13.01.04, 00:31
..z filmow, ktorych tresci nigdy nie zapomnicie..
Moze dowiemy sie czegos nowego ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: LJane Z EDIEGO Trzaskalskiego IP: *.telsten.com / *.telsten.com 13.01.04, 00:43
      Jest w filmie dialog, który w pełni oddaje charakter głównego bohatera. Rzecz
      dzieje się, gdy w swoim domostwie Edi i Jureczek lokują znaleziony na
      śmietniku telewizor.
      Jureczek: ... jaaakie życie może być piękne. Jakbym był bogaty to bym miał ze
      trzy telewizory. Jeden z w jaaadalni, drugi w syyypialni, a trzeci w kuchni.
      Edi: Ale Ty jesteś bogaty, Jureczek!
      Jureczek: Co Ty gaadasz..?
      Edi: Jesteś! Tylko tego nie widzisz, Jureczek. Widzisz tylko to, co inni mają.
      A nie widzisz tego, co Ty sam masz.
      Jureczek: A co ja mam! Góóówno mam. We łbie Ci się mieeesza od tych Twoich
      książek. Co one Ci dały? Pieniądze Ci dały?
      Edi: Nie.
      Jureczek: No to co?
      Edi: Spokój.
      Jureczek: Jaki spokój?
      Edi: Otwierasz, czytasz, nie rozumiesz, czytasz jeszcze raz. Tu nic się nie
      zmienia. Chyba że Ty. Bo życie Jureczek pędzi, a do tej książki zawsze możesz
      wrócić.
      (...)
      Jureczek: A te teeelewizory grałyby ciciągle... Dzień i noc.
      Edi: A po co?
      Jureczek: Żebym zobaczył jak prawdziwi ludzie żyją.
      Edi: A my to co, Jureczek? Nie prawdziwi?

Piękne.
      (...)

Pozdrawiam ;)

• krotoss Re: Z EDIEGO Trzaskalskiego 13.01.04, 15:17
        'ide się odesrać/odeszczać' (w zależności od tłumaczenia)
        /Vincent Vega po wywodzie Winnfielda/

Brzmi trochę wiadomo.. ale w filmie ma odpowiedni wydźwięk, kto oglądał-ten
        zrozumie :)
        • milaq Re: Z EDIEGO Trzaskalskiego 13.01.04, 17:46
          "ej człowieku nie bądź takim materialistą, trzeba się trochę wyluzować"

a może konkursik na cytaty? :]
          • Gość: zonc a co ty k*** wiesz o cytatach (ntxt) IP: *.awacom.pl 13.01.04, 23:04
            • Gość: zinek Re: a co ty k*** wiesz o cytatach (ntxt) IP: *.iweb.pl 13.01.04, 23:12
              ".. ani centa..." Pacino w Ojcu Chrzestnym 2 do skorumpowanego senatora.Miał
              dac procent z zysków z kasyna i hotelu.I wiemy ze zacznie sie rzeznia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka