Dodaj do ulubionych

GROM łapał Saddama

IP: 217.97.128.* 19.12.03, 11:29
Wyglądz na to że i nasi z Gromu mieli swój udział w polowaniu na Saddama.

www.se.com.pl/iso/dzisiaj/Wiadomosci/Kraj/kraj_1.shtml
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Ten artykuł to szczyt głupoty. 19.12.03, 12:09
      Teraz jeszcze nam brakuje jakiegoś islamskiego fanatyka który pomści swojego idola. Pindosom nie dołoży, ale nam bez problemu. Mam nadzieję, że jego celem będzie siedziba SE.
      • Gość: jot-con Ten artykuł to szczyt głupoty - i to jakiej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 12:26
        Słusznie. To klasyczne pismactwo, nie dziennikarstwo. Jak można napisać taki
        artykuł na podstawie doniesienia od telewidza, iż ten rzekomo widział taki
        program w telewizji Fox News. A gdzie jakikolwiek proces weryfikacyjny w samej
        wymienionej stacji telewizyjnej? O tym już pismaki SE nie piszą, czy wykonały
        choćby jeden telefon do redakcji Foxa, czy ten rzeczywiście wyemitował taki
        materiał.

Szczytem kretyństwa, albo hipokryzji, lub też mieszaniną jednego z drugim,
        jest "podanie tej informacji tylko raz i to krótko" - tak w trosce o rodziny
        żołnierzy, żeby się tylko radykalny islam nie za dużo dowiedział i nie chciał
        mścić. Wyżyny prymitywizmu - albo się takie rzeczy podaje normalnie, ale nie
        mówi się o nich wcale.
        • Gość: Zulu Re: Ten artykuł to szczyt głupoty - i to jakiej!! IP: *.telia.com 19.12.03, 12:38
          Podpisuje sie pod waszymi wypowiedziami.Takie sprawy moga wyjsc na jaw po paru
          latach i najlepiej jako ksiazka.Opisujace dzieje zolnierzy
          z oddzialow specjalnych.
          Pzdr.Zulu
          • marcus_crassus chlopaki...troszke bzdur mi sie wydaje... 19.12.03, 13:46
            a)zolnierze ktorzy lapali Saddama ze strony US - mamy podane dokladne dane
            tych oddzialow...mamy nawet o ile sie nie myle wywiady z zolnierzami ktorzy
            tam dzialali (przynajmniej tak mi sie wydaje - jesli nie z tymi ktorzy
            wyciagali Saddama to z tymi ktorzy uczestniczyli_

b)nasze wojska i tak sa uznawane przez wrogow US za "okupacjne" - spojrzcie na
            posty W.C. gdzie dostaje spazmow jak pisza o smierci okupantow i uznaje za
            takich samych okupantow Polakow...

ci ktorzy sa fanatykami juz wiedza ze dzialamy ramie w ramie z US...wiec
            mleczko sie juz wylalo...

nie mozna zjesc ciasteczka i miec ciasteczka - my ciacho zezarlismy i juz nie
            mozemy dozrec go bardziej...

*******************************************************************************

po nastepne - jesli W.C. - osoba ktora wypisuje debilizmy w stylu "hurra,padl
            okupant" jest przeciwna tej informacji odnosze wrazenie ze powinno sie
            zastosowac wlasnie zasade negacji - jesli wg W.C. to jest zle tym bardziej
            wobec wszystkich ktorzy mysla inaczej powinien byc to dowod ze ten artykul
            jest ok...

nie przesadzajmy z ostroznoscia,to "a","b" to ze dziennikarze gonia za
            sensacja - jesli pojawily sie plotki to chcieli je opublikowac-od tego mamy
            wolne media i wolna prase...

akurat z jednym moge sie zgodzic - lepiej by bylo gdyby info ukazalo sie o tym
            w ksiazce np pod tytulem "Bylismy w Iraku"...

