Dodaj do ulubionych

Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor

20.08.11, 12:33
no i co pośle PO, miało być a nie ma lub raczej nie będzie, daremne te Pana działania w nadchodzącej kampanii wyborczej PO w Bydzi ma do tyłu. może ktoś ma pomysł na kogo głosować w najbliższych wyborach?
Obserwuj wątek
    • orciogazeta Po raz kolejny Tuski i spółka zrobili Bydgoszcz 20.08.11, 12:46
      w konia. Ale nie się ma co dziwić jak jest się konkurencyjnym miastem dla Gdańska (niektórzy jeszcze pamiętają jak UW i AWS chciały Bydgoszcz Gdańskowi podporządkować) lub Toruń (na PiS też nie ma co liczyć) Mam nadzieję, że pan Bruski nie ugnie się przed partyjnym betonem i postawi na drogę jaką poszedł prezydent Wrocławia lub Krakowa. Parafrazując klasyków tematu, TU JEST POLSKA a nie polityka, polityka niech sobie jest w Warszawie. Tusk przypomniał sobie o Bydgoszczy tylko gdy były wybory samorządowe, a teraz już nawet Jasiakiewicz stał się zły bo jest za bardzo związany z lokalną społecznością. Nawet Sikorski już bardziej pomaga Afganistanowi niż Bydgoszczy.
      • brods Re: Po raz kolejny Tuski i spółka zrobili Bydgosz 20.08.11, 13:18
        Pawełek olszewski z PO zna odpowiedz - mam zapewnienie pana ministra - na 1000% budowa ruszy zaraz po wyborach , nie wierzycie? , PO i PIS nie kłamie . Ońi ( politycy) mijają się tylko z prawdą ..................... , a prawda w ich ustach , to taki niekontrolowany przypadek .....
      • haial Podsumujmy Olszewskiego - NIE głosować na M3NDE 21.08.11, 18:06
        Najgorszy lobbysta wszechczasow. Kalajacy wlasne miasto i bujajacy sie po warszawskich salonach nie zaltawil NIC dla Bydgoszczy podsumowanie:

- S5 -> Olszewski mowil ze przypilnowal ze bedzie itd. NIC nie ma, nic nie zaltwil. BDG to ostatnie miasto wojewodzkie bez dostepu do drogi szybkiego ruchu

- UKW , UTP. -> Olszewski mowil ze uczelnie do niczego i trzeba zlikwidowac albo "cokolwiek" z jedna z nich. Ten czlowiek skazuje Bydgoszcz na degradacje

- Dworzec Głowny. -> Olszewski chcial zrobic scieme i swoja kielbache wyborcza z tego ze niby bedizee hajs i on zaltwil. Ale peszek - ogloszenie bylo teraz i oczywisce Olszewski nic nie pomogl!. Dworzec jest na liscie rezerwowej.

Tak nieskutecznego posla jszcze ziemia bydgoska nie widziala. a moze skutecznego ale tylko dla siebie bo zostal rzecznikiem PO i siedzi caly czas w Warszawie ale dla swojego wyborcy nic nie zrobil.

Na drzewo z takim posłem. Niech zegna sie z dieta i idzie do posredniaka. Koniec, niedojda musi dostac rachunek w czasie wyborow za swoją inercję!
    • gwamoniak glosujac na PO glosujesz na Torun 20.08.11, 12:57
      Mozna zaglosowac na Ruch palikota albo Korwina albo inne partie z poza glownego nurtu politycznego...
      • volvo7000 Re: glosujac na PO glosujesz na Torun 20.08.11, 17:41
        gwamoniak napisał:
        > glosujac na PO glosujesz na Torun

Jesienią powtarzałem też to hasło, ale jak widać nasze lokalne społeczeństwo łyka obiecanki jak młody rekin. Czas zagłosować tak jak piszesz, na partie spoza głównego koryta.
        • arafat11 Re: glosujac na PO glosujesz na Torun 20.08.11, 23:43
          jak by dombrowicza wzieli do siebie to bys lecial za po z zamknietymi oczami;-)
    • rafo34 Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 13:00
      Stało się znowu obiecanki cacanki , PEOWCY mają nas w dup.. , tym panom i paniom dziękujemy .Olszews.. kariera najważniejsza wchodzisz Donaldowi bez mydła w d... , jesteś żałosny.
      • solipiwo Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 13:13
        Na kogo głosować? Do Senatu na Jasiakiewicza bo tu mamy wpływ na to kto wejdzie . Do Sejmu oddać nieważny gło, bo i tak w Warszawce już mandaty rozdzielili. Ja tak zrobię.
        • ababyd Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 13:22
          Nie marnuj głosu, jest też dobra, bydgoska propozycja - PJN.
          AA
        • uwaga3 Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 13:30
          Zwykły marketing szeptany, żeby jednak był skuteczny nie może być tak nachalny jak ty to robisz, ale staraj się staraj.
          Jasiakiewicz ogłosił swój komitet honorowy, a w nim aż 36 osób, czy inni też mają swoje komitety?
          www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=1904&NrSection=1&NrArticle=210893&IdTag=85

• volvo7000 Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 17:44
          solipiwo napisał:
          > Na kogo głosować? Do Senatu na Jasiakiewicza bo tu mamy wpływ na to kto wejdzie
          > . Do Sejmu oddać nieważny gło, bo i tak w Warszawce już mandaty rozdzielili. J
          > a tak zrobię.

Powiedz jaki wpływ na metropolię będzie miał Jasiakiewicz w senacie? ŻADEN.
          Teraz ma dużo większe pole do popisu, by odciąć Bydgoszcz od Torunia i jakoś się nie pali do tego. Chodzi mu tylko o ciepłą posadkę.

Do do głosowania do sejmu to zrobisz głupotę. Nie oddając głosu zwiększyć procent Platformy. Najlepiej jest zagłosować na partię spoza głównego koryta (PO, PiS).
    • ababyd Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 13:20
      Byłoby dziwne, gdybyśmy nie trafili na boczny tor.
      Żal tylko Bydgoszczy, od lat!
      Czarodziejstwo egoistycznych postaw "wielkich - małych ludzi" ciągle przynosi efekty: kultura, infrastruktura, tradycja,..., prawda. Szmaciarstwo!
      ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ -mimo wszystko.
      Andrzej Adamski
    • panasonic08 Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 13:39
      Ciekawe,że pana posła Olszewskiego niemal codziennie widać w Faktach lub Wiadomościach jak się wypowiada w bzdurnych tematach.Szkoda,że nie zajmuje się sprawami Bydgoszczy i regionu.Tu nic w tych tematach z ust tego pana nie słychać.I co tu się dziwić ,że znów Bydgoszcz dostała kopa tym razem z dworcem.Tak jest z drogą S5,tak jest z obwodnicą Bydgoszczy i tak będzie dopóki będziemy mieć w rządzie ludzi,którzy zajmują się gównami a nie konkretnymi sprawami dla regionu!
      • realnyzbyd Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 13:45
        W faktach po faktach 19 sierpnia u Kajdanowicza, wywiązała się ciekawa dyskusja. Przeciwnik z PISu zadał pytanie posłowi Olszewskiemu czy wie, jaki obowiązuje dziś podatek CIT, niestety Paweł nie wiedział. Tak to już jest w tej polityce tam ludzie są mocno oderwani od rzeczywistości.
        • ababyd Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 14:06
          Pan poseł wie swoje, ma swój, niekoniecznie publiczny, cel, który konsekwentnie realizuje.
          Szkoda tylko miejsca Jego urodzenia - naszej Bydgoszczy.
          AA
      • ababyd Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 14:03
        Pan poseł ma swój, nie koniecznie publiczny, cel, który konsekwentnie realizuje.
        Szkoda tylko Bydgoszczy.
        AA
        • swiniopas6 Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 14:15
          Panie Andrzeju, zamiast docinac kolejnym kandydatom do zlobu,
          zastanowmy sie wspolnie czy Bydzi ten nowy dworzec w tym miejscu
          jest w ogole konieczny? Ja sam, bywajac w swoim czasie w Bydzi,
          wolalem korzystac z dworca Bydgoszcz Lesna i slusznie tam zatrzymuja sie wszystkie
          pociagi z kierunku na W-we i Lodz. Niedaleko jest szosa na Gdansk i dobre objazdy.
          Dworzec glowny to stara rudera do ktorej trudno sie przebic przez miasto. Kiedys
          otoczeniem byl szczyt wikwintu-ulica Dworcowa, Dzis to domena pijaczkow z Londynku
          jak tez malych sklepikow prywaciarzy. PKP niech stamtad co predzej ucieka!
          • ababyd Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 14:47
            Ja uważam jeszcze inaczej /rozumiem Pańskie refleksje/, ale chodzi tu o coś innego, Szanowny Panie Krzysztofie.
            Ważna jest odpowiedzialność za wypowiadane poglądy, szczególnie "kandydatów do żłobu".
            Uszanowanie, ogóreczki kiszone udały się, AA.
          • labeo Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 21:09
            Zgadzam się z tą opinią. Bydgoszcz Główna nie jest najgorszym dworcem w kraju, może można mieć zastrzeżenia do architektury, która jest delikatnie mówiąc reliktem poprzedniej epoki to sam dworzec nie straszy. Także jego wielkość jest w tej chwili jak najbardziej odpowiednia do ilości przewijających się pasażerów. Problemem większym jest otoczenia dworca. Taki turysta przyjeżdżający do Bydgoszczy pociągiem, aby dostać się do centrum czyli ul. Gdańska czy też Rynku prawie zawsze przejdzie Dworcową. A ta ostatnia niegdyś reprezentacyjna ulica jest po prostu martwa. Żule, sklepy jak z lat 70, dziury w chodnikach i jezdni. A że ulica dosyć długa to pierwsze wrażenie oczywiście nie najlepsze. Dlatego nie ma sensu lamentować nad stanem dworca, a nad jedyną trasą turystyczną która do niego prowadzi. Na koniec dodam, że nie mieszkam w Bydgoszczy ale bywam 3-4 razy w roku (korzystając z kolei), pozdrawiam.
    • kojak007 Wczoraj widziałem Olszewskiego, jak bezczelnie 20.08.11, 14:20
      pokazywał ten spot www.youtube.com/watch?v=PXsn4188VQo&feature=youtube_gdata
      Spójrzcie od 20 sekundy. Człowieka aż krew zalewa, że PO wykorzystuje Bdg w swoich spotach nie dając naszemu nawet minimum na co zasłużyliśmy, jako 8. miasto i podatnicy. A z dworcem to mnie wcale nie dziwi. Panie Bruski czas olać swoich i iść naszą, bydgoską drogą, a jak będą w centrali grozili, że "to się Panu nie opłaci", to proszę parsknąć śmiechem i zapytać o dworzec właśnie czy S5. Gorzej już nie będzie.
      • ababyd Re: Wczoraj widziałem Olszewskiego, jak bezczelni 20.08.11, 14:49
        Szacunek, szkoda,że Anonimowi.
        ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
        Andrzej Adamski
        • frych47 Re: Wczoraj widziałem Olszewskiego, jak bezczelni 20.08.11, 14:58
          ababyd napisał:

> Szacunek, szkoda,że Anonimowi.
          > ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
          > Andrzej Adamski

Ale wiem, że zawsze jest nadzieja
          Podaj swój adres gdzie mamy ci wysyłac swoje dane osobowe.
          • ababyd Re: Wczoraj widziałem Olszewskiego, jak bezczelni 21.08.11, 03:30
            W pierwszym zdaniu masz rację.
            W drugim - szkoda, że mnie nie rozumiesz, ale patrz Twe pierwsze zdanie.
            AA
      • jachta100 Re: Wczoraj widziałem Olszewskiego, jak bezczelni 20.08.11, 17:23
        Osobiście zastanawia jedno:Ile wzięła tan kobieta i jak długo uczyła się formułki nakazanej przez Towarzysza Umiejętnego Sprzedawania Kitu/TUSK/ regionu bydgoskiego Pawła Olszewskiego/synalka lewicowego wojewody Wiesława Olszewskiego/.Cześć ich Pamięci i Dokonaniom.
    • anno27 pośle Olszewski , mówiłeś ,że to tylko formalność 20.08.11, 16:09
      jak widać , nie mówiłeś prawdy , nie warto na ciebie głosować , tym bardziej na sikorskiego i potrowską.
      • jachta100 Re: pośle Olszewski , mówiłeś ,że to tylko formal 20.08.11, 17:30
        Tylko Ruch Palikota i oddane na niego głosy dają szansę na inną Polskę.Takiej już nie chcę.Okrutnie się zawiodłem i jestem rozczarowany.Mój głos nie będzie zmarnowany.Głosuję na ludzi nowych z Ruchu Palikota.Zróbcie to samo.Ten beton partyjny trzeba skruszyć by Polska szła do przodu.
    • anno27 słowa posła Olszewskiego wypowiedziane niedawno : 20.08.11, 16:38
      "Szef resortu rozwoju regionalnego, swoją decyzję o zatwierdzeniu projektu, konsultuje z ministrem infrastruktury. Jak udało nam się dowiedzieć od posła Olszewskiego, pozytywna opinia ministra jest niemal przesądzona."

Mam pytanie panie pośle , to była klasyczna ściema przed wyborami , czy kolesie z PO cię znowu olali? Może należało grabarczykowi kupić bukiet kwiatów , może wtedy by się jaśnie pan zlitował? Do piotrowskiej i sikorskiego pytań nie mam , bo oni Bydgoszczą wogóle się nie zajmują .
    • heniekstar Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 16:51
      panie Aładowicz. A sprawdził pan listę? Widział pan tam inwestycje na toruńskich dworcach? Ich tak jak i mostu nie było nawet na zapasowej. czarodziejsko jak zwykle znalazły się na głównej liście. Nikt mi nie wmówi, że minister usiadł popatrzył i myśli sobie eee Toruń tam nie potrzebuje czasami? Wywalimy Bydgoszcz i damy Toruniowi.

PO niszczy nasze miasto a poprzednio PiS z Tadziem robili to samo
    • volvo7000 Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 17:39
      POLSKA W BUDOWIE... Zobacz co dzieje się w twoim regionie...
      Ku.wa gdybym miał troche wolnej kasy to bym wykupił billboard albo reklamę jak to dzięki PO Bydgoszcz się buduje, podając przykład S5 i dworca.
      • kojak007 Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 23:01
        Wujek Google mówi, że jeden billboard na 2 tyg kosztuje od 1000zł do 3000zł. Można się złożyć drodzy forumowicze;-) Główki Olszewski-Sikorski-Tusk-Grabarczyk ze wszystkimi "inwestycjami" w Bydgoszczy. Można by też jakąś antykampanię w internecie przeprowadzić typu "Bydgoszcz nie_w_budowie". Chociaż pewnie i tak byśmy zostali nazwani krypto-pisem itp. Mam nadzieję, że większość bydgoszczan widzi ten potok ciepłego moczu (inaczej tego nazwać już nie idzie) lejącego się na nasze miasto z centrali i T., i naprawdę odpowiednie nazwiska POlegną w październiku.
    • farcry555 Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 17:45
      PAWEŁEK JEST WIELKI I MA OGROMNA SIŁĘ PRZEBICIA ! :-)
      Ludzie ! na tych pajaców nie ma co już głosować ! mówcie to swojej rodzinie, znaomym, obcym...wszystkim !!!
    • bydzi Re: Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 18:39
      Niech robią dokumentację bo i tak Tusk nie będzie w stanie wydać 100% kasy przyznaną na kolej. Bruski niech rezerwuje kasę na inwestycje miasta przy dworcu tak aby było tam europejsko.
      Ja jestem dziwnie przekonany że remont dworca będzie, a nigdy sie nie mylę. :)
    • buttheadslayer Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 19:10
      Ludzie , ludzie , co ja widzę, znowu zostaliśmy wydymani (choć nieco wcześniej niż przewidywałem - sądziłem, że sprawy wyjdą na jaw po wyborach a tu coś się wcześniej rymsnęło). Brawo posłowie Ziemi Bydgoskiej,brawo Radziu, brawo Olszewski ( zaraz zaraz, jaki Olszewski, czy syn Zyda Kerbera "przechrzczonego" na Olszewskiego powinien się wstydzić nazwiska swych starozakonnych, pejsatych ojców używając nowonabytego nazwiska? Przecież on powinien się nazywać Wiesław Kerber a ego synuś Pawełek Kerber). Tak czy owak wiemy już na pewno, że Bydgoszczanin, któremu drogie jest jego miasto a także idea MB nie powinieni:
      1. Nigdy więcej oddawać głosu na PISlam bo to oznacza powrót do zatęchłych mroków średniowiecza z przewodnią rolą imama Grzyba z Torunia, podsłuchy, inwigilację oraz permanentną obecność medialną szczerbatego, płetwiastego, schizofrenicznego kurdupla w mass mediach w otoczeniu takich tuzów intelektu jak Suski, Brudziński, Kempa czy Sobecka (inne asiory, Panie zmiłuj się nad ich duszami, szczęśliwie dla Polaków a nieszczęśliwie dla swoich rodzin, przyziemiły awaryjie z Wielkim Aviatorem "Panie Prezesie medluję wykonanie zadania".
      2. Nigdy więcej oddawać głosu na kłamczuchów z PO - taki ruch jest jednoznaczny z dobrowolnym podaniem sterydów nowotworowi z z piernikowa i jego nigdy nienasyconej bandy łysego złodzieja.

Ergo, jeśli nie PIS i nie PO to może UPR? Ci przynajmniej jeszcze się nie skompromitowali (może dlatego, że nie mieli kiedy) ale za to w swoim programie mają wolny rynek, organiczną niechęć do komuno-socjalu a więc ewidentnej klienteli i Kaczora i Donalda oraz cięcie kosztów. Pewnie kłamią jak inni ale za to jeszcze na nich się nie zawiedliśmy więc naiwnie możemy się choć połudzić przez parę najbliższych dni. Na pohybel tym co na plecach Bydgoszczan zrobili karierę a teraz srają we własne gniazdo!
    • uwoj.bydgoszcz Pan POseł Olszewski wyjasni,że wstrzymanie remontu 20.08.11, 19:29
      będzie skutkowało rozwojem miasta, bo przecież remont to kurz, hałas, objazdy i same niedogodności.
      • haial Olszewski!! 21.08.11, 01:31
        m3ndo. Jestes najgorszym lobbystą wszechczasów. Bydgoszcz nie z ciebie żadnego pozytku. Nie liczna glosy Bydogszczan. Szukaj sobie nowej pracy rzeczniku partii.
    • thomas-3 Re: Odstawic PO na boczny tor 20.08.11, 21:39
      Trzeba zrobic dokladnie to samo, co robi PO z naszym miastem. W wyborach pokazmy czerwona kartke a glosy nasze powinny trafic do kazdej innej partii, tylko nie do PO.
    • bigcharles Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 21:49
      W końcu karty przed wyborami wyłożone więc już wiem, że nie idę na PO jednak kłamali niemal do końca..
    • driveyourway Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 22:07
      Panie slayer, to, że ktoś jest Żydem to nie jest argument na cokolwiek i na nic.
    • panna0 Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 20.08.11, 23:51
      Panie olszewski (z malej litery bo na duza nie zasluguje - klamca bez honoru )
      jak tam z Pana "reka," sam Pan sobie utnie czy zleci szpitalowi zabieg ?
      Juz nigdy nie zaglosuje na PO !!!!!
    • gwanonimowy analiza 21.08.11, 00:57
      Jakoś nie mam czasu na śledzenie poczynań bydgoskich polityków, ale zapadła mnie jakiś czas temu bulwersująca wypowiedź przywoływanego na tym forum wielokrotnie Pana Pawła Olszewskiego.

Wypowiedź dotyczyła jakiegoś z bydgoskich uniwersytetów publicznych - nie pamiętam, czy UTP, czy UKW. Mianowicie Pan Paweł po całej długości lini (jako poseł) krytykował jadąc po bandzie bydgoskie państwowe szkoły wyższe. Jakie są te uczelnie, mniejsza o to. Ale Pan Paweł najwyraźniej zapomniał, że szkolnictwo wyższe doskonale napędza niektóre gałęzie przemysłu, życie kulturalne w mieście, itd. Jako absolwent UAM w Poznaniu Pan Paweł powinien doskonale o tym wiedzieć, jak widać nie wie. Wydawanie skandalicznych opinii publicznie, wg własnego partykularnego interesu doskonale wystawia świadectwo o osobie, która się tego dopuszcza. Krytykowanie własnego regionu w ten sposób jasno wystawia o tym pośle świadectwo. Tą samą analogię wystawiam do naszej S5 i dworca w Bydgoszczy - po co nam te inwestycje? Zlikwidować dworzec w Bydgoszczy , przecież w Toruniu jest lepszy.
      • dziwny22 Re: analiza 21.08.11, 01:42
        Fakt, podróżnych z bydgoskiego dworca należałoby dowozić autobusami do wyremontowanych dworców toruńskich. Przy okazji zostaliby zakwalifikowani jako turyści zwiedzający to "wspaniałe" miasto czyli parę ulic na krzyż i kilka odrestaurowanych ruder.
        • kojak007 Re: analiza 21.08.11, 13:29
          >Przy okazji zostaliby zakwalifikowani jako turyści
          > zwiedzający to "wspaniałe" miasto czyli parę ulic na krzyż i kilka odrestaurow
          > anych ruder.

Zapomniałeś o Biedronie na Szerokiej... Miasto intelektualistów i szlachty, a ktoś im dyskont tam otworzył.
    • tapry Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 21.08.11, 13:48
      Z przebudową dworca PKP jest podobnie jak z budową trasy S5 na odcinku Nowe Marzy- Gniezno. Na budowie trasy S5 nic się nie dzieje! Nawet projektu trasy nikt nie robi! Do połowy roku 2011 miał być wyłoniony wykonawca projektu budowlanego, a tymczasem nie ogłoszono nawet przetargu na wyłonienie wykonawcy. I co na to poseł Paweł - w- Olszewski? A no nic. W TV głupoty opowiada jak to PO Polskę buduje. Wszędzie tylko nie w jego Bydgoszczy. Pamiętajcie o tym w czasie wyborów. Nie dajmy się oszukać palantom.
    • irizar Remont dworca PKP. Trafiliśmy na boczny tor 21.08.11, 14:10
      Ktoś niedawno napisał na tym forum, że bydgoszczanie i tak zagłosują na PO, bo ludzie mało interesują się polityką regionalną.
      Obserwacja chociażby wpisów na tym forum czy rozmów z przypadkowo spotkanymi osobami tego nie potwierdza. Uważam, że ostatnio mocno wzrosła świadomość ludzi, że istnieje ścisły związek pomiędzy jakością ich życia w naszej ukochanej Bydgoszczy, a mierną jakością wybieranych parlamentarzystów.
      Ostanie 4 lata rządów PO połączone dodatkowo z kadencją Konstantego Dombrowicza aż nadto wyraźnie uświadomiła wielu ludziom, że potrzebne są gruntowne zmiany, bo Bydgoszcz zmierza po równi pochyłej w dół.
      Ja uważam, że tylko i wyłącznie wyraźna przegrana PO w Bydgoszczy byłaby czytelnym sygnałem, że prowadzenie takiej polityki wobec Bydgoszczy przez jakąkolwiek partię w przyszłości będzie skutkowało takim samym kiepskim wynikiem w następnych wyborach.
      Nie ma innej szansy na przerwanie tego błędnego koła, jak pokazanie rządzącym przy urnach, że Bydgoszcz nie godzi się na pomijanie i degradację. Że tu wielu ludzi czeka na poważne inwestycje w zamian za odprowadzane do wspólnej kasy równie poważne podatki.
      Dzisiaj pytamy PO o dokonania, o zrealizowane, albo chociaż zaczęte projekty, a oni o rezerwowych listach, o obietnicach, o planach i wielkiej pewności że zaraz te wszystkie inwestycje się zaczną tylko mamy jeszcze raz oddać na nich głos.
      Mojego głosu PO nie dostanie gdyż po 4 latach rządzenia nie jest w stanie pokazać niczego co zrobiłaby dla Bydgoszczy.
      Plany, kolejne obietnice PO, piękne bilbordy nic tu nie zmienią gdy bydgoska rzeczywistość skrzeczy. Dość już wirtualnych inwestycji PO w Bydgoszczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka