zoe_bydg 01.03.02, 08:36 Hallo, witam wszystkich w sloneczny m a r c o w y poranek(hi hi juz 8.38) Co myślicie o jeżdzie bez światel? czy ośietlony samochod jest jednak bardziej bezpieczy niz jadące widmo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoe_bydg Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 08:37 korekta: OŚWIETLONY Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 08:39 Jeżeli chodzi o mnie ,to uważam że powinno jeździć się z włączonymi światlami zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demio Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL IP: *.idzap.com 01.03.02, 09:27 Jeżdżę przez cały rok na światłach i moim zdaniem kodeks drogowy powinien wprowadzać taki obowiązek (chodzi przecież o lepszą widzialność, a zatem bezpieczeństwo). Natomiast za nic nie mogę skumać dlaczego prawodawca tak bardzo troszczy się o nasze zdrowie wprowadzając obowiązek jazdy w pasach. Przecież to moja sprawa. Uważam, że pasy dają mi większą szansę na przeżycie w razie wypadku - zapinam je, jestem innego zdania - odpuszczam sobie. demek Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 09:31 ze swiatlami caly rok... zdarzylo mi sie kilka razy, ze jadac nie bylam w stanie osenic czy samochod przede mna (w jakiejsc tam odleglosci) jedzie czy stoi.. szaraczek bury... wiec jestem za siwatlami... swiatla zawsze i wszedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka2001 Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 10:13 Światła bezwzględnie cały rok. Nawet w blasku słońca samochód z włączonymi światłami jest bardziej widoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karet Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL IP: 192.168.20.* 01.03.02, 10:32 Ludzie, przecież na światłach trzeba jeździć do końca marca!!! Ale sie posypią mandaty przez takie mądrale. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka2001 Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 11:22 Gazeta.pl > Wyborcza > Kraj 1 marca - bez świateł mijania w dzień PAP, goya (28-02-02 21:10) Światła mijania w samochodach od 1 marca nie muszą już być włączone przez całą dobę. Trzeba nadal pamiętać o konieczności włączania świateł na drodze, gdy widoczność ulega pogorszeniu - podczas zmierzchu, mgły i opadów. Obowiązek jazdy z włączonymi światłami powróci 1 października. To jak to w końcu jest ??????????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
fore Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 01.03.02, 13:47 No i gdzie sa te wszystkie madrale???:))) Jak to w końcu, można jeździc bez świateł czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia REDAKCJA 01.03.02, 13:55 moze redakcja nam pomoze.. dzisiaj rano Redaktor Kopec wypowiadal sie na ten temat w Radiu Pomoze.. (za pozno wlaczylam i nie slyszalam orzeczenia) jakies slowko??? poprosimy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewka2001 Re: REDAKCJA 01.03.02, 15:11 Ludzie !!! Tak czy owak włączcie światła, przecież jestescie kiepsko widoczni! Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Od 1 marca można jeździć bez świateł... 01.03.02, 15:25 ...nie znaczy to, że trzeba je wyłączać. Jesteś widoczny, jesteś bezpieczny :) Pozdrawiamy Redakcja Odpowiedz Link Zgłoś
letalin Re: Oświecenie dla oświeconych 01.03.02, 21:18 Ale jednomyślność, prawie jak w kwestii parkometrów, czy jak kto woli Kartaginy...Ostateczne rozwiązanie tak proste i takie chwalebne, co będziecie wnukom opowiadać jeśli nie swoje przewagi nad bestiami? Odpowiedz Link Zgłoś
zoe_bydg Re: Oświecenie dla oświeconych 01.03.02, 22:50 w kwestii Kartaginy , zgadzam się z Tobą , ...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Oświecenie dla oświeconych 01.03.02, 23:41 dobranoc gasze swiatla na noc ;oPPP KroTosS "POZA TYM SĄDZĘ, ŻE NALEŻY ZNISZCZYĆ KARTAGINĘ" Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka Re: Oświecenie dla oświeconych 03.03.02, 20:56 Na światłach cały rok - w pasach też. Pasy moi mili uratowały mi życie - zupełnie serio. Złamałam żebro, ale uratowałam życie. Światła to jasne - wszyscy się zgadzamy, pamiętajcie też jednak o pasach! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Oświecenie dla oświeconych 03.03.02, 21:11 Ja oczywiscie,zawsze zapinam pasy.Wlaczenie swiatel ? jest to uzaleznione od pogody.Bywa,ze jest pochmurno i wtedy ,az sie samo prosi -by swiatla wlaczyc. Niemcy na autostradach bardzo czesto uzywaja swiatel -daje sie to zauwazyc. radca Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Oświecenie dla oświeconych 03.03.02, 21:36 Zgadzam sie z Radca to zalezne od pogody. Powinno przy dzisiejszej technice auta byc wyposazane w czujniki i same wlaczas swiatla, gdy widocznosc spada ponizej jakiegos tam poziomu widocznosci. Tak ma np Citroen C5-znaczy na razie dziala to tylko przy naprawde ciemych sytuacjach vide tunele itp. ale to krok w dobrym kierunku. Co do pasow to nie wyobrazam sobie jazdy z odpietymi pasami!!! Tak samo jak Blondynce mi tez uratowaly zycie mialem przy splocie slonecznym jakis hm.. nie wiem co kurcz bolalo jak cholera przez tydzien ;o), zbity bok i ramie ale przynajmniej zostalem w aucie a nie wyladowalem na masce innego auta. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
.sonia. Re: WITAM WSZYSTKICH W MARCU; JEŻDZIMY BEZ ŚWIATEL 04.03.02, 11:15 światła zawsze, bez względu na pogodę - przecież w słoneczny dzień, kiedy szyba niezbyt czysta a słońce oślepia to chyba też lepiej widać samochód z włączonymi światłami... Odpowiedz Link Zgłoś