milongaa 12.05.04, 10:45 u mnuie wcale nie tak dawno ale moze wy macie jakies wspomnienia. co gdzie kiedy jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ko.ala1971 Re: Matura kiedy to bylo 12.05.04, 15:00 Czesc. Pisałam Maturę dość dawno temu. Teraz mi troszkę smutno przechodząc koło liceów kiedy widzę maturzystów. To był piękny okres. A najbardziej ze wszystkiego z atmosfery matury pamiętam kanapki. Mój mąż się śmieje z takich wspomnień bo pisaliśmy razem i na zawsze jujż będę pamiętała jak napychał się nimi. Pamiętam jak po każdym egzaminie mama zapraszała mnie na dorosłą kawę do kawiarni. Jaka ja czułam sie wtedy dorosła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Matura kiedy to bylo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 20:22 uuu, jeszcze przed wojna na polskim sciagalem, przepisalem wszystkie swoje sciagi - malo, no to przepisalem jeszcze raz i jakos poszlo ;) na matmie dawalem sciagac na chemii nie sciagalem i nie dawalem - nie bylo potrzeby kanapek nie pamietam, sciagi roznosila wychowawczyni, wiec nie bylo apetytu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: Matura kiedy to bylo 12.05.04, 20:40 Zdawałem egzaminy maturalne około 11 lat temu. Zdawałem z polskiego i historii oraz z szeregu zawodowych przemiotów,bo konczyłem liceum "zawodowe". Wszystko poszło ok. Na egzaminie pisemnym z historii mielismy koło siebie soki litrowe.Z nerwów wypiłem cały od razu i zaczałem regularnie opuszczac aule do toalety. Byłem bardzo obserwowany.Byc moze przyszło komisji do głowy ze ide sciagac,ale miałem dobra opinie.Poza tym kazdego maturzyste odprowadzał ktos z komisji. Mnie jedynie przyciskało..,ale wiem ze inni spece sciagali i robili to genialnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: Matura kiedy to bylo 12.05.04, 21:04 sciagi miałem,ale nie było potrzeba uzywac.Zreszta bałem sie wpasc.Nigdy nie umiałem sciagac by nie było widac- po ruchach czy gestach i na twarzy zawsze odbijało mi sie niedozwolone sciaganie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Wstyd mi za was IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 23:37 Wiecie co, wstydze sie, kiedy czytam te przechwalki o sciaganiu na maturach i klasowkach. Wstyd mi za was! Egzamin to jest sprawdzian wiedzy. Jaka masz wiedze, jesli bez sciagi nie dasz rady? Egzamin dojrzalosci czy dojrzysz sciage, tak? A potem chcesz byc lekarzem, inzynierem, palancie. Mature zdalam w VI LO i nie sciagalam!!!!!!!!!!! Kiedys tam uczyl legendarny profesor Tyburek, ktory stawal pale za najmniejsza probe sciagania. Nauczyl nas honoru i uczciwosci. Jak ty palancie mozesz byc dumny ze swojej matury? Przeciez to falszywka :// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurek Re: Wstyd mi za was IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 23:03 Tez pamietam Tyburka. To byly czasy.... A sciagania nie bylo, fakt. Teraz to cwaniactwo tak sie mnozy, ze rece opadaja... Pozdrownienia dla niesciagajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
vviosna Re: Wstyd mi za was 19.05.04, 23:26 Gość portalu: Mania napisał(a): > Jak ty palancie mozesz byc dumny ze swojej matury? Przeciez to falszywka :// coz za zbieg okolicznosci, sciagalem z polskiego i na sciadze nie bylo 'palanta' to moze lepiej, ze sciagalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIUNIA Re: Matura kiedy to bylo IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 12.05.04, 23:32 PRZED KTÓRĄ WOJNĄ I A JAKIM KONTYNENCIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Matura kiedy to bylo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 00:17 przed ostatnia, 2 rzuty kamieniem stad czyli to bedzie chyba europa wtedy to tez byla europa :) Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x Re: Matura kiedy to bylo 13.05.04, 00:59 ..kiedy to było?..Ano w maju 1977 w tutejszym ekonomiku na Gajowej, a cały czas mam wrażenie jakby to było wczoraj.Pozdrawiam obecnych, przyszłych i ex- maturzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
milongaa Re: Matura kiedy to bylo 13.05.04, 17:00 konczylam IV LO, moze ktos tez? Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz22 Re: Matura kiedy to bylo 20.05.04, 01:45 milongaa napisała: > konczylam IV LO, moze ktos tez? muniek staszczyk;) ja też kończyłem,ale w innym mieście.pisałem maturę 7 lat temu.byłem dobry z polskiego i pomagałem koleżance.z matematyki nie szło mi wcale. kiedy już zaczął się pisemny polski-zamurowało mnie.zacementowało.kompletnie odjęło mi pamięć.koleżanka,której pomagałem w powtórkach cały rok siedziała przede mną.chyłkiem podała mi swój plan pracy do sprawdzenia.kiedy zobaczyłem ile zrobiła błędów(mimo rocznego wałkowania powtórek)-z wściekłości mi się odblokowało i w 1,5g napisałem dosyć dobrą pracę.matematykę gotowca podała mi zielona na twarzy ze strachu o mnie MATEMATYCZKA.odmówiłem.chciałem napisać samodzielnie.powód był jeden.CHCIAŁEM ZDAĆ MATURĘ.tak już lubię-sam wiedzieć na co mój umysł stać.los mi to wynagrodził.ale to inna bajka.wspomnień czar-tak wspominam maturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanka Re: Matura kiedy to bylo IP: 64.213.237.* 19.05.04, 02:56 Mature zdawalam w 1969, to juz 35 lat temu! Bylo to w V LO jeszcze na Luczniczki.Poszlo niezle, z ustnego z polskiego i matematyki bylam zwolniona, z historii tez, wiec zostala geografie u Golla, pestka! Kanapek nie pamietam, moze w tamtych czasach ich nam nie dawali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Matura kiedy to bylo IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.05.04, 20:58 w 90 roku w 7 LO to była pierwsza matura kiedy można było wybierac 2gi przedmiot na pisemnym pisałam historię -jakas przekrojowa prace o konstytucjach teraz NIC nie pamietam kolega siedzacy za mna mial walkmana (rok 90- Unitra Eltra taki wielki walkmen z serii tych pierwszych)i cały czas przewijał kasete bo miał tam nagraną ściąge zdał i ja zdałam zdali wszyscy wydawało mi sie wtedy ze jestem straaasznie dorosła po maturze poszliśmy do Literackiej-taka knajpka na Pomorskiej teraz tam jest pralchem-tfuuu pralnia chemiczna na wino w szklankach:)) eeech fajne czasy to se ne vrati Agniecha`71 Odpowiedz Link Zgłoś