ale moze lepiej tez niech amerykanie sie dowiedza ze Polska nie jest
            papierowym sojusznikiem - a my zaslugujemy na cos wiecej niz "polish jokes"-na
            utrzymanie ktorych pracuja bardzo ciezko niektorzy nasi rodacy zza oceanu (jak
            ktos czyta "dziennik zwiazkowy" to wie o czym mowie (dziennik to gazeta
            Kongresu Polonii Amerykanskiej)
            • Gość: jot-con Re: chlopaki...troszke bzdur mi sie wydaje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 14:02
              Częściowo racja, przejechałem się głównie po warsztacie dziennikarskim, bo się
              na tym znam, a to, co tam widać to po prostu wyżyny amatorszczyzny i
              lekceważącego stosunku wobec czytelników tego tabloidu - no właśnie TABLOIDU i
              o tym trzeba zawsze pamiętać.
              • marcus_crassus ale to wlasnie caly SE.... 19.12.03, 14:09
            • wielki_czarownik Czasami 19.12.03, 16:48
              Czasami lepiej milczeć i wyglądać idiotę niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9762091&a=9762091EOT
              • marcus_crassus WC...ty chyba nienormalny jestes :DDDD 20.12.03, 11:51
                a)no rzeczywiscie - masz racje :))))ciekawe wiec dlaczego sie do tego nie
                stosujesz :))))))))
                b)dlaczego pokazales moj post?????

nie rozumiem - czy to ja oglosilem calemu swiatu o tej sprawie???:DDDD

W.C. twoje myslenie przypomina rzeczywiscie twoj nick....(tzn jego skrot)

jestes bystry jak woda w klozecie...
    • marcus_crassus film pokazujacy zolnierzy GROM??? 20.12.03, 11:58
      to jest post ktory pokazal sie na forum "swiat" - nie jestem w stanie go
      merytorycznie zweryfikowac...jesli to prawda to naprawde mamy sensacje...

"wlasnie widzialem w wiadomosciach WB11 (nowojorska stacja telewizyjna)
      unikalny film z pojmania
      saddama. wyraznie bylo widac polskich zolnierzy z oddzialow specjalnych GROM
      (bialo-czerwone
      naszywki)!!!
      czy ktos moze to nagranal? a moze inne stacje tez to daly(sprawdzilem tylko
      UPN - ale tam nie bylo)?"

ps-i nie zgadzam sie jesli ktos powie ze to blad...GROM nie jest jednostka
      tajna...jest jednostka specjalna i sadze ze jego dobra renoma ktora potwierdza
      podobne akcje nie jest czyms zlym...

nie robmy tajemnic bez sensu - nasi zolnierze tam sa.biora udzial w
      akcjach,nasz kontyngent nie jest ani niewidzialny ani tajny,,,wszyscy wiedza
      kto jest naszym sojusznikiem i ze sluzymy tam ramie w ramie z US...

nie rozumiem jak wiadomosc ze GROM bral udzial w tej akcji moglaby zaszkodzic
      GROM-owi...mam tylko nadzieje ze te sukcesy spowoduja ze w koncu politycy
      przestana mieszac przy naszej elitarnej jednostce i dostanie ona wreszcie
      dobry budzet - bo mamy byc z czego dumni.

• wielki_czarownik Re: film pokazujacy zolnierzy GROM??? 20.12.03, 17:32
        marcus_crassus napisał:

> to jest post ktory pokazal sie na forum "swiat" - nie jestem w stanie go
        > merytorycznie zweryfikowac...

Boś głupi niczym but z lewej nogi.
        Jednostki specjalne podczas akcji nie mają ŻADNYCH insygniów. No może amerykańskie tak, ale ani GROM ani SAS ani żadna inna jednostka nie nosi insygniów które pozwalałyby rozpoznać albo samą jednostkę albo przynajmniej kraj z jakiego pochodzi. GROM na 101% nie nosi podczas akcji żadnych insygniów. Ergo film to plotka albo durna mistyfikacja.

jesli to prawda to naprawde mamy sensacje...
        • marcus_crassus WC...blagam...nie laz za mna :))))) 20.12.03, 18:02
          WC-twoje idiotyzmy przewijaja sie tutaj przez to forum i przez inne w
          ilosciach gigantycznych...

jak tam z twoim twierdzeniem ze napisalem ze mediolan to hiszpania czy cos w
          tym stylu???

a jak twoja reszta spostrzezen - chocby co do tego izraelskiego karabinku???
          (pistoletu)??:))))))

WC - mozna sie ciebie zapytac jaki jest sens twojego postu???mistyfikacja???a
          skad to ja mam wiedziec..bylem przy tej akcji???media w USA podaly informacje
          o gromie...jakis koles twierdzi ze widzial film z akcji...

