nortia 13.01.04, 00:31 ..z filmow, ktorych tresci nigdy nie zapomnicie.. Moze dowiemy sie czegos nowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LJane Z EDIEGO Trzaskalskiego IP: *.telsten.com / *.telsten.com 13.01.04, 00:43 Jest w filmie dialog, który w pełni oddaje charakter głównego bohatera. Rzecz dzieje się, gdy w swoim domostwie Edi i Jureczek lokują znaleziony na śmietniku telewizor. Jureczek: ... jaaakie życie może być piękne. Jakbym był bogaty to bym miał ze trzy telewizory. Jeden z w jaaadalni, drugi w syyypialni, a trzeci w kuchni. Edi: Ale Ty jesteś bogaty, Jureczek! Jureczek: Co Ty gaadasz..? Edi: Jesteś! Tylko tego nie widzisz, Jureczek. Widzisz tylko to, co inni mają. A nie widzisz tego, co Ty sam masz. Jureczek: A co ja mam! Góóówno mam. We łbie Ci się mieeesza od tych Twoich książek. Co one Ci dały? Pieniądze Ci dały? Edi: Nie. Jureczek: No to co? Edi: Spokój. Jureczek: Jaki spokój? Edi: Otwierasz, czytasz, nie rozumiesz, czytasz jeszcze raz. Tu nic się nie zmienia. Chyba że Ty. Bo życie Jureczek pędzi, a do tej książki zawsze możesz wrócić. (...) Jureczek: A te teeelewizory grałyby ciciągle... Dzień i noc. Edi: A po co? Jureczek: Żebym zobaczył jak prawdziwi ludzie żyją. Edi: A my to co, Jureczek? Nie prawdziwi? Piękne. (...) Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Z EDIEGO Trzaskalskiego 13.01.04, 15:17 'ide się odesrać/odeszczać' (w zależności od tłumaczenia) /Vincent Vega po wywodzie Winnfielda/ Brzmi trochę wiadomo.. ale w filmie ma odpowiedni wydźwięk, kto oglądał-ten zrozumie :) Odpowiedz Link Zgłoś
milaq Re: Z EDIEGO Trzaskalskiego 13.01.04, 17:46 "ej człowieku nie bądź takim materialistą, trzeba się trochę wyluzować" a może konkursik na cytaty? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinek Re: a co ty k*** wiesz o cytatach (ntxt) IP: *.iweb.pl 13.01.04, 23:12 ".. ani centa..." Pacino w Ojcu Chrzestnym 2 do skorumpowanego senatora.Miał dac procent z zysków z kasyna i hotelu.I wiemy ze zacznie sie rzeznia... Odpowiedz Link Zgłoś