god_save_the_queen 25.12.03, 21:12 Wyjaśnijcie mi, dlaczego mjr.Miłosz jest noszony na rekach za autorotację, a pilot serda, który w podobny sposOb uniknoł katastrofy Sokoła topr-u, lądując pomiędzy budynkami ma sprawe w sądzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cattaraugus Re: Dwa Manewry... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 21:19 Bo pilot TOPR-u starł się z WSK-PZL Świdnik, lub raczej Świdnik wydał mu wojnę jeszcze przed orzeczeniem komisji powypadkowej Odpowiedz Link Zgłoś
god_save_the_queen Re: Dwa Manewry... 25.12.03, 21:21 a czy gdyby mjr.Miłosz nie wiózł Millera, uważasz, że wojo mogło by z nim postąpić jak z ex-LPRowcem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cattaraugus Re: Dwa Manewry... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 21:26 Ale to znaczy - jak? Chyba nie rozumiem pytania, bo wydaje mi się, że i TOPR w osobie Jana Krzysztofa, i LPR bronili pilota podkreślając jego dorobek zawodowy i fakt, że wielokrotnie wychodził z różnych górskich lotniczych opałów. Odpowiedz Link Zgłoś
god_save_the_queen Re: Dwa Manewry... 25.12.03, 21:29 TPPR go bronił, ale LPR się nimi nie przejeło i go zwolnili, zarzucając mu łamanie przepisów lotniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cattaraugus Re: Dwa Manewry... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 21:41 Ciężkie pytania zadajesz... :-) Problem w tym, że WSK-PZL Świdnik to arogancka instytucja. Kiedyś (1990-1992) walczyli z komandorem Smolarkiem z MW - jednym z najlepszych pilotów Sokołów i ich oblatywaczem. Rzecz toczyła się o system przeniesienia napędu na śmigło ogonowe. Tam także już niemal doszło do przeniesienia sporu na forum mediów, bo dzielny komandor usiłował nie dopuścić do dostaw dla MW ewidentnego bubla technicznego Made in Świdnik. Odpowiedz Link Zgłoś
god_save_the_queen Re: Dwa Manewry... 25.12.03, 23:25 Gość portalu: Cattaraugus napisał(a): > Ciężkie pytania zadajesz... :-) już nie będę > > Problem w tym, że WSK-PZL Świdnik to arogancka instytucja. Kiedyś (1990-1992) > walczyli z komandorem Smolarkiem z MW - jednym z najlepszych pilotów Sokołów i > ich oblatywaczem. Rzecz toczyła się o system przeniesienia napędu na śmigło > ogonowe. Tam także już niemal doszło do przeniesienia sporu na forum mediów, bo > > dzielny komandor usiłował nie dopuścić do dostaw dla MW ewidentnego bubla > technicznego Made in Świdnik. To sk*******. Cóż, life is brutal :( Odpowiedz Link Zgłoś
rectum_stretcher Jestes chamem ze tak sie wyrazasz o komandorze 25.12.03, 23:34 marynakrki ktory jako pierwszy przyprowadzil Iskre. Jaki ty masz osiagniecie poza wulgarnym jezykiem z koszar pod Suwalkami. Odpowiedz Link Zgłoś
god_save_the_queen Re: Jestes chamem ze tak sie wyrazasz o komandorz 25.12.03, 23:42 sk********** są ci ze świdnika, a ne szanowny pan komandor. A w suwałkach nigdy nie byłem PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper kadm IP: *.revers.nsm.pl 26.12.03, 06:21 Już nie komandor a kontradmirał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cattaraugus Re: kadm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.03, 16:08 Tak, oczywiście, wiem. Ponieważ musiałem go umiejscowić w latach tego sporu MW ze Świdnikiem, stąd i ówczesny stopień pana Smolarka. Odpowiedz Link Zgłoś