Gość: kamil IP: *.pl / *.crowley.pl 20.07.05, 16:42 mam zamiar kupić wiatrówkę bajkał i nie wiem która lepsza: na śrut okrągły czy ołowiany diabolo?obawiam się że śrut okrągły- wykonany ze stali może się bardzo odbijać od celu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielki_czarownik Re: odbijanie śrutu 20.07.05, 17:48 Znaczy chcesz kupić jakąś magazynkową przeznaczoną tylko do jednego rodzaju śrutu? Ja proponuję wiatrówki jednostrzałowe. Co do odbijania to wiele zależy do czego strzelasz. Mi diabolo z zasady nie rykoszetuje nawet jak strzelam do metalowej płyty. Okrągły śrut jaki używam też jest ołowiany i czasami się odbija. Ale to nie jest jakiś wielki problem o ile nie strzelasz w mieszkaniu (jak ja czasami :D ). Mi się wydaje, że diabolo jest celniejszy ale nie wiem czy to prawda czy tylko tak mi się zdaje. Zrób sobie dobry kulochwyt i nie będzie problemu z rykoszetami. Jak strzelasz w mieszkaniu to tarczę przymocuj do kartonu (np. po telewizorze) wypchanym gazetami. Tylko najpierw sprawdź na podwórku czy go nie przestrzelisz. I miłej zabawy z wiatrówką życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: odbijanie śrutu IP: *.pl / *.crowley.pl 21.07.05, 11:51 BAIKAL MP654K albo BAIKAL MP-651 K makarov czyli BAIKAL MP654K ma lufę gwintowaną kal.4,5 ale śrut stalowy, a ja wolałbym ołowiany bo on chyba tak nie odbija? co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: odbijanie śrutu IP: *.pl / *.crowley.pl 20.07.05, 21:50 dzięki za odp i mam jeszcze 2 pytania1.a czy do wiatrówki bajkał makarov do której stosuje się śrut okrągły wykonany ze stali można też stosować ołowiany? 2. czy śrut przechwycony przez kulochwyt nadaje się do ponownego użycia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx Re: odbijanie śrutu IP: 66.217.131.* 21.07.05, 03:34 Nic sie nie bedzie odbijalo pod warunkiem ze bedziesz strzelal do zywych celow jak czlowiek czy zwierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamlas Re: odbijanie śrutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 03:44 Skoro jesteśmy przy pistolecikach na śrut,czy taka zabaweczka potrafi przebić ludzką skórę,zrobić krzywdę człowiekowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx Re: odbijanie śrutu IP: 66.217.131.* 21.07.05, 04:16 Oczywiscie ze potrafi a szczegonie dobrze przebija oko co zdarza sie przy strzeleniu prosto w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Absolutnie żadnego.. 21.07.05, 09:49 .. "odzyskiwania" śrutu, nawet stalowego. Możesz sobie zniszczyć wiatrówkę. A na marginesie - jaki ma kaliber: 4,5 mm czy 5,5 mm (szumnie oznaczany jako .22 :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
azm2 Re: odbijanie śrutu 21.07.05, 09:57 "czy śrut przechwycony przez kulochwyt nadaje się do ponownego użycia?" tak, jak jedzenie - na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś