foolproof 22.02.08, 22:37 "Układ" monachijski "zawarto" w podobny sposób, miałem wtedy 7 lat i udało mi się skutki tego przeżyć, teraz mam 75, może uda mi sie nie dożyć III WŚ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axx611 Re: Kosowo a Monachium 22.02.08, 22:51 Nie musisz sie martwic. Z pewnoscia dozyjesz ale jezeli tak polska soldateska bedzie sie starala jak do tej pory to na 100 % ze nie przezyjesz ani dnia dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Kosowo a Monachium 24.02.08, 16:47 Skutki rozpadu Jugoslawii juz zaplacily narody b.YU-na oczach swiata i europy zostalo zabitych ponad 200 tysiecy ludzi czy to malo?Mam nadzieje ze z powodu Kosowa juz wiecej ofiar nie bedzie.A jednym z razwiazan jest niestety utworzenie jednolito narodowych panstewek.Europa srodkowa juz to przecwiczyla po II wojnie swiatowej.I jest etniczny spokoj.Ludzie nie potrafia zyc w wielonarodowych organizmach.Trzeszczy w szwach narodowosciowych Belgia,Hiszpania,Slowacja,Rumunia-na razie lagodzi te problemy Unia Eurpejska i min. jej uklad z Schengen wymyslony przez geniusza.Ale wystarczy kryzys gospodarczy,populista-nacjonalisa dazacy do "oczyszczzenia" ojczyzny z "obcych" i rzez balkanska to bedzie uwerturka do rzezi ogolnoeurpejskich-czego sobie nie zyczymy. Odpowiedz Link Zgłoś