Dodaj do ulubionych

Nasz Leopard a Abrams?

29.01.06, 10:16
Pytanie dla fachowcow w temacie:jakie szanse w starciu mialby nasz polski
Leopard w starciu z amerykanskim Abramsem?A PT-91 Twardy po modernizacji?
Obserwuj wątek
    • dreaded88 Re: Nasz Leopard a Abrams? 30.01.06, 09:36
      A gdzie i w jakich warunkach te nasze tanki miałyby się z Abramsami ścierać?
      Chyba, że chodzi o wyabstrahowane starcia 1:1, które zasadniczo się nie
      zdarzają.
      • zwiadovvca Re: Nasz Leopard a Abrams? 30.01.06, 12:02
        ...najlepiej na ubitej ziemi! ;-) Tez mnie bawia porownania tego typu. W
        zasadzie US Army moglaby zamienic ktorykolwiek z elementow jej uzbrojenia na
        cos z czasow 2ws. a i tak skopalaby duupe praktycznie kazdemu.
      • one4all Re: Nasz Leopard a Abrams? 30.01.06, 13:05
        Chodzi mi o walke jeden na jeden i w ogolnych dzialaniach bojowych.Moze to i
        zabawne dla Was, ale takie porownanie dwoch czolgow NATO to ciekawe zagadnienie
        ze strony min.technicznej,znam porownania czolgow post-sowieckich z NATOwskimi,
        a porownan Leoparda z Abramsem jednak nie widzialem,O wartosci bojowej Twardego
        juz czytalem na forum.Tu sie usprawiedliwie,kompa i net mam od miesiaca i
        raczkuje w internecie,dla mnie takie forum to nowosc i super sprawa.Niestety
        nie znam adresow stron na ktorych mozna sobie to i owo zobaczyc i
        poczytac,angielski tez znam slabo...wiec wybaczcie dyletantowi:)A leopardy ma
        brygada w Swietoszowie, tam bylem w wojsku,tyle ze wtedy nikt nie myslal o
        twardych a o Leopardach juz nie wspomne.T-72 to wszystko co znam...Wiec ciekaw
        jestem...Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka