kashiashtheone Re: Cukier 03.03.07, 15:48 tak naprawde takiego jaki jest pod reką - wynika to z wrodzonego lenistwa. Przewaznie jest to trzcinowy wlasnorecznie aromatyzowany wanilia (laska wanili jest na dnie cukierniczki - wymieniania raz na miesiac). Jak trzcinowy "wyjdzie" to zwykly tez przewaznie aromatyzowany bo uzywam wtedy tej samej cukierniczki a wrodzone lenistwo nie pozwala wyjmowac wanili - zreszta po co ;). Oczywiscie spotkalem sie z opiniami ze cukier psuje smak kawy - i niekiedy tak bywa - zdarzają sie kawy gdzie cukier smak poprawia (Np Old brown Sulawesi)a zdarzaja sie takie ktore bardzo sympatycznie sie pije bez slodzenia (np Zwykla Sulawesi lub Kimel peabery lub plantationX) Odpowiedz Link
lisiczka_bez_kitki Re: Cukier 03.03.07, 18:28 kashiashtheone,to kawalek czekolady juz nie wystarczy? no bo gdzie tak profanowac kawe, sypiac na spienione mleko czekolade! a moze WRODZONE LENISTWO sprawia, ze nie chce sie tarkowac... P.S. Re: KAWA NA ŁAWĘ! kashiashtheone 23.02.07, 17:59 odpowiedz i ktos cos takiego pije ? kawy szkoda. Chyba ze jest beznadziejna to wtedy można do niej nawrzucac rozności zeby smak zmienic. Ale z dobrą kawą to profanacja ! • Re: KAWA NA ŁAWĘ! lisiczka_bez_kitki 23.02.07, 19:24 odpowiedz ze co, ze czekolada posypana? nie rozumiem... • Re: KAWA NA ŁAWĘ! jadwiszka 23.02.07, 21:46 odpowiedz kashia- sama piszesz ze mozna imbir , wanilie, cynamon do kawy dawac, to jak ktos lubi czekolade na pianke, to czemu nagle nie?! • Re: KAWA NA ŁAWĘ! kashiashtheone 25.02.07, 10:59 odpowiedz czekolade obok kawki, w kazdej ilosci, ale nie do srodka, no moze troszeczke startej jako posupka. Ale nie takiej jak na zdjęciu !!!! fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,57896266.html Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Cukier 03.03.07, 19:18 A co ma cukier do czekolady ? Czyzby SNP działa ? Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Cukier 03.03.07, 19:43 Wacek ZNP a nie SNP! ;) cukier do kawy owszem, czasem tak, czasem wrecz przeciwnie, zalezy od nastroju- bywa ze pije slodka kawe z mlekiem, bywa ze po prostu czarna mala bez niczego ja zamiast wanilii daje do sloika z cukrem...cynamon;) ...nie to ze monotematyczna jestem, ale po prostu bardzo lubie. najczesciej uzywam bialego, ale bywa i tak ze najdzie mnie ochota na trzcinowy- wtedy sobie nie odmawiam. i chyba zawsze jak jestem na miescie i o ile jest to mozliwe to prosze do swojej kawy cukier brazowy.... a kawalek czekolady z orzechami(tej z okienkiem) albo lindt z koniakiem lub pomaranczowej do takiej malej calkiem gorzkiej kawy......wprost uwielbiam! Odpowiedz Link
tijgertje Re: Cukier 03.03.07, 20:14 Jadwiszka, stoi u mnie cukier dla ciebie:-))) Holenderska cukrownia wypuscila na rynek jakis czas temu cukier z cynamonem w formie takich ni to krysztalkow, ni granulek. Niby do deserow i jogurtu swietny, ja baaardzo sporadycznie do kawy daje w minimalnej ilosci. Kawe lubie z cukrem i mlekiem, jakis czas temu cukier ograniczylam, na kubek sypie plaska lyzeczke. Cukru uzywam tylko bialego, chyba, ze u kogos fusety dostane, to zaprawiam konkretnie brazowym, bo jak na moj gust dosc znacznie zmienia smak i tylko tak czasem da sie to cos czarnego , co niektorzy kawa nazywaja, wypic... Za mlodu lubilam kawy smakowe, ale od kilku lat pije troche mocniejsza kawe i rozkochalam sie w jej naturalnym smaku i aromacie. Kawy aromatyzowane czymkolwiek jakos mi nie podchodza. Raz zaszalalam i kpilam syrop do robienia kaw smakowych, orzechowy. Kiedys uwielbialam wszelkie kawy i kawopodobne pomyje zaprawione orzechami, teraz oddalam syrop kolezance, bo sie takiej kawy wypic nie dalo. Kolezanka byla zachwycona:-) Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Cukier 03.03.07, 21:35 eeeeeee ja tam wole taki niezmodyfikowany moj z laseczka cynamonu:) a co do kaw smakowych wielu probowalam, niezbyt mi podchodza...jedynie "irlandzka" z pozegnania z afryka- moglabym ja pic litrami, czarna z odrobina cukru. natomiast co do syropow. lubie do kawy syrop mietowy i wtedy koniecznie smietanke albo spienione mleko. pycha Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Cukier 04.03.07, 01:01 laseczki sie takiej marzą w innym miejscu pisze, że wacki ... co się z tymi kobietami porobilo ... Dzwoni telefon na komendzie: - Ratunku! Tu matka przełożona od Urszulanek! W naszym klasztorze zdarzył się gwałt! - Rety, a kto został zgwałcony?! - Listonosz... Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Cukier 05.03.07, 01:14 jako ze cukier nijak sie ma do popedu plciowego, ale cynamon i owszem, od dawna za afrodyzjak uznawany....to mozna interpretowac sobie moja wypowiedz do woli:) jednak do moich fantazji nijak sie to ma;) zapewniam:] Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Cukier 05.03.07, 03:30 > jednak do moich fantazji nijak sie to ma;) zapewniam:] łał ! Odpowiedz Link