Gość: poznaniak skandal! redaktorzy z Gazety Wyborczej powinni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:27 stanąć przed sądem za naruszenie dóbr osobistych człowieka, który niczym w tej sytuacji nie zawinił. W ciągu kilkunastu miesięcy rozpasanie redaktorów pod tym względem osiągnęło granice. Wam się wydaje, ze kim wy jesteście"? Ze wolno wam bezkarnie wydawać wyroki na ludzi? Ze wolno wam publicznie szkalować ich dobre imiona? Wzywam wszystkich ktorym bliska jest wolność obywatelska, a także zwykłe ludzkie prawo do popełniania pomyłek, o BOJKOT szmatławca jakim stała w ostatnim czasie Gazeta Wyborza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeHa Re: skandal! redaktorzy z Gazety Wyborczej powinn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:32 w pelni popieram! Jak nie potrafia pisac o otaczajacym ans swiecie to niech nie pisza wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: skandal! redaktorzy z Gazety Wyborczej powinn IP: *.it / 62.233.189.* 17.05.04, 18:43 Gdyby prace maturalne zgubił nauczyciel nie lubiany przez Was, domagalibyście się hałasu w mediach, ukarania, wyciągania konsekwencji... . Doceniam , że stajecie w obronie wartościowego człowieka, ale taka sytuacja rzeczywiście każdemu może się zdażyć.Szkoda, że gazeta nie pisze częściej z zachowaniem anonimowości "bohaterów". Oszczędziłoby to wielu spekulacji. A co do sprawdzania prac maturalnych w domach : kochani, dokładne i rzetelne sprawdzenie rozwiązań zadań to nie sprawdzenie kartkóweczki. Do tego potrzebna jest cisza, spokój, możliwość koncentracji. Policzcie, ilu nauczycieli w Waszej szkole sprawdza prace jednocześnie. A ile pomieszczeń do spokojnej pracy może im zaproponować dyrektor? Jakże łatwo jest oskarżać i szukać winnych.... Życzę Wam powodzenia w dalszych egzaminach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mintaj Bagienny Re: skandal! redaktorzy z Gazety Wyborczej powinn IP: *.hipernet.ras.pl 18.05.04, 15:09 W głowach wam się poprzewracało. Jesteście najpoczytniejszym polskim dziennikiem a zniżacie się do wiejskiego poziomu(przepraszam bardzo wieśnaków). I szosneczkiem coś ostania gazeta zajechała...ostro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaac Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 18:37 P. Wója-Wachu-Wachowicz był moim wychowawcą przez 4 lata. Takiego drugiego nauczyciela nie ma. Łapówki na pewno nie wziął. Poznałem go na tyle, że mogę ręczyć za niego. M. in. to on tworzy wspaniałą atmosferę w 8LO. Te 4 lata w tej budzie były moimi najlepszymi, a z wycieczek z Wóją cała moja klasa ma super wspomnienia. Zawdzięczam mu wiele, a zwłaszcza to, że potrafił zgrać całą klasę przez co spotykamy się do dzisiaj już od dwóch lat od matury (m.in. w juwenalia:)) POZDRO. PS. A niegrzecznie mówiąc, ale dosadnie to odpierd*** się od Wacha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 18:44 Wója to wspaniały nauczyciel i człowiek, i taki był i jest od początku. Wiem o tym bo byłem jego uczniem ponad 25 lat temu jeszcze w pierwszym "wcieleniu" VIII LO gdy mieściło się ono na ul. Kcyńskiej. A obecnie moi synowie, mimo iż uczą się w innym LO, właśnie z Wóją jeżdżą na obozy. Tym bardziej przykro mi czytać na tym forum absolutnie bezpodstawne zarzuty pod jego adresem, pisane przez tych którzy go po prostu nie znają. A GW uważałem dotąd za solidny dziennik, niestety po stylu dzisiejszego artykułu w którym z miejsca Adama wymienia się z nazwiska w negatywnym kontekście widzę, że jej poziom równa w dół do brukowców których nazw nie wymienię. Matury się odnalazły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONIU Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 19:37 PODPISUJĘ SIĘ POD TYM CO WYRAZIŁ WOJTEK ABSOLWENTKA 1985 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczenica Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 19:03 jA PIERDEŃCZE!!!! JAK MOŻNA OSKARŻAĆ O KORUPCJE KOGOŚ KOGO WOGÓLE NIE ZNACIE?! LUDZIE!POMYŚLCIE!!!CI KTÓŻY ZNAJĄ P. WACHOWICZA WIEDZĄ ZE NIE ZROBIŁBY TEGO CELOWO!! NIE MA W "ÓSEMCE" DRUGIEGO TAKIEGO NAUCZYCIELA!!!BEDZIEMY O NIEGO WALCZYLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOMEBODY FROM 1A WUJA WRÓĆ!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.04, 19:14 Wszyscy wiemy, ze nasz kochany Wuja nie zrobił nic złego, może Pani Danuta Pasterska powinna sie zastanowic czy chce być dalej dyra tej szkółki??? NIE CHCEMY INNEGO MATEMATYKA!!!!!!!!!!!!!! WUJA WRÓĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klonek 2De Re: WUJA WRÓĆ!!! IP: 212.122.213.* 19.05.04, 00:53 ja raczej nie wypowiadalbym sie zle na temat tej pani, a mianowicie dyrektor naszej szkoly... Pani Pasterska tez nie zawinila w tej sytuacji i mysle ze nalezaloby takze ja bronic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO AFERA ZA AFERA IP: 212.122.214.* 17.05.04, 19:29 ZWOLNIC I DYREKTORKE I NAUCZYCIELA... KONIEC KROPKA NIECH SIE INNI NAUCZĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONIU Re: AFERA ZA AFERA IP: *.tvgawex.pl 17.05.04, 19:43 TYLKO CIEKAWE CZY KTOŚ CIĘ NAUCZY MATMY TAK JAK ON -ŻYCZĘ POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kliknij w pajacyka Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.hipernet.ras.pl 18.05.04, 17:28 Temat uważam za zakończony ponieważ prace się znalazły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPajnek VIII LO Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.tvgawex.pl 19.05.04, 17:59 Mam małe pytanie ........ Czyż nie wydaje sie podejrzane że ktoś znajduje plecak i NIE ZAJRZYWSZY DO NIEGO wozi go przez weekend w samochodzie i dopiero w poniedziałek sprawdza jego zawartość pomijając to że facet widzi plecak i go zabiera do samochodu bez jakiegokolwiek sprawdzenia zawartości ?? Ludzka ciekawość nie pozwala na takie rzeczy. Pierwsza rzecz jaką człowiek robi to sprawdza co jest w środku. To tak jakby znaleźć banknot stu lub dwustu (banknoty nie są podpisane do kogo należa!) - złotowy i napisać ogłoszenie do gazety - "znaleziono banknot o wartości takiej i takiej, kto go zgubił niech zadzwoni pod nr xyz" !! Nie znam człowieka który by tak postąpił, tym bardziej człowieka który by nie odpowiedział na ogłoszenie. Tak samo z plecakiem. Dlaczego widząc go , i zabierając ze sobą nie sprawdził co jest w środku ?? Czemu nie sprawdził do kogo potencjalnie może należeć plecak?? Nie chcę oskarżać , nie moja w tym rola. NIe mam dowodów a nawet poszlak. Ale to jest trochę dziwne , nie uważacie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka z 8lo Re: W bydgoskim liceum zaginęły prace maturalne z IP: *.mpn.pl / 212.122.213.* 22.05.04, 14:55 siedmiu kolezankom z mojej klasy zaginely prace maturalne wszystkie sie swietnie ucza od jednej (z ktora siedzialam w lawce) zawsze sciagalam na sprawdzianach pan W. jest naprawde swietnym nauczycielem, duzo robi dla szkoly i mlodziezy jak i rowniez dziala aktywnie poza szkola uwazam ze osoby ktore nie znaja osoby pana prof. W. i osob ktorym prace zaginely nie maja prawa wypowiadac sie na ten temat gdyz swoimi opiniami moga kogos naprawde urazic choc mnie sprawa nie dotyczyla osobiscie poczulam sie urazona zarzutami jakie spadly na pana W. na szczescie to nie Wam decydowac o jego losie i dzieki Bogu zostal juz przywrocony swoich obowiazkow! Odpowiedz Link Zgłoś