Gość: Thomas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:22 Chciałbym się dowiedziec co sądzicie o Wojsku Polski? Czy warto służyc w szeregach WP? Czy lepiej wyjechac za granice i tam wstąpic do wojska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axx61 Re: Wojsko Polskie 30.11.05, 02:51 Praca jak kazda. Dla zdolnych mlodych wieksze mozliwosci chyba poza wojskiem. Rowniez finansowe. Mozna tanio zginac nie walczac i nie stajac w obronie Polski tylko troche dalej i z pylem piasku w ustach. Brak stabilizacji. Za kilka lat okaze sie ze bylo to kapitalistyczne wojsko i trzeba bedzie zabrac troche z emerytur. Brak generalnej koncepcji jego rozwoju. Rozwijac,likwidowac,eksportowac. Co jeszcze.Pojecie patriotyzmu oczywiscie to historia. Dla tych co odczuwaja taka potrzebe chyba lepsze sa armie zagraniczne glownie finansowo. Widze jednak dobra fuche i w WP a mianowicie stanowisko kapelana.Drink od rana troche gatki ideologicznej i spokoj do wieczora. Kilka drinkow,jakas spowiedz,mila kobieta z okolicy i tak dzien uplywa.Z kobieta tez roznie bywa no powiedzmy dobry krotko przystrzyzony chlopak z rozowym zdrowym karczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
scceptyk Re: Wojsko Polskie 30.11.05, 06:39 heheh, dobre! A do tego jakby jakas wpadka to na trzy lata zamkna do klasztoru zeby sobie w spokoju podumac z mlodziencami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK_BOA Re: Wojsko Polskie IP: 80.51.118.* 30.11.05, 22:28 E No zapomniałeś jeszcze o ....kucharzach! Jak zdolny i dobrze gotuje to jednostkę rozwiążą a kucharza nie zwolnią ! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Glupie pytanie... 30.11.05, 13:10 ... Jesli Polska walczylaby o swoja niepodleglosc to bys sie nie pytal. Jesli wszystko przyszlo Tobie bez fatygi - to mozna pluc w studnie z ktorej pije sie (sa jeszcze lepsze studnie) Ja wole jesc suchy swoj chleb niz ciastka u kogos, wiedzac ze jetem obcy i nikt przecie nie lubi obcych... Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: Glupie pytanie... 30.11.05, 13:40 Niestety Izrael jest tworem sztucznym i wysilek syjonistow pojdzie na marne i to niedlugo. Sprawa jest na dobrej demograficznej drodze i nic tego nie zatrzyma. Sam sie zlikwiduje i trzeba bedzie ciasteczka jesc ale w USA (co wlasnie ja robie)Polska tez sie zlikwidowala wstepujac do Unii a Unia czeka na Israel.Zatem wszyscy spotkaja sie w Unii Europejskiej. No i jeszcze zydem moze zostac kazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Glupie pytanie... 30.11.05, 13:54 Moj drogi ja nie dam 10 lat Unii. U ciebie Izrael to sztuczny u nas to czekalismy 2000 lat na ten twoj. Zobacz gdzie sa imperie, ktore kiedys byly, kto ich pamieta-tylko legendy, mitologia i archeologia zostala po nich. A ty mowisz o sztuczny potwor...spotkamy sie za 10 lat - to zobaczymy kto wlasnie mial racje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK_BOA Re: Glupie pytanie... IP: 80.51.118.* 30.11.05, 22:33 Mosze Ty się nie denerwój bo to nie o to chodzi! My Polacy umiemy walczyć i...umierać za Ojczyznę ale pracować dla niej? Ni Hu,Hu! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
chrum.chrum Re: Glupie pytanie... 01.12.05, 03:15 jestes zwyczajnym starym oslem pustynnym! Pocaluj mnie w d.! mosze_zblisko_daleka napisał: > Moj drogi ja nie dam 10 lat Unii. U ciebie Izrael to sztuczny u nas to > czekalismy 2000 lat na ten twoj. Zobacz gdzie sa imperie, ktore kiedys byly, > kto ich pamieta-tylko legendy, mitologia i archeologia zostala po nich. A ty > mowisz o sztuczny potwor...spotkamy sie za 10 lat - to zobaczymy kto wlasnie > mial racje... Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii Re: Glupie pytanie... 01.12.05, 10:55 Mosze, kolegę axx traktuj z przymróżeniem oka tak jak jego posty o kapelanach i wynurzenia typu real politik. z jednej strony to czuję do niego trochę sympatii, bo chwalił się że pochodzi z miasta, w którym mieszkam i które kocham, i które kiedyś było ważne rónież dla twojego narodu - Łodzi. z drugiej strony jeśli to nie Rosjanin, to w każdym razie mentalnie jest mu blisko do aparatczyka z PZPR, nie wiem czy uczestniczył w masówkach potępiających twój kraj jakie w komunistycznej zonie organizowano po każdej z wojen izraelsko arabskich, ale mógłby, pewno tez żałuje, że komandosi radzeccy nie lądowali w Izraelu jak było planowane. Jestem pod wrażeniem determinacji z jaką Żydzi bronili swojego Państwa i swojej niepodległości, w kolejnych wojnach z Arabami, z drugiej strony axx ma trochę racji, z nową bronią Arabów - demografią, będzie się wam rozprawic cholernie trudno. Myślę, że nawet emigracja diaspory do Izraela moze nie rozwiązywać problemu, zwłaszcza że czytałem że sa potworne problemy z integracją Żydów przyjezdnych z dawnego Sojuza. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka W morzu sa rozne ryby... 01.12.05, 23:25 ...ja juz jestem za stary zeby brac do serca, co pisza do mnie. Niech mu bedzie na zdrowie co pisal. Czlek pisuje troche dziecinno, nie mam zadnej zlosci. Zostaw, lepiej nie odpowiadac, on sam spadnie. Pzdr, Mosze P.S. Kiedys widzialem w ubikacji zolnierzy szyld:" Zolnierzu pamietaj, rozwiazanie problemu domografii Izraela, znajduje sie teraz w Twoich rekach"... Odpowiedz Link Zgłoś