Dodaj do ulubionych

WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL

01.03.02, 08:36
Hallo, witam wszystkich w sloneczny m a r c o w y poranek(hi hi juz 8.38)
Co myślicie o jeżdzie bez światel? czy ośietlony samochod jest jednak bardziej
bezpieczy niz jadące widmo?
Obserwuj wątek
    • zoe_bydg Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 08:37
      korekta: OŚWIETLONY
    • basia! Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 08:39
      Jeżeli chodzi o mnie ,to uważam że powinno jeździć się z włączonymi światlami
      zawsze.
    • Gość: Demio Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL IP: *.idzap.com 01.03.02, 09:27
      Jeżdżę przez cały rok na światłach i moim zdaniem kodeks drogowy powinien wprowadzać taki
      obowiązek (chodzi przecież o lepszą widzialność, a zatem bezpieczeństwo). Natomiast za nic nie
      mogę skumać dlaczego prawodawca tak bardzo troszczy się o nasze zdrowie wprowadzając
      obowiązek jazdy w pasach. Przecież to moja sprawa. Uważam, że pasy dają mi większą szansę na
      przeżycie w razie wypadku - zapinam je, jestem innego zdania - odpuszczam sobie.

demek
      • #kasia Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 09:31
        ze swiatlami caly rok...
        zdarzylo mi sie kilka razy, ze jadac nie bylam w stanie osenic czy samochod
        przede mna (w jakiejsc tam odleglosci) jedzie czy stoi.. szaraczek bury... wiec
        jestem za siwatlami...

swiatla zawsze i wszedzie..
        • ewka2001 Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 10:13
          Światła bezwzględnie cały rok. Nawet w blasku słońca samochód z włączonymi
          światłami jest bardziej widoczny.
    • Gość: Karet Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL IP: 192.168.20.* 01.03.02, 10:32
      Ludzie, przecież na światłach trzeba jeździć do końca marca!!! Ale sie posypią
      mandaty przez takie mądrale.
      • ewka2001 Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 11:22
        Gazeta.pl > Wyborcza > Kraj
        1 marca - bez świateł mijania w dzień

PAP, goya (28-02-02 21:10)

Światła mijania w samochodach od 1 marca nie muszą już być włączone przez całą
        dobę. Trzeba nadal pamiętać o konieczności włączania świateł na drodze, gdy
        widoczność ulega pogorszeniu - podczas zmierzchu, mgły i opadów. Obowiązek
        jazdy z włączonymi światłami powróci 1 października.

To jak to w końcu jest ??????????????????????/
        • fore Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 13:47
          No i gdzie sa te wszystkie madrale???:)))
          Jak to w końcu, można jeździc bez świateł czy nie??
    • #kasia REDAKCJA 01.03.02, 13:55
      moze redakcja nam pomoze.. dzisiaj rano Redaktor Kopec wypowiadal sie na ten
      temat w Radiu Pomoze.. (za pozno wlaczylam i nie slyszalam orzeczenia)

jakies slowko???

poprosimy

;)
      • ewka2001 Re: REDAKCJA 01.03.02, 15:11
        Ludzie !!! Tak czy owak włączcie światła, przecież jestescie kiepsko widoczni!
      • redakcja Od 1 marca można jeździć bez świateł... 01.03.02, 15:25
        ...nie znaczy to, że trzeba je wyłączać. Jesteś widoczny, jesteś bezpieczny :)

Pozdrawiamy
        Redakcja
        • #kasia Re: Od 1 marca można jeździć bez świateł... 01.03.02, 15:29
          O boscy!

;)
          • letalin Re: Oświecenie dla oświeconych 01.03.02, 21:18
            Ale jednomyślność, prawie jak w kwestii parkometrów, czy jak kto woli
            Kartaginy...Ostateczne rozwiązanie tak proste i takie chwalebne, co będziecie
            wnukom opowiadać jeśli nie swoje przewagi nad bestiami?
            • zoe_bydg Re: Oświecenie dla oświeconych 01.03.02, 22:50
              w kwestii Kartaginy , zgadzam się z Tobą , ...:-)
              • krotoss Re: Oświecenie dla oświeconych 01.03.02, 23:41
                dobranoc gasze swiatla na noc ;oPPP

KroTosS "POZA TYM SĄDZĘ, ŻE NALEŻY ZNISZCZYĆ KARTAGINĘ"
                • blondynka Re: Oświecenie dla oświeconych 03.03.02, 20:56
                  Na światłach cały rok - w pasach też. Pasy moi mili uratowały mi życie -
                  zupełnie serio. Złamałam żebro, ale uratowałam życie. Światła to jasne -
                  wszyscy się zgadzamy, pamiętajcie też jednak o pasach!
                  • radca Re: Oświecenie dla oświeconych 03.03.02, 21:11
                    Ja oczywiscie,zawsze zapinam pasy.Wlaczenie swiatel ? jest to uzaleznione
                    od pogody.Bywa,ze jest pochmurno i wtedy ,az sie samo prosi -by swiatla wlaczyc.
                    Niemcy na autostradach bardzo czesto uzywaja swiatel -daje sie to zauwazyc.

radca
                    • krotoss Re: Oświecenie dla oświeconych 03.03.02, 21:36
                      Zgadzam sie z Radca to zalezne od pogody. Powinno przy dzisiejszej technice
                      auta byc wyposazane w czujniki i same wlaczas swiatla, gdy widocznosc spada
                      ponizej jakiegos tam poziomu widocznosci. Tak ma np Citroen C5-znaczy na razie
                      dziala to tylko przy naprawde ciemych sytuacjach vide tunele itp. ale to krok
                      w dobrym kierunku.

Co do pasow to nie wyobrazam sobie jazdy z odpietymi pasami!!! Tak samo jak
                      Blondynce mi tez uratowaly zycie mialem przy splocie slonecznym jakis hm.. nie
                      wiem co kurcz bolalo jak cholera przez tydzien ;o), zbity bok i ramie ale
                      przynajmniej zostalem w aucie a nie wyladowalem na masce innego auta.

KroTosS
    • .sonia. Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 04.03.02, 11:15
      światła zawsze, bez względu na pogodę - przecież w słoneczny dzień, kiedy szyba
      niezbyt czysta a słońce oślepia to chyba też lepiej widać samochód z włączonymi
      światłami...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka