Dodaj do ulubionych

Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo]

09.10.11, 21:19
Jeżeli mandat senatora zdobędzie Kobiak, to znaczy że bydgoszczanie mają trochę skłonności masochistyczne.
Obserwuj wątek
    • evija87 tak jest 09.10.11, 21:37
      Zgadzam się z Tobą, zastanawialiśmy się właśnie w rodzinnym gronie, jak ktoś może na faceta zagłosować, co potem o Bydgoszczy zapomni.
    • kojak007 Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 09.10.11, 21:50
      To, że PO w skali kraju wygra, to było wiadome. Ciekawe jakie mordy się dostały od nas. Jednak Kobiak jako senator to będzie porażka...
    • minister_1 Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 09.10.11, 21:59
      Jeśli senatorem zostanie Kobiak wtedy zapomnijmy o jakimkolwiek rozwoju przez 4 lata. Jak można byłoby zagłosować na człowieka podesłanego z Torunia. Nie będzie KDP i Metropolii. Smutny wieczór się szykuje...
    • friedmar PIS macht frei? 09.10.11, 22:49
      Czy te fajne pupy, te wabiki dla młodych wyborców zwane aniołkami prezesa po podliczeniu głosów w obowiązującej nas regule Hondta przejdą do sejmu?

Mamy dopiero sondaże, ale bardzo mnie ciekawi wynik kociaków Pana Prezesa. Czy te fajne laski (jedna nawet miała się tu zameldować) były kolejną wysublimowaną socjotechniką czy rzeczywistą troską o parytet i szacunkiem do intelektu kobiet postawionymi wyżej niż wierność i lojalność zakonników?

Jestem ciekaw czy mieliśmy klasyczne Birkenau z napisem z jednej strony "Serdecznie witamy" a z drugiej "już Cię mamy!"

Mam nadzieję że GW choćby w wysokich obcasach ten interesujący wątek podejmie.
      • damiona Re:Trzeba Toruniowi przyznać rację!!!! 09.10.11, 23:45
        Trzeba Toruniowi przyznać rację, że bydgoszczanie to głupi naród. Jak można głosować na kandydata podesłanego nam przez Lenza. Trzeba być kompletnym debilem. Nie dziwcie się później, że Bydgoszcz jest we wszystkim pomijana, bo sami jesteście sobie temu winni, kretyni.
        • kojak007 niestety masz rację... 09.10.11, 23:53
          duża część bydgoszczan zupełnie nie analizuje sytuacji, myślą partiami, myślą centralnie, zwracają uwagę na to, co się dzieje w tv, a nie to, co się NIE dzieję w samym mieście... A Kobiak to jest największa porażka, rozumiem, że powiat tucholski na niego głosuje, ale w Bydgoszczy? Niestety ludzie głosowali na partię, a nie na człowieka, zupełnie nie zrozumieli istoty jednomandatowych okręgów. Chociaż może coś się zmieni, gdy spłyną całościowe wyniki.
        • uwoj.bydgoszcz "po tych wyborach bydgoszczanin nową przypowieść 10.10.11, 00:03
          sobie kupi, że przed wyborami i po wyborach głupi" parafrazując czarnoleskiego mistrza.
        • artctrl Re:Trzeba Toruniowi przyznać rację!!!! 10.10.11, 10:18
          Do dzisiaj myślałem że jestem bydgoszczaninem. Pewnie jestem, ale jakimś takim innym.
        • volvo7000 Re:Trzeba Toruniowi przyznać rację!!!! 10.10.11, 11:49
          Naprawdę nie rozumiem jak bydgoszczanie mogli oddać głos na PO.
          Jakim cudem Kobiak uzyskał aż tyle głosów? To pokazuje, że wiele osób nadal chłonie ten wspaniały PO-wski piar.
          Odnoszę wrażenie, że nawet gdyby Platforma wystawiła nam Całbeckiego to gro bydgoszczan głosowałoby na niego...
          Cóż, marginalizacji naszego miasta zapowiada się ciąg dalszy.
    • tk123 Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 00:13
      "00.00 Jeszcze nie zasypiamy. Tylko prochu mało." - znaczy w redakcji coś wciągają?
    • friedmar Senat do likwidacji 10.10.11, 00:19
      Mam nadzieję, że Tusk z Palikotem zlikwidują senat. Po a tym noblista o gier wielokrotnych wykazał że okręgi jednomandatowe nie działają...

No i co z listami pisu - czy mieliśmy zabieg socjotechniczny pana prezesa; czy do sejmu przeszli tylko zakonnicy a fajne pupy zwane aniołkami prezesa plus cacuszka od gazu łupkowego, którymi chwalił się kurski u olejnik - odpadli jako narzędzia socjotechniki?
    • bigcharles Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 00:20
      Ja pindolę ludzie z Bydgoszczy zagłosowali na wroga Bydgoszczy Kobiaka z Torunia. Nie wiem gdzie oni mieli mózg idąc na wybory chyba w kapeluszu.
      • artctrl Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 10:21
        Zastanówmy się kim tak naprawdę są ludzie z Bydgoszczy?
    • mrbydg Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 00:26
      czytamy czytamy.

Mam tylko obawy że nic się w naszym mieście nie zmieni.
      Najważniejsza inwestycja tj S5 nie powstanie. A mogła by chociaż powstac 20km obwodnica północna.
      • minister_1 Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 00:42
        Niestety wszystko wskazuje na porażkę mieszkańców Bydgoszczy. Nie liczcie na samodzielną metropolię, na dostęp do Kolei Dużych Prędkości i na trasę S5. Staniemy się zaściankiem - białą plamą na mapie Polski. Kobiak to człowiek nie związany z Bydgoszczą, potrzebny był ktoś na miarę Jasiakiewicza.

Teraz liczę że PO i PSL-owi zabraknie kilku posłów do koalicji i rządzenia. Zmuszeni wezmą Palikota a wtedy politycy ci nie przetrwają wspólnie czterech lat. A mieszkańcy Bydgoszczy dostaną kolejną i szansę od losu...
    • semeon Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 00:36
      Karpie zagłosowały za Bożym Narodzeniem.
    • semeon Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 00:47
      Okazuje się, że nie doceniłem "mądrości" bydgoszczan. To teraz S5 nie będzie nawet po 2030 roku bo po co budować skoro i tak na nas zagłosują, a mamy inne ważniejsze potrzeby niż jakaś tam droga do Bydgoszczy.
      • minister_1 Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 00:55
        Masz rację. Wynik PO w naszym okręgu jest wręcz niewiarygodny. Skąd tak wysoki? Mieszkańcy po prostu nie rozumieją, ale aż tak bardzo?

Teraz Olszewski, Piotrowska i Sikorski kompletnie nic nie zrobią dla nas. Np. Sikorski nie tylko nie otworzy konsulatu (weźmy Gabonu) ale nawet nie przyjedzie do Bydgoszczy. Piotrowska i Olszewski nie będą musieli już ściemniać o S5, o KDP jeszcze nie słyszałem by cokolwiek mówili.
        • frych47 Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 14:40
          minister_1 napisał:

> Masz rację. Wynik PO w naszym okręgu jest wręcz niewiarygodny. Skąd tak wysoki?
          > Mieszkańcy po prostu nie rozumieją, ale aż tak bardzo?

A co mieli wybrać jeszcze gorzej , wybrali znowu mniejsze zło. PiS chce ze wszystkimi wojny a w SLD siedzą jeszcze stare komuchy.

Tylko Metropolia Bydgoska gwarantuje silny region.
    • skolowany_wyborca Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 00:58
      Dotychczas chodząc na wybory z grubsza wiedziałem na kogo oddam głos lub przeciwko komu. W tych wyborach siedziałem w lokalu wyborczym przed kartami i dobre 10 minut jeszcze się zastanawiałem:
      - zawiedziony PO za niespełnione obietnice: podatku liniowego, likwidacji bądź ograniczenia senatu, uproszczenia przepisów i... lista jest długa - i tak najlepszym wyborem wydał się Radek
      - PiS banda oszołomów z fuhrerem na czele, ale Gralik na tle całej reszty prezentował się najlepiej... a tak w ogóle kto to jest Kobiak?
      - Ruch Palikota w Bydgoszczy... nie znam, nie jest mi po drodze
      - PSL - Panie Kłopotek czas na polityczną emeryturę, Pańskich dyrdymałów wszyscy mają już dość
      - SLD - ile jeszcze szczurów ucieknie z pokładu? Jasiakiewicz może lepszy od K.D. ale znowu przefarbowany.
      - Korwin - ekscentryk, ale jako jedyny wali prosto z mostu. Pewnie miałby więcej głosów, gdyby nie obawa przez stratą głosu i przez to dojściem PiSu do władzy...

Tym sposobem przeżyłem rozdarcie. Z obawy przed PiSem wybrałem spokój w postaci Radka, a z rozsądku Gralika...
      Kiedy pojdę głosować na kogoś, a nie przeciwko?
      • minister_1 Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 01:03
        Myśląc przy urnie pomyślałeś o Bydgoszczy choć przez moment?
        • skolowany_wyborca Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 01:17
          minister_1 napisał:

> Myśląc przy urnie pomyślałeś o Bydgoszczy choć przez moment?

Tak. I dlatego na mój głos nie mógł liczyć ani Olszewski, ani Piotrowska, którzy nie zrobili dla Bydgoszczy nic. Wybrałem spokój.
          Swoją drogą, który z kandydatów, obojętnie z jakiej listy, zrobił coś dla Bydgoszczy.
          O obietnicach kandydatów do izby pamięci i zadumy nie mówmy, bo obiecywali dużo, wiedząc, że senat to sobie może... nagwizdać.
          • uwoj.bydgoszcz Możesz forumowiczów oświecić w temacie dokonań 10.10.11, 01:19
            Sikorskiego??
            • skolowany_wyborca Re: Możesz forumowiczów oświecić w temacie dokona 10.10.11, 01:28
              uwoj.bydgoszcz napisał:

> Sikorskiego??

Choćby takie, że nie jest A. Fotygą. Dla regionu... szczerze mówiąc prawie nie ma.
              • minister_1 Re: Możesz forumowiczów oświecić w temacie dokona 10.10.11, 01:33
                Twój Radek, czy Olszewski i Piotrowska przez nową kadencję zepchną to miasto w przepaść. Dlaczego tak uważam? Bo mam obraz po skończonej kadencji. Jeśli tragedia Bydgoszczy dotknie i ciebie wtedy może otworzysz oczy. Bo jeśli to miasto przepadnie to i my wszyscy. Nie głosuje na Radka bo lepszy od Fotygi czy dla spokoju politycznego. Więcej patriotyzmu lokalnego życzę.
              • uwoj.bydgoszcz Prawie?? "Prawie" nie jest synonimem słowa 10.10.11, 01:34
                NIC !!!
      • semeon Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 01:30
        W czasie tak zwanej ciszy wyborczej przeczytałem w RP, że tylko 10 % głosujących interesuje się na bieżąco różnymi aspektami polityki, głównie w taki sposób, że czytają prasę lub dyskutują w internecie, a cała reszt czerpie wiedzę z TV, a przede wszystkim z TVN. Ta wizja wydawała mi się nieprawdziwa wręcz apokaliptyczna, niestety wyniki wyborów w Bydgoszczy świadczą o tym, że jest jeszcze gorzej. Ludzie sami swoimi rękoma czynią sobie krzywdę nic o tym nie wiedząc. Jak to nazwać?
      • frych47 Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 14:44
        skolowany_wyborca napisał:

> Z obawy przed PiSem wybrałem spokój w postaci
        > Radka, a z rozsądku Gralika...
        > Kiedy pojdę głosować na kogoś, a nie przeciwko?

Bydgoszczanie kochają Toruń, obrońca Torunia Gralik dostał prawie tyle samo głosów od Bydgoszczan co Jasiakiewicz.
    • semeon Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 01:36
      Jak można głosować na tych co nie zadbali o interes miasta, nawet nie upomnieli się o S5, nie zadbali o kasę na bydgoskie lotnisko, nie zadbali o remont bydgoskiego dworca, największego w województwie, nie zadbali o odpowiedni przebieg A1 i KDP, nie zadbali o siedzibę SA, nie pomyśleli o obwodnicy miasta, oddali AMB i zgadzają się za darmo spalać toruńskie śmieci i jeszcze płacić za ich dowóz do Bydgoszczy. W moim ograniczonym umyśle to się nie mieści i nijak tego pojąc nie mogę, widocznie jestem wyjątkowo tępy i głupi.
      • zdrajca1 Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 02:20
        semeon napisał:

> Jak można głosować na tych co nie zadbali o interes miasta, nawet nie upomnieli
        > się o S5, nie zadbali o kasę na bydgoskie lotnisko, nie zadbali o remont bydgo
        > skiego dworca, największego w województwie, nie zadbali o odpowiedni przebieg A
        > 1 i KDP, nie zadbali o siedzibę SA, nie pomyśleli o obwodnicy miasta, oddali AM
        > B i zgadzają się za darmo spalać toruńskie śmieci i jeszcze płacić za ich dowó
        > z do Bydgoszczy. W moim ograniczonym umyśle to się nie mieści i nijak tego poj
        > ąc nie mogę, widocznie jestem wyjątkowo tępy i głupi.
        Nie jesteś ani tępy ani głupi.Cała nadzieja w Bruskim, który moze zostać Prezydentem Bydgoszczy a nie PO.Na razie tak jest.
        • volvo7000 Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 11:53
          zdrajca1 napisała:
          > Cała nadzieja w Bruskim, który moze zostać Prezydentem Bydgoszczy a nie PO.Na razie tak jest.

Nadzieja, jak każda matka, kocha swoje dzieci...
      • bymen Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 06:28

semeon napisał:

> Jak można głosować na tych co nie zadbali o interes miasta, nawet nie upomnieli
        > się o S5, nie zadbali o kasę na bydgoskie lotnisko, nie zadbali o remont bydgo
        > skiego dworca, największego w województwie, nie zadbali o odpowiedni przebieg A
        > 1 i KDP, nie zadbali o siedzibę SA, nie pomyśleli o obwodnicy miasta, oddali AM
        > B i zgadzają się za darmo spalać toruńskie śmieci i jeszcze płacić za ich dowó
        > z do Bydgoszczy. W moim ograniczonym umyśle to się nie mieści i nijak tego poj
        > ąc nie mogę, widocznie jestem wyjątkowo tępy i głupi.

Zagłosowali na partie a nie na ludzi, niestety nawet okręgi jednomandatowe tego nie zmieniły. Ludzie nie interesują się tym co dzieje się wokół nich , wiedzę o świecie, nawet o najbliższym otoczeniu czerpią z TV.
        A szeptane plotki? Słyszałem tak absurdalne ,że nawet ich nie będę powtarzał.

• atibalo Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 11:06

• paralele Bydgoski poranek wyborczy [relacja na żywo] 10.10.11, 07:17
      No to pojęczyliśmy na forum i każdy z nas miał swoje ważne racje, a ludzie jak zwykle, wybrali po swojemu.
      Żadne Jasiakiewicze, Dombrowicze, pisy czy słabe sld.
      Miłego przeklinania przez następne 4 lata. Kobiak i Rulewski będą nas reprezentować w Senacie, czy to nie jest żenujące ?
      • farcry555 Re: Bydgoski poranek wyborczy [relacja na żywo] 10.10.11, 08:20
        Jest żenujące. I jak ktoś będzie narzekać, to niech najpierw napisze, czy głosował i ewnetualnie na kogo.
        • tylko_fakty Re: Bydgoski poranek wyborczy [relacja na żywo] 10.10.11, 08:27
          masy zagłosowały, a mas na tym forum nie ma.
          Masa siedzi przed TV, pije piwo i i zajada chrupki, nie wie dlaczego jej dobrze czy źle.
          Masa wie swoje i nie lubi zmian.
          • farcry555 Re: Bydgoski poranek wyborczy [relacja na żywo] 10.10.11, 08:46
            Nic dodać nic ująć. Później masy stojąc w korku bluzgają na decydentów . Widać polskie społeczeństwo na więcej nie zasługuje . :-(
            • artctrl Re: Bydgoski poranek wyborczy [relacja na żywo] 10.10.11, 10:29
              Nie polskie społeczeństwo tylko bydgoskie....
          • frych47 Re: Bydgoski poranek wyborczy [relacja na żywo] 10.10.11, 08:54
            tylko_fakty napisał:

> masy zagłosowały, a mas na tym forum nie ma.
            > Masa siedzi przed TV, pije piwo i i zajada chrupki, nie wie dlaczego jej dobrze
            > czy źle.
            > Masa wie swoje i nie lubi zmian.
            >
            47% frekwencja to jeszcze nie masa bo brakuje ponad połowy uprawnionych, którzy się wcale nie wypowiedzieli.
            • zdrajca1 Re: Bydgoski poranek wyborczy [relacja na żywo] 10.10.11, 09:26
              frych47 napisał:

> tylko_fakty napisał:
              >
              > > masy zagłosowały, a mas na tym forum nie ma.
              > > Masa siedzi przed TV, pije piwo i i zajada chrupki, nie wie dlaczego jej
              > dobrze
              > > czy źle.
              > > Masa wie swoje i nie lubi zmian.
              > >
              > 47% frekwencja to jeszcze nie masa bo brakuje ponad połowy uprawnionych, którzy
              > się wcale nie wypowiedzieli.
              Ale przyznasz,że nasze wojowanie z Toruniem sens ma tylko poprzez Rafała Bruskiego, bo Rulewski czy Kobiak to nam raczej obwodnicy nie zbudują.Wyborcy miasta hipermarketów chcą kolejnych hipermarketów a nie fabryk(zresztą przyciągnięcie obcego kapitału na tereny dawnego Zachemu gwarancji dużego zwiekszenia miejsc pracy nie daje).
              • tylko_fakty Re: Bydgoski poranek wyborczy [relacja na żywo] 10.10.11, 10:07
                zdrajca1 napisała:

> Ale przyznasz,że nasze wojowanie z Toruniem sens ma tylko poprzez Rafała Bruski
                > ego, bo Rulewski czy Kobiak to nam raczej obwodnicy nie zbudują.

wybór Rulewskiego to największa porażka wyborcza dla bydgoszczan ale tak jak napisałem masy wybrały,

chociaż jest jedna niespodzianka, Grażyna Ciemniak z listy PO ma szansę zostać posłem i to z 9 miejsca
            • 1cobra9 Re: Bydgoski poranek wyborczy [relacja na żywo] 10.10.11, 18:21
              Zgadza się. Obywatele nie wypowiedzili się między innymi (lenistwo, brak oceny, braki poznawcze, brak poczucia tożsamości i wolności itd itd) dlatego:
              www.rp.pl/artykul/723466.html
              wsieci.rp.pl/opinie/rekiny-i-plotki/Ryszard-Bugaj-Udzial-w-wyborach-nie-jest-obywatelskim-obowiazkiem?set.commentssortby=Latest&page=1#commentsBegin
    • minister_1 Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 09:20
      Smutne cztery lata przed nami.

S5, KDP, samodzielna metropolia - po wczorajszych wynikach szybko o tym zapomnijmy! Ciekawe jak będzie wyglądało nasze miasto po kolejnej kadencji Lezna, Mężydły i naszych nieudaczników - jak myślicie?
      • zdrajca1 Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 09:29
        minister_1 napisał:

> Smutne cztery lata przed nami.
        >
        > S5, KDP, samodzielna metropolia - po wczorajszych wynikach szybko o tym zapomni
        > jmy! Ciekawe jak będzie wyglądało nasze miasto po kolejnej kadencji Lezna, Męży
        > dły i naszych nieudaczników - jak myślicie?
        Wszystko zależy od tego jakie będzie miało długi i na ile będzie je stać inwestycyjnie.O inwestycjach rządowych raczej zapomnijmy.
    • zibuumgo Jasiakiewicz wygrał!!! 10.10.11, 09:35
      Jasiakiewicz wygrał wybory , pobił wszelkie przewidywania. Lista płac - Senat RP Ura! Ura! Ura!
      • frych47 Re: Jasiakiewicz wygrał!!! 10.10.11, 10:34
        zibuumgo napisał:

> Jasiakiewicz wygrał wybory , pobił wszelkie przewidywania. Lista płac - Senat
        > RP Ura! Ura! Ura!

Wygral podobno jakiś spadochroniarz, kandydat od Lenza Hartwich bis.
    • kojak007 Porażka 10.10.11, 10:38
      Po pierwsze, nie oszukujmy się- wiadomym była wygrana PO nawet w samej Bdg, pytanie brzmiało, jak wysoka. Jest wysoka i niestety, jak słyszałem wśród ludzi opinie na kilka dni przed głosowaniem, to mimo że też nie byli zadowoleni z PO, to "zaczęli bać się powrotu PISu". Znowu ta taktyka się sprawdziła, bo ludzie widzieli sondaże wskazujące na wyrównane poparcie i się przestraszyli, zagłosowali na PO. Teraz Sikorski i Olszewski muszą znowu "zadbać o nasze interesy" (MB, S5, KDP, dworzec, port lotniczy, apelację itd. - chociaż pewnie zacznie się gadka, że jest druga fala kryzysu i nie ma pieniędzy <są tylko dla torunia...>)

Po drugie, wygrana Kobiaka i Rulewskiego to stracona szansa Bydgoszczy. Nie będziemy mieć nikogo, kto by dbał o nasze interesy w senacie. Mamy zwolenników Torunia. Ekstra.

Po trzecie, nie wierzę w nic, co wymieniłem w nawiasie wyżej. Będziemy mieć metropolię toruńsko-bydgoską, z KDP od wschodu, a S5 i dworzec będą budowane za pieniądze z UE z 2059r. itd.
      • frych47 Re: Porażka 10.10.11, 10:54
        Latwo zauważyć, że Platforma wygrała zdecydowanie w tych miastach w których zainwestowała najwięcej kasy czyli wyróżniają tu się zdecydowanie cztery miasta gospodarze Euro2012 Warszawa, Gdańsk, Wrocław i Poznań.
      • tylko_fakty Re: Porażka 10.10.11, 11:08
        kojak007 napisał:

> S5 i dworzec będą budowane za pieniądze z UE z 2059r. itd.

i tu się mylisz
        jakiej UE , przecież jej już do tego czasu nie będzie

wybory pokazały jedno, że w Polsce głosuje się "przeciwko" nigdy "za", kilka sprytnych zabiegów PR oraz nakręcany strach przed PiS-em z jednym (dziwne) nagłosnionym dobrym dla nich sondażem zrobiły swoje - wyborcy poszli głosować na PO.
        Nie ważne było co mówili kandydaci, co robili - wykorzystano skuteczny mechanizm z poprzednich wyborów. W trybiki troche piasku nasypał Palikot ale i tak dobrze poszło dla PO.
        To wszystko przełożyło się również na kandydatów do Senatu - gdy Kowalski nie interesuje się otaczającym go światem a wybór opiera tylko na tym co widzi w okienku telewizora wówczas wyboru za niego dokonuje szef redakcji dzienników.

• frych47 Re: Porażka 10.10.11, 11:17
          Teraz policzmy ile czasu w mediach było PO, PSL, PiS czy SLD a ile Ruch Palikota to i tak wypadł dobrze.
    • pogoski Bydgoski poranek wyborczy [relacja na żywo] 10.10.11, 11:16
      A i tak najlepiej podsumował wybory Terlikowski, rzucając przekleństwami. Zrzut ekranowy na moim blogu na MMBydgoszcz pl
    • piehemoth Senat - klęska na 100% 10.10.11, 11:50
      Kobiak to nic. z Inowrocławia dostał się ... RULEWSKI!!!!
    • ax222 Bydgoski poranek wyborczy [relacja na żywo] 10.10.11, 12:44
      "Eugeniusz Kłopotek z PSL nie jest zadowolony z wyniku swojej partii: - Byłem przekonany, że taka spokojna partia jak PSL przekroczy 10 proc."

Aż tylu do swojego koryta nie dopuściliście. A reszta zazdrości...

"Największą niespodzianką dla mnie jest właśnie wynik Palikota. Niektórzy zagłosowali na niego z przekory dla klasy rządzącej, a inni dla jaj. No i będą mieli jaja przez najbliższe cztery lata."

Pewnie dlatego, że Kłopotkowe jaja są mocno nieświeże, zbyt zalatują wsią, a nawet towarzyszem Szmaciakiem...

• alfred_prawdomowny Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 16:01
      Kobiak senatorem, porażka. Kozłowska zamiast Ciemniak posłanką porażka dla Bydgoszczy. Oboje protoruńscy Całbeckiego przydupasy.
      • bydgoski_pastuch Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 16:21
        Znów Bydzia na fali. Bardzo cieszy wynik zarówno Kobiaka ,jak i Kozłowskiej. Dobrze ,że bydgoszczanie pokazali ,gdzie jest miejsce takich farbowanych lisów jak Ciemniak i Jasiakiewicz.
        • alfred_prawdomowny Re: Bydgoska noc wyborcza [relacja na żywo] 10.10.11, 19:27
          Chyba jesteś toruńskim poganiaczem bydła.
    • 1cobra9 Bydgoski poranek wyborczy. Tak relacjonowaliśmy 10.10.11, 20:04
      Zgadzam się z wieloma w/w opiniami i również nie mogę w swoim ciasnym móżgu zrozumieć dlaczego! Dlaczego bydgoszczanie znowu wybrali ludzi nie mających dobrych zamiarów dla naszego miasta, dlaczego głosowali na ludzi dla których Bydgoszcz do tej pory była defacto obojętna! Dlaczego przedstawiciele PO zaskarbili sobie takie zaufanie - to szkoldiwe dla Bydgoszczy bo zobojętnia rządzących - i z tym powinniśmy się liczyć. Głosowanie wbrew PIS - oczywista prawda - zgadzam się że to "choroba bydgoszczan" i ludzi czerpiących wiedzę z TVN i TVN24.
      Wnioski jakie chciałbym przedstawić:
      1) w skali POLSKI: + dla PO za wygraną ale wynik mógł by być dużo niższy = adekwatny do wkładu jaki zaoferowali w ciągu ostatnich 4 lat; + dla PSL za dobry i stały wynik - współrządzenie; - dla SLD za ignoranctwo i obiecywanie gruszek na wierzbie oraz brak kompetencji w przekazach medialnych(duży minuuuus dla Pana Napieralskiego za zepsucie SLD a doskonałym dowodem jest to co powiedział wczoraj i dzis po przegranej czyli:
      a) SLD przegrało bo media mu nie sprzyjały = wina mediów = nie Grześka
      b) SLD przegrało bo wyborcy SLD nie poszli na wybory = wina wyborców=nie Grześka
      c) SLD przegrało bo jego drużyna Kalisz,Iwiński,Piekarska.... nie dali rady = wina jego drużyny = nie Grześka
      Gość nie ma ewidentnie nic w spodniach - żenujące wypowiedzi LIDERA - wstyd i nigdy więcej takich "gogusiów" w SLD !
      + dla RP Palikota za alternatywę i patrzenie na ręce rządowi(dodatkowo plus dla naszego posła z RP za dobre, dzisiejsze wystąpienie w TVP. Mimo, że nie byłem wyborcą RP to Panie Łukaszu - do roboty - Bydgoszcz czeka na Pana a dała Panu spory kredyt zaufania)
      + dla PIS za przegraną - bo cóż tu więcej można dodać czy się pastwić ;)
      + dla PJN i Walkowiaka za przegraną - tu również nie ma się co pastwić. Panie Kowal - jeśli chce Pan dalej dźwigać to brzemię - zmień Pan ludzi w naszym regionie podczas następnych wyborów.

2) w skali naszego miasta i regionu:
      MINUS dla SLD - przegrana ( ~10% to skutek Lidera j.w., skutek braku dobrej polityki medialnej a nie potrzebujemy gruszek na wierzbie, skutek przepychanek we władzach SLD = jesteście niewiarygodni - oddałem Wam swój głos,promowałem Wasze wizje które są również moimi oczekiwaniami a WY MNIE ZAWIEDLIŚCIE !)
      MINUS dla Kobiaka - no niestety Tuchola i Toruń do nadrzędne miasta Pana Kobiaka, współpraca i więzy koleżeńskie z przedstwicielami wladz toruńskich, z przedstwiecielami urzedu marszalkowskiego to jest porażka i wielka wina Bydgoszczy. Obym sie pomylił i aby było tak, że Kobiak pokaże ponadpartyjną i ponadkolesiową klasę swoim WYBORCOM = bydgoszczanom. Dostał Pan kredyt od mieszkańców - co Pan z nim zrobi ? Zobaczymy ale gwarantuję, że bydgoszczanie zaczną myśleć na następnych wyborach!!! i stanę na głwoie aby nie popełniali więcej błędów!
      Z drugiej strony to tylko SENAT - bydgoszczanie - bez paniki.
      Mamy RP, mamy przedstawiciela SLD...na resztę jak domniemuję liczyć nie możemy....ubolewam nad tym na dziś dzień.

Dziękuję Wam bydgoszczanie za mojego kaca politycznego. Potraficie podnieść ciśnienie krwi i oby Wasz wybór był moją i wielu forumowiczów - pomyłką...życzę naiwnie tego Bydgoszczy.
      • 1cobra9 Re: Bydgoski poranek wyborczy. Tak relacjonowaliś 10.10.11, 20:10
        dodam jeszcze poniższy link....bydgoszczanie - jeśli macie siły - skomentujcie.

www.se.pl/wydarzenia/kraj/bydgoszcz-wybory-2011-wyniki-glosowania-do-sejmu-po-43-proc-pis-22-proc-rp-12-proc-sld-10-pr_209161.html
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka