Gość: grzegorz IP: 195.116.207.* 12.05.09, 13:59 proszę o porade, które z tych fug są najlepsze nie tylko do kładzenia, ale tez w użytkowaniu, myciu, trwałości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciek_ltd Re: ceresit/mapei/sapro? 13.05.09, 09:12 Myślę ze dobrze zaimpregnowana fuga bedzię nam służyć lata. Natomiast firmy od najlepszej do słabszej ułożył bym tak: ceresit, sopro, mapei. Pamietajmy ze kazdy wykonawca ma swoje upodobania. Odpowiedz Link Zgłoś
cromwell1 Re: ceresit/mapei/sapro? 13.05.09, 18:06 hmmm ceresit doloz jeszcze atlas do kompletu pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
curacao75 Re: ceresit/mapei/sapro? 10.02.11, 20:18 jak dla mnie sopro - długo długo nic - mapei - atlas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: ceresit/mapei/sapro? IP: 83.16.219.* 24.06.13, 13:40 Sopro to 1 liga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: ceresit/mapei/sapro? IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.09, 19:33 POLECAM TAKĄ FIRME JAK MAPEI....na tych produktach mam wszystko w domu zrobione i naprawde mam sie z czego cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damiano Re: ceresit/mapei/sapro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 09:35 Dobre kleje mapei są do styropianu i do wtapiania siatki jak robić elewacje to klej z mapei Odpowiedz Link Zgłoś
klimatyzacje Re: ceresit/mapei/sapro? 14.02.11, 19:23 Ja używałem ceresit i nie mam zastrzezeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ez Re: ceresit/mapei/sapro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 20:02 ja zdecydowanie polecam Mapei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik1 Re: ceresit/mapei/sapro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 22:42 jesli chodzi o trwalosc to polecam kerapoxy mapei- fuga epoksydowa- nie do zdarcia - niestety drogawa i wymaga pewnego doswiadczenia w kladzeniu , tanszą opcja jest fuga mapei -ultracolor. pozostale- ceresit i sopro nie sa tez zle , ale w-g mnie ( pracowalem juz na roznych fugach)mapei jest najlepsza. zdcydowanie natomiast odradzam atlas- jego jakosc w ostatnich kilku latach sie zdecydowanie zepsuła , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania1981 Re: ceresit/mapei/sapro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 08:21 nie polecam Mapei tez myslalam ze to dobre jest w glazurisie kupilam. i na duzy pokoj poszly nam 2 opakowania , i okazalo sie po wyschnieciu ze z jednego opakowania fuga wyszla szara a druga jest brazowa. chyba brakowalo jakiegos pigmentu. dzisiaj bede dzwonic na infolinie myslalam ze jest przeterminowana. ale data byla/. zalecam fuge polozyc na malym kawalku i zostawic na noc zeby sie przekonac jaki kolor wyjdzie zeby potem nie drapac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: ceresit/mapei/sapro? IP: 94.246.145.* 18.09.09, 20:09 zeby nie odroznic kolorow przy mieszaniu fugi?! masz dzieci? powinni ci je odebrac pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
trish1986 Re: ceresit/mapei/sapro? 04.06.10, 13:15 Witam! Wiesz co? Na pewno zainteresuje Cię moja propozycja. Otóż znalazłam w Internecie bardzo fajną stronę sklepu zajmującego się wystrojem wnętrz. Znajdziesz tam wszystko czego potrzebujesz do urządzenia swojego domu czy mieszkania. Oto adres: plytki24.pl Ja już skorzystałam z ich usług. Pewnie Ty też znajdziesz tam coś dla siebie. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: ceresit/mapei/sapro? IP: *.aster.pl 13.02.11, 13:34 Dziwią mnie ludzie którzy raz wypowiadają się o laniu betonów a raz o fudze glazurniczej. Co do ceresitu to jest kilka rodzajów to raz, dwa- wśród tych rodzajów są naprawdę dobre fugi. Atlas fakt kiepski. Mapei i tu też zależy jaki rodzaj kupimy.Ceresitem aqła zrobiłem ostatnio łazienkę i nie mam złych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: ceresit/mapei/sapro? IP: *.aster.pl 13.02.11, 13:36 Tak na koniec zastanawiam się kto z wypowiadających się w ogóle ostatnio coś fugował sam. Odpowiedz Link Zgłoś
walus72 Re: ceresit/mapei/sapro? 13.02.11, 22:15 Każda z tych fug jest dobra. Ceresit i mapei ma grubsze ziarno Fuga od 2 mm wzwyż, sopro i atlas bardziej miałkie. Wszystkie mają zbliżone parametry jakościowe, ale różną kolorystykę. Wybór należy do Ciebie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inbudo.pl Re: ceresit/mapei/sapro? 24.06.13, 19:34 Gość portalu: grzegorz napisał(a): > proszę o porade, które z tych fug są najlepsze nie tylko do > kładzenia, ale tez w użytkowaniu, myciu, trwałości? Korzystaliśmy z każdej z tych firm i tak na prawdę wszystkie są bardzo dobre - zależy do czego dokładnie ma być stosowana bo np. jeżeli chodzi o kamienie naturalne to w swojej ofercie ma tylko Sapro... Odpowiedz Link Zgłoś
rododendron9 Re: ceresit/mapei/sapro? 06.05.19, 10:05 A jakie fugi polecacie na balkon? Odpowiedz Link Zgłoś