a moze sobie specjalnie wymalowali jeszcze na plecach bialo-czerwone flagi a
          na piersiach orly jak kibice pilkarscy...

a skad mam wiedziec jakie byly wytyczne dowodztwa??a moze wlasnie chcieli tam
          sie pokazac...skad ja mam to wiedziec...ja nie mam zielonego pojecia jak
          wygladala ta akcja bo nie wiem nawet czy GROM tam byl...jak uslysze oficjalny
          komunikat bede mogl wyrazic swoje zdanie...

wiec moje pytanie brzmi- jaki jest w ogole sens twojego postu???

jesli odpowiedz brzmi tak "nie wiem.troche glupi jestem i ogolnie nienormalny"
          to mam mala sugestie WC - ja rozumiem ze ostatnio robiles z siebie idiote w
          kazdej rozmowie ze mna (jak tam lufa WC...jednak sie nie zgina no nie???):DDD

ale WC-jak juz zrobiles z siebie tego idiote to nie probuj sie jakos "odkuc"
          bo robisz z siebie jeszcze wiekszego debila gdyz po prostu juz nawet nie
          wiadomo o czym ty w ogole piszesz i co w ogole mowisz...

WC-po prostu pogodz sie z tym ze jestes durniem i bedzie wtedy ok :DDDD

innej rady dla ciebie nie mam :))))
          • gryzli5 Re: WC...blagam...nie laz za mna :))))) 21.12.03, 10:16
            Wszystko OK.chłopaki ,ale czy naprawdę musicie walić w siebie błotem?
            • marcus_crassus nie znasz W.C....:(((((( 21.12.03, 13:07
              W.C. jest dosc osobliwym osobnikiem...kiedy napisalem pierwszy post w dziale
              militaria W.C. odpisal cos w stylu "pieprzysz glupoty,idz sobie z tego
              forum"...mialo to mianowicie zwiazek z tym ze jestem dosc radykalnym
              zwolennikiem silowej polityki US a W.C. nie lubi US...;))))))

post ten dotyczyl broni laserowej - W.C. zarzucil mi pisanie glupot i
              stwierdzenia ze wykorzystanie tej broni na polu walki to mzonki i glupoty...od
              tego czasu na tym forum ten temat powracal kilka razy (czesto mojego autorstwa
              kiedy podawalem linki do ciekawych artykulow n/t broni high-tech i wyszlo ze
              jednak ta bron juz jest wprowadzana i ma przed soba ogromna przyszlosc :)))))

od tamtego czasu W.C. zrobil z siebie idiote przy wszelkich mozliwych
              rozmowach ze mna,twierdzac ze pisze glupoty ze ostatni izraelski wynalazek (w
              polsce ochrzczony nazwa "karabin weglowy") nie ma zgietej lufy,utrzymujac ze
              do pomocy wojskom US przydalyby sie peacemakery a nie a-10,ze tweierdzilem ze
              indie to kraj muzulmanski lub tez ze twierdzilem ze mediolan lezy w
              hiszpanii :))))))))))))))))

za kazdym razem oczywiscie robiac z siebie idiote...w tym momencie W.C. z
              racji ze tyle razy zrobil z siebie durnia lazi non stop za mna i probuje
              znalezc w tym co pisze jakis "blad" zeby sprobowac sie "odgryzc":))))))

poniewaz zas zazwyczaj nie popelniam bledow lazi tak bez celu wpieprzajac sie
              w wiekszosc watkow gdzie jestem :))))

po prostu nie moge powstrzymac sie od bluzgow...

mam pytanie obiektywnie - jaki jest sens obecnosci W.C. w tym watku i jego
              ustosunkowania sie do mojego postu??

napisalem ze ktos twierdzi ze widzial film pokazywany przez tv w US gdzie
              pokazani sa nasi zolnierze...

nie jestem w stanie tego zupelnie zweryfikowac - moze tak moze nie...raczej wg
              mnie nie...ale skad mam byc pewny...

wiec po jakiego grzyba zjawia sie tutaj z komentarzem W.C. - znany inaczej
              rowniez bodajze jako Wielki Balwan...

ten czlowiek malo ze jest idiota to jeszcze jest upierdliwy...poprosilem
              kiedys zeby po prostu nie komentowal tego co pisze...a on jak idiota napisal
              ze "nie" :))))))))

no to jak wlazi z takimi bzdetami nie jestem w stanie sie powstrzymac...
              • wielki_czarownik Tu masz dowód na swoje kłamstwo 21.12.03, 13:38
                marcus_crassus napisał:

> od tamtego czasu W.C. zrobil z siebie idiote przy wszelkich mozliwych
                > rozmowach ze mna,twierdzac ze pisze glupoty ze ostatni izraelski wynalazek (w
                > polsce ochrzczony nazwa "karabin weglowy") nie ma zgietej lufy,

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9685783&a=9687554
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9685783&a=9687732
                • marcus_crassus przepraszam...ale teraz juz zupelnie nie rozumiem 21.12.03, 13:48
                  dales link do swojego postu....

jak to ma sie do klamstwa?????

• marcus_crassus aha...chyba ze chodzi ci o twoja fachowa opinie... 21.12.03, 13:51
                    Wucus...on naprawde nie ma zgietej lufy...a kieruje sie w mojej opinii dwoma
                    rzeczami...

a)okresleniem w prasie jako "pistol"
                    b)przeczytana rozmowa na jednym z forow militarnych w US na temat poruszonej
                    przez ciebie kwestii odrzutu w bok...
                    • wielki_czarownik Czy to na tym forum 21.12.03, 14:26
                      ktoś ci powiedział, że amunicja pistoletowa ma większy odrzut od pośredniej i przez to broń 5.56 jest bardziej stabilna?
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9685783&a=9688086HEHEHEHE!!
                  • wielki_czarownik Tam jasno jest napisane 21.12.03, 14:27
                    kto co twierdził o krzywych lufach kłamco.
                    • marcus_crassus Re: Tam jasno jest napisane 21.12.03, 14:45
                      To patent znany (jeśli się nie mylę) już od czasów I wojny (albo i wcześniej).
                      Używany głównie w fortyfikacjach i okopach. Oprócz
                      zalet ma też kilka wad:

Mniejszą trwałość (uszkodzenia na zgięciu lufy

• Ma zgiętą - wielki_czarownik 15.12.2003 15:51

nie mam wiecej pytan...
                      • wielki_czarownik No właśnie. 21.12.03, 15:43
                        Ja pisałem, że ma zgiętą a ty, że nie. A teraz kłamiesz i twierdzisz, że ja pisałem iż zgiętej nie ma:
                        "od tamtego czasu W.C. zrobil z siebie idiote przy wszelkich mozliwych
                        rozmowach ze mna,twierdzac ze pisze glupoty ze ostatni izraelski wynalazek (w
                        polsce ochrzczony nazwa "karabin weglowy") nie ma zgietej lufy"
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=9761865&a=9791692
                        Coś jeszcze kłamco?
                        • marcus_crassus what???przeciez ja wlasnie ci tlumacze ze zgietej 21.12.03, 15:54
                          nie ma bo:

a)pistol
                          b)problem odrzutu w bok rozwazano na jakims forum wojskowym w US o czym po
                          prostu przeczytalem...

czy ty nie potrafisz czytac co ja pisze???

WC - zauwazylem ze masz spore klopoty z blyskotliwym mysleniem...ogromne...
    • Gość: kpt. Żbik I czym Wy sie podniecacie... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 14:07
      Czytam Wasze posty i zastanawiam czym Wy sie tak podniecacie. GROM łapał czy
      nie łapał, noszą naszywki czy nie noszą itd itp.

Polacy mogli co najwyżej asystować w asekurowaniu Amerykanów podczas
      wyciągania Saddama z jego kryjówki - grobu. I tyle.

"Łapanie" Husajna to operacja zakrojona na olbrzymią skalę, w której zapewne
      uczestniło bardzo wiele różnych służb, oddziałów, formacji z wielu krajów.
      Oczywiście wszystkim zawiadywali Amerykanie, i to oni go wytropili i złapali.
      I tyle.

A podniecanie się rzekomym udziałem GROM-u jest przejawem tego, czego nie
      lubię u swoich rodaków - robienia wielkiego szumu z błahej rzeczy jako
      lekarstwa na liczne kompleksy.
      Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka