Dodaj do ulubionych

Gdzie jest WIOSNA ???

IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.03.04, 23:16
Codziennie budzę się z nadzieją że już jest. Że w końcu pójdę do pracy w
leciutkiej kurtecce a słońce przypiecze mi nochala. A potem usiądę w ogródku
ze znajomymi, połapiemy żaby, odpalimy grilla i wypijemy zimnego browarka.
Albo nawet dwa lub trzy. Jak ta zima się w końcu nie skończy, to wpadnę w
deprechę. Też tak macie ?????
Obserwuj wątek
    • zinekk Re: Gdzie jest WIOSNA ??? 11.03.04, 23:25
      Ja ogólnie przez całe zycie walcze z depresja,a szczególnie zima w czasie
      odwilzy. Mam problemy ze zwykłymi rzeczami,nic mi sie nie chce.Jedynie swej
      Heroicznej Walce z tym cholerstwem zawdzieczam to,ze funkcjonuje,ale ile mnie
      to kosztuje ,wiem tylko ja.

Depresja przeplata mi sie z okresami kompletnej megalomanii, pychy i
      samouwielbienia. Wtedy jestem na wyzu-robie tysiac rzeczy,przykładam sie do
      pracy, pisze,tworze, jestem kreatywny i artystycznie aktywny. Jestem
      nadpobudliwy.Mówie urywanymi zdaniami,skacze z tematu na temat.Gestykuluje.

Ogólnie nie mam zwykłego stanu, mam sinusoide taka. Jak jestem na wyzu to
      potrafie kochac na zabój i nienawidziec innych. Wrzeszcze,przepraszam, godze
      sie... Jak mam dół i depresje to nienawidze sam siebie i nawet nie jestem w
      stanie zrobic sobie herbaty.Zanikam.Nie czuje swojej cielesnosci. Robijam sie
      na atomy i jestem pyłem w kosmosie.

Tak witam wiosne.
      • cygne Re: Gdzie jest WIOSNA ??? 11.03.04, 23:28
        zinekk napisał:

> Ja ogólnie przez całe zycie walcze z depresja,a szczególnie zima w czasie
        > odwilzy. Mam problemy ze zwykłymi rzeczami,nic mi sie nie chce.Jedynie swej
        > Heroicznej Walce z tym cholerstwem zawdzieczam to,ze funkcjonuje,ale ile mnie
        > to kosztuje ,wiem tylko ja.
        >
        > Depresja przeplata mi sie z okresami kompletnej megalomanii, pychy i
        > samouwielbienia. Wtedy jestem na wyzu-robie tysiac rzeczy,przykładam sie do
        > pracy, pisze,tworze, jestem kreatywny i artystycznie aktywny. Jestem
        > nadpobudliwy.Mówie urywanymi zdaniami,skacze z tematu na temat.Gestykuluje.
        >
        > Ogólnie nie mam zwykłego stanu, mam sinusoide taka. Jak jestem na wyzu to
        > potrafie kochac na zabój i nienawidziec innych. Wrzeszcze,przepraszam, godze
        > sie... Jak mam dół i depresje to nienawidze sam siebie i nawet nie jestem w
        > stanie zrobic sobie herbaty.Zanikam.Nie czuje swojej cielesnosci. Robijam sie
        > na atomy i jestem pyłem w kosmosie.
        >
        > Tak witam wiosne.

ba
        jak to artysta:)

pozdr.
        • zinekk Re: Gdzie jest WIOSNA ??? 11.03.04, 23:30
          Przesadziłem,ale cos w tym jest :)). Mysle ze czasami tak ma kazdy.Tez
          Pozdrawiam.
      • Gość: je je je Re: Gdzie jest WIOSNA ??? IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.03.04, 23:30
        ooojjjj... u mnie nie jest aż tak źle...ja po prostu marzę o wyższych
        temperaturach i zimnym browcu :)))) no cóż, jestem prosta dziewucha :))))
        • zinekk Re: Gdzie jest WIOSNA ??? 11.03.04, 23:32
          Spoko,ja tez jestem zwykły gosciu.Tesknie za słoncem i wakacjami. I grill tez
          odpalimy niedługo na działce pewnie:))) I wódke jakas sie wypije.
          • wsn Re: Gdzie jest WIOSNA ??? 12.03.04, 00:11
            a ja tesknie za sniegiem ;)

ale wiosna tez jest okej, w sumie caly rok jest fajny, wszystkie miesiace niosa
            cos ciekawego.

cholipka, musze sobie znalezc jakies powody do zmartwienia, bo mam za dobry
            humor juz od dluzszego czasu... ;))))))

zartuje ofkors ;) wystarczaja mi wirtualne boje na 'smierc i zycie' ;)
            --
            Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia
            proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl.
            Za pół roku będęmagistrem
        • Gość: je je je Nie ma wiosny będzie piwo :))) IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.03.04, 16:09
          Dobra - mam dość czekania na wiosnę. Idę dzis wieczorem na piwo. Po cięzkim
          tygodniu pisania magisterki zasłużyłam sobie. Wasze zdrowie!
      • Gość: Déjà vu a co juz jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 00:24
        Stany progowe, stany przelomowe, stany cykliczne, stany przejsciowe z jednego w
        drugi.
        Niekiedy ma sie wrazenie, ze z pustego w prozne przechodzimy a innym razem z
        rozpedu i braku czasu nie wiedziec kiedy ta wiosna nas dopada, ba! lato ma sie
        ku schylkowi – i gdzie to przelecialo kolejny juz raz?
        Tyle czekania na chrupot swiezej salaty a tu zycie kaze jesien w marynaty czas
        zamknac.
        Ja zyje za szybko, za lapczywie, za doglebnie, za dociekliwie, za szeroko czyli
        za sroczyscie (wiecie, te sroki za ogon co na dachu kolo wrobla garsciowego :)
        Roztrzasam jesienia wiosne a pod koniec zimy letni czas wypelniam w kalendarzu
        po brzegi. Wiec nie wygladam wiosny, bo wiem, ze mnie i tak dopanie, ucapi i
        nie dajac sie nacieszyc soba rzuci w lapy kolejnej pory roku.
        ech
        Depresja? Z rzadka dopada czasem. Wtedy to już tylko absynt i cygaro. Ale czy
        szarosc aury nadciagajacej ja zageszcza – pewnie i tak. Choc ja uwielbiam
        szaruge deszczowa wiec nie wiem. Zwykle na depresje po prostu czasu mi
        brak ;))) No, jest to jakis sposób na te melancholijki przelomowe. Czyz nie?
        Znikanie? Tez uprawiam i owsezm. Choc raczej dotyczy ono stanu zatrzymania
        emocji wszelkich. Taki stoicyzm czasowy z wyrachowania, by sie we lbie
        poukladaly szaraczki, by już nie srubowac decybeli, by wyobraznia przycichla na
        moment a do glosu rozsadek moze doszedl, by przetrwac w dystansie do siebie i
        by nie dac sie wykolowac tej wiosnie ;)))

Tak mnie wiosna zastanie
        uklony
        Déjà vu
        • zinekk Re: a co juz jest? 12.03.04, 00:27
          Tak,To tez Deja Vu. Mija to po pewnym czasie,jestem wtedy zmeczony,ale wiem
          jakie jest moje człowieczenstwo. A co do czasu.Pewnie mam go wiecej niz Ty,ale
          nie tak wiele jak podejrzewasz.Pozdrawiam:))
          • Gość: Déjà vu Re: a co juz jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 00:35
            Zawsze wyznaje zasade: jak spadac to z wysokiego konia, by poczuc, ze sie czlek
            wspial i lupnal. Wtedy wiem, ze zyje! Zmeczenie i obite np depresja mysli, to w
            porownaniu z doznaniami szczytu czy dolka po prostu czysta przyjemnosc.
            Odpozdrawiam
            Déjà vu
            (a gdybys spotkal na swej drodze zlodzieja czasu, to daj znac chetnie kupie
            pare godzin extra na dobe:)
            • culo Re: a co juz jest? 12.03.04, 08:19
              Wylądowałem na ...hmmm... tyłku lub zadku (conviene?) skacząc z radości na myśl
              nie tylko o zbliżającej się wiośnie, lecz także o zbliżającym się do ideału (a
              w zasadzie:IDEALNYM!) wyglądzie Twojej kreseczki,Deja vu.
              Zresztą,nie tylko kreseczkę masz piękną...
              Piękne masz również pozdrowienia od

Culo
              • Gość: Déjà vu Re: a co juz jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 20:42
                culo napisał:
                > Wylądowałem na ...hmmm... tyłku lub zadku (conviene?)
                :)
                > (a w zasadzie:IDEALNYM!) wyglądzie Twojej kreseczki,Deja vu.
                słowo się rzekło, kobyłka u płota

odkłaniam piękne pozdrowienie,
                Déjà vu

• ivica Re: a co juz jest? 13.03.04, 09:04
                  ale masz adoratora...

uwazaj bo wzbudzi zazdrosc u jakies forumowiczki przypadkiem
                  :)

pzdr.
                  • Gość: Déjà vu Re: a co juz jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 18:04
                    "adorator", który wypisuje ku mnie takie rzeczy jak w moim watku kiblowym -
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=10882840&a=10938845 , to raczej
                    szpilekwtykator :)))
                    uklony dziekczynne za troske Ivica, no i serdecznosci przedwiosenne
                    Déjà vu

• culo Re: a co juz jest? 14.03.04, 10:48
                      Pragnę serdecznie przeprosić Cię za niezasłużone szpilekwtykanie, którym
                      zasłużyłem na długoletni pobyt w coolerze.

Nie chcąc reszty życia spędzić w Potulicach, potulnie sculam ogon pod tyłek
                      zwany zadkiem, który nie prezentuje się zbyt okazale gdy go wypinam, więc,
                      zamiast składać niskie ukłony przeprosinowe, składam zapewnienie,że moje
                      kiblowe zamiary były jak najbardziej pokojowe mimo piwnicznego pioziomu mej
                      wypowiedzi.

Sięgnąwszy do swojej piwnicznej kolekcji win piję za Wasze zdrowie dla win
                      odkupienia.
                      • Gość: Déjà vu Re: a co juz jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 22:33
                        Przeprosin nie przyjmuje, bo nie ma za co przepraszac. A poza tym z natury nie
                        obruszam sie, gdyz z lenistwa najzwyczajniej szkoda mi na to czasu ;)))
                        Co do wina, to winno ono zaspokajac zachcianki kubkowe naszego podniebienia a
                        spijanie piwnicznych zapasow w poczuciu winy powinno byc wzbronione, zas
                        osobnika, ktory to czyni trzeba by zwinac i odseparowac od wina, gdyz nie
                        licuje to ze szlachetnoscia tego trunku, ktorym nalezy delektowac sie w celach
                        czysto relaksacyjnych, windujacych nastroj.

Winszuje wyboru napoju,
                        Déjà vu
    • Gość: je je je Jeszcze jej nie ma :(( IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.03.04, 08:36
      dziś obudziło mnie sloneczko wdzierając sie przez żaluzje i pieszcząc moją
      buziuchnę. Ale to jeszcze nie to na co czekam - -1 na termometrze to raczej nie
      oznaka wiosny.
    • ivica Re: Gdzie jest WIOSNA ??? 12.03.04, 08:43
      ba

juz niemoge sie doczekac ciepelka i wypadow rowerkiem do lasu.....
      • vv_s Re: Gdzie jest WIOSNA ??? 12.03.04, 10:00
        a dzisiaj tak piknie pitaszki świerkały
        dobrze jest czasem wyjść prędzej do pracy (tak że nie trzeba biegiem zaiwaniać
        na awtobus)
    • ted.allrightsreserved Re: Gdzie jest WIOSNA ??? 14.03.04, 22:44
      depresja tylko w okolicach gdanska
      a wiosna tuz, tuz, przyjedzie pewnie tramwajem
    • Gość: je je je Już prawie jest IP: *.man.bydgoszcz.pl 15.03.04, 22:02
      Mam wrażenie że to juz prawie to. Zimie powoli mówimy 'do widzenia', a
      wiośnie 'NA ZDROWIE'.
      Boże jak dziś było przyjemnie na dworze. Jak tak dalej pójdzie to w weekend
      rozpalam grilla i otwieram sezon "NAJLEPSZE SĄ DZIAŁKOWE NASIADÓWY 2004" :)))
    • Gość: je je je jest! jest! IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.03.04, 15:42
      nie chce krakać, ale wydaje mi sie ze przyszła wiosna !!! aż chce sie żyć !!!!
    • wsn Re: Gdzie jest WIOSNA ??? 17.03.04, 17:40
      juz jest, juz jest!!!!!
      dzisiaj jest 17 stopni, dwa-trzy dni temu bylo -1!!!!!
      --
      Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia
      proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl.
      Za pół roku będę magistrem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka