Dodaj do ulubionych

Matura kiedy to bylo

12.05.04, 10:45
u mnuie wcale nie tak dawno ale moze wy macie jakies wspomnienia. co gdzie
kiedy jak?
Obserwuj wątek
    • ko.ala1971 Re: Matura kiedy to bylo 12.05.04, 15:00
      Czesc.
      Pisałam Maturę dość dawno temu. Teraz mi troszkę smutno przechodząc koło liceów
      kiedy widzę maturzystów. To był piękny okres. A najbardziej ze wszystkiego z
      atmosfery matury pamiętam kanapki. Mój mąż się śmieje z takich wspomnień bo
      pisaliśmy razem i na zawsze jujż będę pamiętała jak napychał się nimi.
      Pamiętam jak po każdym egzaminie mama zapraszała mnie na dorosłą kawę do
      kawiarni. Jaka ja czułam sie wtedy dorosła
    • Gość: Ted® Re: Matura kiedy to bylo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 20:22
      uuu, jeszcze przed wojna
      na polskim sciagalem, przepisalem wszystkie swoje sciagi - malo, no to
      przepisalem jeszcze raz i jakos poszlo ;)
      na matmie dawalem sciagac
      na chemii nie sciagalem i nie dawalem - nie bylo potrzeby
      kanapek nie pamietam, sciagi roznosila wychowawczyni, wiec nie bylo apetytu ;)
      • zinekk Re: Matura kiedy to bylo 12.05.04, 20:40
        Zdawałem egzaminy maturalne około 11 lat temu. Zdawałem z polskiego i historii
        oraz z szeregu zawodowych przemiotów,bo konczyłem liceum "zawodowe". Wszystko
        poszło ok.

Na egzaminie pisemnym z historii mielismy koło siebie soki litrowe.Z nerwów
        wypiłem cały od razu i zaczałem regularnie opuszczac aule do toalety. Byłem
        bardzo obserwowany.Byc moze przyszło komisji do głowy ze ide sciagac,ale miałem
        dobra opinie.Poza tym kazdego maturzyste odprowadzał ktos z komisji. Mnie
        jedynie przyciskało..,ale wiem ze inni spece sciagali i robili to genialnie :)
        • zinekk Re: Matura kiedy to bylo 12.05.04, 21:04
          sciagi miałem,ale nie było potrzeba uzywac.Zreszta bałem sie wpasc.Nigdy nie
          umiałem sciagac by nie było widac- po ruchach czy gestach i na twarzy zawsze
          odbijało mi sie niedozwolone sciaganie :))
        • Gość: Mania Wstyd mi za was IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 23:37
          Wiecie co, wstydze sie, kiedy czytam te przechwalki o sciaganiu na maturach i
          klasowkach. Wstyd mi za was!
          Egzamin to jest sprawdzian wiedzy. Jaka masz wiedze, jesli bez sciagi nie dasz
          rady?
          Egzamin dojrzalosci czy dojrzysz sciage, tak?
          A potem chcesz byc lekarzem, inzynierem, palancie.
          Mature zdalam w VI LO i nie sciagalam!!!!!!!!!!!
          Kiedys tam uczyl legendarny profesor Tyburek, ktory stawal pale za najmniejsza
          probe sciagania. Nauczyl nas honoru i uczciwosci.
          Jak ty palancie mozesz byc dumny ze swojej matury? Przeciez to falszywka ://
          • Gość: Kurek Re: Wstyd mi za was IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 23:03
            Tez pamietam Tyburka. To byly czasy....
            A sciagania nie bylo, fakt.
            Teraz to cwaniactwo tak sie mnozy, ze rece opadaja...
            Pozdrownienia dla niesciagajacych.
          • vviosna Re: Wstyd mi za was 19.05.04, 23:26
            Gość portalu: Mania napisał(a):
            > Jak ty palancie mozesz byc dumny ze swojej matury? Przeciez to falszywka ://

coz za zbieg okolicznosci, sciagalem z polskiego i na sciadze nie bylo 'palanta'
            to moze lepiej, ze sciagalem
      • Gość: BASIUNIA Re: Matura kiedy to bylo IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 12.05.04, 23:32
        PRZED KTÓRĄ WOJNĄ I A JAKIM KONTYNENCIE?
        • Gość: Ted® Re: Matura kiedy to bylo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 00:17
          przed ostatnia, 2 rzuty kamieniem stad czyli to bedzie chyba europa
          wtedy to tez byla europa :)
    • charlie_x Re: Matura kiedy to bylo 13.05.04, 00:59
      ..kiedy to było?..Ano w maju 1977 w tutejszym ekonomiku na Gajowej, a cały
      czas mam wrażenie jakby to było wczoraj.Pozdrawiam obecnych, przyszłych i ex-
      maturzystów.
    • vviosna Re: Matura kiedy to bylo 13.05.04, 01:07
      piec lat temu ;), 7lo
    • milongaa Re: Matura kiedy to bylo 13.05.04, 17:00
      konczylam IV LO, moze ktos tez?
      • forumowicz22 Re: Matura kiedy to bylo 20.05.04, 01:45
        milongaa napisała:

> konczylam IV LO, moze ktos tez?
        muniek staszczyk;)
        ja też kończyłem,ale w innym mieście.pisałem maturę 7 lat temu.byłem dobry z
        polskiego i pomagałem koleżance.z matematyki nie szło mi wcale. kiedy już
        zaczął się pisemny polski-zamurowało mnie.zacementowało.kompletnie odjęło mi
        pamięć.koleżanka,której pomagałem w powtórkach cały rok siedziała przede
        mną.chyłkiem podała mi swój plan pracy do sprawdzenia.kiedy zobaczyłem ile
        zrobiła błędów(mimo rocznego wałkowania powtórek)-z wściekłości mi się
        odblokowało i w 1,5g napisałem dosyć dobrą pracę.matematykę gotowca podała mi
        zielona na twarzy ze strachu o mnie MATEMATYCZKA.odmówiłem.chciałem napisać
        samodzielnie.powód był jeden.CHCIAŁEM ZDAĆ MATURĘ.tak już lubię-sam wiedzieć na
        co mój umysł stać.los mi to wynagrodził.ale to inna bajka.wspomnień czar-tak
        wspominam maturę.
    • Gość: bydgoszczanka Re: Matura kiedy to bylo IP: 64.213.237.* 19.05.04, 02:56
      Mature zdawalam w 1969, to juz 35 lat temu! Bylo to w V LO jeszcze na
      Luczniczki.Poszlo niezle, z ustnego z polskiego i matematyki bylam zwolniona, z
      historii tez, wiec zostala geografie u Golla, pestka! Kanapek nie pamietam,
      moze w tamtych czasach ich nam nie dawali?
      • Gość: Aga Re: Matura kiedy to bylo IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.05.04, 20:58
        w 90 roku w 7 LO
        to była pierwsza matura kiedy można było wybierac 2gi przedmiot na pisemnym

pisałam historię -jakas przekrojowa prace o konstytucjach
        teraz NIC nie pamietam
        kolega siedzacy za mna mial walkmana (rok 90- Unitra Eltra taki wielki walkmen
        z serii tych pierwszych)i cały czas przewijał kasete bo miał tam nagraną ściąge
        zdał
        i ja zdałam
        zdali wszyscy

wydawało mi sie wtedy ze jestem straaasznie dorosła
        po maturze poszliśmy do Literackiej-taka knajpka na Pomorskiej teraz tam jest
        pralchem-tfuuu pralnia chemiczna
        na wino w szklankach:))
        eeech fajne czasy

to se ne vrati

Agniecha`71
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka