Dodaj do ulubionych

Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki"

19.02.08, 20:05
wiadomosci.onet.pl/1695493,11,item.html
Dziennik" opisał raport o stanie kontrwywiadu wojskowego, który
przygotował kolejny szef SKW płk Grzegorz Reszka. Według gazety, w
Służbie Kontrwywiadu Wojskowego kierowanej przez Antoniego
Macierewicza kurs na pierwszy stopień oficerski trwał zaledwie 17
dni, a kadr do nowych służb szukano m.in. wśród policjantów i byłych
funkcjonariuszy UOP, a także harcerzy i dziennikarzy. Sam
Macierewicz uznał te zarzuty za nieprawdziwe.

szkoda
gdybym wiedział ze mozna zostac w 17 dni oficerem kontrwywiadu
wojskowego to ....
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 19.02.08, 23:12
      www.dziennik.pl/polityka/article126816/Egzamin_na_szpiega_zdawali_faksem.html
      • o333 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 19.02.08, 23:18
        e tam , najwięksi bohaterowie ZSRR w dziedzinie wywiadu wychowani
        zostali w CIA i FBI i na odwrót :) nie widzę problemu , po za tym
        GRU naprawdę dobrze uczyło , debilizm :) ale to takie typowe
        • ignorant11 No nie wiem... 24.02.08, 10:06
          o333 napisał:

> e tam , najwięksi bohaterowie ZSRR w dziedzinie wywiadu wychowani
          > zostali w CIA i FBI i na odwrót :) nie widzę problemu , po za tym
          > GRU naprawdę dobrze uczyło , debilizm :) ale to takie typowe

Sława!

Czy chcemy miec agentów, którzy strzelaja do dziennikarzy a i na dodatek truja
          polonem i to nieskutecznie...
          :))

Forum Słowiańskie
          gg 1728585
    • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 19.02.08, 23:27
      rzewuski1 napisał:

> wiadomosci.onet.pl/1695493,11,item.html
      > Dziennik" opisał raport o stanie kontrwywiadu wojskowego, który
      > przygotował kolejny szef SKW płk Grzegorz Reszka. Według gazety, w
      > Służbie Kontrwywiadu Wojskowego kierowanej przez Antoniego
      > Macierewicza kurs na pierwszy stopień oficerski trwał zaledwie 17
      > dni, a kadr do nowych służb szukano m.in. wśród policjantów i byłych
      > funkcjonariuszy UOP, a także harcerzy i dziennikarzy. Sam
      > Macierewicz uznał te zarzuty za nieprawdziwe.
      >
      > szkoda
      > gdybym wiedział ze mozna zostac w 17 dni oficerem kontrwywiadu
      > wojskowego to ....
      >
      >
      >

Poza tymi 17 dniami - cos jest w reszcie nie sluszne, nie godne, naganne?
      • o333 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 00:15
        hahha nie wszystko ok , tylko to powinno trwać kilka lat , za samo
        17 dni powinni mu zasadzić wyrok
        • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 00:31
          o333 napisał:

> hahha nie wszystko ok , tylko to powinno trwać kilka lat , za samo
          > 17 dni powinni mu zasadzić wyrok

A sie kurta pytnmam, gdzi ejest system? Gdie jest system, ze minister moze sobie
          o takich rzeczach decydowac?
          • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 00:32
            matrek napisał:

> o333 napisał:
            >
            > > hahha nie wszystko ok , tylko to powinno trwać kilka lat , za samo
            > > 17 dni powinni mu zasadzić wyrok
            >
            > A sie kurta pytnmam, gdzi ejest system? Gdie jest system, ze minister moze sobi
            > e
            > o takich rzeczach decydowac?
            >

O kurde! Pytam o to Rosjanina!
        • browiec1 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 00:32
          Zgadzam sie w 100%. Tylko po co az 17 dni czekac? Za to co ten debil
          narobil aby zagrozic bezpieczenstu kraju(oczywiscie on to pojmuje
          zupelnie na odwrot) to powinien byc od razu pluton egzekucyjny. A te
          17 dni to byl okres po ktorym dostawalo sie najnizszy stopien w
          wywiadzie,ale wywalic tych ludzi bez powodu nie mozna. Najlepszy byl
          oczywiscie Jarek,ktory stwierdzil zelepiej miec slabiej wyszkolone
          sluzby spacjalne ale patriotyczne,niz dobrze wyszkolone i skuteczne
          ale wierne innemu krajowi.Za samo takie stwierdzenie powinni go
          wziac za dupe,bo to oczerniania calej formacji.Moze bylo tam i duzo
          patologii ale na pewno wieksza czesc tych ludzi narazala zycie dla
          Polski.Poza tym ja mysle ze zolnierze na misjach wola miec jednak
          bardziej profesjonalne sluzby wywiadu,bo co im po patriotycznych (w
          czesci znajomych Macierewicza)jak beda lezec w worku na ciala? Poza
          tym Ci harcerze to juz po prostu cudo samo w sobie - juz to widze
          jak zastepowy i druhna rozgryzaja zimowa ofensywe talibow intonujac
          Plonie ognisko i szumia knieje...;)
          • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 00:34
            browiec1 napisał:

> Zgadzam sie w 100%. Tylko po co az 17 dni czekac? Za to co ten debil
            > narobil aby zagrozic bezpieczenstu kraju(oczywiscie on to pojmuje
            > zupelnie na odwrot) to powinien byc od razu pluton egzekucyjny. A te
            > 17 dni to byl okres po ktorym dostawalo sie najnizszy stopien w
            > wywiadzie,ale wywalic tych ludzi bez powodu nie mozna. Najlepszy byl
            > oczywiscie Jarek,ktory stwierdzil zelepiej miec slabiej wyszkolone
            > sluzby spacjalne ale patriotyczne,niz dobrze wyszkolone i skuteczne
            > ale wierne innemu krajowi.

No i naprawde nie wazasz ze z dwojga zlego ma racje? Powiedz to, powiedz to ze
            lepiej miec sluzby lepiej wyszkolone ale wierne innemu krajowi....

Za samo takie stwierdzenie powinni go
            > wziac za dupe,bo to oczerniania calej formacji.Moze bylo tam i duzo
            > patologii ale na pewno wieksza czesc tych ludzi narazala zycie dla
            > Polski.Poza tym ja mysle ze zolnierze na misjach wola miec jednak
            > bardziej profesjonalne sluzby wywiadu,bo co im po patriotycznych (w
            > czesci znajomych Macierewicza)jak beda lezec w worku na ciala? Poza
            > tym Ci harcerze to juz po prostu cudo samo w sobie - juz to widze
            > jak zastepowy i druhna rozgryzaja zimowa ofensywe talibow intonujac
            > Plonie ognisko i szumia knieje...;)
            • browiec1 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 00:37
              A doczytales do konca? Zreszta jesli dla Ciebie to co powie Jarek
              jest swiete to prosze bardzo,ja juz nic mowic nie musze.Tylko zebys
              sie nie doczekal jak kiedys np. powie ze wszyscy Polacy mieszkajacy
              w USA to zdrajcy, bo wtedy tez musialbys sie z tym bezkrytycznie
              zgodzic. Co zas do samego pytania - zgodzilbym sie gdyby oni
              cokolwiek zrobili poza rozwalniem dzialajacej mimo wszystko sluzby i
              zostawieniu na jej miejscu czarnej dziury.
              • o333 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 00:57
                mi się rozchodzi o to że jak za służby zabiera się paranoiczny
                człowiek z manią prześladowczą to chyba nie świadczy najlepiej?
                Wywalił parę tysięcy ludzi z doświadczeniem , niech mnie kule biją
                jeśli to byli agenci GRU i SVR !niektórzy byli napewno bo do tego to
                służy ale USA nie wyrzuca całej kadry bo ma podejrzenia tylko
                szuka , co lepsze nikomu z tych ludzi nic nie udowodniono , ba nawet
                nie było procesów( oprócz o zniesławienie) ja bym się martwił gdybym
                był polakiem
                • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:14
                  o333 napisał:

> mi się rozchodzi o to że jak za służby zabiera się paranoiczny
                  > człowiek z manią prześladowczą to chyba nie świadczy najlepiej?
                  > Wywalił parę tysięcy ludzi z doświadczeniem , niech mnie kule biją
                  > jeśli to byli agenci GRU i SVR !niektórzy byli napewno bo do tego to
                  > służy ale USA nie wyrzuca całej kadry bo ma podejrzenia tylko
                  > szuka , co lepsze nikomu z tych ludzi nic nie udowodniono , ba nawet
                  > nie było procesów( oprócz o zniesławienie) ja bym się martwił gdybym
                  > był polakiem

My sie martiwmy. Ja w kazdym razie na pewno.
                  • o333 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:18
                    cieszę się to typowe dla polaków budzić się z ręką w nocniku , ja
                    się nie czepiam jeśli ktoś lubi dla mnie bomba
                    • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:24
                      o333 napisał:

> cieszę się to typowe dla polaków budzić się z ręką w nocniku , ja
                      > się nie czepiam jeśli ktoś lubi dla mnie bomba

Sie za bardzo nie ciesz, bo sam fakt ze wasz kontrwywiad ma co robic i nawet
                      naglasnia to, swiadczy o tym ze polski wywiad nie zasypia gruszek w popiele.
                      Mimo wewnetrznych klopotow.
                      • o333 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:27
                        ciekawe bo nigdy nie znalazłem nawet wzmianki o nagłaśnianiu sprawy
                        przez wywiad jeśli już a ty pewnie cierpisz na tą samąparanoję co
                        Antoni M
                        • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:39
                          o333 napisał:

> ciekawe bo nigdy nie znalazłem nawet wzmianki o nagłaśnianiu sprawy
                          > przez wywiad jeśli już a ty pewnie cierpisz na tą samąparanoję co
                          > Antoni M

A czy ja napisalem cos o Waszym wywiadzie?

Pisalem o kontrwywiadzie. A jesli nie slyszales o sprawie wytoczonej jakiemus
                          oficerowi, za szpiegostwo na rzecz Polski na terenie Bialorusi i Rosji, to
                          swiadczy tylko o tylko o tym, ze slabo sledzisz Wasze wlasne media.
                          • o333 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:45
                            a o tym , słyszałem , szczegółów nie znam, wiesz rosyjski
                            kontrwywiad ujawnia do wiadomości publicnej wiele takich przypadków
                            nie wiem gdzie wielkie halo , jeśli to zrobiono to tylko w celu
                            propagandowym, zazwyczaj to się odbwa po cichutku i z wilczym
                            biletem,najbardziej uśmiałem się z tym brytyjskim "dyplomatą"
                            którego nie wydalono , jako argument stwierdzono "bo mogli by
                            przysłąć kogoś lepszego"
                            • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:48
                              o333 napisał:

> a o tym , słyszałem , szczegółów nie znam, wiesz rosyjski
                              > kontrwywiad ujawnia do wiadomości publicnej wiele takich przypadków
                              > nie wiem gdzie wielkie halo , jeśli to zrobiono to tylko w celu
                              > propagandowym, zazwyczaj to się odbwa po cichutku i z wilczym
                              > biletem,najbardziej uśmiałem się z tym brytyjskim "dyplomatą"
                              > którego nie wydalono , jako argument stwierdzono "bo mogli by
                              > przysłąć kogoś lepszego"

Blyskotliwe. Tak robi kazdy kontrywiad, podobnie jak kazdy k-wiad z roznych
                              powodow czasami rezygnuje ze wspolpracy ze zdemaskowanym agentem i stawia go
                              przed sadem.
              • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:12
                browiec1 napisał:

> A doczytales do konca? Zreszta jesli dla Ciebie to co powie Jarek
                > jest swiete to prosze bardzo,ja juz nic mowic nie musze.Tylko zebys
                > sie nie doczekal jak kiedys np. powie ze wszyscy Polacy mieszkajacy
                > w USA to zdrajcy, bo wtedy tez musialbys sie z tym bezkrytycznie
                > zgodzic. Co zas do samego pytania - zgodzilbym sie gdyby oni
                > cokolwiek zrobili poza rozwalniem dzialajacej mimo wszystko sluzby i
                > zostawieniu na jej miejscu czarnej dziury.

Doczytalem, problem jednak nie w tym ze dla mnie cokolwiek powie kaczynski jest
                swiete, tylko w tym ze dla Ciebie cokolwiek powie jest be. J wcale nie jestem
                zwolennikiem Kaczynskiego, tylko nie lubie potepiania w czambul, bez
                zastanowienia sie nawet. I jest ioczywistym w takim razie, ze jesli ty potebiasz
                go w czambul to ja czasami bede go bronil, skutkiem czego wyglada na to,ze to ja
                jestem jakims jego zwolennikiem, a nie Ty zaslepionym w tym wzgledzie ideologiem.

A co do meritum, ni emasz informacji o sytuacji jaka panujw w sluzbach, bo miec
                z oczywistych wzgledow nie mozesz. I na pwno nie chodzilo mu o wszystkich
                funkcjonariuszy sluzb, zwlaszcza ze przeciez ci starzy przeszli ponoc jakas
                weyfikacje.
                • o333 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:15
                  rok po rozwiązaniu werysikację przeszło 200, sekretarki , kierowcy
                  itd. i trochę oficerów z jakimś tam doświadczeniem
                  • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:27
                    o333 napisał:

> rok po rozwiązaniu werysikację przeszło 200, sekretarki , kierowcy
                    > itd. i trochę oficerów z jakimś tam doświadczeniem

Nie wyrazaj sie tak lekcewazaco o polskim wywiadzie, bo w stosunku do swoich
                    mozliwosci, od zawsze dzialal na bardzo wysokim poziomie, chociazby dajac za
                    przyklad sprawe Patriotow, wspominajac juz tylko o tych najlosniejszych
                    powojennych sprawach.
                    • o333 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:29
                      śmieszne :) sam fakt że coś było głośne świadczy o spapranej robocie
                      • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:41
                        o333 napisał:

> śmieszne :) sam fakt że coś było głośne świadczy o spapranej robocie

Smiesznym jest to, ze byliscie pierwszymi ktorzy zglosili sie do Warszawy po
                        zdobyte przez WSI kompletne plany systemu patriot.
                    • browiec1 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:37
                      No nikt tu walsnie nie lekcewazy naszego wywiadu,tylko jakos
                      wszystkie te sprawy raczej nie dotyczyly "patriotycznego wywiadu"
                      Macierewicza i jego kolesiow,ale tego
                      wczesniejszego,"niepatriotycznego". Zreszta Amerykanow kto i dzieki
                      czemu(odp. - znajomosci) wywiozl z Iraku? Porozumienie Centrum do
                      spolki z Macierewiczem? Bo o sukcesach nowego wywiadu
                      Macierewicza ,poza tym ze wszyscy na swiecie sie dowiedzieli kim sa
                      nasi szpiedzy,nie slychac.
                • browiec1 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:31
                  No musze przyznac Matrek ze O333 ma tu wiecej racji.Zreszta jego
                  przyklad ze jakos nikt na swiecie nie rozwiazuje calej sluzby
                  (szczegolnie w momencie gdzie poza granicami kraju jest od groma
                  zolnierzy potrzebujacych wywiadu) jest tu bardzo na miejscu.To ze
                  nikomu nic nie udowodniono tez. No i kwestia ze weryfikacja
                  przebiegala tak,ze ktoregos dnia po prostu kilkuset ludzi z WSI nie
                  wpuszczono do pracy.I tyle. Co do samego Jarka, to jak widzisz (lub
                  nie bo z tego co piszesz na miejscu Cie nie ma) on i obecnie (jak z
                  tym "patriotyzmem") jak i wczesniej (WSI- organizacja przestepcza
                  czy cos podobego) nie wymienil jakos nikogo z nazwiska tylko lecial
                  po wszystkim i wszystkich. Wiec stosujac ta metode moge powiedziec
                  ze wszyscy w PiSie to takie same matoly jak Jarek(choc to nieprawda
                  ale co tam - zasada Jarka to zasada Jarka.Jak to powiedzial guru
                  Jarusia i spolki ojciec dyktator - jesli sa niewinni niech to
                  udowodnia.Bo oni wlasnie tak stosuja domniemanie niewinnosci - jest
                  to domniemanie winy).I najlepsze co dzis uslyszalem - dopoki nasze
                  sluzby nie odzyskaja w pelni sprawnosci(a wyszkolenie "szpiega" to
                  jakies 10 lat wszedzie na swiecie),musimy polegac na wywiadzie
                  sojusznikow.A sojusznik,nawet najlepszy nigdy nie mowi wszystkiego.
                  Zreszta sam powiedz - czy po aferach szpiegowskich w USA -gdzie
                  winni byli-np. ostatnio z udzialem Chinczykow, rozwiazano np.
                  Departament Obrony?
                  • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 01:46
                    browiec1 napisał:

> No musze przyznac Matrek ze O333 ma tu wiecej racji.Zreszta jego
                    > przyklad ze jakos nikt na swiecie nie rozwiazuje calej sluzby
                    > (szczegolnie w momencie gdzie poza granicami kraju jest od groma
                    > zolnierzy potrzebujacych wywiadu) jest tu bardzo na miejscu.To ze
                    > nikomu nic nie udowodniono tez. No i kwestia ze weryfikacja
                    > przebiegala tak,ze ktoregos dnia po prostu kilkuset ludzi z WSI nie
                    > wpuszczono do pracy.I tyle. Co do samego Jarka, to jak widzisz (lub
                    > nie bo z tego co piszesz na miejscu Cie nie ma) on i obecnie (jak z
                    > tym "patriotyzmem") jak i wczesniej (WSI- organizacja przestepcza
                    > czy cos podobego) nie wymienil jakos nikogo z nazwiska tylko lecial
                    > po wszystkim i wszystkich. Wiec stosujac ta metode moge powiedziec
                    > ze wszyscy w PiSie to takie same matoly jak Jarek(choc to nieprawda
                    > ale co tam - zasada Jarka to zasada Jarka.Jak to powiedzial guru
                    > Jarusia i spolki ojciec dyktator - jesli sa niewinni niech to
                    > udowodnia.Bo oni wlasnie tak stosuja domniemanie niewinnosci - jest
                    > to domniemanie winy).I najlepsze co dzis uslyszalem - dopoki nasze
                    > sluzby nie odzyskaja w pelni sprawnosci(a wyszkolenie "szpiega" to
                    > jakies 10 lat wszedzie na swiecie),musimy polegac na wywiadzie
                    > sojusznikow.A sojusznik,nawet najlepszy nigdy nie mowi wszystkiego.
                    > Zreszta sam powiedz - czy po aferach szpiegowskich w USA -gdzie
                    > winni byli-np. ostatnio z udzialem Chinczykow, rozwiazano np.
                    > Departament Obrony?

Wiesz co, ja mam w nosie Jarka i PiS, ale jak bedziesz lecial nawet po SLD, bez
                    zastanwoienia sie, to bede zwracal ci na to uwage. Pisze nawet po SLD... - w
                    moich ustach to naprawde duzo.

Nie ma w Polsce ugrupowania politycznego z ktorym bym sie identyfikowal - ba nie
                    ma nawet zblizajacego sie do mojego "idealu", choc na swiecie takie partie sa.
                    • browiec1 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 02:48
                      Alez Matrek,ja po nikim nie lece bez zastanowienia.Za kazdym razem
                      podaje Ci przyklady i fakty nikompetencji i glupoty poprzedniej
                      ekipy tylko Ty sie do nich nie odnosisz. Po SLD nie mam czemu teraz
                      jechac,bo robilem to kiedy oni rzadzili(tyle ze nawet ich przekrety
                      tak sie mialy do ostatnich dwoch lat "odnowy moralnej" jak
                      bombardowanie Londynu do Hiroszimy).A to nie SLD rozwialilo nasze
                      sluzby specjalne(co jest przedmiotem tej dyskusji) tylko PiS i
                      spolka Macierewicza z ktorego probuja robic ostatniego
                      sprawiedliwego i nieskalanego. Kaczynscy po prostu jak to dobrze
                      ujal Walesa nie nadaja sie do budowania czegokolwiek tylko do
                      niszczenia co doskonale widac na przykladzie WSI. A to ze wlasciwie
                      wszytskie ich decyzje okazywaly sie debilnymi(i stad moja krytyka
                      wlasciwie wszystkich ich posuniec) to juz nie moja wina.To ze nie
                      tylko ja tak mysle,pokazaly ostatnie wybory gdzie wieksza czesc
                      wyborcow pokazala czerwona kartke tej "wspanialej" koalicji.
                      • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 03:05
                        browiec1 napisał:

> Alez Matrek,ja po nikim nie lece bez zastanowienia.Za kazdym razem
                        > podaje Ci przyklady i fakty nikompetencji i glupoty poprzedniej
                        > ekipy tylko Ty sie do nich nie odnosisz. Po SLD nie mam czemu teraz
                        > jechac,bo robilem to kiedy oni rzadzili(tyle ze nawet ich przekrety
                        > tak sie mialy do ostatnich dwoch lat "odnowy moralnej" jak
                        > bombardowanie Londynu do Hiroszimy).A to nie SLD rozwialilo nasze
                        > sluzby specjalne(co jest przedmiotem tej dyskusji) tylko PiS i
                        > spolka Macierewicza z ktorego probuja robic ostatniego
                        > sprawiedliwego i nieskalanego. Kaczynscy po prostu jak to dobrze
                        > ujal Walesa nie nadaja sie do budowania czegokolwiek tylko do
                        > niszczenia co doskonale widac na przykladzie WSI. A to ze wlasciwie
                        > wszytskie ich decyzje okazywaly sie debilnymi(i stad moja krytyka
                        > wlasciwie wszystkich ich posuniec) to juz nie moja wina.To ze nie
                        > tylko ja tak mysle,pokazaly ostatnie wybory gdzie wieksza czesc
                        > wyborcow pokazala czerwona kartke tej "wspanialej" koalicji.

Z "pewnym oniesmieleniem" ;) chcialbym tylko zauwazyc ze w ostatnich wyborach
                        PiS zwiekszyl stan swego posiadania do 5 mln wyborcow ;p

Ma to tym wieksze znaczenie, ze udało sie to po raz pierwszy komukolwiek po 1989
                        r., bezpośrednio po okresie sprawowania rzadów.

Do tej pory, ktokolwiek by to nie byl, po bezpośrednim udziale w rzadzie tracil
                        w nastepnych wyborach miliony glosow, wzgledem poprzednich wyborów.

• browiec1 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 03:32
                          Zdaje sobie z tego sprawe,ale to glownie ze wzgledu na to ze po
                          tylkach dostali koalicjanci(bo to ich wyborcow glosy przeszly na
                          PiS - jak myslisz dlaczego byli od poczatku nazywani
                          przystaweczkami;).Poza tym byl ped do silnej,rzadzacej(i jak sie
                          wydawalo niektorym majacej byc nadal u wladzy) partii.Obecnie
                          rowniez tak sie dzieje tyle ze to PiS traci a PO zyskuje.Normalka. I
                          jeszcze jedna sprawa - trzeba by dodac wynik PiSu,Samoobrony i LPR z
                          poprzednich i ostatnich wyborow. 2007-PiS z Samoobrona i LPR -
                          35%,dwa lata wczesniej ta sama koalicja - 46%. W tym czasie PO z 24%
                          do 41.5%. Wiec chyba widac kto zyskal(PiS nawet Samoobrony do konca
                          nie "przejal") na glupocie PiSd,a najbardziej pocieszajace jest to
                          ze stylem swoich rzadow,w tym m.in. niezaprzeczalne sa zaslugi pana
                          Macierewicza,zmobilizowane zostalo mlode pokolenie,ktore nie chcialo
                          zyc w kraju rzadzonym przez zakompleksionych kurdupli wietrzacych
                          wszedzie spisek i widzacych wszedzie wokol wrogow.I mialo dosc
                          wlasnie takich metod jakie widzielismy/widzimy w przypadku WSI -
                          czyli zero dowodow,zero mozliwosci obrony, jest jedynie slowo Prezesa
                          (lub jego przydupasa),a ono jest rownoznaczne z wyrokiem.Jak sie to
                          skonczylo,aby podac inny przyklad,dla polskiej transplantologii
                          mowic chyba nie musze.Pozdrawiam.
                          • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 05:28
                            browiec1 napisał:

> Zdaje sobie z tego sprawe,ale to glownie ze wzgledu na to ze po
                            > tylkach dostali koalicjanci(bo to ich wyborcow glosy przeszly na
                            > PiS - jak myslisz dlaczego byli od poczatku nazywani
                            > przystaweczkami;).Poza tym byl ped do silnej,rzadzacej(i jak sie
                            > wydawalo niektorym majacej byc nadal u wladzy) partii.Obecnie
                            > rowniez tak sie dzieje tyle ze to PiS traci a PO zyskuje.Normalka. I
                            > jeszcze jedna sprawa - trzeba by dodac wynik PiSu,Samoobrony i LPR z
                            > poprzednich i ostatnich wyborow. 2007-PiS z Samoobrona i LPR -
                            > 35%,dwa lata wczesniej ta sama koalicja - 46%. W tym czasie PO z 24%
                            > do 41.5%. Wiec chyba widac kto zyskal(PiS nawet Samoobrony do konca
                            > nie "przejal") na glupocie PiSd,a najbardziej pocieszajace jest to
                            > ze stylem swoich rzadow,w tym m.in. niezaprzeczalne sa zaslugi pana
                            > Macierewicza,zmobilizowane zostalo mlode pokolenie,ktore nie chcialo
                            > zyc w kraju rzadzonym przez zakompleksionych kurdupli wietrzacych
                            > wszedzie spisek i widzacych wszedzie wokol wrogow.I mialo dosc
                            > wlasnie takich metod jakie widzielismy/widzimy w przypadku WSI -
                            > czyli zero dowodow,zero mozliwosci obrony, jest jedynie slowo Prezesa
                            > (lub jego przydupasa),a ono jest rownoznaczne z wyrokiem.Jak sie to
                            > skonczylo,aby podac inny przyklad,dla polskiej transplantologii
                            > mowic chyba nie musze.Pozdrawiam.

Wiesz, przepraszam browiec - ale jakbym slyszal TVN. Zastanow sie nad tym
                            "mlodym pokoleniem". Jasne, zostalo zmobilizowane, ale tak to zawsze z tym
                            mlodym pokoleniem - w kazdej generacji - jest, ze wystarczy pomachac mu
                            niebieskimi choragiewkami, pokazac kilka wznioslych hasel, zagrac ode do
                            Mlodości, i ono juz zaglosuje na wszystko - obojetnie czy za wstapieniem do Unie
                            Europejskiej w 2004 roku, czy w referendum na 3 x Tak A.D. 1949.

To na prawde ten sam mechanizm, zwany naiwnoscia, przez innych mniej
                            eufemistycznie - glupota. Mlode pokolenia, zawsze byly sa i beda, swiatle i
                            "nowoczesne" - obojetnie co ta światlosc i nowoczesnosc w danym punkcie historii
                            oznacza. Myslisz ze to "mlode pokolenie" wiedzialo za czym glosuje w referendum
                            nas wstapieniem do UE? Daje ci glowe, ze dla tej grupy glosujących, przedmiotem
                            glosowania z powodzeniem moglo byc "czy chcesz jezdzic po Europie bez wiz i
                            legalnie tam pracowac" - i tym podobne sprawy. 4/5 młodzierzy nie mialo
                            zielonego pojecia czym jest wstapuienie do UE bo tez nikt im tego nie
                            powiedzial, bo nie bylo w Polsce prawdziwej debaty spolecznej na ten temat.
                            Zamiast dano jej "Parady Shumana" "Ode do Radości", niebieskie chorągiewki i
                            "Pikniki Europejskie'. I Mlodzirz na to poszla.

Tyle znaczy "glosowanie przez mlodzierz".
                            • browiec1 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 15:11
                              Tego to juz zupelnie nie rozumiem.Po prostu az mi rece opadly. I co
                              w tym zlego ze dzieki wlasnie m.in. mlodym ludziom weszlismy do UE
                              (ja Stany bardzo lubie ale za czym mielismy glosowac,zeby byc 51
                              stanem??) czy ze dzieki tym mlodym ludziom odsuniety zostal od
                              wladzy najgorszy rzad od 1989 roku, ktory narobil nam tyle
                              szkod,szczegolnie w polityce zagranicznmej ze bedziemy to cale lata
                              odrabiac? Ja sam w czasie glosowania za wstapieniem do UE raczej na
                              emeryturze nie bylem co nie znaczy ze ktos mi machna choragiewka i
                              wiedzialem ze ide za, lub machnal obrazem Matki Boskiej i wiedzialem
                              ze przeciw.Wbrew pozorom to wlasnie mlodzi ludzie mieli o tym
                              wszystkim najwieksze pojecie tak jak i obecnie maja najwieksze
                              pojecie o swiecie.I chcialbym przypomniec ze jak dochodzilo co do
                              czego to wlasnie mlodzi ludzie bili na pierwszej linni frontyu - czy
                              to zmian czy frontu wojennego. Moze za dlugo siedzisz w Stanach i
                              porownujesz mlodziez nasza,zdobywajaca pierwsze miejsca w
                              roznorodnych swiatowych konkursach np. informatycznych, z debilami
                              wychowanymi w systemie edukacyjnym Stanow ktorzy za dobrze nie
                              wiedza gdzie lezy ich wlasny kraj. Co do Parady Shumana to moze
                              wolisz parade rownosci,parade Mlodziezy Wszechpolskiej lub cepeliade
                              w wykonaniu polonii amerykanskiej, Twoja sprawa.Nie chcialbym zeby
                              to co pisze wygladalo w sposob ze w jakikolwiek sposob "jade" po
                              Ameryce,ale to co napisales az mnie zagotowalo.I jak Cie zawsze
                              uwazalem za madrego kolesia to w tym momencie nie wiem o co Ci
                              chodzilo.Pozdro
                              • matrek Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 21.02.08, 00:20
                                Nie rozumiesz, ja nie wypowiadalem sie co do meritum tego czy innego glosowania,
                                w tej czy innej sprawie - twierdze natomiast, ze mlodzierz jest zawsze
                                najlatwiejsza do zmanipulowania, wlasnie z powodu braku doswiadczenia. Tak samo
                                bylo w roku 2004 jak i 1949, Mlodzierz zawsze bedzie popierac to co nowoczesne,
                                na czasie, itp. Bez wzgledu na to co to w danym momencie oznacxa. W 1949 roku,
                                czy kiedy tam bylo refernedum 3xTak, wszyscy aktywisci ZMP zaglosowali przeciw
                                'zaplutym karlom reakcji", za "postepem" i takz emieli w nosie starsze
                                pokolenmie, ktore w doroslym zyciu przezylo wojne a wychowane bylo na
                                'prawdziwych" zasadach.

Piszac o referentum w sprawie unii, c hodzilo mi o to ze mlodzierz glosowala za
                                mozliwoscia pracy w Angli, czy wakacji na Lazurowym Wybrzezu, a nie za
                                wstapieniem do UE, bo nie miala - w swej amsie - o EU zielonego pojecia. Nie
                                rozstrzygam tu czy to dobrze ze wsapilismy do Unii, czy zle - pisze o samych
                                przeslankach takiego a nie innego glosowania w tej grupie glosujacych.

Powiem Ci tak. Moja rodzina od zawsze byla anty komunistyczna. Od kiedy
                                pamietam, u nas zawsze sluchalo sie co wieczor BBC z Londynu, czy Voice of
                                America (prawdopodobnie dlatego, ze wiecej krwi upuscili mojej rodzinie
                                komunisci niz hitlerowcy), nikt nigdy nie byl czlonkiem partii, ale gdy wszyscy
                                "w owczym pedzie" - jak jakis czas temu powiedzial Kwach - lecieli do
                                Solidarnosci, moja babcia mowila mojemu ojcu: "uwazaj, uwazaj, idea jest dobra,
                                ale wyjdzie z tego zenada. Dwa razy sie zastanow zanim wstapisz do tego ruchu."

To doswiadczenie zyciowe, ktorego nie ma mlodzierz, i ona naprawde nie wie
                                zwykle nad czym glosuje. Ona zawsze glosuje za "nowoczesnosci" i "luz bluz", a
                                tak wlasnie zostala jej przedstawiona UE, a nie jako zrzeczenie sie czesci
                                suwerennosci kraju, co dla niej pozostawalo kompletna abstrKCja, i do dzis -
                                przypuszczam - ludzie w tym wieku nie rozumieja tego pojecia.
                                • browiec1 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 21.02.08, 00:48
                                  Co do rodziny to mamy/mielismy podobna sytuacja.Tyle ze jakos nie
                                  powoduj to u mnie porownywania obecnych mlodych ludzi do dzialaczy
                                  ZMP. Co do Unii, jesli sa to Twoje przemyslenia to moim zdaniem sa
                                  one mylne, ale kazdy ma prawo uwazac co mu sie podoba. Nie chcialbym
                                  po prostu czytac uogolnien w stylu - nie wiedzieli za czym glosja bo
                                  ich to nie obchodzi/nie mieli o tym pojecia. Ja uwazam ze mlodziez
                                  miala o wiele wieksze pojecie o zachodzacych wtedy jak i obecnie
                                  zmianach. A doswiadczenie zyciowe jest potrzebne,jak najbardziej,bo
                                  od niego m.in. zalezy jak zostana wychowani ci mlodzi ludzie.Tyle ze
                                  nie jest to jedyny wyznacznik pojecia o
                                  swiecie/wiedzy/innteligencji.Pozdro
                  • axx611 Re: Macierewicz dokonał czegoś na miarę epoki" 20.02.08, 02:11
                    To bylo 17 mgnien wiosny czyli przygody slynnego agenta (ale nie
                    homoseksualisty) Stirlitza. Macierewicz i to chyba za porada
                    szczygla dokonal swoistego rekordu a mianowicie wydania wszystkiego
                    o pracy tej instytucji. Na marginesie gdzie jest dawno obiecana
                    druga czesc tzw.ksiegi. Tego podobno nie zrobil zaden wywiad
                    dlatego mozna mu pogratulowac sukcesu oczywiscie do czasu bo
                    wiadomo nie od dzisiaj ze kablujacy jest jednoczesnie kablowanym a o
                    wszystkim wie cesarz. Wydawanie i ujawnianie agentury jest po
                    prostu tradycja polskiego wywiadu o ile to mozna nazwac
                    wywiadem.Zatem dla przypomnienia rok 1934 przekazanie
                    tzw"Archiwum Lenina" Rosji sovieckiej i w slad za tym dobra czystka
                    w szeregach partii i armii sovieckiej, rok 1939 ucieczka rzadu i
                    pozostawienie Archiwum Wywiadu w Forcie Legionow. Pelna
                    dekonspiracja polskich agentow dzialajacych w Niemczech i kara
                    smierci. W ostatnich latach roznej masci listy z nazwiskami roznych
                    osob namietnie publikowane. Szczytem wszystkiego bylo zrobienie
                    agenta z arcybiskupa. Uwazna obserwacja zycia politycznego wskazuje
                    ze w zasadzie kazdy polak mial cos z Gestapo,NKVD,UB,SB i obecnymi
                    sluzbami ale juz nazw nie podaje bo zmieniaja sie tak czesto jak ich
                    szefowie i trudno to zapamietac.
                    Dzialalnosc Macierewicza nie powinna nikogo dziwic. Jest to dobra
                    robota bedaca zapewnie czescia jakiegos wiekszego planu o istnieniu
                    ktorego nic nie wiemy a tylko mozemy domniemywac.
                    Mozna rowniez wyciagna wnioski takie ze po prostu Polska jako
                    panstwo juz nie istnieje, kandydaci na agentow musza dobrze
                    zastanowic sie nad robota bo praca w ogole pod znakiem
                    zapytania.Czeste czystki i zmiany a pieniedze slabe. Zatem prosze
                    sie nie przejmowac tym co Macierewicz zrobil czy zrobi w
                    przyszlosci.System i to nie tylko w wywiadzie nie posiada zadnej
                    kontroli praktycznej. Korupcja super. Rysiek przylapany na fotce z
                    ministrem. Tak z obserwacji to najlepsze kadry posiada jak zwykle
                    KK. Kazdy kapelan moglby byc dobrym agentem (a moze i jest) Sa
                    wyksztalceni,komunikatywni,sa dobrymi psychologami,odrobine brutalni
                    i cyniczni, lubia dobry i namietny seks i to nie tylko ograniczony
                    do jednej plci. A zakon jezuitow stanowil przez wieki wzor dla
                    niejednego wywiadu. Tak trzymac i nie popuszczac.
      • azyata Nie jestem fanem Macierewicza 20.02.08, 08:38
        Ale należałoby podejść spokojnie do tych informacji o
        siedemnastodniowym kursie.

Jeśli to była powszechna reguła - to rzeczywiście fatalnie. A jeżeli
        dotyczyło to np. tylko byłych funkcjonariuszy UOP? Którzy już z
        racji porpzedniej slużby mieli wiedzę i doświadczenie?

Jak to zwykle, gdy idzie o tajne służby, prawdy się nie ujawnia.

pzdr
        • o333 Re: Nie jestem fanem Macierewicza 20.02.08, 10:47
          to też tak może być :P , uczono ich pacierza i przykazań
          • axx611 Re: Nie jestem fanem Macierewicza 20.02.08, 12:57
            A w tych agencjach sa oczywiscie nasi kapelani. A modlitwa i inne
            nauki KK stanowia doskonale baze tak jak kiedys "Krotki Kurs
            historii WKPB" wydanie 8 moskiewskie , poprawione i uzupelnione w
            Warszawie ktorego wlasnie jeden egzemplarz lekko zazieleniony
            odnalazl moj przyjaciel Jurek podczas czyszczenia komorki swojej
            mamusi.Jurek chce wystawic to na E-bay dolaczajsc "Maly Slownik
            Filozoficzny" pod redakcja redaktora Goldbauma wzorowany na
            wydaniu moskiewskim i takze uzupelniony przypisami w Warszawie.
            Zatem tak trzymac i nie popuszczac. Kablowac i jeszcze raz
            kablowac.
        • browiec1 Re: Nie jestem fanem Macierewicza 20.02.08, 15:19
          No chyba raczej tak nie bylo,bo po tych 17 dniach dostawalo sie
          stopien podporucznika. Ale inna dobra wiadomoscia jest mozliwy
          trybunalik stanu:)) wiadomosci.onet.pl/1696095,11,item.html
          szkoda ze u nas jego wyroki nie moga zakonczyc sie "czapą". I jak
          widac nasze patriotyczne nowe sluzby maja jednak sukces: rozwalaenie
          kilku naszych siatek szpiegowskich. Ze znow pozwole sobie zacytowac
          Axx: tak trzymac i nie popuszczac. Nie trzeba nam wielokrotnie tu
          dyskutowanego hipotetycznego konfliktu z Bialousia czy Rosja.Sami
          sie tak pojedziemu po tylkach ze siedziec nie mozna bedzie. Teraz
          tylko czekam jeszcze na rozbrojenie jednostronne Polski w ramach
          ducha milosci miedzypanstwowej(bo takich "be" rzeczy jak szpiegostwo
          stosowac jako porzadny kraj juz nie bedziemy- bo i nie ma przy
          pomocy kogo-a klamstwem i wykradaniem tajemnic sie brzydzimy).
          Co do naszej wspanialem mentalnosci cos dla rozluznienia:
          kabarety.clubzone.pl/16/KMN_-_Europa_Nie_Da_Sie_Nie_Lubic/
          (Najlepszy jest sposob spedzania wolnego czasu przez Zyda,a co
          lepsze coniektorzy tutaj moga wlasnie tak myslec;))
          • browiec1 Re: Nie jestem fanem Macierewicza 20.02.08, 22:37
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4948420.html My tu o
            Macierewiczu a cuda to dopiero w BORze byly. 11 dni... W koncu nie
            matura,lecz chec (premiera) szczera zrobi z Ciebie oficera.
            • axx611 Re: Nie jestem fanem Macierewicza 20.02.08, 23:56
              To juz bylo i za Walesy. Awansowal chlopcow jak tylko mogl.A tak w
              ogole to ilu nowych kapelanow przybylo do tych agencji bo jak
              wiadomo najprzystojniejsi chlopcy ...stoja na warcie przed pomnikiem
              nieznanego zolnierza i mozna sie z nimi umowic na malego drinka czy
              dobry obiad. Pozniej staly kontakt organizacyjny.
          • azyata Kto ma studia i SPR 22.02.08, 08:28
            Po dziesięciu dniach służby (np. na ćwiczeniach w jednostce
            wojskowej) dostaje podporucznika. W kontrwywiadzie nie jest chyba
            istotny stopień wojskowy, a stanowisko. Tzn. można dostać gwiazdki,
            i dalej nie być "pełnoprawnym" funkcjonariuszem.

Wojsko stanowi całość, więc zasady awansów (podstawowe) muszą być
            jednolite - czy to w kontrwywiadzie, czy w logistyce.

pzdr
    • ignorant11 Macierewicz ma racje! 24.02.08, 10:11
      Sława!

Dowodem NATO, ze to,że najbardziej przeciwko niemu gardłuja Rosjanie i
      postkomuchy na zołdzie Rosji.

Zdecydowanie wpływy Rosji osłabły.

A robota wywiadowcza wcale nie jest az tak skomplikowana aby wymagała szkolenia
      w Moskwie...

Przeciwnie widac,że podobno swietnie dzialajace GRU i KGB nie zapobiegły
      upadkowi niesławnego i zbrodniczego zsrr.

Forum Słowiańskie
      gg 1728585
      • rzewuski1 Re: Macierewicz ma racje! 24.02.08, 10:45
        a skad wiesz ze wpływy Rosji osłabły?
        co nato wskazuje?
        jakos Rosjanom nie udało sie zapobiec wstapieniu Polski do NATO mimo
        ze jak ten fan czegewary twierdzi WSI to było całe w ruskich rekach
        • ignorant11 Re: Macierewicz ma racje! 24.02.08, 11:15
          rzewuski1 napisał:

> a skad wiesz ze wpływy Rosji osłabły?
          > co nato wskazuje?
          > jakos Rosjanom nie udało sie zapobiec wstapieniu Polski do NATO mimo
          > ze jak ten fan czegewary twierdzi WSI to było całe w ruskich rekach

Sława!

Moze im wcale nie zalezało na zablokowanie wstapienia Polski do NATO?

A pozatem WSI wcale nie sa ani nie były az tak wszechoptezne.

Z raportu Maciarewicza widac,że jednak bardzo wyraźnie,że intensywnie wspierała
          Rosje i rosyjskie interesy...

Forum Słowiańskie
          gg 1728585
      • browiec1 Re: Macierewicz ma racje! 24.02.08, 15:50
        Trujesz Ignorant. Macierewicz to buc jakich malo. Uwazam go za
        najwiekszego gnoja i popapranca jaki bierze udzial w aktywnym i w
        jakis sposob liczacym sie zyciu politycznym. A mimo wszystko mnie
        milosnikiem komunizmu, Rosjaninem czy tez postkomuchem na zoldzie
        Rosji mozna nazwac tak samo,jak Misze fanem polityki amerykanskiej i
        samego Busha;) I jesli bycie skutecznym wywiadowca jest takie proste
        to sie pakuj i jedz do Afganistanu,rozpracuj talibow i bedzie swiety
        spokoj z ta misja. A szkolenie moze nie wymaga wyjazdu do Moskwy
        ale normalne panstwa szkola agentow 10 lat a nie 2 tygodnie. Ale
        Czarta RP panstwem normalnym nie byla(na doba sprawe to nigdy
        panstwem nie byla a jedynie wytworem chorej wyobrazni dwoch
        zakompleksionych kurdupli).
        • axx611 Re: Macierewicz ma racje! 24.02.08, 16:15
          Piszesz o tej dwojce. Ale pytam sie kto ich wybral? W wolnych i
          demokratycznych wyborach wybralo ich spoleczenstwo. Zatem wiekszosc
          tego po prostu chciala i pretensje trzeba miec do siebie. Podobnie i
          dzisiaj . Soldateska wysyla ludzi gdzies daleko gdzie Polska
          zadnego interesu nie posiada a tylko ...doplaca. Zatem tego chce
          spoleczenstwo wyrazajac swoja opinie glosami reprezentantow
          narodu.Wiec nie ma sie czym zamartwiac,spac spokojnie, byl
          Macierewicz a byc moze ze i nasepca bedzie jeszcze lepszy,
          blizniakow zastapia inne osoby wcale nie lepsze a moze i nawet
          gorsze.Zainstalowac te tarcze trzeba im szybciej tym lepiej wlasnie
          dla spoleczenstwa bo ono tego pragnie podobnie jak kiedys
          spoleczenstwo Niemiec wybralo w wolnych i demokratycznych wyborach
          Adolfa i wszyscy widza co z tego wyniklo. No i miala byc Japonia
          pozniej Irlandia a teraz jest (jak ktos juz napisal) czeski film.
          • browiec1 Re: Macierewicz ma racje! 24.02.08, 17:03
            Spoleczenstwo najpierw wybralo,pozniej wyautowalo, bo zobaczylo z
            jakimi matolami ma do czynienia.
            • ignorant11 Re: Macierewicz ma racje! 24.02.08, 17:10
              browiec1 napisał:

> Spoleczenstwo najpierw wybralo,pozniej wyautowalo, bo zobaczylo z
              > jakimi matolami ma do czynienia.

Sława!

No nie bo PiS zdobyl wiecej głosów niz w 2005.

Tyle ze elektorat ebgatywny był znacznie wiekszy i to na PO głosowali
              postkomunisci, którzy olali nawet lewizne aby obalic PiS.

Pewnie tak grozny dla tych interesów był PiS.

Forum Słowiańskie
              gg 1728585
              • browiec1 Re: Macierewicz ma racje! 24.02.08, 17:21
                Juz o tym kiedys dyskutowalem z Matrkiem i nie chce mi sie
                powtarzac.Pamietaj tylko ze te wiecej glosow to efekt zjedzenia
                przystawe. A elektorat negatywny to wedlug Ciebie 6701010 ludzi
                (tylko z glosujacych)? Kurna to u nas rzeczywiscie sami
                postkomunisci:)) A jesli jakas partioa jest grozna dla grupo ponad 6
                milionow obywateli i ich interesow to taka partie powinno sie jak
                najszybciej zdelegalizowac.
        • ignorant11 Re: Macierewicz ma racje! 24.02.08, 17:13

Sława!

Nie sądzę aby robota wywiadowcza była znacznie trudniejsza niz zwykłe policyjne
          sledztwo.

Przeciwnie zwykly zasiedziały buc nic nie pomoze trzeba zatrudnic ludzi
          inteligentnych znajacych jezyki a nie tylko fukcyjny rosyjski...
          :))

Forum Słowiańskie
          gg 1728585
          • browiec1 Re: Macierewicz ma racje! 24.02.08, 17:24
            Jak sie nigy Ciebie nie czepialem i staralem sie byc w miare
            kulturalny dla wszystkjich tak w tym momencie Twojha ksywka mowi
            wszystko. W takim razie proponuje zeby Marek Boa pojechal wykrasc
            dokladne plany tarczy antyrakietowej.Da rade. Tylko angielski
            podszkoli i bedzie agent pierwsza klasa:) No i jak nasz wywiad caly
            siedzial w kraju i pierdzial w stolki to ja sie pytam gdzie w takim
            razie rozsypalo sie pare dobrze funkcjonujacych naszych siatek
            szpiegowskich? W barze Krokiecik w Rzeszowie czy pod tezniami w