bederyk 08.12.10, 00:33 Warto przeczytać. www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=1687&NrSection=10&NrArticle=190324&IdTag=18 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aedesinantis Re: Ciekawostka o Dombrowiczu - coś nieprawdopodo 08.12.10, 01:02 I już wiemy, dlaczego Dombrowicz wystąpił z radiu. Dał się nabrać, że go tam chcą, ludziom którzy zrobili mu dziennikarską prowokację. Ta prowokacja objęła wszystkich ponad 60 kandydatów na prezydentów polskich miast. Dombrowicz jak dokładnie wynika z tego artykułu wykazał się największym z całej tej grupy cyniczną podłością: monitor.instytut.com.pl/przegladarka_prasy.php?kw=6cfb7d6d8cc4531af1f8&ku=0cc228fae14b45879caa [artykuł ma 2 strony; pasek ze zmianą stron u góry] Okazał się w tym artykule skończonym, obrzydliwym donosicielem zdolnym do największych świństw byle utrzymać się przy władzy. Cóż, jak się było przez większość życia zawodowego albo dziennikarzem służącym reżimowym władzom, albo płatnym klakierem (rzecznikiem prasowym) to nabyło się wprawy w rzucaniu oszczerstw, i cynizmie. Dombrowicz jest faktycznie nieprawdopodobny. Gdy już się myśli po jego kolejnych wybrykach, że upadł na samo dno moralne, że już nic podlejszego nie może zrobić, on wykopuje sobie swoje nowe dno i bije nowe rekordy obłudy. Oszczerstwa (pisane, jak sądził, na polecenie Rydzyka) wobec Bruskiego to totalna obrzydliwość. I taki plugawy człowieczek miałby rządzić kolejne 4 lata rządzić Naszym Miastem, zgroza...! Odpowiedz Link Zgłoś
roleta1212 Rektorze Kublik - to twój kanclerz? 08.12.10, 01:52 Podobno Dombrowicz ma być kanclerzem na UKW. Czy ma do tego moralne prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
bederyk Rektor Kubik 08.12.10, 08:39 Na UKW do tej pory nie było stanowiska kanclerza, to jakaś nowość. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Rektor Kubik 08.12.10, 09:35 bederyk napisał: > Na UKW do tej pory nie było stanowiska kanclerza, to jakaś nowość. Wiem, że nasi zachodni sąsiedzi mają jakąś kanclerz. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_fakty Re: Rektorze Kublik - to twój kanclerz? 08.12.10, 08:47 roleta1212 napisał: > Podobno Dombrowicz ma być kanclerzem na UKW. Czy ma do tego moralne prawo? może K.D. powinien aplikować do wyższej szkoły medialnej Odpowiedz Link Zgłoś
jaclo Re: Ciekawostka o Dombrowiczu - coś nieprawdopodo 08.12.10, 07:38 Dombrowicz pokazał swoją prawdziwą twarz.. Dobrze, ze już tej twarzy nie będziemy musieli oglądać. Totalne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
m_fasciszewski Dlaczego nieprawdopodobnego? 08.12.10, 09:47 Dla pana Konstantego Dombrowicza zachowania w obszarach etycznego dna to nie nowość. Gdy w 2007 r. grześkowiakowa Telewizja Bydgoszcz fałszywie ogłosiła mnie TW "Francuzem", napisałem do znaczących osób w regionie, które osobiście mnie znały, prywatne listy z rozpaczliwymi prośbami, by nie wierzyły w te haniebne oskarżenia. Wskazywałem też domniemywaną przeze mnie przyczynę telewizyjnej manipulacji - osobiste animozje pomiędzy mną a Grześkowiakiem, na tle domagania sie przeze mnie wyjaśnienia sprawy "konkursu" na dyrektora oddziału telewizji w 2005 r. Jeden z tych listów wysłałem do prezydenta Dombrowicza. Jedyną osobą, która nawiązała ze mną kontakt i życzyła wytrwałości w dążeniach do oczyszczenia się ze spreparowanych zarzutów, był poseł Janusz Zemke. Reszta z około 30. adresatów nie uczyniła nic - z wyjątkiem Konstantego Dombrowicza: mój prywatny, skierowany do niego list, przekazał Grześkowiakowi jako materiał dowodowy na potrzeby procesu o zniesławienie, który to proces Grześkowiak wytoczył mi przed bydgoskim sądem. Jak na reakcję w sprawie, w której ktoś zwraca się zrozumienie i pomoc - działanie iście chrześcijańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
bederyk Re: Dlaczego nieprawdopodobnego? 08.12.10, 10:48 Współczuję Panu. Faktycznie, za taką potwarz powinien w tym mieście nie mieć miejsca, a on został radnym. W otoczeniu prezydenta mogą znaleźć się jakieś szuje, ale sam prezydent? Masakra. PS. I jak to mówią "komunista" pana zrozumiał, a ci wielcy "katolicy" nie. Zawsze miałem pełen szacunek do Pana Zemke, to człowiek z klasą! Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Dlaczego nieprawdopodobnego? 08.12.10, 10:55 Czyli, ze zwrocil sie Pan do 30 Sprawiedliwych z prosba by uwierzyli, ze nie jest Pan wielbladem. 29-ciu schowalo glowe w piasek- jakze typowe dla tego miasta. Ten 30-ty, lewicowy posel Zemke, okazal sie jedynym Sprawiedliwym. Co do zarzutu wobec p.Dombrowicza- az trudno mi w Panskie oskarzenie uwierzyc. Czy dobrze zrozumialem? Pan napisal do niego list PRYWATNY a on Pana sprzedal, przekazal jako dowod do procesu sadowego pko Panu? To nieslychane, umysl sie wzdraga przed przyjeciem do wiadomosci czegos takiego. No ale takie mamy czasy...prosze o doprecyzowanie tego oskarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
m_fasciszewski Re: Dlaczego nieprawdopodobnego? 08.12.10, 11:21 Bardzo dziękuję za słowa wsparcia obu przedmówców, dziś nie jest już moją ani rolą, ani intencją, na nowo publicznie rozgrzebywać tamte sprawy - pozapadały już ostateczne wyroki w sądach, w sensie formalnym zostałem zrehabilitowany. Jednak - zapytany - doprecyzuję: owszem, list był jak najbardziej prywatny, choć zatytułowany nie "Drogi Kostku", a "Szanowny Panie Prezydencie", i wysłany na adres nie domowy (i tak go nie znałem ani nie znam), lecz do ratusza. Zresztą, za prywatną korespondencję uznał ten "dowód" również sąd i w sensie formalnym do treści owego listu w ogóle się nie odniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Dlaczego nieprawdopodobnego? 08.12.10, 11:58 Dziekuje. To straszne i pewnie bede musial teraz spod lawy odszczekiwac moje peany na czesc Pana Prezydenta KD. Co do odgrzebywania starych spraw to robi takie cos dobrze na zraniona psyche. Gdyby czytywal mnie Pan na tych lamach przed kilkunastu mniesiacami to byloby Panu wiadome, ze toczylem heroiczna walke o dobre imie w innym kraju- ale zasady takie same. Walke w zasadzie wygralem, nawet jedna z 5-ciu najwazniejszych- gazet swiata o mnie pisala. czy teraz sie zamknac, dozywac cicho emerytury? Jak ten przyslkowiowy polski emeryt: "tak dozyjesz starczej renty nawet w dupe nie kopniety?" Uwazam ze nie mozna, nalezy krzyczec gdy sie krzywdy doznalo, wytykac palcem ludzi malego lotu, szczegolnie jesli taki sie wkradl w laski swoich wyborcow. Dlatego wlasnie sie zbieram do zadania Coup de Grace moim wrogom w tutejszym sadzie- o ile mi starczy na to sily. Pozdrawiam serdecznie.- --------------------------------------------------------- "Dogs look up to you. Cats look down at you. Give me a pig. He just looks you in the eye and sees his equal." (Winston Churchill) Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Ciekawostka o Dombrowiczu - coś nieprawdopodo 08.12.10, 11:15 chyba juz nikt nie ma watpliwosci co do tego jakim zerem jest dombrowicz... Odpowiedz Link Zgłoś