Dodaj do ulubionych

Omijajcie Focusa

09.12.11, 20:38
jeśli nie jesteście amatorami ekstremalnych wrażeń ;)
Ja popełniłam dziś totalną głupotę - wpadłam po coś nasz szybko, załatwiłam w 20 minut (ok.15),
wróciłam do auta i tu zaczęły się schody - włączyłam się do hmmm ,,ruchu '' i stałam w jednym miejscu 4o minut - nie przesuwając się ani o metr
Żeby nie zanudzać tu ,dodam tylko tyle, że wyjazd z Focusa zajął mi dokładnie 1,5 h (wyjazd z poziomu drugiego do skrętu na Jagiellońską )
Co robiła obsługa Focusa w tym czasie?
NIC, nikt nie kierował ruchem itd
Moja noga nieprędko tam postanie
Obserwuj wątek
    • ka_zet Re: Omijajcie Focusa 09.12.11, 20:43
      korculaa napisała:

> Żeby nie zanudzać tu ,dodam tylko tyle, że wyjazd z Focusa zajął mi dokładnie 1
      > ,5 h (wyjazd z poziomu drugiego do skrętu na Jagiellońską )
      > Co robiła obsługa Focusa w tym czasie?
      > NIC, nikt nie kierował ruchem itd

A co właściwie miała robić, teleportować samochody?
    • intervention Re: Omijajcie Focusa 09.12.11, 20:50
      korculaa napisała:

> jeśli nie jesteście amatorami ekstremalnych wrażeń ;)
      > Ja popełniłam dziś totalną głupotę - wpadłam po coś nasz szybko, załatwiłam w 2
      > 0 minut (ok.15),
      > wróciłam do auta i tu zaczęły się schody - włączyłam się do hmmm ,,ruchu '' i s
      > tałam w jednym miejscu 4o minut - nie przesuwając się ani o metr
      > Żeby nie zanudzać tu ,dodam tylko tyle, że wyjazd z Focusa zajął mi dokładnie 1
      > ,5 h (wyjazd z poziomu drugiego do skrętu na Jagiellońską )
      > Co robiła obsługa Focusa w tym czasie?
      > NIC, nikt nie kierował ruchem itd
      > Moja noga nieprędko tam postanie

OJP... Nie ma to jak napisać "moja noga tam niepostanie" jadąc gdzieś samochodem:). No ale cóż skoro się jest blachosmrodziarzem trzeba cierpieć.
      • korculaa Re: Omijajcie Focusa 09.12.11, 21:28
        ka-zet no jasne, że teleportować, w końcu klient nasz pan ;)
        a na poważnie - może nie wpuszczać już nowych, skoro miejsc brak i wszyscy kręcą się i szukają
        czegoś, czego nie ma, potęgując zator Może ruchem troszkę pokierować
        intervention szczerze to zazdroszcze Ci w takim razie, że masz luksus i nie musisz się smrodzić
        w samochodzie, lecz spacerować Też bym chętnie spacerkiem lub rowerkiem podjechała, ale cóż....
        na życie trza zarabiać i szybko się przemieszczać ( ;) no może nie tym razem ;)
        • intervention Re: Omijajcie Focusa 09.12.11, 21:48
          No tak stojąc w korkach będę szybko się przemieszczał i dużo zarabiał, że też wcześniej na to nie wpadłem:)
        • volvo7000 Re: Omijajcie Focusa 09.12.11, 22:10
          korculaa napisała:
          > ka-zet no jasne, że teleportować, w końcu klient nasz pan ;)
          > a na poważnie - może nie wpuszczać już nowych, skoro miejsc brak i wszyscy kręc
          > ą się i szukają

Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta... :)
          Zaczął się już szał przedświątecznych zakupów i jak co roku będą tworzyły się spore korki na drogach prowadzących do Galerii Pomorskiej i Focusa.
          W Focusie jest dodatkowo taki problem, że parking mają za mały, wjazdy dwa a wyjazd tylko jeden, w dodatku blokowany przez sygnalizację świetlną.
          Proponuję mimo wszystko dojeżdżać komunikacją do marketów lub zostawiać auta trochę dalej.
          • korculaa Re: Omijajcie Focusa 09.12.11, 22:31
            intervention a gdzie ja napisałam, to co Ty stwierdzasz? (że dużo i że za stanie w korkach)
            Ale jeśli się lepiej czujesz wnosząc wyłącznie kpienie i docinki - ok :)
            Bo nie widzę sensu prowadzenia dyskusji pt. ,,czy każdy może żyć i pracować nie jeżdząc autem''
            • intervention Re: Omijajcie Focusa 09.12.11, 22:41
              No popatrz a ja nie widzę sensu w zakładaniu wątku typu "O jej stałam w korku bo tych głupków w samochodach się tyle zjechało. Myślałam, że tylko ja jestem taka fajna i mam auto... A ta beznadziejna obsługa tego molocha nie pomogła mi wyjechać, powinni teleportować mój samochodzik albo przynajmniej mnie pilotować. Moja noga/opona więcej tam nie postanie" EOT
              • korculaa Re: Omijajcie Focusa 09.12.11, 22:59
                Wiesz co, jeśli Ty założysz wątek ,który mnie wyda się bezsensowny....to po prostu nie będę go
                czytać i się udzielać
                Bo chyba mogę zakładać wątek jaki chce?
                Czy to forum służy li tylko do wojenki bydgosko-toruńskiej itp ?
                i wiesz co ,że tak przez net i w ogóle i po jednym wątku i już mnie wrzuciłeś,to
                worka ,,Idiotka co to ma autko i do Focusa się wozi''
                No i ponoć ruch na świeżym powietrzu wzmaga produkcję endorfin,a jak widać nie tylko ja tu złość przelałam (stałam w spalinach , mam więc usprawiedliwienie ;) ) a Ty czemuś taki wściekły ?
                • intervention Re: Omijajcie Focusa 09.12.11, 23:05
                  Wściekły, że niby ja? Nie widziałaś mnie wściekłego:) I życzę Ci byś nigdy nie zobaczyła...
        • ka_zet Re: Omijajcie Focusa 12.12.11, 11:37
          korculaa napisała:

> ka-zet no jasne, że teleportować, w końcu klient nasz pan ;)
          > a na poważnie - może nie wpuszczać już nowych, skoro miejsc brak i wszyscy kręc
          > ą się i szukają
          > czegoś, czego nie ma, potęgując zator

No owszem, wjazd powinni zamknąć. Zawsze zresztą zamykali.
    • kizesbydg Re: Omijajcie Focusa 10.12.11, 10:42
      To jedź do Plazy w toruniu, tam jest pusto! Obiekt przerośnięty, projektanci nasłuchali się jaki ten toruń jest wielki i wspaniały a teraz reklamują się w Bydgoszczy by ratować się od plajty!
      • korculaa Re: Omijajcie Focusa 10.12.11, 11:38
        kizesbyd jeśli założę wątek hmmm np. jak zrobić zalewajkę, to też sprowadzisz go
        do animozji B-T :))))
        aaaaaa teraz do mnie dotarło - może ja jestem z Torunia i sabotuję ? :))
      • maly_rzadzi_wiekszym Re: Omijajcie Focusa 10.12.11, 12:10
        biedaku, te kompleksy cie niedługo wykończą
    • friedmar Bydgoszcz to nie Poznań. Tu się nie myśli. 10.12.11, 14:17
      Nadwyżka popytu świadczy o tym że parkingi powinny być odpłatne.

Markety będą wprowadzały te opłaty wyłącznie w tedy gdy będzie im się opłacać więc miasto powinno wprowadzać ograniczenia brzegowe pt. łatwiej wyjechać niż wjechać.
      Łatwo to wymóc kontrolując stężenie spalin w focusie zwłaszcza. Nawet przy wyjeździe gdzie nie ma ściany może rozboleć gardło.

Generalnie w całej Europie logika budowy dojazdówek jest taka, że powinno się czekać bardziej na wjazd do centrum niż na wyjazd, dlatego już przynajmniej jeżeli liczba dojazdówek jest nieparzysta - wyjazdów musi być więcej niż wjazdów.

Widząc kolejkę do wjazdu wybiorę konkurencyjne centrum handlowe.
      Market widząc odpływ klientów wprowadzi opłaty wymuszające zakupy przez co do centrum wjeżdżać będą Ci którzy chcą zapłacić po to by zrobić zakupy a nie polansować się z nową torebką "dolcze and gabana" kupioną w sklepie z podróbkami na Dworcowej.

Proste i logiczne. Ale to nie koniec.

I w Poznaniu i w Barcelonie - miejsca parkingowe mają takie czerwone lampki u góry a każda aleja posiada ekranik informujący ile miejsc parkingowych jest wolnych w danej alejce.

U nas w Focusie tego nie ma, za to jest mnóstwo 6-8 letnich pegoutów i 15 letnich naplastmalowanych nibysportówek. I są też koniecznie upaćkane suwy informujące że parkujący jak dupa jest twardym menem robiącym twarde wycieczki po kałużach pod miastem o czym krzyczą ich auta zaparkowane w poprzek na dwóch miejsc parkingowych. Obie te grupy klientów są uciążliwe, bo niby fajnie faceci sobie zaparkowali, ale gorzej mają inni, trudniej zaparkować no i jak się nie pobrudzić przeciskając się do wyjścia....
    • semeon Re: Omijajcie Focusa 10.12.11, 21:36
      I pomyśleć, że ja jeszcze w tym przybytku nie byłem! Będę się musiał wybrać i obejrzeć jak naprawdę tam jest skoro ludzie tak tam walą. A ponieważ zazwyczaj chodzę pieszo to przynajmniej nie będę miał kłopotu z parkowaniem.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/
    • dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Omijajcie Focusa 11.12.11, 13:07
      ten to mial szczescie
    • zdrajca1 Co monopol Focusa czyni z jego właścicieli ? 11.12.11, 18:28
      Już dzisiaj większość bydgoszczan wybiera Real albo Galerię Pomorską.Jak zbudują dwie następne na Leśnym i przy Wojska Polskiego to właściciele sami poproszą Ratusz o przebudowę wyjazdu z Focusa.Wystarczy popatrzeć na rejestrcje w Focusie.Bydgoszczan tam mało.
      • frych47 Re: Co monopol Focusa czyni z jego właścicieli ? 11.12.11, 18:39
        Do Focusa przyjeżdżają ludzie nie tylko na zakupy ale i do kina też.
      • ka_zet Re: Co monopol Focusa czyni z jego właścicieli ? 12.12.11, 11:34
        zdrajca1 napisała:

> Już dzisiaj większość bydgoszczan wybiera Real albo Galerię Pomorską.

No to jaki monopol?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka