marikaa3 18.04.07, 16:02 Hejka. Mam pytanko czy zdarzylo sie wam miec za duzo krwinek czerwonych? Lub czy byliscie odwodnieni? A jesli nie to czy myslicie ze to normalne przy IBS? Z gory dziekuje za odp:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga8420 Re: badanie krwi 20.04.07, 13:31 Osobiście nigdy nie miałam czegoś takiego i nie wiem czy to normalne przy ibs, ale nie sądzę. Sprawdź, czy nie są to objawy innej choroby. Odpowiedz Link
marikaa3 Re: badanie krwi 21.04.07, 10:59 Wlasnie objawy wskazuja na IBS;/ ale wyniki badan to tak srednio... Na kolanku nacieki zapalne komorek limfoidalnych, na krwi podwyzszona liczba granulocytów obojetnochlonnych i za duzo krwinek czerownych. Mimo to lekarka twierdzi ze to IBS... Odpowiedz Link
nikitka5 Re: badanie krwi 21.04.07, 12:48 a ile masz tych krwinek czerwonych, czy masz biegunki ?? Ja mam krwinki czerwone na granicy normy, ale jeszcze w normie, gastrolog twierdzi, ze to od biegunek taki wynik, reszta morfologii u mnie ok pozdrawiam Odpowiedz Link
nikitka5 Re: badanie krwi 21.04.07, 12:56 a ile masz tych granulocytów ?Nie martw się po wiekszej ilości biegunek to się moze zdarzać spróbuj wziąć sobie loperamid. Ja mam troszkę inna sytuację bo nie mam woreczka zółciowego, ale mam ostatnio kilkunastosekundowe okropne kłucie po srodku brzucha :-( i po prawej Odpowiedz Link
marikaa3 Re: badanie krwi 21.04.07, 22:48 nikitka5 dziekuje Ci bardzo:) Ale jeszcze jakbys mi mogla odpowiedziec na jedno pytanko :) Powiekszona liczba RBC no to wiem ze odwodnienie ale granulocyty obojetnochlonne zwiekszaja swoja liczbe gdy chca obronic organizm przed czyms...ale na to chyba biegunki niemaja wplywu...czy sie myle:)? Norma to 60% a ja mam 65% nie wiem czy to duzo wiecej ale chyba nie ;) A co do RBC nie mieszczą sie w normie...lekarz okreslil to jako "zdecydowanie za duzo". POzdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi :):) Odpowiedz Link
nikitka5 Re: badanie krwi 23.04.07, 13:31 Mariko ja mam na wyniku skrót GR i jest tam napisane 57,4% a pod spodem w rozmazie granulocyty podzielone 67% , monocyty 5% i limfocyty 28% ie wiem jak Ty masz to konkretnie napisane.a RBC mam 5,22% a norma na wyniku do 5,30 Mi lekarka kazała popijac troche gastrolitu, napisz mi prosze jakie masz objawy pozdrawiam Odpowiedz Link
marikaa3 Re: badanie krwi 23.04.07, 16:12 Tak ja mam konkretnie wytlumaczone i nawet podkreslone ze za duzo:) Objawy są rozne, bole brzucha tzn bol lewej strony brzucha(dol), klucie w prawej stronie i zoladek mnie pobolewa.. NIe wiem czy to jakies objawy dotyczace ibs ale strasznie bola mnie ramiona, czasem lopatki i dekold jest to taki bol jakbym byla posiniaczona, niemozna mnie w ogole dotknac(w zyciu tak wczesniej nie mialam) i zawsze jest na noc. NO i do tego popuchniete place do tego stopnia ze nie moge zginac praktycznie;/ Odpowiedz Link
marikaa3 Re: badanie krwi 23.04.07, 16:16 Aha zapomnialam dodac oczywiscie biegunki od stycznie praktycznie codziennie zawsze rano:) A to cos do picia to jest na recepte? bardzo dziekuje za pomoc:):):) Odpowiedz Link
nusia_00 Re: badanie krwi 22.04.07, 13:50 Mi badania krwi dobrze wyszły:) Ewentualnie minimalnie podwyższone czy obniżone niektóre wyniki:)A odwodnienienia też mi się niestet zdażały...ale nie mam pojęcia z jakiej przyczyny:/ Odpowiedz Link