Dodaj do ulubionych

Wkrótce Maj

17.04.13, 11:40
Kolejny. Cieszycie się. Matuzalemy ? smile żartowałem. Każdy ma tyle na ile się czuje. A każdy maj jest jak maj. Piękny i niepowtarzalny. Pachnący i buchający wiosną. Buchający. Że aż paruje. Wiosną. Bocianami, kwiatami polnymi i dywanami na błoniach. Poprzetykanych polnym kwieciem w którym świerszcze i krety mieszkają. Nasi mniejsi Siostry i bracia. Howg smile
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 11:52
      przyleciales z bocianami ...
      matuzalema polamana wita serdecznie
      • jaga_22 Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 12:04
        Witaj Alfredziu,dobrze,że jesteś. https://gifynaforumanowi.blox.pl/resource/JC_Hi5.gif
      • stedo Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 12:18
        Nooo, wraca nasza "łamaga" z łoża boleści!! To która teraz kończyna górna zdatna bardziej do pisania?
    • stedo Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 12:16
      Widzę Czarusiu że Ci w duszy gra.I poczarowałbyś jeszczewink) I tak trzymaj!
      • czarek_sz Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 12:24
        Nigdy nie czaruję. A jeśli tak ktoś to odbiera...to miłe mi to jest smile zawsze jestem sobą i zawsze będę sobą. Czarusiem bardzo kochającym przyrodę. Na zabój. Jak ślubną. Howg smile
        • czarek_sz Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 13:40
          Co by nie mówić kochani to pogoda jest piękna. Wiosna nadrabia co widać słychać i czuć. Czy ten weekend będzie taki jakiego oczekujemy ? cieplutki i słoneczny ? pierwszy wiosenny ? oby. Najlepszego.
          • stedo Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 13:56
            Najbardziej cieplutko ma być jutro, nawet +25* w lewym dolnym roguwink) A w weekend niestety mniej:
            tvnmeteo.tvn24.pl/informacje/prognoza,45/prognoza-pogody-na-piec-dni-kulminacja-kwietniowego-upalu,83850,1,0.html
            • czarek_sz Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 14:15
              Nie szkodzi, damy radę. Z tym wiosennym 'upałem' smile
              • tamaryszek44 Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 14:24
                A jak ty się czujesz Afi, wydobrzałaś?
                • jaga_22 Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 14:50
                  Tak jak dziś mogłoby być zawsze,przepięknie jest,tylko zieleni brak.
                  • czarek_sz Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 15:00
                    Dokładnie, brak zieleni. Cholernie jej brak. O tej porze zwłaszcza. Nadzieja to jest to. Jeszcze trochę.
                    • tamaryszek44 Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 15:04
                      Słońce tak wysoko a dookoła łyso bez zieleni. Jedynie trawa robi się soczysta, ale bluszcz straszy łysymi badylami.
                      • czarek_sz Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 15:20
                        Masz wiarę ? dziś na spacerze też widzieliśmy badyle. Wiem że za dwa trzy dni będzie zielenina na polach i łąkach. Ludzie jacy Wy niecierpliwi smile
                        • tamaryszek44 Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 17:37
                          Oj od razu niecierpliwi! Mało czekaliśmy na wiosnę? Wiosna to nie tylko ciepło i słońce, zieleń przede wszystkim. U mnie na ogrodzie to raptem mięta i magi dopiero się wyłaniają.
                          • iryska2604 Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 21:58
                            Dziś się zajechałam jak szkapa dorożkarska. Nagrabiłam się setnie, paliłam zeschłe trawy, rozmaite smieci bo wczesniej było zimno i na dodatek trzeba było sie wnusią zająć. Więc teraz nadrabiam. Jutro tez mnie czeka moc roboty a kręgosłup do wymiany prawie. Ale ruch tez potrzebny. Tulipany już mają spore liscie,piwonie wystawiają łodyżki ku słońcu - jeszcze troszkę i będzie zielono.
                            • czarek_sz Re: Wkrótce Maj 17.04.13, 22:08
                              Każdy czeka ,Tamaryszek to nogami przebiera za wiosną smile masz działkę ? kiedyś miał Teść. Na Paluchu. Dostał z fabryki. ZREMB. Windy robili. Teść był tam ogrodnikiem. Też gdy ożeniłem się z Jego Córką jeździłem na tę działkę i paliliśmy tam chwasty i w znosiliśmy chałupkę. Bardzo ciężka praca. Wznieśliśmy chałupę by zaraz rozebrać. Ciężko było postawić. Z zakładowych płyt. Z windy.
                              • anka125 Re: Wkrótce Maj 18.04.13, 12:17
                                Narobiliście mi apetytu na zielsko i zaraz wyciągam sportowe buty,biorę psa i biegnę na łąki za osiedlem.
                                Może jakieś badyle przyniosę do flakonu?
                                Niech i w domu zawita wiosna smile
                                • anoagata Re: Wkrótce Maj 18.04.13, 13:27
                                  Czarek,tymi nogami to Ty przebierasz i nie cierpliwisz sie bardzo,nie kto inny.
                                  W kalendarzu póki co po kwietniu zawsze jest maj.
                                  • czarek_sz Re: Wkrótce Maj 18.04.13, 13:35
                                    Przebieram przebieram, jeszcze jak smile na razie wypad niemożliwy, Rodzina Synowej ze Śląska przyjeżdża na sobotę to wiesz. Ale po niedzieli to na bank. Kiełbasa już w lodówce /paczkowana podwawelska/ a po robaki idę jutro. Od razu parę pudełek. Żeby dwa razy nie latać smile
                                    • anoagata Re: Wkrótce Maj 18.04.13, 13:40
                                      A rozpakuj kiełbasę,to robaki będziesz miał na miejscu i po co masz tam, lecieć.
                                      • czarek_sz Re: Wkrótce Maj 18.04.13, 13:50
                                        No coś Ty. Kiełbasa ma okres gwarancyjny !! myślisz że podwawelska z robakami będzie lepsza ? robaki jak skwarki smile dziękuję postoję.
                                        • tamaryszek44 Re: Wkrótce Maj 18.04.13, 15:03
                                          Wy tu o robakach a ja wykopałam z donicy przy altanie ogromne larwy, cholera wie czego ale zniszczyłam gadziny. Pogoda majowa, upał niemal, krótkie spodenki i przebieram nogami po ogrodzie przydomowym grabiami i nawozem. W zeszłym roku miałam duży wysyp borówek to i może w tym roku obrodzą.
                                          Te larwy to faktycznie jak skwarki......
                                          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/jf/ie/9lmq/rK15Za3b0yYlfvQMaB.jpg
                                          • czarek_sz Re: Wkrótce Maj 18.04.13, 15:09
                                            To są pędraki, na moje oko ale być może mylę się. Na ryby się nie nadają. Ciekawe co z nich wyrośnie ? motyle może ?
                                            • jaga_22 Re: Wkrótce Maj 18.04.13, 15:50
                                              Jak to co? to są larwy,a później majowe chrabąszcze.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/Melolontha_melolontha01.jpg/250px-Melolontha_melolontha01.jpg
                                              • tamaryszek44 Re: Wkrótce Maj 18.04.13, 15:54
                                                Możliwe. W zeszłym roku co wieczór nalot robiły.
                                                • czarek_sz Re: Wkrótce Maj 18.04.13, 16:17
                                                  Chyba w maju jest ich rojenie. Pamiętam gdy łapaliśmy je i pakowaliśmy do pustych pudełek po zapałkach, wszędzie fruwały i bzykały. Grzechotały. Ale to była chyba męka dla nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka