Gość: piosza IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 26.12.02, 23:30 czy nie moglibyśmy mieć takiej bomby ? tyle krajów ma że jeszcze troche i będzie to standart a mieć coś takiego w wyrzutni !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zwiadowca Re: bomba atomowa IP: *.gl-jp.digi.pl 26.12.02, 23:46 Spoko, mozna miec i bombe atomowa. POwstaje tylko takie tradycyjne, inzynierskie pytanie: po chuj?? Nic nam ona nie da, co najwyzej naloty amerykanskie, niemieckie, rosysjkie i diabli wiedza czyje tam jeszcze. A koszty samej bomby bylyby makanryczne. Co innego rozlokowanie na naszym terytorium glowic jadrowych USA czy Wielkiej Brytanii - to ma sens, bo jestesmy w koncu panstwem frontowym NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
_komentator Re: bomba atomowa 27.12.02, 01:13 drogie powiadasz, zwiaduniu? E. tam. Troche smiecia uranowego po zamiataniu w Swierku wmisc do paru granatow i juz masz argument w rozmowie. A co potem to niech sie martwi co chce wejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza O czym wy mowicie ?!? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 27.12.02, 07:23 _komentator napisał: > drogie powiadasz, zwiaduniu? E. tam. Troche smiecia uranowego po zamiataniu w > Swierku wmisc do paru granatow i juz masz argument w rozmowie. A co potem to > niech sie martwi co chce wejsc. Bomba atomowa u POlakow ? Fhmm.. Cos w stylu sci-fi :)) Wlasnie dlatego ze jestescie w NATO nikt wam nie pozwoli nawet myslec o A-bombach... Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 27.12.02, 13:29 Gość portalu: Misza napisał(a): > Bomba atomowa u POlakow ? Fhmm.. Cos w stylu sci-fi :)) Wlasnie dlatego ze > jestescie w NATO nikt wam nie pozwoli nawet myslec o A-bombach... Nie tylko dlatego. Po prostu takiej zabawki w Polsce zwyczajnie nie ma gdzie wypróbować. Nie ma pustych terenów, które można by przeznaczyć na atomowy poligon. A swoją drogą posiadanie bomby A stworzyłoby z Polski kraj, z którym każdy na świecie musiałby się liczyć. NATO byłoby nam raczej niepotrzebne. Sankcjami międzynarodowymi specjalnie bym się nie przejmował. Najprawdopodobniej taką bronią dysponyje także Izrael. I co? Wszyscy udają, że o tym nie wiedzą- nie ma to jak mieć wpływowych przyjaciół, a zwłaszcza rodaków na stanowiskach u tych przyjaciół. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.12.02, 11:17 Gość portalu: barnaba napisał(a): > Nie tylko dlatego. Po prostu takiej zabawki w Polsce zwyczajnie nie ma gdzie > wypróbować. A w Israelu jest gdzie ? ;)) Nie o to chodzi... Zeby miec bron atomowa nie kienicznie trzeba ja gdzies wysadzic... > A swoją drogą posiadanie bomby A stworzyłoby z Polski kraj, z którym każdy na > świecie musiałby się liczyć. Nie sadze. Mielibyscie ogromne sankcje ze strony UE i ONZ i szybko by ta bombe oddali. Israel po cichu zrobil se kilka bomb, narazajac sie na "niemilosc" USA i Francji, ale musial to zrobic bo im chodzi o przetrwanie, a co zagraza Polsce? Jesli sugerujesz na nas, to glupio wymachiwac malenka bomba przed panstwem z 6000 glowic atomowych ;)))) Ile taka wasza ewentualna bomba miala mocy? 50 kT MAXiMUM, najwyzej udalo bys ie wam dorzucic ja do Kaliningradu i co? Sami sobie zrobilibyscie problem... Wiec, ze wszystkich wzgledow bombs wam nie sa potrzebne... > NATO byłoby nam raczej niepotrzebne. Was by po prostu nie wzieli w NATO, a dolaczyli do osi zla :))) > Sankcjami międzynarodowymi specjalnie bym się nie przejmował. Jaki twardy jestes ;)) Jedz do Korei czy Kuby i zobacz jak sie im fajnie zyje ;)) > Najprawdopodobniej taką bronią dysponyje także Izrael. I co? Ob Israelu juz powiedzialem. Zapominasz ze Israel jest pod opieka USA. Jesli by Isralu chocby na chiwelczke pokazalo by sie ze mozna uzyc taj bomby bez zgody USA to po kilku godzinach mielibysmy na miejscu Israela pustynie radioaktywna ;)))) Bomba atomoa dla Israela to bron psychologiczna. Experci mowi ze Israel co najwyzej ma 40 glowic o mocy mniej niz 25 kT kazda... > pozdrawiam Ja rowniez Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.net.pl 28.12.02, 14:42 > Nie sadze. Mielibyscie ogromne sankcje ze strony UE i ONZ i szybko by ta bombe > oddali. Israel po cichu zrobil se kilka bomb, narazajac sie na "niemilosc" USA > i Francji, ale musial to zrobic bo im chodzi o przetrwanie, a co zagraza > Polsce? Jesli sugerujesz na nas, to glupio wymachiwac malenka bomba przed > panstwem z 6000 glowic atomowych ;)))) I zakladam sie ze wszystkie 6000 polecialy by na Polske:) Poza tym jak poleciala by nawet jedna to kumple zza oceanu by ja wam oddali z nawiazka:) PZDR Tommy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.12.02, 18:21 Gość portalu: Tommy napisał(a): > > panstwem z 6000 glowic atomowych ;)))) > > I zakladam sie ze wszystkie 6000 polecialy by na Polske:) Starczylo by 10 :)) > Poza tym jak > poleciala by nawet jedna to kumple zza oceanu by ja wam oddali z nawiazka:) "Kumple zza oceanu" nie sa tak glupie jak ty... myslisz ;)) Rozwiazywc wojne ktora zniszczy cala ziemie za POlske?!? Tutaj ktos juz wspomnial o 1 kwietnia... ;)))) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.net.pl 29.12.02, 13:25 > "Kumple zza oceanu" nie sa tak glupie jak ty... myslisz ;)) Rozwiazywc wojne > ktora zniszczy cala ziemie za POlske?!? Tutaj ktos juz wspomnial o 1 > kwietnia... ;)))) > > Pozdr > Misza Wy tez nie jestescie pewnie tak glupi zeby atakowac nas. Nie mowiac juz o ataku nuklearnym. Pare razy wybuchla juz wojna o Polske (a raczej przeciw tym ktorzy zaatakowali ten mlekiem i miodem plynacy kraj:))) A tak a propos to uwazam ze brona atmowa w Polsce to kompletna glupota. Na szczescie nikt nie wpadl jeszcze na pomysl realizacji tego planu:) Pozadrawiam Tommy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 29.12.02, 19:54 Gość portalu: Tommy napisał(a): > Wy tez nie jestescie pewnie tak glupi zeby atakowac nas. Jesli bedziecie mieli bron atomowa, i nie zechcecie dobrowolnie ja zniszczyc (na swym terrytorium ;)), to pozostanie wyjscie aka Irak czy Korea.. i nikt nam nie przeszkodzi - to nasza strefa interesow ;)) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: short Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 30.12.02, 12:47 afera w Nord Ost pokazala ze raczej niebyloby problemu zeby A-bomb dowiezc do moskwy, mysle ze nawet mozna by ja umiescic w kiblu putina i nikt by sie nie skapnal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 30.12.02, 20:01 Gość portalu: short napisał(a): > afera w Nord Ost pokazala ze raczej niebyloby problemu zeby A-bomb dowiezc do > moskwy, afera z Pentafgonem i WTC pokazala ze niebyloby problemu zrzucic na NY i Waszyngton A-bombe > mysle ze nawet mozna by ja umiescic w kiblu putina i nikt by sie nie > skapnal Mysle ze nawet mozna by bylo zrzucic ja akirat w owalowy gabionet k Buszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 28.12.02, 17:36 Gość portalu: Misza napisał(a): > A w Israelu jest gdzie ? ;)) Na pustyni. Zresztą zdaje się, że już ją wypróbował. > Nie o to chodzi... Zeby miec bron atomowa nie > kienicznie trzeba ja gdzies wysadzic... Trzeba. Choćby po to, by wiedzieć czy działa. Jak dotąd wszystkie kraje, które rzeczywiście dysponują bronią jądrową zdetonowały przynajmniej jedną bombę. > > A swoją drogą posiadanie bomby A stworzyłoby z Polski kraj, z którym każdy > na > > świecie musiałby się liczyć. > > > Nie sadze. Mielibyscie ogromne sankcje ze strony UE i ONZ i szybko by ta bombe > oddali. Israel po cichu zrobil se kilka bomb, narazajac sie na "niemilosc" USA > i Francji, ale musial to zrobic bo im chodzi o przetrwanie, a co zagraza > Polsce? Niechęć USA do Izraela? Przecież dziś nie 1 kwiecień :) Nie jest istotne, kto co wygaduje w oficjalnych wystąpieniach, ale co robi. Pomoc wojskowa USA dla Izraela nie została nawet zmniejszona. W sankcje USA wobec Polski specjalnie nie wierzę- w końcu obecnie Polska to sojusznik i to dość posłuszny. UE- tak samo. > Jesli sugerujesz na nas, to glupio wymachiwac malenka bomba przed > panstwem z 6000 glowic atomowych ;)))) Ale zanim byście na Warszawę posłali czołgi, to byście się kilka razy zastanowili. Nie zaryzykowalibyście odparowania kawałka Moskwy czy Kaliningadu. Ukraina zniszczenia Kijowa, Niemcy- Berlina a Białoruś Mińska tym bardziej. > Ile taka wasza ewentualna bomba miala mocy? 50 kT MAXiMUM, najwyzej udalo bys > ie wam dorzucic ja do Kaliningradu i co? Sami sobie zrobilibyscie problem... Bo w skrytości ducha o niczym innym nie marzymy, jak o rozpętaniu wojny z Rosją, powtórnym zdobyciu Moskwy i wyzwoleniu Kijowa. :) W ciągu ostatnich 100 lat na wojnie napastniczej przeciwko Rosji dobrze wyszła jedynie Japonia. > Wiec, ze wszystkich wzgledow bombs wam nie sa potrzebne... Na razie zwyczajnie nierealne. Przydać to by się przydały. Do odstraszania polityków mających głupie pomysły- zarówno tych ze wschodu jak i z zachodu. > > NATO byłoby nam raczej niepotrzebne. > > Was by po prostu nie wzieli w NATO, a dolaczyli do osi zla :))) Eee tam. USA specjalnie się nie przejmują polityką swoich sojuszników, pod warunkiem że nie narusza ona amerykańskich interesów. Kilka przykładów: - reżim w Arabii Saudyjskiej, przy którym Iran to kraj umiarkowany i demokratyczny - junty wojskowe w Ameryce Płd - Breżniew i Chruszczow w porównaniu z ex- władcami Gwatemali to dobrzy wujaszkowie - wyczyny wojsk izraelskich na Zachodnim Brzegu i waszych w Czeczenii - afgańscy "bojownicy o wiarę" > Jaki twardy jestes ;)) Jedz do Korei czy Kuby i zobacz jak sie im fajnie > zyje ;)) Po prostu dlatego, że by ich nie było. Czytaj dokładnie, co napisałem. > > Najprawdopodobniej taką bronią dysponyje także Izrael. I co? > > Ob Israelu juz powiedzialem. Zapominasz ze Israel jest pod opieka USA. Jesli by > > Isralu chocby na chiwelczke pokazalo by sie ze mozna uzyc taj bomby bez zgody > USA to po kilku godzinach mielibysmy na miejscu Israela pustynie > radioaktywna ;)))) Eee tam. Izraelskie wojska zrobiły pustynię z Dżeninu. I co? USA wydały z siebie jedynie mętny komunikat. Na nic więcej nie pozwolili wpływowi żydowscy wyborcy. Poza tym Izrael użyłby tej bomby np. na Syrii lub Iranie, a to Stanom Zjednoczonym byłoby na rękę. > Bomba atomoa dla Israela to bron psychologiczna. Experci > mowi ze Israel co najwyzej ma 40 glowic o mocy mniej niz 25 kT kazda... Dla Polski również byłaby to broń psychologiczna. Czasy wypraw na Kijów dawno już minęły. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.12.02, 19:20 Gość portalu: barnaba napisał(a): > Na pustyni. Zresztą zdaje się, że już ją wypróbował. Nie. To tylko pogloski. Dzis zeby miec bombe trzeba miec ogromna infrastrukture HiTec zeby modelowa wybuchy atomowe... > Trzeba. Choćby po to, by wiedzieć czy działa. A jednak Israel jeszcze zadnej bomby nie wysadzil... :)) > k dotąd wszystkie kraje, które > rzeczywiście dysponują bronią jądrową zdetonowały przynajmniej jedną bombę. A Irak jak ;)) ? > Niechęć USA do Izraela? Przecież dziś nie 1 kwiecień :) Poczytaj ich raporty w sprawie broni u Israela to bedziemy rozmawiac powaznie... > W sankcje USA wobec Polski specjalnie nie wierzę- w końcu obecnie Polska to > sojusznik i to dość posłuszny. UE- tak samo. Mielibyscie przyjebane. USA najmniej w zyciu potrzebuje niedorozwiniete panstwo atomowe pod nosem u swego partnera-opponenta ;)). Dostalibyscie po dupie batem i stali by ponuro w rogu ;))) > Ale zanim byście na Warszawę posłali czołgi, to byście się kilka razy > zastanowili. Nie. Poco ?! Zrucilibyscie ta bombe na czolgi na terenie POlski ? Prawde mowisz ze dzis nie 1 kwietnia ? ;)) > e zaryzykowalibyście odparowania kawałka Moskwy czy Kaliningadu. Wasz bombowiec nie dolecial by nawet do Bialorusi :))) W jakik siwecie ty zyjesz ? A innych srodkow przenoszenia wy nie macie :-P > Ukraina zniszczenia Kijowa, Ukraina rozwali wasze zardzewiale An26 zanim doleca o 50 km do jej granic :)) Tez mi strateg znalazl sie ;)) > Niemcy- Berlina Zeby zagrozic Niemcom musielibyscie miec co najmniej 30 bombowcow strategicznych z 5ma samolotami walki elektronicznej, pare szwadronow F16 na wsparciei nawet w tym przypadku z calej tej "armady" do Berlina dolecial by moze jeden An a zrzucic by nie zdarzyl ;))))))))))) > a Białoruś Mińska tym bardziej. Wez przestan. bo juz nie moge - brzuch boli smiac sie ;))))) > Rosją, powtórnym zdobyciu Moskwy i wyzwoleniu Kijowa. :) Obudz sie, bo snisz rozowe sny ;)) > W ciągu ostatnich 100 lat na wojnie napastniczej przeciwko Rosji dobrze wyszła jedynie Japonia. Aha! :) Stracili swoje wyspy i co ? ;)) > Eee tam. USA specjalnie się nie przejmują polityką swoich sojuszników, pod > warunkiem że nie narusza ona amerykańskich interesów. Patrz poczatek postu - w interesach USA nie miec problemow z Rosja, a wy jestescie 3rzednym partnerem USA po NATO. Dla was 48 F16 to wyczyn o ktorym bedziecie pamietali jeszcze kolejne 100 lat ;)))) > Kilka przykładów: > - reżim w Arabii Saudyjskiej, przy którym Iran to kraj umiarkowany i > demokratyczny Byles tam? Moj kolega byl we wszystkich panstwach Azji srodkowej i mowi ze Arabia jest OK... I nie zapominaj ze Arabia ma rope (27% calej ropy na Ziemi) i nie ma A-bombs. a co ma POlska ? - ziemiaki... ;)) > Po prostu dlatego, że by ich nie było. Czytaj dokładnie, co napisałem. Bylo by i nie ze strony USA a ze strony ONZ a to juz 3.14zda :))) > Eee tam. Izraelskie wojska zrobiły pustynię z Dżeninu. I co? USA wydały z > siebie jedynie mętny komunikat. Bo to ich strategiczny partner w rejonie, a POlska to "sklep antykwarny" dla techniki USA i Niemiec ;))) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 28.12.02, 19:55 Gość portalu: Misza napisał(a): > Gość portalu: barnaba napisał(a): > > > Na pustyni. Zresztą zdaje się, że już ją wypróbował. > > Nie. To tylko pogloski. Dzis zeby miec bombe trzeba miec ogromna infrastrukture > > HiTec zeby modelowa wybuchy atomowe... > > > Trzeba. Choćby po to, by wiedzieć czy działa. > > A jednak Israel jeszcze zadnej bomby nie wysadzil... :)) Wiesz co, najpierw przeczytaj co napisałem, potem się doucz, a później odpowiedz. W tej chwili wypisujesz bzdury. > > k dotąd wszystkie kraje, które > > rzeczywiście dysponują bronią jądrową zdetonowały przynajmniej jedną bombę > . > > A Irak jak ;)) ? Jesteś pewien, że Irak ma bombę A? Bo ja pewien nie jestem. > Mielibyscie przyjebane. USA najmniej w zyciu potrzebuje niedorozwiniete panstwo > > atomowe pod nosem u swego partnera-opponenta ;)). Dostalibyscie po dupie batem > i stali by ponuro w rogu ;))) A jakieś argumenty? > > Ale zanim byście na Warszawę posłali czołgi, to byście się kilka razy > > zastanowili. > > Nie. Poco ?! Zrucilibyscie ta bombe na czolgi na terenie POlski ? Prawde mowisz > > ze dzis nie 1 kwietnia ? ;)) > > > e zaryzykowalibyście odparowania kawałka Moskwy czy Kaliningadu. > > Wasz bombowiec nie dolecial by nawet do Bialorusi :))) W jakik siwecie ty > zyjesz ? A innych srodkow przenoszenia wy nie macie :-P Kotku, mówimy o sytuacji hipotetycznej. Przecież dziś bomby A również nie mamy. > > Ukraina zniszczenia Kijowa, > > Ukraina rozwali wasze zardzewiale An26 zanim doleca o 50 km do jej granic :)) > Tez mi strateg znalazl sie ;)) Też mi lotnik. Od kiedy An-26 to bombowiec. Doucz się. > > Niemcy- Berlina > > Zeby zagrozic Niemcom musielibyscie miec co najmniej 30 bombowcow > strategicznych z 5ma samolotami walki elektronicznej, pare szwadronow F16 na > wsparciei nawet w tym przypadku z calej tej "armady" do Berlina dolecial by > moze jeden An a zrzucic by nie zdarzyl ;))))))))))) Patrz wyżej. > > Rosją, powtórnym zdobyciu Moskwy i wyzwoleniu Kijowa. :) > > Obudz sie, bo snisz rozowe sny ;)) Raczej koszmarne. Po cholerę nam ten bajzel. :) > > W ciągu ostatnich 100 lat na wojnie napastniczej przeciwko Rosji dobrze > wyszła jedynie Japonia. > > Aha! :) Stracili swoje wyspy i co ? ;)) W 1905r., a nie w 1945r. W sierpniu 1945r. po potędze Japonii pozostały jedynie wspomnienia. > Patrz poczatek postu - w interesach USA nie miec problemow z Rosja, a wy > jestescie 3rzednym partnerem USA po NATO. Dla was 48 F16 to wyczyn o ktorym > bedziecie pamietali jeszcze kolejne 100 lat ;)))) Pocieszaj się, pocieszaj. :) > > Kilka przykładów: > > - reżim w Arabii Saudyjskiej, przy którym Iran to kraj umiarkowany i > > demokratyczny > > Byles tam? Moj kolega byl we wszystkich panstwach Azji srodkowej i mowi ze > Arabia jest OK... K... mać. A sąsiad wujka mojego kolegi był w Irkucku i mówił, że tam białe niedźwiedzie chadzają po ulicach. Na Twoim miejscu bym nie wierzył we wszystko, co koledzy mówią. > I nie zapominaj ze Arabia ma rope (27% calej ropy na Ziemi) i nie ma A-bombs. a > > co ma POlska ? - ziemiaki... ;)) To po cholerę wasze wojska siedziały tu tyle lat? Frytki robiły? > > Po prostu dlatego, że by ich nie było. Czytaj dokładnie, co napisałem. > > Bylo by i nie ze strony USA a ze strony ONZ a to juz 3.14zda :))) A o prawie veta słyszałeś? Sankcje nakłada Rada Bezpieczeństwa, a nie Zgromadzenie Ogólne. Gdyby było tak jak piszesz, to Izrael już by się dawno pod sankcjami załamał. > > Eee tam. Izraelskie wojska zrobiły pustynię z Dżeninu. I co? USA wydały > > siebie jedynie mętny komunikat. > > Bo to ich strategiczny partner w rejonie, a POlska to "sklep antykwarny" dla > techniki USA i Niemiec ;))) Tak się pocieszaj :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 29.12.02, 12:44 Gosc portalu: barnaba napisal(a): > > A Irak jak ;)) ? > > Jestes pewien, ze Irak ma bombe A? Bo ja pewien nie jestem. Irak ma program atomowy od 1983 roku. Mysle ze pare bomb moga miec... > > Mielibyscie przyjebane. USA najmniej w zyciu potrzebuje niedorozwiniete > panstwo > > atomowe pod nosem u swego partnera-opponenta ;)). Dostalibyscie po dupie > batem > > i stali by ponuro w rogu ;))) > > A jakies argumenty? Na co? Na to ze POlska z 1-10 a-bombami bedzie niedorozwinietym "atomowym" panstwem? A jakim ona wedlug ciebie bedzie? Wlasnie ze niedorozwinietym... Albo moze na to ze USA nie chce napiecia sytuacji atomowej u granic Rosji? Ne rozumiem czego nie rozumiesz? Obecnosc u granic Rosji panstwa z bronia atomowa, ktore ma ta bron wycelowana w Rosje (a gdzie jeszcze? Przeciez wokul beda same sojusznicy po NATO) zwiekszy destabilizacje w Rosji, zmieni ja doktryne wojskowa (ktora dopiero co przestaje widziec w NATO wroga) na antyNATOwska i antyamerykanska. W wyniku czego zdestabilizuje sie sytuacja w calej Europie. I po co to wszystko USA? A moze na to ze dostalibyscie po nosie? :)) Jesli z tego co napisalem wyzej jeszcze masz zludzenia ze wasza dupa bedzie cala, to juz nie wiem z kim rozmawiam ;)))) > > > e zaryzykowalibyscie odparowania kawalka Moskwy czy Kaliningadu. > > > > Wasz bombowiec nie dolecial by nawet do Bialorusi :))) W jakik siwecie ty > > zyjesz ? A innych srodkow przenoszenia wy nie macie :-P > > Kotku, mowimy o sytuacji hipotetycznej. Przeciez dzis bomby A rowniez nie mamy. Nawet w sytuacji hypotetycznej w najlepszym przypadku mielibyscie co najwyzej rakiety typu SCUD lub podobnych w b. malych ilosciach. Zdradze ci mala tejemnice - rakiety takiego typu (zaprojektowne w latach 60tych) nie przeleca przez system obrony przeciwltniczej zadnego panstwa NATO a tym bardziej Rosji, Bialorusi i Ukrainy ;)) > > > Ukraina zniszczenia Kijowa, > > > > Ukraina rozwali wasze zardzewiale An26 zanim doleca o 50 km do jej granic > :)) > > Tez mi strateg znalazl sie ;)) > > Tez mi lotnik. Od kiedy An-26 to bombowiec. Doucz sie. Podalem An26, bo przeciez startegicznych bombowcow nie macie :)) Dlatego najlepszym wyjsciem (hypotetycznym ofkoz ;)) bylo by przerobienie An26 w erzatz- bombowce ;))) LOL > > moze jeden An a zrzucic by nie zdarzyl ;))))))))))) > > Patrz wyzej. Ty tez ;)) > > > Rosja, powtornym zdobyciu Moskwy i wyzwoleniu Kijowa. :) > > > > Obudz sie, bo snisz rozowe sny ;)) > > Raczej koszmarne. Po cholere nam ten bajzel. :) Nie gorszy niz u was :) > > Aha! :) Stracili swoje wyspy i co ? ;)) > > W 1905r., a nie w 1945r. W sierpniu 1945r. po potedze Japonii pozostaly jedynie > wspomnienia. ja tez o tym mowilem. Oni wkurzyli Rosje w 1905 i po 40 latach stracili wyspy ;)) I do dzis nie maja podpisanego traktatu pokojowego z nami :) > > bedziecie pamietali jeszcze kolejne 100 lat ;)))) > > Pocieszaj sie, pocieszaj. :) :)) > > Byles tam? Moj kolega byl we wszystkich panstwach Azji srodkowej i mowi ze > > > Arabia jest OK... > > K... mac. A sasiad wujka mojego kolegi byl w Irkucku i mowil, ze tam biale > niedzwiedzie chadzaja po ulicach. Na Twoim miejscu bym nie wierzyl we wszystko, To jest duza roznica. Ten twoj sasiad pokazywal ci tasme video ;)) ? > > co ma POlska ? - ziemiaki... ;)) > > To po cholere wasze wojska siedzialy tu tyle lat? Frytki robily? Zeby ztobic z was bufor miedzy NATO a ZSRR, malczik ;)) W razie ataku ktorejs ze stron z POlski wyszedl by niezly poligon dosw. (patrz 1939 :)) dla naszych i zachodnuich czolgow i samolotow. Wyznaczac na ten cel Bialorus czy Ukraine bylo by nierozsadnie ;)))) > > Bylo by i nie ze strony USA a ze strony ONZ a to juz 3.14zda :))) > > A o prawie veta slyszales? Sankcje naklada Rada Bezpieczenstwa, a nie > Zgromadzenie Ogolne. Heh ;)) I kto by wedlufg cibie vetowal te sankcje ? USA ? Nie rozsmieszaj :)) Oni jako pierwsze by glosowali ZA :-) > > Bo to ich strategiczny partner w rejonie, a POlska to "sklep antykwarny" d > la > > techniki USA i Niemiec ;))) > > Tak sie pocieszaj :) Z przyjemnoscia :)) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.net.pl 29.12.02, 13:20 > ja tez o tym mowilem. Oni wkurzyli Rosje w 1905 i po 40 latach stracili > wyspy ;)) I do dzis nie maja podpisanego traktatu pokojowego z nami :) Huh i pewnie nie moga spac po nocach z tego powodu. Boja sie tych 6000 rosyjskich super-nowoczesnych i super-utrzymanych bomb atomowych:))) Pozdrawiam Tommy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piosza Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 29.12.02, 13:49 No i z tego powodu zapewne są ( mimo kryzysu ) potęgą gospodarczą i bogaci Rosjanie kupują Lexusy a nie Wołgi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 29.12.02, 19:51 Gość portalu: piosza napisał(a): > No i z tego powodu zapewne są ( mimo kryzysu ) potęgą gospodarczą > i bogaci Rosjanie kupują Lexusy a nie Wołgi ... Nie, kupiuja Mersy i BMW - niemecka jakosc ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 29.12.02, 19:55 Gość portalu: Tommy napisał(a): > > ja tez o tym mowilem. Oni wkurzyli Rosje w 1905 i po 40 latach stracili > > wyspy ;)) I do dzis nie maja podpisanego traktatu pokojowego z nami :) > > Huh i pewnie nie moga spac po nocach z tego powodu. Zbadaj historie ich stosunkow z nami - co roku ich wladze prosza o wyspy i podpisanie ukladu pokojowego :)) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 29.12.02, 15:49 Gość portalu: Misza napisał(a): > > A jakies argumenty? > > Na co? Na to ze POlska z 1-10 a-bombami bedzie niedorozwinietym "atomowym" > panstwem? > > A jakim ona wedlug ciebie bedzie? Wlasnie ze niedorozwinietym... Gospodarczo? W porównaniu z "atomowym" Pakistanem czy Indiami? A może militarnie - w porównianiu z "bezatomowymi" Ukrainą, Czechami lub Białorusią? Bo jeśli porównujemy z USA czy Wielką Brytanią to podobnie można mówić o Rosji. :) > Albo moze na to ze USA nie chce napiecia sytuacji atomowej u granic Rosji? > Ne rozumiem czego nie rozumiesz? Obecnosc u granic Rosji panstwa z bronia > atomowa, ktore ma ta bron wycelowana w Rosje (a gdzie jeszcze? Przeciez wokul > beda same sojusznicy po NATO) Sądzisz, że NATO będzie wieczne? Wyobraź sobie sytuację, że w Niemczech dochodzą do wladzy neofaszyści mający chęć odbić Szczecin I Wrocław, Łukaszence zaczyna podobać się Białystok, a Ukrainie Lublin. I gdzie byśmy wtedy wycelowali rakiety? W Moskwę? Po cholerę. > zwiekszy destabilizacje w Rosji, zmieni ja > doktryne wojskowa (ktora dopiero co przestaje widziec w NATO wroga) na > antyNATOwska i antyamerykanska. Tylko dlatego, że USA i Rosja mają wspólnego wroga- tzw. "światowy terroryzm"- a tak naprawdę doskonaly pretekst, by ubić własne interesy. Ponadto Rosja,która na dobre ugrzęzła w Czeczenii, w obecnej chwili nie jest zainteresowana ugruntowaniem swoich wpływów w Europie Środkowo-Wschodniej. Poczekaj,co się stanie gdy któryś rosyjski prezydent dojdzie do wniosku, że Litwa i Bułgaria to odwieczne rosyjskie strefy wpływów. > W wyniku czego zdestabilizuje sie sytuacja w > calej Europie. I po co to wszystko USA? W obecnej sytuacji masz rację. Ale w obecnej sytuacji Polska nawet nie przymierza się do budowy bomby A. Koszt takiej broni i środków jej przenoszenia (finansowy), brak możliwości jej wypróbowania przesądzają sprawę. > A moze na to ze dostalibyscie po nosie? :)) > Jesli z tego co napisalem wyzej jeszcze masz zludzenia ze wasza dupa bedzie > cala, to juz nie wiem z kim rozmawiam ;)))) Oczywiście, że cała. Bo niemieckie czy ukraińskie czołgi nie poszłyby na Lublin i Wrocław. A i wy byście się 2x zastanowili zanim zaczęlibyście pieprzyć o "korytarzu". > Nawet w sytuacji hypotetycznej w najlepszym przypadku mielibyscie co najwyzej > rakiety typu SCUD lub podobnych w b. malych ilosciach. Zdradze ci mala > tejemnice - rakiety takiego typu (zaprojektowne w latach 60tych) nie przeleca > przez system obrony przeciwltniczej zadnego panstwa NATO a tym bardziej Rosji, > Bialorusi i Ukrainy ;)) Wiem doskonale, że bomba A bez środków przenoszenia to kosztowny złom. Ale jeśli zakładamy, że Polska wydaje pieniądze na jej budowę, możemy również przyjąć, że i na nowoczesne bombowce i rakiety parę groszy się znajdzie :) > Podalem An26, bo przeciez startegicznych bombowcow nie macie :)) Jak możemy mieć bombę A to i strategiczne bombowce również! :-P > Dlatego > najlepszym wyjsciem (hypotetycznym ofkoz ;)) bylo by przerobienie An26 w erzatz > - > bombowce ;))) LOL A nie lepiej An-2? Efekt byłby podobny :) > > > Aha! :) Stracili swoje wyspy i co ? ;)) > > > > W 1905r., a nie w 1945r. W sierpniu 1945r. po potedze Japonii pozostaly > jedynie > > wspomnienia. > > ja tez o tym mowilem. Oni wkurzyli Rosje w 1905 i po 40 latach stracili > wyspy ;)) I do dzis nie maja podpisanego traktatu pokojowego z nami :) Coś mi się zdaje, że chętnie byście podpisali traktat. Tylko oni na złość żądają zwrotu kilku wysp, a wy nie macie argumentów by ich od tego odwieść. BTW. Czyżby w 1945r. Rosja odzyskała bazę w Port Artur? :) > > K... mac. A sasiad wujka mojego kolegi byl w Irkucku i mowil, ze tam biale > > > niedzwiedzie chadzaja po ulicach. Na Twoim miejscu bym nie wierzyl we > wszystko, > > To jest duza roznica. Ten twoj sasiad pokazywal ci tasme video ;)) ? Na kasecie video możesz mieć nawet wampira przy pracy :) Czyżbyś na swojej taśmie miał dowód, że Arabia Saudyjska jest krajem demokratycznym i tolerancyjnym, czy wyciągasz wnioski na podstawie zamożnago społeczeństwa, luksusowych limuzyn i zadbanych trawników? > Zeby ztobic z was bufor miedzy NATO a ZSRR, malczik ;)) W razie ataku ktorejs > ze stron z POlski wyszedl by niezly poligon dosw. (patrz 1939 :)) dla naszych i > > zachodnuich czolgow i samolotow. Wyznaczac na ten cel Bialorus czy Ukraine bylo > > by nierozsadnie ;)))) Wot mołodiec :) Chotieł iz Polszy sdiełat' poligon :) A o NRD zabył. A może w walkach na granicy NRD I RFN Armia Czerwona dostałaby tak w d..., że zatrzymalaby się dopiero między Wisłą a Odrą. :) Sam przyznasz, że ze względów strategicznych Polska jest istotnym krajem. A zawsze lepiej mieć silnego sojusznika niż słabego. > Heh ;)) I kto by wedlufg cibie vetowal te sankcje ? USA ? Nie rozsmieszaj :)) > Oni jako pierwsze by glosowali ZA :-) Przeciwko sojusznikowi. Nie rozśmieszaj mnie. To tak jakby przed 1990r. ZSRR wprowadziło sankcje przeciw Kubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.ic.ru / *.ic.ru 29.12.02, 19:51 Gość portalu: barnaba napisał(a): > > A jakim ona wedlug ciebie bedzie? Wlasnie ze niedorozwinietym... > > Gospodarczo? W porównaniu z "atomowym" Pakistanem czy Indiami? Nie dawaj mi powodu myslez ze nie umiesz czytac ;)) Napisalem "niedorozwinietym _atomowym_ panstwem" Militarnie Pakistan czy India waza 20 takich panstw jak POlska. taka jest prawda.. sad but true... > A może militarnie - w porównianiu z "bezatomowymi" Ukrainą, Czechami lub > Białorusią? No to wez porownuj ;)) Bialorus czy Ukraina milititarnie sa mocnejsze o kilka razy od POlski.. nawet z tymi 48 F16 ;))))) > Bo jeśli porównujemy z USA czy Wielką Brytanią to podobnie można mówić o > Rosji. :) Nie spiesz ;)) Anglia jest dalece w tyle za nami a USA tez nie za bardzo wyprzedza... > > beda same sojusznicy po NATO) > > Sądzisz, że NATO będzie wieczne? Widze ze twoje hypotetyczne wizje przechodza w futurystyczne ;)) Nie bedzie NATO - bedzie jakas inna bardziej globalna organizacja militarna (moze nawet z Rosja i Chinami...) Wowczas wam nawet kompleksow PLOT nie sprzedadza ;)))) > Wyobraź sobie sytuację, że w Niemczech dochodzą do wladzy neofaszyści mający > chęć odbić Szczecin I Wrocław, Łukaszence zaczyna podobać się Białystok, a > Ukrainie Lublin. A wyobraz ze na ziemie laduja ufoludki z Fobosu, co wowczas bedzi erobila biedna POlska bez bomby atomowej ;))) ? Twoje mroczne wizje sa tak samo wiarygodne jak wizyta ufoludkow ;))) > I gdzie byśmy wtedy wycelowali rakiety? W Moskwę? Po cholerę. Nie rozumiesz nic barnaba - nawet gdyby mieli ta nieszczestna bomboczjke, to i tak nie macie srodkow (i nie bedziecie mieli [bo jak tylko Niemcy czy Francja poczuja zagrozwenie to otrzymacie takie sancke, ze nawet papier toaltetowy bedziecie kupowac po talonam ;)))] ja dostawic gdzies... Taka jest prawda. Wy nadal jestescie tylko buforem mniedzy nami a Zachodem... > ugruntowaniem swoich wpływów w Europie Środkowo-Wschodniej. Poczekaj,co się > stanie gdy któryś rosyjski prezydent dojdzie do wniosku, że Litwa i Bułgaria to > odwieczne rosyjskie strefy wpływów. Z rownyna szansa w Polsce do wladzy dojdzie Lepper. Barnaba jaka trawke palisz ? Wstawia lepiej od heroiny ;))) > > W wyniku czego zdestabilizuje sie sytuacja w > > calej Europie. I po co to wszystko USA? > > W obecnej sytuacji masz rację. Ale w obecnej sytuacji Polska nawet nie > przymierza się do budowy bomby A. Koszt takiej broni i środków jej przenoszenia > (finansowy), brak możliwości jej wypróbowania przesądzają sprawę. Narescie slysze z twych ust rozsadne slowo ! Gratulacje! Dzis POlski na to nie stac, a jutro bedziecie mieli na swym terrytorium bazy USA i stacje nasluchu z NATO i kazde pierdniecie waszego prezydenta bedzie zanotowane w Langley ;)) Fajnie z toba rozmawia barnaba, ale mam czas na lepszych dyskutantow, ktorzxy zyja w rzeczywistyosci a nie snia o potendze POlski ;)))) Pozdr Misza p.S> S Nowym Godom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: O czym wy mowicie ?!? IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 30.12.02, 17:17 Gość portalu: Misza napisał(a): > > Gospodarczo? W porównaniu z "atomowym" Pakistanem czy Indiami? > > Nie dawaj mi powodu myslez ze nie umiesz czytac ;)) Napisalem "niedorozwinietym > > _atomowym_ panstwem" Militarnie Pakistan czy India waza 20 takich panstw jak > POlska. taka jest prawda.. sad but true... Ty też się ucz czytać, bracie. Napisałem GOSPODARCZO, a Ty mi chrzanisz, że Pakistan i Indie są MILITARNIE silniejsze. Zgadzam się z Tobą, ale Twój komentarz jest zwyczajnie nie na temat. > No to wez porownuj ;)) Bialorus czy Ukraina milititarnie sa mocnejsze o kilka > razy od POlski.. nawet z tymi 48 F16 ;))))) 10 milionowa Białoruś? Zdewastowana armia ukraińska? Coś Ty chłopie, z byka spadł? > > Bo jeśli porównujemy z USA czy Wielką Brytanią to podobnie można mówić o > > Rosji. :) > > Nie spiesz ;)) Anglia jest dalece w tyle za nami a USA tez nie za bardzo > wyprzedza... Gospodarczo? A poza tym wszystko w porządku? Dziwnych głosów nie słyszysz? > Widze ze twoje hypotetyczne wizje przechodza w futurystyczne ;)) Nie bedzie > NATO - bedzie jakas inna bardziej globalna organizacja militarna (moze nawet z > Rosja i Chinami...) Wowczas wam nawet kompleksow PLOT nie sprzedadza ;)))) Jakbyś Misza nie zauważył- cały ten wątek to jest futurologia. Dyskutujemy przecież, czy Polsce przyda się bomba atomowa- własna, a nie kupiona za ziemniaki na chińskim bazarze. Już Ci ktoś parę wątków wyżej napisał- w tej chwili bomba A jest potrzebna Polsce na cholerę. Czy ja też to muszę powtarzać- przecież to oczywiste! Jedyne nad czym sie można zastanawiać,to czy bomba A przyda się Polsce za jakieś 20-30 lat- kiedy obecne rządy naszych sąsiadów diabli wezmą (no może prócz Łukaszenki- on może być wieczny). Kto wie czy wtedy NATO nie zmieni się w Ligę Narodów-bis. A w globalną organizację militarną nawet za 100 lat nie wierzę- sprzeczne interesy jej żyć nie dadzą. No chyba, że faktycznie wylądują ufoludki i zjednoczy nas wspólny nieprzyjaciel. > A wyobraz ze na ziemie laduja ufoludki z Fobosu, co wowczas bedzi erobila > biedna POlska bez bomby atomowej ;))) ? Twoje mroczne wizje sa tak samo > wiarygodne jak wizyta ufoludkow ;))) Za czasów Tito tak samo myśleli Jugosłowianie. Za Breżniewa nikt nie przewidywał rozpadu ZSRR. Traktat wersalski miał zapewnić trwały pokój w Eurpie. I WŚ to miała być wojna, która położy kres wszelkim wojnom. Trafiło, czy mam napisać jeszcze jaśniej? > Nie rozumiesz nic barnaba - nawet gdyby mieli ta nieszczestna bomboczjke, to i > tak nie macie srodkow (i nie bedziecie mieli [bo jak tylko Niemcy czy Francja > poczuja zagrozwenie to otrzymacie takie sancke, ze nawet papier toaltetowy > bedziecie kupowac po talonam ;)))] ja dostawic gdzies... Taka jest prawda. Wy > nadal jestescie tylko buforem mniedzy nami a Zachodem... Ile razy mam Ci powtarzać- najpierw przeczytaj, potem spróbuj zrozumieć, a dopiero potem odpowiedz. Gdybyś tak zrobił, to zamiast powtarzać swoje tezy, może odpowiedziałbyś z sensem. > > ugruntowaniem swoich wpływów w Europie Środkowo-Wschodniej. Poczekaj,co si > ę > > stanie gdy któryś rosyjski prezydent dojdzie do wniosku, że Litwa i Bułgar > ia > to > > odwieczne rosyjskie strefy wpływów. > > Z rownyna szansa w Polsce do wladzy dojdzie Lepper. Barnaba jaka trawke > palisz ? Wstawia lepiej od heroiny ;))) A żebyś wiedział, że na premiera Leppera szansa jest spora. Trafiłeś zatem jak kulą w płot. > Narescie slysze z twych ust rozsadne slowo ! Gratulacje! Kolejny dowód, że nie chcialo Ci się przeczytać wszystkich moich wypowiedzi na ten temat. PRZECIEŻ PISAŁEM O TYM NA SAMYM POCZĄTKU ! > Dzis POlski na to nie stac, a jutro bedziecie mieli na swym terrytorium bazy > USA i stacje nasluchu z NATO i kazde pierdniecie waszego prezydenta bedzie > zanotowane w Langley ;)) Na razie NATO się do tego nie pali, a mnie brak baz NATO jakoś nie przeszkadza- wręcz przeciwnie :) > Fajnie z toba rozmawia barnaba, Z Tobą też, Misza :) > ale mam czas na > lepszych dyskutantow, ktorzxy zyja w rzeczywistyosci a nie snia o potendze > POlski ;)))) Sorry bracie, ale ten wątek to, od samego początku do końca, sen o potędze i futurologia stosowana. Trzeba było nie zaczynać :) pozdrawiam i życzę szczęśliwego Nowego Roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Speedy Re: bomba atomowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 14:10 Hej Jesli chodzi o polską bombę atomową to jestem zdecydowanie przeciw. Pomijając juz kwestie techniczne, olbrzymie koszty, uwarunkowania miedzynarodowe... to popatrz sobie na tzw. polską klasę polityczną. W znakomitej swej większości jest to zgraja calkowicie nieodpowiedzialnych buców, skorumpowanych złodziei i bandziorów z wyrokami oraz zwyczajnych idiotów którzy zakończyli (z trudem) swoją edukację na etapie szkoly podstawowej lub co najwyzej zawodowej. A jest tez pare osób ewidentnie niepoczytalnych umysłowo. I tacy ludzie mieliby miec kontrolę nad bronią nuklearną??? Bez niej chyba jednak jestesmy bezpieczniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
woytas Re: bomba atomowa 27.12.02, 15:59 taa kody odpalania bomby powinien miec posel Gabriel J. ewentualnie Andrzej L.- by sie dzialo oj dzialo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piosza Re: bomba atomowa IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 27.12.02, 18:10 Ale zauważ taka broń to bardzo pacyfistyczna broń nikt jej nie chce użyć koszty no to poważna sprawa ale popatrz na Finlandię w latach 1920-1940 mogła by se całkiem odpuścić zbrojenia Szwecja by jej raczej nie wtłukła - bo raczej nie miała takiego zamiaru a czerwoni patrząc obiektywnie i cepami walcząc w końcu powinni wygrać ... kto zagwarantuje że za 5 10 czy 15 lat z południa wschodu czy nawet z kosmosu nie przyjdzie jakaś zaraza która nas pochłonie ? i co wtedy zrobimy Finowie mieli armie i walczyli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: bomba atomowa IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.12.02, 11:23 Gość portalu: piosza napisał(a): > Ale zauważ taka broń to bardzo pacyfistyczna broń Pacyfistyczna? Owszem, kiedy masz ich okolo 100 i o mocy ponad 500 kT :)) Mnejsza liczba nie zniszczy w miare duze qwrogie panstwa i nie uchroni od jego odwetu (ktory k slowu zniszczy wasze panstwo...) > wschodu czy nawet z kosmosu nie przyjdzie jakaś zaraza która nas pochłonie ? Dla tej zarazy sa mocarstwa atomowe a nie POlska ;))) > co wtedy zrobimy Finowie mieli armie i walczyli ... wezwiecie cale NATO i ono (mzoe) was ochroni ;)) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
woytas Re: bomba atomowa 28.12.02, 11:49 Miszko a kto was obroni przed czeczenami - kogo mozecie zawolac?? - uzyjesz bomby atomowej przeciw groznemu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piosza Re: bomba atomowa IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 28.12.02, 11:55 woytas napisał: > Miszko a kto was obroni przed czeczenami - kogo mozecie zawolac?? - uzyjesz > bomby atomowej przeciw groznemu?? A jak rzucicie to możwe być podobne nieszczęście jak w Moskwie i prócz zniszczonej Czeczeni aż do Wołgogradu zostanie atomowy krater ale Putin ogłosi wielkie zwycięstwo i odwiedziw szpitalu dzielnych sołdatów napromieniowanych bo nie trafili ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: bomba atomowa IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.12.02, 12:37 Gość portalu: piosza napisał(a): > A jak rzucicie to możwe być podobne nieszczęście jak w Moskwie i prócz > zniszczonej Czeczeni aż do Wołgogradu zostanie atomowy krater ale Putin ogłosi > wielkie zwycięstwo i odwiedziw szpitalu dzielnych sołdatów napromieniowanych bo > > nie trafili ... W jakim swiecie zyjecie chlopaki? Nawet w 1997 tylko same glupie ludzie proponowali zrzucanie A-bomb na CZecznie :))) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: bomba atomowa IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.12.02, 12:37 woytas napisał: > Miszko a kto was obroni przed czeczenami - kogo mozecie zawolac?? - uzyjesz > bomby atomowej przeciw groznemu?? Chech woytasku widze ze brak ci argumentow, ze podmeniasz pojecia ;)) Rozmawiamy o bombach w Polsce, a ty zjezdzasz na Czeczenow w Rosji :))) Ale odpowiem: 1) Przez CZeczenami nas ni etrzeba ocharniac, bo to sa obywatele Rosji. A przed terrorystami sami siebie dobrze chronimy. Oczywiscie ze sa fanatycy-szachidy, ktorzy wysadzaja siebie w powietrze, ale to juz nie jest problem Armii a polityki... 2) Co dot. bomby na Grozny. Taki wariant proponowali "gorace glowy" w 1997, ale dzis to jest absolutnie niepotrzebne. Kontrolujemy sytuacje w respublice, niedlugo bedzie przyjecie Konstytucji CZeczni i wybory prezydenta i parlamentu CZeczni... Widac ze terrorystom to sie bardzo nie podoba, bo wysylaja szachidow :))) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: bomba atomowa IP: *.net.pl 28.12.02, 14:46 Gość portalu: Misza napisał(a): > Kontrolujemy sytuacje w respublice, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: bomba atomowa IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 28.12.02, 17:47 Gość portalu: Misza napisał(a): > Ale odpowiem: > 1) Przez CZeczenami nas ni etrzeba ocharniac, bo to sa obywatele Rosji. Nie widzę związku. Gangsterzy i bandyci są obywatelami Polski- sądzę,że przed nimi ktoś zwykłych ludzi chronić musi. > A przed > > terrorystami sami siebie dobrze chronimy. Jak widać. Teatr w Moskwie zajęli. > Oczywiscie ze sa fanatycy-szachidy, > ktorzy wysadzaja siebie w powietrze, ale to juz nie jest problem Armii a > polityki... Szkoda, że nikt politycznego rozwiązania nie szuka. > 2) Co dot. bomby na Grozny. Taki wariant proponowali "gorace glowy" w 1997, ale > > dzis to jest absolutnie niepotrzebne. Kontrolujemy sytuacje w respublice, Jak widać. Najlepiej strzeżony budynek właśnie wyleciał w powietrze. > niedlugo bedzie przyjecie Konstytucji CZeczni i wybory prezydenta i parlamentu > > CZeczni... Ciekawe czy uczciwe. Jeśli tak- to co zrobicie, jeśli wygrają ludzie Maschadowa? Jeśli nie- będziecie mieli marionetki bez większego poparcia w społeczeństwie, a wojna będzie toczyć się dalej. > Widac ze terrorystom to sie bardzo nie podoba, bo wysylaja > szachidow :))) Nikomu się nie podoba, jak w jego kraju panoszą się obce wojska. Jestem bardzo ciekawy jaki byłby wynik referendum na temat niepodległości Czeczenii i wycofania z niej wojsk rosyjskich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: bomba atomowa IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.12.02, 19:10 Gość portalu: barnaba napisał(a): > > Ale odpowiem: > > 1) Przez CZeczenami nas ni etrzeba ocharniac, bo to sa obywatele Rosji. > > Nie widzę związku. Gangsterzy i bandyci są obywatelami Polski- sądzę,że przed > nimi ktoś zwykłych ludzi chronić musi. Nie zrozumiales o co mi chodzilo. Ja mowilem ze przed Czezcenami nas chronic nie trzeba (bop oni sa normalnymi ludzmi), a przed terrorystami potrafimy sami bronic sie. > > terrorystami sami siebie dobrze chronimy. > > Jak widać. Teatr w Moskwie zajęli. A co powiesz o WTC ? Z takim podejsciem do sprawy nic nie zrozumisz... Zawsze znajda sie ludzie gotowe poswiecie swe zycie dla idei/pieniadzkow. Taki jest swiat... > Szkoda, że nikt politycznego rozwiązania nie szuka. Jakos USA rozwiazania z Irakiem, Afganistanem czy Korea rozwiazanie widzi tylko jedne - atak, a przeciez to nie jest ich terrytoria, a CZecznia to nasza ziemia. Mozemy tam zrobic poligon atomowy i nikogo to nie musi obchodzic ;)))) > > dzis to jest absolutnie niepotrzebne. Kontrolujemy sytuacje w respublice, > > Jak widać. Najlepiej strzeżony budynek właśnie wyleciał w powietrze. WTC i Pentagon tez (a Pentagon chyba chronia lepiej niz jakas tam grupe CZeczenow posrodku rozwalonego miasta ;)))... A Jak wysadzali ambasady USA po calym swiecie... > Ciekawe czy uczciwe. Jeśli tak- to co zrobicie, jeśli wygrają ludzie > Maschadowa? Nie wygraja, bo ich nie dopuszcza do wyborow - oni sa terrorystami... > Jeśli nie- będziecie mieli marionetki bez większego poparcia w > społeczeństwie, a wojna będzie toczyć się dalej. No to poczekamy 50-100 lat jak to robili w Anglii z Olsterem czy w USA z Indinami ;))) Rozwizanie samo sie znajdzie... > > Widac ze terrorystom to sie bardzo nie podoba, bo wysylaja > > szachidow :))) > > Nikomu się nie podoba, jak w jego kraju panoszą się obce wojska. Jesli nie wiedziales dyletancie, CZeczeni sa obywatele Rosji i nasza Armia to ICH Armia... > Jestem bardzo > ciekawy jaki byłby wynik referendum na temat niepodległości Czeczenii i > wycofania z niej wojsk rosyjskich. Jesli to zrobic uczciwue a nie tak jak za czasow totalitarizmu Dudajewa czy wahabizmu Maschadowa (kiedy ludzie bali sie wypowiedziec sie po stronie Rosji z przyczyn oczywistych) . Ludzie glosuja nogami: ponad polowa ludzi ucieklla z CZeczni do Rosji, a polowa tych co niwe uciekla nie ma na to srodkow i mozliwosci... Zapytaj Czeczenow z Moswy czy Rostowa co oni sadza i dowiesz sie PRAWdziwej opiniii CZeczenow. Wez pod uwage ze w CZecznie ludzie zyja w ciaglym strachu ponad 12 lat! Wyrosla cala generacja ludzi nie mogacych mowic prawde... A ty mi tu pieprzysz o "prawdiwym referendum" w CZeczni... Pozdr Misza P.S> Wybacz za mocne slowa. Mam zly humor dzis - DVD sie zepsul... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: bomba atomowa IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 28.12.02, 19:39 Gość portalu: Misza napisał(a): > Nie zrozumiales o co mi chodzilo. Ja mowilem ze przed Czezcenami nas chronic > nie trzeba (bop oni sa normalnymi ludzmi), a przed terrorystami potrafimy sami > bronic sie. Bronić się może i tak. Ale czy obronić- wątpię. Terroryści zajęli teatr w Moskwie, wysadzają się na ulicach izraelskich miast i rozwalili WTC. > A co powiesz o WTC ? Z takim podejsciem do sprawy nic nie zrozumisz... > Zawsze znajda sie ludzie gotowe poswiecie swe zycie dla idei/pieniadzkow. Taki > jest swiat... Powiem to samo. >Jakos USA rozwiazania z Irakiem, Afganistanem czy Korea rozwiazanie widzi tylko > > jedne - atak, a przeciez to nie jest ich terrytoria, a CZecznia to nasza > ziemia. Czy ja jestem zwolennikiem USA i wojny w Iraku? Skąd ten pomysł? A Czeczenia jest mniej więcej tak samo wasza, jak była wasza Warszawa, Helsinki, niemiecki był Paryż i Lwów. Po prostu od ponad 100 lat siedzą tam wasze wojska. Formalnie włączyliście Czeczenię do Rosji/ZSRR, tak jak w czasie II WŚ Hitler formalnie włączył Lwów i Paryż do III Rzeszy, a car formalnie nosił tytuł króla Polski. > Mozemy tam zrobic poligon atomowy i nikogo to nie musi obchodzic ;)))) Możecie- jeśli koniecznie chcecie mieć poligon atomowy w pobliżu gęsto zaludnionych terenów, granicy z Gruzją i na złożach ropy naftowej. :) > WTC i Pentagon tez (a Pentagon chyba chronia lepiej niz jakas tam grupe > CZeczenow posrodku rozwalonego miasta ;)))... A Jak wysadzali ambasady USA po > calym swiecie... USA jakoś nie twierdzą, że kontrolują wszelkie działania terrorystów. Ponadto Pentagon i WTC zostały zniszczone po ataku lotniczym (pierwszym takim w historii). A wysadzenie ciężarówki pod ważnym obiektem zdarzało się wielokrotnie. > > Ciekawe czy uczciwe. Jeśli tak- to co zrobicie, jeśli wygrają ludzie > > Maschadowa? > > Nie wygraja, bo ich nie dopuszcza do wyborow - oni sa terrorystami... A zatem nieuczciwe. Czy boicie się, że wygrają, bo mają poparcie wśród Czczeńców? Jeśli nie- to czemu ich nie dopuścicie? Może zdobędą 10% głosów, skompromitują się, a wy będziecie mieć tzw. mandat do rządzenia w republice? > No to poczekamy 50-100 lat jak to robili w Anglii z Olsterem czy w USA z > Indinami ;))) Rozwizanie samo sie znajdzie... Z Ulsterem Anglicy zostali zmuszeni do negocjacji. A USA wojnę z Indianami wygrały raczej demografią, a nie na polu walki. > Jesli nie wiedziales dyletancie, CZeczeni sa obywatele Rosji i nasza Armia to > ICH Armia... Taaak. A rosyjska armia zwalczająca polskich powstańców w 1863r. to była polska armia, bo Polacy formalnie byli poddanymi cara. Gratuluję logiki. > Jesli to zrobic uczciwue a nie tak jak za czasow totalitarizmu Dudajewa czy > wahabizmu Maschadowa (kiedy ludzie bali sie wypowiedziec sie po stronie Rosji z > > przyczyn oczywistych) . Właśnie dlatego jestem ciekawy, a nie pewny wyniku :) > Ludzie glosuja nogami: ponad polowa ludzi ucieklla z > CZeczni do Rosji, a polowa tych co niwe uciekla nie ma na to srodkow i > mozliwosci... Zapytaj Czeczenow z Moswy czy Rostowa co oni sadza i dowiesz sie > PRAWdziwej opiniii CZeczenow. Żaden argument. Popatrz na dowolną emigrację. Ilu jest emigrantów politycznych a ilu ekonomicznych. To bieda wygania ludzi z kraju, a nie dyktatura. W zrujnowanej po trwającej od 1990r. wojnie Czeczenii biedy jest pod dostatkiem. Interwencja rosyjska również z republiki wygnała wielu ludzi. Twoja "logika" mnie załamuje: zbombardujemy republikę -> ludzie zaczną uciekać -> połowa mieszkańców opuści Czeczenię -> przedstawimy to jako argument, że Czeczeńcy chcą życ w Rosji. Machiavelli byłby z Ciebie dumny. > Wez pod uwage ze w CZecznie ludzie zyja w ciaglym > > strachu ponad 12 lat! Wyrosla cala generacja ludzi nie mogacych mowic prawde... > A ty mi tu pieprzysz o "prawdiwym referendum" w CZeczni... Rozumiem, że wg Ciebie uczciwe referendum może odbyć się tylko pod nadzorem wojsk rosyjskich? Wybacz, ale jego wyniki będziesz mógł sobie wsadzić w d... Będą tak samo, a może nawet mniej wiarygodne, jak te otrzymane za rządów Maschadowa. Ludzie boją się wojsk okupacyjnych, zwłaszcza że o ich wyczynach głośno na całym świecie. > P.S> Wybacz za mocne slowa. Mam zly humor dzis - DVD sie zepsul... Wybaczam, ale nie rób tego więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piosza do Miszy IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 28.12.02, 11:50 Misza jakoś tak się składa iż wolę samochód Opla od Łady Demokrację od dyktatury. I nie ukrywam że wolę NATO od WNP Nie odczytuj tego jako jakieś silnej niechęci do wschodu i Rosji ale co tu ukrywać na razie lepiej chyba trzymać z zachodem. Nie wiem czy Nato mnie obroni ale wolę spróbować ... A propos skąd jesteś i jeśli można spytać kim ( narodowość sympatie ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: do Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.12.02, 12:44 Gość portalu: piosza napisał(a): > Misza jakoś tak się składa iż wolę samochód Opla od Łady Tak sie skalada ze ja tez ;))) > Demokrację od dyktatury. A ja wole "Dyktature demokracji" - patrz USA jesli nie kapujesz co to jest ;)))) > I nie ukrywam że wolę NATO od WNP Ghm... A kti cie zwal do WNP ?! :)) > Nie odczytuj tego jako jakieś silnej niechęci do wschodu i Rosji > ale co tu ukrywać na razie lepiej chyba trzymać z zachodem. Odczytam to wylacznie jako totalny brak argumentow w dyskusji nt. istnienie A- bomby w POlsce ;-))))))) LOL > Nie wiem czy Nato mnie obroni ale wolę spróbować ... A ja bym na twym miescu nie probowal... zbyt bolesnie to bedzie dla tych 10 POlakow co przetrwaja ;))) > A propos skąd jesteś i jeśli można spytać kim ( narodowość sympatie ?) Rosja, Rostow-nad-Donem, Russkij (dokladniej Kazak) Wiecej infy znajdziesz tutaj :)) : www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=539&w=3739701 Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piosza Re: do Miszy IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 28.12.02, 13:04 Świetnie znasz chyba polski gratuluję !!! z jednym co wcześnie napisłeś chętnie bym polemizował a mianowicie temat Czeczeni - prędzej czy później to będzie nepodległy kraj bez Rosji albo kompletnie spalony kraj . W dyskusjach często pisze się o tym że to kawałek Rosji i formalnie to prawda ale właściwie czemu ? czemu np Estonia czy Kirgizja była Republiką w byłym ZSSR a Czeczenia czymś innym . Granice i te wszystkie typy jednostek terytorialnych ktoś kiedyś wymyślił i nadał nazwy jak sądzę stało się to jeszcze za głębokiej komuny rewizja tych granic i tych uwarunkowań jest dość oczywista ... Czeczeni z pewnością chcą żyć bez Rosji i jak inni mają do tego prawo też bym wolał żeby wyrażali to w nieco bardziej rozsądny sposób ale w tych warunkach to raczej niemożliwe... Jakby jednak Rosja była krajem w europejskim słowa tego znaczeniu to i zapewne Czeczeni dali by spokój widać coś jest nie tak. jakbyś chciał pogadać poza forum podaję e-mail piosza@tlen.pl acha z tą bombą to dałem temat nieco żartobliwie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: do Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 28.12.02, 18:54 Gość portalu: piosza napisał(a): > Świetnie znasz chyba polski gratuluję !!! Dzieki :) > z jednym co wcześnie napisłeś chętnie bym polemizował a mianowicie temat > Czeczeni - prędzej czy później to będzie nepodległy kraj bez Rosji Nooo, jesli dadzimy wole fantazji, to moze za 300-400 lat tak bedzie ;))) > albo kompletnie spalony kraj. PO co go spalac ?!? Wyjebac terrorystow i po problemie. Problem w tym ze nasze wojskowi na tej wojnie niezle zarabiaja. Ja tez mialem propozycje wyjechac na 2 lata do Czeczni do 205 brygady (tzw. "kazackiej"), ale z pewnych wzgledow musialem odmowic... Kiedy ta wojna przestanie przynosic zyski, to szybko zprowadzimy w niej porzadek. > W dyskusjach często pisze się o tym że to kawałek > Rosji i formalnie to prawda ale właściwie czemu ? Bo taki jest. Nie rozumiem o co ci chodzi? Czecznia taka sama czesc Rosji jak Hawaje czesc USA... > czemu np Estonia czy Kirgizja > była Republiką w byłym ZSSR a Czeczenia czymś innym. Jak widac zle znasz geografie. Kirgizja, Estonia i inne respubliki bylego ZSRR byli niepodleglymi respublikami, ktorzy z roznych przyczyn (dalece nie zawsze z przymusu) weszli w sklad Imperium Rosyjskiego lub ZSRR. Czecznia natomiast _nigdy_ nie miala ani panstwowosci, ani jakiejkolwiek wladzy. To byla gruppa bandyckich rodow (tzw. tejpow) ktorzy zamieszkiwali rozne tereny na kaukazie ale nie mieli okreslonej granicy swej terrytorii czy nawet jakiegos miasta czy miasteczka. Pierwsze miasto Czeczni - Grozny zalozyla nasza Armia w 18 wieku. Po dlugiej wojnie kaukaskiej czeczeni poddali sie, a ich wodz Szamil przysiegmnal na wiernosc Rosji i otrzymal tytul szlachecki. Potem powstala autonomia CZeczenska w skladzie Rosji (podkreslam ze to zostala czesc Rosji) Instytuty, Uniwersytety, szkoly, szpitale, sady, policja itd - wszystko to juz wprowadzili wladze Rosji. > typy jednostek terytorialnych ktoś kiedyś wymyślił Nie mam czasu wypelniac braki twej wiedzy nt. Rosji. Mozesz poszukac infy na ten temat w ksiazkach lub inecie. Powiem tylko ze nikt niczego nie "wymyslal" bo wowczas mozna powiedziec ze "wymyslono" granicy kazdego panstwa w swiecie (no moze poza Australia ;))) > stało się to jeszcze za głębokiej komuny rewizja tych granic i tych > uwarunkowań jest dość oczywista ... Nie mieszaj do tego "kommuny". Wlasnie czerwoni dali wam wolnosc, gdyby przywrocic granicy Imperium Carskiego to POlska, Finlandia, czesc Rumunii, Turcji i polowa Sr. Azji zostala by Rosja ;))) > Czeczeni z pewnością chcą żyć bez Rosji Ojjojo! Z pewnosica..." Skad taka pewnosc. Dlaczego wtedy oni setkami tysiecy jada do matuszzki Rosji zyc i pracowac ? :))) Dlaczego zyja w Rosji setki tys. uciekinerow i nie chca wracac do dodmow w CZecznie ? Przeciez nie lubia Rosji ;)) Nonsens moj drogi... albo propaganda Wojciecha "Sam wiesz jakiego" ? ;P Powiem ci mala tajemnice: CZeczeni chca byc czescia Rosji. Jedynie czego oni nie chca - to zyc w ciaglym strachu przed Federalami i Terrorystami. Chca normalnie zyc, pracowac i studjowac... Tylko nawiedzone islamisci i ci co im wspolczuja chca oderwania od Rosji, bo kazdy normalny czlowiek pamietieta co sie dzialao w respulice podczas "wolnosci" w 1998 roku... Gorne rejony Czeczni sa w ogromnej wiekszosci po stronie ROsji. > Jakby jednak Rosja była krajem w europejskim słowa tego znaczeniu Szukalem dlugo w Encyklopedji i nie znalazlem "europejskiego znaczenia" slowa "panstwa".. Powiec gdzie znajde tlumaczenie tego dziwnego pojecia :))) > Czeczeni dali by spokój widać coś jest nie tak. Oni i tak dali spokoj. Zrozum to wqrescie. Czy sadzisz ze wczoraj w samochodac wysadzili sie w powietrze cywile czy zdrowe rozsadkiem CZeczeni? No to trudno o czyms dyskutowac... Ja znam wiele Czeczenow co uciekli z CZeczni do Rostowa (nasze miasto nazywaja "Bramami Kaukazu") i za nic nie chca wracac do Czeczni. Kazdy z nich wie ze "Federal" i zwykly Rosjain to jest duza roznica... > jakbyś chciał pogadać poza forum podaję e-mail piosza@tlen.pl Dzieki. moj mail: msperanski@mail.ru Tylko prosze nie o Czeczni... Nie lubie rozmawiac na ten temat z dyletantami. Nie chce urazic, po prostu tak jest... > acha z tą bombą to dałem temat nieco żartobliwie ... Jak widzisz, ja tez odpowiadalem polzartem ;)) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erczy Re: do Miszy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 20:59 Nic o Czeczenii A dyskusja o polskiej bombie atomowej jest rzeczywiście "średnio" mądra. "Ani to ładne, ani skóra na buty" jak śpiewał kiedyś J.Kleyff, a po nim Kuba Sienkiewicz ("Huśtawki"), choć o czymś innym (o mamutach - przypominam młodszym). Ale z resztą to Misza cokolwiek przegiął. Jesteśmy 3ciorzedną stroną w NATO, jasne że w UW byliśmy pierwszorzędną, zawsze Gensek pytał się nas o zdanie i to pewnie Eda poradził Lońce inwazję na Afganistan (bez tego żywy, radziecki umysł dważdy gieroja nie poradziłby sobie z problemem). W zamian Eda, jak ładnie poprosił to mógł za Lońką ponosić walizeczkę wiadomo z czym. Tacy bylismy ważni i ukochani. Do NATO nas wzięli na siłę. Prawilno - przecież cały naród się opierał i wiernie trwał przy nierozerwalnym sojuszu z przodującą straną mira, do którego to sojuszu przystąpił dobrowolnie i ze szczerym entuzjazmem. Jesteśmy muzeum sprzętu amerykańskiego i niemieckiego. Jakiż to kontrast z czasami gdy po naszych poligonach i magazynach walały się tony najnowocześniejszego, darmowego sprzętu produkcji radzieckiej. Te eszelony na granicy i błagania towarzyszy - no weźcie jeszcze tego jednego T-80, no może Kamowa, albo Su-27. Przecież darmo dajemy. I co to miało znaczyć? Polska i bomba atomowa pfee!. Wcale nie o to chodzi, że chcielibyśmy ją mieć (zwracam uwagę na jakoś pominięte w dyskusji słowa: "a po ch..." koniec cytatu) ale w Twoim parsknięciu wyraża się pogarda dla mniejszych narodów. One niczego nie umieją i na nic nie zasługują (no, chyba że są pupilkami jak Izrael - to zupełnie inny temat). Będę ze swej strony zgryźliwy, ale powiem, że nie wystarczy zmajsterkować parę tysięcy głowic i reaktorów w oparciu o kradzione plany. Trzeba jeszcze umieć się tym posługiwać. Inaczej "Małpa w kąpieli" albo dziesiątki awarii na atomnych padłodkach czy też zdeformowane dzieciaki rodzące się wokół Siemipałatyńska. Może byś to policzył zamiast tych swoich cholernych głowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: do Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 29.12.02, 13:01 Gość portalu: erczy napisał(a): > młodszym). Ale z resztą to Misza cokolwiek przegiął. Jesteśmy 3ciorzedną stroną > w NATO, jasne że w UW byliśmy pierwszorzędną, CZy ja cos wspominal o UW ? Powiedzialem o 3rzednosci POlski wNATO w kontekscie ze za was USA niczego vetowac nie bedzie i zmieniac swoja polityke wobec Rosji tez nie bedzie - za duzo chcecie ;))) > granicy i błagania towarzyszy - no weźcie jeszcze tego jednego T-80, no może > Kamowa, albo Su-27. Przecież darmo dajemy. Prawde mowiac nie zrozumaielm sensu w tym co napisales... Tylko chce zauwazyc ze ani T80 ani Su27 na wyposazeniu POlski nie byli i my wam ich nie zamierzali proponowac ;) > chcielibyśmy ją mieć (zwracam uwagę na jakoś pominięte w dyskusji słowa: "a po > ch..." koniec cytatu) ale w Twoim parsknięciu wyraża się pogarda dla mniejszych > narodów. Nie. Gdyby Polska znajdowala sie gdzies okolo Kuby, to mnie by to zupelnie nie obchodzilo :) > One niczego nie umieją i na nic nie zasługują Gdzie w moich postach to zauwazyles? Przyklady w studium! ;)) W dzis. swiecie wszystko jest jasne i uregulowane - jest duza 5tka panstw atomowych - reszta - to "ZLO", ktorze ma bron w celu destabilizacji sytuacji w swiecie lub swym rejonie i z nimi trzeba walczyc. Kiedys przyjdzie kolej na Indie i Pakistan (kiedy skaczymy z Korea i Irakiem)... > pupilkami jak Izrael - to zupełnie inny temat). Israel walczy o przetrwanie i do tego ma doktryneobronna - uzycie srodkow nuklearnych wtylko jako ostatnia szanse... Ich arsenalu nuklearnego + najlepszego lotnictwa w rejonie starczy dla zniszczenia dowolnego wrogu w rejonie, a co by dala bomba POlsce? Nikogo by nie zniszczyliscie, a tylko destabilizowali sytuacje... Porowwnanie Israela z POslka to jak porownanie Iskry z B747. Nie ta waga, przeznaczenie i koszt ;))) > ale powiem, że nie wystarczy zmajsterkować parę tysięcy głowic i reaktorów w > oparciu o kradzione plany. Trzeba jeszcze umieć się tym posługiwać. Racje. W dodatek trzeba wydac miliardy USD na przygotowanie calej infrastruktury i zbudowac chocby 1 reaktor atomowy (a wy ich nie macie i nikt wam go nie zbuduje...) > Inaczej "Małpa w kąpieli" albo dziesiątki awarii na atomnych padłodkach czy > zdeformowane dzieciaki rodzące się wokół Siemipałatyńska. To nie ma nic do rzeczy. Awarie sa wszedzie. > Może byś to policzył > zamiast tych swoich cholernych głowic. Nie denerwuj sie ;)) Wszystko juz jest policzone. NA caly swiat kilkanscie razy starczy ;)))))))))) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piosza Re: do Miszy IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 29.12.02, 13:56 Jedno pytanie jaka jest nazwa kraju który przegrał Zimną Wojnę już go nie ma , stracił ogromne obszary granice ma jak w XVII wieku . Może kolega Misza wie ? A inaczej a jaki kraj ma niższy PNB na mieszkańca od biednej Polski uprawiającej kartofle podpowiem na R w Europie i nie jest to Rumunia a eksport tego kraju bez ropy jest porównywalny z naszymi frytkami. A jaki kraj ma długość życia mężczyzn 60 a Polska 69. Może coś jeszcze dodać acha bije Polskę na głowe w sporzyciu spiritusu. I jeszcze ma chyba największy w Europie wskaźnik nowych zachorowań na AIDS no Misza zgadnij W odróżnieniu od wielu tu padających wypowiedzi to są tylko fakty i liczby źródło Świat w Liczbach 2002 The Economist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: do Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 29.12.02, 20:01 Gość portalu: piosza napisał(a): > Jedno pytanie jaka jest nazwa kraju który przegrał Zimną Wojnę już go nie ma , > stracił ogromne obszary granice ma jak w XVII wieku . > Może kolega Misza wie ? Nie wiem takiego kraju. Naprawde... Znam zwiazek, ktory rozpadl sie na poszczegolne respubliki, przy czym Rosja zostala w swych granicach :)) > A inaczej a jaki kraj ma niższy PNB na mieszkańca od biednej Polski Bialorus ma PKN na glowe wiekszy od POlski - co ty na to doktorku ? :)) > A jaki kraj ma długość życia mężczyzn 60 a Polska 69. A jaki kraj ma dlugosc zycia mieszczyzn 78 lat a Poslka 69? > Może coś jeszcze dodać acha bije Polskę na głowe w sporzyciu spiritusu. Jak rowniez w sporcie, w nauce, w przemyslu ciezkim, w bogatstwach naturalnych itd.. ;))) > I jeszcze ma chyba największy w Europie wskaźnik nowych zachorowań na AIDS Co to za wskaznich "nowych zachorowań na AIDS" ? Nie znam takiego ;)) > W odróżnieniu od wielu tu padających wypowiedzi to są tylko fakty i liczby > źródło Świat w Liczbach 2002 The Economist Ja tez ci podalem fakty malczonka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piosza Od Pioszy do Miszy IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 29.12.02, 20:40 Odpiszesz mi na E-mail ? Co do twojego listu to niestety prawda jest tak że gospodarczo Polska jest teraz bardziej rozwinięta i to niestety są fakty żadne zaklęcia tego nie zmienią Górujecie nad Polską w surowcach tak no gratuluje ale to nie wasza zasługa. Zresztą nie chce się powtarzać powiem jedno : W rozmowie z nami przybierasz maskę typowego przedstawiciela wielkiego mocarstwa zdziwionego że bracia słowania mają jakieś własne pomysły na politykę obronność itd. Wiesz co napisałem w poprzedniej wypowiedzi - ano to że Rosja nie jest supermocartwem niestety ( a może dobrze) wasza mocarstwowość to teraz tylko rakiety ... Odpadły wszystkie kraje satelickie na świecie i bogate obszary dawnego Związku Radzieckiego bez rakiet pozycja międzynarodowa Rosji byłaby słaba ... Jesteście jednym z ważnych krajów ale nie supermocarstwem .Żeby nim być trzeba mieć coś więcej niż tylko pozostałe rakiety. Czemu szukasz dziury w całym w tym co napisałem o gospodarce jeśli coś czytasz to wiesz że tego nie wymyśliłem a wasz eksport bez ropy naftowej jest mniejszy niż naszych jak to napisałeś ziemniaków . Wielokrotnie np piszesz iż nasi sojusznicy tylko marzą żeby nas zostawić w potrzebie jakoś jankesi Korei pomogli Wietnamczykom płd też Kuwejtowi też a i RPA czemu mieli by se Polskę odpuścić . Wiem że forum to takie miesce gdzie każdy może pisać co chce ale czasem popatrz na świat bez tego zacietrzewienia tego zadziwiającego poczucia niczym nie uzasadninej wyższości ... Czemu myślisz tak poza różnymi aspektami technicznymi że Polska nie powinna mieć prawa do samobrony i posiadania broni atomowej - bo przemawia przez ciebie duma a nie realia ja chętnie zapytam czemu w kraj rządzony przez alkoholika prezydenta była taka broń czemu jeden kraj może a inny nie ? Jeszcze jedno w Rosji jest najwięcej w tym rejonie świata nowych zakażeń AIDS i to fakt ... Wogóle proszę faktów jak ten nie próbuj wyważać bo po co , doskonale wiesz co napisałem ale się czepiasz. Czekam na majl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Panowie, skończcie już tą jałową dyskusję IP: gw:* / 192.168.115.* 29.12.02, 21:31 albo przenieście ją na forum Swiat. BTW Misza, Białoruś ma niższy PKB na głowę mieszkańca od Polski, i to nawet licząc wg parytetu siły nabywczej, bo licząc wg kursu walutowego to już prawdziwa przepaść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Uuu, przyszedl wujek Ed i juz nie daje bawic sie:) IP: *.ic.ru / *.ic.ru 30.12.02, 09:05 Gość portalu: Ed napisał(a): > albo przenieście ją na forum Swiat. MAsz racje. Ta dyskusja z militarnej zeszla na polityczna. Ja tego ni echcialem :) > BTW Misza, Białoruś ma niższy PKB na głowę mieszkańca od Polski, i to nawet > licząc wg parytetu siły nabywczej, bo licząc wg kursu walutowego to już > prawdziwa przepaść. To byli dane podane w CIA ;)) Zobacz na oficjalnej stronie :) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Uuu, przyszedl wujek Ed i juz nie daje bawic IP: gw:* / 192.168.115.* 30.12.02, 09:57 Właśnie stamtąd brałem dane: Białoruś purchasing power parity - $8,200 Polska purchasing power parity - $8,800 A licząc wg kursu walutowego to róznica byłaby ogromna. Wystarczy porównać wielkość budżetu Białorusi - 4 mld USD przy liczbie ludności 10,3 mln i Polski - 50 mld USD przy liczbie ludności 38,6 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Od Pioszy do Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 30.12.02, 10:28 Gość portalu: Piosza napisał(a): > Odpiszesz mi na E-mail ? Juz wyslalem... > Co do twojego listu to niestety prawda jest tak że gospodarczo Polska jest > teraz bardziej rozwinięta i to niestety są fakty żadne zaklęcia tego nie > zmienią Nie zaprzeczam, ale my dopiero nabieramy obroty - poczekaj troche ;))) Jak u nas mowia: "Cypliat po oseni sczitajut" czyli "Kurczakow licza jesienio" :)) > Górujecie nad Polską w surowcach tak no gratuluje ale to nie wasza zasługa. Jak nie nasza ? A kto te surowce nam darowal - Pan Bog ? ;))) > W rozmowie z nami przybierasz maskę typowego przedstawiciela wielkiego > mocarstwa zdziwionego że bracia słowania mają jakieś własne pomysły na politykę > > obronność itd. Nie tylko dyskutanta zdziwionego tym, ze w Polscxe sa ludzie co powaznie (jak rozumiem ty akkurat zartoweales ? ;)) marza o nuklearnej broni w swym panstwie- wedlug mnie to jest leczenie kompleksow bylego mocarstwa ;)))))) > Wiesz co napisałem w poprzedniej wypowiedzi - ano to że Rosja nie jest > supermocartwem niestety A jednak jest. Nie na 1 miesce ale nadal jest supermocarstwem. Zadne twoje statystyki tego nie zmienia - to jest fakt przyznany w Swiecie. > Wielokrotnie np piszesz iż nasi sojusznicy tylko marzą żeby nas zostawić w > potrzebie jakoś jankesi Korei pomogli Wietnamczykom płd też Kuwejtowi też a i > RPA czemu mieli by se Polskę odpuścić . Kiedy byl konflikt w Korei i Wietnamie, to byla Ziman wojnai taka interwencja byla wazna dla USA jako zapewnienie swego bezpieczenstwa narodowego. Kuwejt ma jedne z najwiekszych zloz ropy i USA bronilo swe bezpieczenstwo gospodarcze. POslak ma... no wlasnie.. czego? Po co Amerykanie beda oddawac swe pieniadze i zycie swych zolnierzy za zbuntoewane panstwo, ktore zechcielo miec bombe atomowa ??? Na dodatek, Rosja dzis jest najwaznejszym partnerem USA poza Anglia. Jak powiedzial Bush Putinowi: USA i ROsja musza isc ramie w ramie, ale przy tym nie depnac sobie nawzajem na nogi. A bomba u sojusznika USA u granic Rosji to nie inaczej jak deptanie p nogach, nie sadzisz ? A Rosja jest milion razy wiecej wazna dla USA niz Polska. Zarown politycznie jak i militarnie.. Ludzie, ja rozumiem wasz patryotyczny plomien, ale wylejcie se kubek zimnej wody na glowe - POlska z kazdym dniem traci wage w oczach USA. Bylisice tylko niezbednym ktokiem w ich ruchu i nic wiecej. Z przyjeciem do NATO panstw Nadbaltyku a w okresie 5 lat Gruzji i Ukrainy (przwdziwie kluczowych panstw dla USA w Eurazji) stracicie jakikolwiek interes w oczach USA... Bedziecie kolejna baza dla B52 i stacji nasluchu... Niestety tak bedzie. Wasz los, to symboliczne uczestniczenie w akcjach sojuszu i kupowanie "second handu" z USA i Niemiec... Moze myslicie ze jestem zlosliwy, ale ja po prostu mowie fakty... > Czemu myślisz tak poza różnymi aspektami technicznymi że Polska nie powinna > mieć prawa do samobrony i posiadania broni atomowej Patrz wyzej. Nie rozumiem piosza czy ty naprawde nic nie rozumiesz w polityce miedzynarodowej i miejscu POslki w mniej czy tylko jaja sobie robisz. Bo kazdy normalny POlak ci powie jak stoja sprawy. Wy nie macie wrogow w rejonie, a jesli kiedys Wschod na was pojdzie to bron atomowa nie bedzie wyjsciem a tylko interwencja NATO... Smuci mnie, ze takie proste rzeczy musze tlumaczyc doroslemu czlowiekowi... Edzie, prosze powiec cos na ten temat rodakowi, bo ja juz nie wiem jak mu wytlumaczyc ;)) > duma a nie realia ja chętnie zapytam czemu w kraj rządzony przez alkoholika > prezydenta była taka broń czemu jeden kraj może a inny nie ? Kogo masz na mysli? Jelcyna? Ok zostawimy to na boku. Odpowiadasm: Nie jest tak waznie jaki jest prezydent, bo wbrew powszechnej opinii nie prezydent bezposrednio wysyla rakiety na wroga, a caly system. Prezydent moze byc piany jak Jelcyn, czy glupi jak Klinton - od tego nic nie zalezy... Sly nuklearne to ogromny zlozony system, kosztujacy setki miliardow dollarow, ktorzy jest potdtrzymywany w ciaglej gotowosci bojowej. U supermocarstw sily nuklearne zapeawniaja bezpieczenstwo i bilans sil w swiecie, a malym panstwam dla tych swego bezpieczenstwa starczy znajdowac sie pod skrzydlem jednego z tych supermocarstw. > Jeszcze jedno w Rosji jest najwięcej w tym rejonie świata nowych zakażeń AIDS > to fakt ... I co z tego? W USA najwieksza ilosc zabojst w swiecie na mieszkanca, i najwiecej narkomanow i choprych na AIDSA w swym rejonie i co ? Powiec co chcesz udowodnic? I nie lecz prosze swoje kompleksy takimi statystykami ;))) Odpowiedz Link Zgłoś