dirloff 21.07.09, 13:35 Zajrzyjcie tu: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6842420,Ostatni_dzien_KDT__Na_zywo.html bądż włączcie sobie tvn24, tam relacja leci na żywo. Dobre przykłady walk miejskich, partyzantki miejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
f_crane jak dla mnie dobry przykład bandytyzmu i chuligańs 21.07.09, 14:09 jak dla mnie dobry przykład bandytyzmu i chuligaństwa, oraz brak elementarnego poszanowania dla prawa. Jeszcze dzieci sprowadzili kmioty jedne. Jako ciekawostka - rzecznik PiS chyba czerpał nauki u saddamowskiego rzecznika z czasów inwazji na Irak (cholera, nie pamiętam imienia): 11.30 Proszę Pana, złamanie prawa jest wtedy, gdy właściciel terenu domaga się opuszczenia terenu. Nie można siłą egzekwować prawa - mówi w Sejmie Mariusz Błaszczak. Rzecznik klubu PiS. Poseł. To cytat. Nowe rozumienie prawa własności. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: jak dla mnie dobry przykład bandytyzmu i chul 21.07.09, 14:17 A na dodatek miejscowe kibolstwo wlaczylo sie do akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
dirloff Re: jak dla mnie dobry przykład bandytyzmu i chul 21.07.09, 14:28 > A na dodatek miejscowe kibolstwo wlaczylo sie do akcji. Oglądasz w ogóle relacje? Ci, którzy wyszli na ulicę to w większości starsi, ludzie, emeryci i rencicści, mieszkający po sąsiedzku Warszawiacy. Gdyby w rzeczywistości dołączyli tam kibole(w sile 200/300 chłopa z bronią podręczną, jak to mają zazwyczaj - kije, drągi, łańcuszy, kastety, metalowe kulki i pałki), to ta sytuacja wyglądałaby zupełnie inaczej i trwała dobre kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: jak dla mnie dobry przykład bandytyzmu i chul 21.07.09, 14:32 Jaaaasne 13.48 Trudno ogarnąć to szaleństwo. Policjanci ruszyli zwartym kordonem na Marszałkowską, by rozpędzić tłum, ale sami na chwilę też się rozproszyli. Używają ciężarówki z armatką wodą. Jeden z mężczyzn, najpewniej gap, dostał strumieniem wody w twarz. Jakiś rozwścieczony kupiec naciera z flagą sam jeden na kordon policjantów. Niektórzy sprawiają wrażenie, że - jak kibice Legii - biją się już tylko po to, by się bić. Bo hala przecież przejęta. 13.43 Jest nowy kordon policji, który błyskawicznie spycha wszystkich na zewnątrz. Wejście odgrodzone. W kierunku policjantów lecą kamienie, które uszkadzają tarcze. 13.40 Są kibice Legii. Chwycili jedną z barierek, próbują staranować nią wejście, za którym stoi rząd policjantów. Chuliganeria, niektórzy z zakrytymi twarzami, ze znaczkiem Legii na bluzach. Przywieźli własną broń, w tym butelki z wodą i ostre przedmioty. Wspomagają ich młodzi kupcy w kamizelkach odblaskowych. Z okrzykiem "Solidarność!" na ustach... 13.35 Tłum został rzez policjantów skupiony w rogu Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej. Reporterzy z boku, dobrze widzą ten fragment terenu. - W kierunku policjantów poleciały kamienie, jakieś cegły. Solidne kawałki, dużo - podkreśla jeden z naszych dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dirloff Re: jak dla mnie dobry przykład bandytyzmu i chul 21.07.09, 14:45 Niektórzy sprawiają wrażenie, że - jak kibice Legii - > biją się już tylko po to, by się bić Ok, sprawiają wrażenie. Niektórzy sprawiają wrażenie, że - jak kibice Legii - > biją się już tylko po to, by się bić W tvn-owskiej relacji tego nie widać. To relacje reportera Wybiórczej. Jak ujrzę w tv, to potwierdzę. Reszta, w gruncie rzeczy, się zgadza. Co to jednak zmienia względem mojej opinii? Powinieneś ogl. tvn24, tam dobrze widać, ze większość ludzi która wyszła na ulice, przynajmniej do godz. 13tej, to ludzie starsi, tak jak napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Guerrilla, Hardkore 2009, walki miejskie w Wa 21.07.09, 14:23 dirloff napisał: > Zajrzyjcie tu: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6842420,Ostatni_dzien_KDT__Na_zywo.html > bądż włączcie sobie tvn24, tam relacja leci na żywo. > Dobre przykłady walk miejskich, partyzantki miejskiej... Ty tutaj nie rob kryptoreklamy te,lewizji Waltera - ja za granica wiem i ogladam na biezaco relacje z tego we wszystkich polskich kanalach informacyjnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
dirloff Re: Guerrilla, Hardkore 2009, walki miejskie w Wa 21.07.09, 14:39 > Ty tutaj nie rob kryptoreklamy te,lewizji Waltera - ja za granica wiem i oglada > m > na biezaco relacje z tego we wszystkich polskich kanalach informacyjnych :) Wiesz, zazwyczaj robię temu medium antyreklamę, zatem dla odmiany, mogę raz na ruski rok polecić jego oglądanie. Zresztą, wolę bardziej rzetelne, obiektywne Polsat News kierowane przez Gugałę. Przynajmniej starają się przedstawiać rację wielu stron i nie narzucać jedynie słusznej wizji świata, Polski i polskiej polityki. Dobrze to widać zwłaszcza przy rozm. z polskimi politykami. Trudno dostrzeć, z kim sympatyzuje bądz kogo nieznośi/zwalcza ich dziennikarz, natomiast w TuskVisionNetwor24 widać to doskonale:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Za a nawet przeciw 21.07.09, 14:59 Generalnie zgadzam sie ze kupcy powinni byc usunieci chocby sila, ale taka refleksja na marginesie - gdyby to samo dzialo sie za rzadow PiS w Wwie, czy Polsce, wielu zupelnie inaczej by pisalo... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Za a nawet przeciw 21.07.09, 17:26 Oczywiście. Pierwszy bym PiSiorstwo od oprawców wyzywał. Nie żebym lubił PO. Zwyczajnie nie cierpię Kaczorstwa. W tym wypadku punkt widzenia zależy od antypatii politycznych. Obiektywizm to tylko w "Erze". Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Za a nawet przeciw 22.07.09, 08:28 Wreszcie szczera i rozsadna wypowiedz.Tyle ze ja rowiez nie przepadam za PO,ale tu ich w pelni popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii eh szkoda 21.07.09, 17:27 gdyby tak gronikom odebrac emrytury i innym darmozjadom jak rolnicy, i jak by przyszli znowu demolke robić w Warszawie, a Policja by rozpędziła tałatajstwo chocby waląc salwą z gumowych kulek - to ja bym premirera, ktory taki rozkaz wydał pokochal, ale Donald jest za mieki. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: eh szkoda 21.07.09, 17:43 dokłAdnie jak w 76 w radomiU-"nieodpowiedzialne elementy, chuligani...". no wybaczcie ówczesna gierkowska ekipa nie znała słowa KIBOLE. czasy się zmieniają- ZOMO- jak idee leninba- WIECZNIE ZYWE. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane niekoniecznie 21.07.09, 19:53 Oczywiście byliby politycy lansujacy się w KDT (jak Dorn mierzący gacie, czy Piskorski wijący się tam). Kaliber sprawy jest jednak iny niż choćby pielęgniarki. KDT przez LATA kupowało sobie przychylność lokalnych polityków, przez co mieliśmy pstrokatą budę pełną chińskigo szmelcu w centrum miasta. Gdyby tak jak teraz, miasto obchodziło się z nimi jak z jajkiem, oferowało grunty za bezcen (zwracam uwagę, że Wietnamczycy sprawnie się stamtąd ewakuowali i założyli własne, całkiem sprawne 'targowisko'), kilkalokalizacji, dawało wiele miesięcy czasu (chyba powinni się wyniesć już w styczniu...), to wszystko wyglądałoby inaczej. Pozatym ,sympatia ludzi nie jest postronie tych cwaniaków. Naprawde, handel który się tam odbywał miał mało wspólnego z legalnym, obrót był tylko symbolicznie rejestrowany (gdzie tu korzysc dla fiskusa?). Ludzi bardziej oburzało, że miasto cacka się z nimi za bardzo oferując, zdaniem wielu nieuzasadnienie, atrakcyjne grunty. Kwestia stylu. Gdyby pojawił się dajmy na to Dorn izaczął coś ówić o burych sukach (przykład ;-)), to byłaby to jedna wielka katastrofa wizerunkowa. Bardzo możliwe, że za PiS ktoś by chlapnął coś równie na miejscu jak wzmianka Cimoszewicza podczas powodzi - trzeba sie było ubezpieczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: niekoniecznie 22.07.09, 08:28 PiS co prawda nie rzadzi,ale ich przedstawiciel juz walnal wczorajjak lysy warkoczami-prawo jest lamane gdy wlasciciel zada opuszczenia swego terenu.Nie muze pisac ze jest to glupota ktora szybko wysmiano.Ale w stylu PiSdu. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Za a nawet przeciw 22.07.09, 08:31 Tyle ze tu burde wywolali kupcy do spolki z ochroniarzami ktorzy chcieli ich wywalic.Policja tylko sprzatnela ten bajzel.A wladze ktore biora publiczna kase maja chronic przestrzeganie prawa-a tu wyrok jest jasny.Jak sie komus chcialo napier... z Policja-jego problem.Mam nadzieje ze pojda siedziec za napasc na funkcjonariuszy,a i kase za egzekucje wyegzekwuja. Odpowiedz Link Zgłoś