unsatisfied6 07.05.04, 01:06 w wyborach do parlamentu europejskiego komisja wyłapuje oszustów - wybiórczo , bo wszyscy oszukują . jak nie oszukują to gorzej , można im dopisać kilka fałszywek i udowodnić , że oszukują . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unsatisfied6 przypominacie sobie? 07.05.04, 16:08 unsatisfied6 napisał: > w wyborach do parlamentu europejskiego komisja wyłapuje > oszustów - wybiórczo , bo wszyscy oszukują . jak nie oszukują > to gorzej , można im dopisać kilka fałszywek i udowodnić , że > oszukują . jak to okazało się , że przy sprawdzeniu ( losowym ) prawidłowości głosowania w referendum okazało się , że było wiele fałszywek . jak oni to dowiedli , że te fałszywki nie miały znaczenia na wynik referendum - jak ich znam , pewnie ilość znalezionych fałszywek odjęli od liczby wszystkich głosujących a resztę przyjęli za prawidłowe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: false Re: przypominacie sobie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 16:28 o czym piszesz? o wrzuconych do urn fałszywych kartach do głosowania? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: przypominacie sobie? 07.05.04, 16:30 Gość portalu: false napisał(a): > o czym piszesz? o wrzuconych do urn fałszywych kartach do głosowania? absolutnie nie . piszę o rybkach akwariowych . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 z wywieszonym jęzorem 07.05.04, 16:55 to było ok dziesięciu lat temu . już nie biorę udziału w głosowaniach . leciałem , żeby zdążyć na głosowanie przed zamknięciem sali głosowań . żona się uparła i musieliśmy jechać 30 km by zagłosować . zdążyliśmy może na 5 minut przed zamknięciem .listy były niemalże puste . można powiedzieć , ze ok 20-30 % głosowało - jakie było moje zaskoczenie nastepnego dnia , gdy okazało się , że frekwencja wyniosła ok 67% . gdy ujrzałem wynik frekwencji , wiedziałem kto wygrał i faktycznie , wygrał prezes . gdy mówiłem znajomym , że wyniki były sfałszowane , tamtego czasu brano mnie za kompletnego oszołoma . dzisiaj do opnii dociera , że posłanka Samoobrony mogła oszukać , ale nie zaistniało nawet przypuszeczenie , że tak może być w przypadku innych partii - w ostanim głosowaniu , w którym brałem udział wygrał SLD-owiec . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 czy można zweryfikować wynik? 07.05.04, 17:07 można , przy użyciu statystki , ale trzeba mieć zawodowo pracujących statystyków forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=12471070 mój kolega - najlepszy na roku , metody stochastyczne , matematyka stosowana- pracuje jako nauczyciel matematyki w wiejskiej szkole średniej . on już pewnie takich wyników fachowo nie zweryfikuje , może mieć jedynie intuicję że zaszła jakaś nieprawidłowość . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 czy oszukują? 07.05.04, 17:17 unsatisfied6 napisał: > można , przy użyciu statystki , ale trzeba mieć zawodowo pracujących > statystyków > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=12471070 > mój kolega - najlepszy na roku , metody stochastyczne , matematyka stosowana- > pracuje jako nauczyciel matematyki w wiejskiej szkole średniej . on już pewnie > takich wyników fachowo nie zweryfikuje , może mieć jedynie intuicję > że zaszła jakaś nieprawidłowość . jak wchodzę do sklepu i widzę , że zasłonięte są czytniki wag , jestem niemlże na 100 pewien , że oszukują - i okazuje się , że gdy przygladam się dokladniej tranzakcji , faktycznie złapię na oszustwie . problem polega jednakże na tym,że oszustwo nie jest odpowiednio karalne . oszustwo jest niemalże w naszej tradycji .nie karalne wię wielce prawdobodobne , że wielu oszukuje - złapani na oszustwie nie ponoszą odpowiedniej kary forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=12467383 Odpowiedz Link Zgłoś