :)))
          Tacy jak ty w 53 plakali nad smiercia Stalina :)))))))))))

• Gość: pirx Re: Do prixa IP: *.krak.tke.pl 05.04.05, 22:19
            > mylisz Papieża ze Stalinem,

Niczego nie myle. Papierz to Papierz,a Stalin to Stalin. Co prawda kult
            jednostki w przypadku pierwszego jest znacznie
            bardziej histeryczny :)

podaj proszę, w czym objawia sie ta histeria..jakieś przykłady..no
            i "jednokstkę pomiaru" kultu jednostki

> co jest zresztą zgodne z twoją stalinowską
            > mentalnością,

"Zgodnie z moja stalinowska mientalboscia" powiem ze takich jak ty trzeba
            ignorowac :)))

"stalinowska mentalność" jest okresleniem pewnego typu(zespołu) zachowań
            człowieka, poddanemu przez wiele lat(nawet bez swej woli i wiedzy) rodzaju
            indoktrynacji..powiedzmy kulturowo-wychowawczej ze strony bliskiego
            otoczenia...innymi słowy jest niesamowicie silny wpływ Stalina na mentalność
            radzieckiej Rosji do dzisiaj(dlatego zwę ją "radziecką", a nie Rosją), a na
            niektóre jednostki wpływ ten jest szczególnie silny; termin ten powstał u mnie,
            kiedy swego czasu kilka lat poswięciłem na próbę zapoznania się z fenomenem
            Stalina, jego wpływem na losy świata mimo bardzo..hmm..problematycznymi
            zaletami tak ducha, jak i ciała..konkretnie nie chodziło mi o stworzenie
            jakiejś biografii ale o próbę zrozumienia tego człowieka, "wniknięcia w jego
            sposób myslenia"..jest takie powiedzenie "czuć blusa"-no własnie,
            chciałem "poczuc blusa" no i chyba mi sie udało, mimo niesamowicie małej ilości
            źródeł nt zycia osobistego Stalina; kilka twoich Misza wypowiedzi (bo
            przeczytałem tylko kilka a [ewnie naipsałeś kilkaset, jak nie kilka tysięcy)
            wystarczyło na stwierdxzenie wielkiego podobieństwa sposobu postrzegania świata
            i podobnej mentalności..

"stalinowska mentalność" jest stwierdzeniem faktu, nie miało być ani obraxliwe,
            ani pochwalne....chociaz to, ze wydało ci sie epitetem swiadczy, ze
            też "czujesz blusa"

ale rzecz jasna jesli chcesz, mozesz ignorować, wolna wola..wszak mamy w Polsce
            ulubioną przez ciebie DEMOKRACJĘ :)

> ale jak masz odzywac sie głupio, to nie odzywaj sie wcale,
            > przynajmniej teraz

To ty odzywasz sie glupio i postepujesz jak zwyklu histerczyny fanatyk :)))

nie sądzę, żeby tak było..Twoja wypowiedź wygladała na ironiczną, cos w stylu,
            jakby powiedzieć przy łózku zmarłego a jeszcze ciepłego ojca "to co, jakiego
            tate sobie teraz zafundujemy ?"..dokładnie przypominała zachowanie najbliższych
            stalinowi w momencie, kiedy jeszcze żył(walka o władzę)..mam nadzieje, że sie
            myle w odbiorze (chociaż wątpię)

Tacy jak ty w 53 plakali nad smiercia Stalina :)))))))))))

tu również się mylisz, gdybym zył w 53 i sie dowiedział o smierci Stalina
            zapewne przez tydzień(co najmniej) piłbym, oczywiście z radości..nawet być może
            popadłbym w rodzaj radosnej histerii, o ile wczesniej nie zarobiłbym kulki w
            potylicę przez kogoś o "stalinowskiej mentalności"...
      • rzewuski1 Re: Kto bedzie nastepny? 03.04.05, 18:05
        pewnie jakis kardynał z ameryki południowej
        bo tam jest najwiecej katolików na swiecie
        nie sadze zeby nastepny papiez mówił biegle po rosyjsku
        • Gość: axx Re: Kto bedzie nastepny? IP: *.155.popsite.net 03.04.05, 18:33
          Z Ameryki Pld. chyba nie. Ilosc katoliow nie decyduje o jego wyborze.
          Znajomosc jezyka rosyjskiego u papieza byla zapewnie wyssana z mlekiem matki.
          Osobiscie mam wlasna kandydature ktora spelnia wiele warunkow do bycia nim.
          Jest nim arcybiskup Detroit kardynal Adam Maida. Polak z pochodzenia ale
          amerykanin z urodzenia. Mowi i mysli po angielsku. Swietny finansista a to
          jest obecnie kosciolowi potrzebne bo przejal sporo majatku w krajach
          postkomunistycznych. Oczywiscie z Bushem sie zna.Przyjaciel papieza. No i
          zadanie dodatkowe,odnowa moralna a zwlaszcza oczyszczenie KK w USA
          z pedalstwa. Jedyna jego wada jest zapewnie wiek.
        • misza_kazak Re: Kto bedzie nastepny? 03.04.05, 22:00
          rzewuski1 napisał:

> pewnie jakis kardynał z ameryki południowej
          > bo tam jest najwiecej katolików na swiecie

A moze ten z Nigerii? To by bylo pieknie, jak biali zadufane kardynaly calowali rece "niggeru" ;)))) Wiele bym oddal zeby to zobaczyc

> nie sadze zeby nastepny papiez mówił biegle po rosyjsku

POprzedni tez nie za bardzo biegle mowil.
          Niech nowy dobrze mowi po niemecku - Putin z nim bedzie biegle rozmawial :)))
          • Gość: garand Re: Kto bedzie nastepny? IP: *.kracen.hor.net.pl 04.04.05, 08:03
            Dobrze ,ze Aleksjij ten tchorz nie moze miec na to wplywu ani dwulicowy
            Putin,ktory lize tylki zabojadom i szkopom.
            • misza_kazak do garanda 04.04.05, 08:59
              Gość portalu: garand napisał(a):

> Dobrze ,ze Aleksjij ten tchorz nie moze miec na to wplywu ani dwulicowy
              > Putin,ktory lize tylki zabojadom i szkopom.

Jak widzimy to raczej szkopy i zabojady liza dupe Putinu :))
              A co do papy, to wybiora tego kto bedzie najmniej podobny do Wojtyly. Taka jest regula wyboru papy - nastepny musi byc diametralnie rozny od poprzedniego.
              Stawiam na lacinskiego kardynala.
              • Gość: Nikitin Re: do Miszy IP: 5.5R* / *.ruh.isu.net.sa 04.04.05, 16:40
                tu masz racje
                • Gość: Misza Dzieki IP: 82.179.81.* 04.04.05, 18:04
                  Gość portalu: Nikitin napisał(a):

> tu masz racje
          • rzewuski1 Re: Kto bedzie nastepny? 04.04.05, 11:20
            moze ten z Nigerii? To by bylo pieknie, jak biali zadufane kardynaly calowali
            > rece "niggeru" ;)))) Wiele bym oddal zeby to zobaczyc

nie wiedziałem ze komunista i internacjonalista jest rasista
            dla mnie papiez moze byc z afryki i byc czarny jak heban ,mnie to nie
            przeszkadza

POprzedni tez nie za bardzo biegle mowil.
            > Niech nowy dobrze mowi po niemecku - Putin z nim bedzie biegle rozmawial :)))

poprzedni papiez juz w wieku 15 lat biegle władał jezykiem niemieckim
            po rosyjsku tez biegle władał kolego
            • misza_kazak do rzewuskiego 04.04.05, 15:02
              rzewuski1 napisał:

> nie wiedziałem ze komunista i internacjonalista jest rasista

Chodzi o mnie?
              1) komunista nie bylem i nie jestem. Jestem bezpartyjny. Jesli by wstapil do jakies partii to chyba do "Rodiny" czy ЭEdinaja Rossija"
              Sa patryotycznymi partiami raczej prawego tolku
              2) Internacjonalista kojarzy sie mi z rewolucja w Hiszpanii :))
              Raczej jestem patriota Rosji.
              3) Rasista nie jestem. Napisalem "Nigger" w cudzyslowiu wlasnie zeby to pokazac. Chodzilo wlasnei op to ze KK popieral wywoz niewolnikow zz Afryki i uwazal ich za ludzi 2-go gatunku. Gdyby teraz czernoskury papierz zostal wybrany, to to by byal dopiero sprawiedliwosc Boska :)))

> dla mnie papiez moze byc z afryki i byc czarny jak heban ,mnie to nie
              > przeszkadza

A dla jeszzce bardziej moze byc :)))

> > Niech nowy dobrze mowi po niemecku - Putin z nim bedzie biegle rozmawial
              > :)))
              >
              > poprzedni papiez juz w wieku 15 lat biegle władał jezykiem niemieckim
              > po rosyjsku tez biegle władał kolego

Nie opowiadaj bajki - slyszalem jego wywiady z naszymi politykami i "dessydentami" (pokazali kilka razy w TV) - zwykle mowil "Zdrawstwujte" a potem mieszanka polskiego i rosyjskiego. Gdy przyjechal do Gruzji to nawet czytac biegle po rosyjsku nie potrafil...

Jesli wybiora tego Austriaka czy Niecma (tego z niemeckim nazwiskiem) to bedzie oK dla Rosji. Ale murzyn tez moze byc :)))

• Gość: Nikitin Re: do Miszy IP: 5.5R* / *.ruh.isu.net.sa 04.04.05, 16:42
                Co do jezykow masz racje... kazdemu kto sie ciut nauczyl jezyka wydaje sie ze
                wlada nim biegle. Papa znal pare hasel rosyjskich a po niemiecku nie mial
                pojecia sie wyrazic.
                • misza_kazak Do Nikitina 04.04.05, 18:09
                  Gość portalu: Nikitin napisał(a):

> Co do jezykow masz racje... kazdemu kto sie ciut nauczyl jezyka wydaje sie ze
                  > wlada nim biegle. Papa znal pare hasel rosyjskich a po niemiecku nie mial
                  > pojecia sie wyrazic.

Zgoda co do rosyjskiego, co do niemeckiego to nei wladam informacja.
                  Mam nadzieje ze wloski i lacinski znal lepiej :)))
                • rzewuski1 Re: do Miszy 04.04.05, 22:16

• Gość: poeta Re: do Miszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 22:33
                    Wadowice, Kraków to dawny zabór austrowęgierski.
                    Rodzice Papieża musieli znać j. niemiecki.
                    Poza tym przedwojenne polskie szkoły miały to do siebie, że potarfiły skutecznie
                    nauczać języków obcych (greki, łaciny, niemieckiego, francuskiego).
                    • rzewuski1 Re: do Miszy 04.04.05, 22:42
                      nawet moja babka która urodziła sie w 1919r umiała po niemiecku , bo w szkołach
                      zostało sporo nauczycieli niemieckiego,zreszta w galicjii bardzo duzo ludzi
                      niemiecki znało to sa fakty a niejakis bzdury
                      sam gorbaczow mówił ze rozmawiał z papiezem po rosyjsku
                      • Gość: poeta Re: do Miszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 22:51
                        Misza po prostu nie zdaje sobie sprawy, że Papież urodził się i wykształcił w
                        innej cywilizacji, niż ta jego rodzima sowiecka.
                        • rzewuski1 Re: do Miszy 04.04.05, 23:01
                          pewnie nawet w cerkwi nie był,nie był chrzczony itd
                          tylko wpajano mu miłosc do zsrr potem do rosjii
                          i tylko dla dobra panstwa ,panstwo najwazniejsze ,nie liczy sie jednostka tylko
                          masa, naród,stalin stworzył imperium ,niewazne ze zgineło mnóstwo ludzi przy
                          tym tworzeniu nieba na ziemi
                          i gdzie te niebo teraz jest?
              • rzewuski1 Re: do rzewuskiego 04.04.05, 22:22
                Chodzi o mnie?
                > 1) komunista nie bylem i nie jestem. Jestem bezpartyjny. Jesli by wstapil do
                ja
                > kies partii to chyba do "Rodiny" czy ЭEdinaja Rossija"
                > Sa patryotycznymi partiami raczej prawego tolku
                > 2) Internacjonalista kojarzy sie mi z rewolucja w Hiszpanii :))
                > Raczej jestem patriota Rosji.
                > 3) Rasista nie jestem. Napisalem "Nigger" w cudzyslowiu wlasnie zeby to
                pokazac
                > . Chodzilo wlasnei op to ze KK popieral wywoz niewolnikow zz Afryki i uwazal i
                > ch za ludzi 2-go gatunku. Gdyby teraz czernoskury papierz zostal wybrany, to
                to
                > by byal dopiero sprawiedliwosc Boska :)))
                >
                to nie jestes nawet socjoldemokrata tylko przeszłes do prawicy
                patriota a wiec mozemy cie smiało zaliczyc do takich ludzi jak juszczenka-który
                jest patriota ukrainskim

kosciół kk tak uważał jako instytucja?
                kolego to sa jakies urojenia to ze jakis tam biskup to popierał to nic nie
                znaczy
                jak wiez najwiecej brzybywa kk w afryce i nie całuje sie papieza w reke tylko
                wpirscien

"Zatłuczcie tych,co są u władzy,a kroczą drogą kapitalistyczną,zatłuczcie
                reakcyjne,burżuazyjne autorytety,zmiećcie wszystkie złośliwe diabły i złe
                demony.Zniszcie Cztery Stare Rzeczy:stare myśli,starą kulture,stare zwyczaje i
                stare nawyki"Lin Piao
      • Gość: gaduła znikaj z tego forum ! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 04.04.05, 07:40
        wyszedł z ciebie cham !
        znikaj z tego forum na wieki !
    • Gość: A.L. Umarł Wielki Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 11:21
      Dla świata odszedł Papież, my Polacy straciliśmy również patriotę, największy
      autorytet, swojego ambasadora na świecie.
      [*]
    • Gość: zwiadowca ['] IP: 67.98.18.* 04.04.05, 12:59
      ...zdzialal wiecej niz najpotezniejsze armie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka