ababyd 09.01.12, 20:58 Jestem pełen uznania dla Forumowiczów za 8-9 stycznia 2012r. Andrzej Adamski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semeon Re: Szacunek ! 10.01.12, 02:08 Ale o co chodzi? dziwnabydgoszcz.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
violavip Re: Szacunek ! 10.01.12, 19:29 Witam Panie Andrzeju : ) ,a co pozytywnego stało się na forum w tych dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Szacunek ! 10.01.12, 21:16 Powodem uznania jest fakt nie dotknięcia tematu terroru charytatywnego, mimo kilkunastu tekstów w gazecie. Serdeczności, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: Szacunek ! 11.01.12, 00:08 Ta formuła bardzo pożytecznej akcji chyba się pomału wyczerpuje o czym najlepiej świadczą tegoroczne dyskusje we wszelkich publikatorach na jej temat. A szkoda. Ale może Jurek Owsiak wymyśli jakąś nową formułę? Proszę spojrzeć na anty-widoki w centrum naszego miasta. dziwnabydgoszcz.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Szacunek ! 11.01.12, 18:57 Dotykam tylko jednego wątku, tj postawy Forumowiczów wobec "sprawy". Uważam, we wszystkich działaniach, że cel nie uświęca środków - nie uświęca! Serdeczności, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Szacunek ! 11.01.12, 19:04 "Anty-widoki" - racja, można wiele i długo. Nie chcę przygnębiać. Należy pytać, zawsze, o przyczyny takiego stanu rzeczy? Najczęściej nie są nimi fundusze. Często próbuję o tym mówić/pisać, ale.. . Obecnie w Bydgoszczy, decyzją Władzy, jest Rok Leona Wyczółkowskiego. Proszę pospacerować, poczytać, sprawdzić, .. . WSTYD mi za moje miasto! ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ AA. Odpowiedz Link Zgłoś
bdg_student Re: Szacunek ! 10.01.12, 22:27 rozumiem, że w czymś Panu przeszkadza Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy? Może powinni zaniechać wspierania oddziałów dziecięcych w szpitalach w całej Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis jakby Owsiak odpalał 95% zebranej kasy złodziejowi 10.01.12, 22:40 z Torunia, to Adamski od Sylwestra by latał z puszką. Odpowiedz Link Zgłoś
bdg_student Re: jakby Owsiak odpalał 95% zebranej kasy złodzi 10.01.12, 22:47 Choć częściowo podzielam Twój punkt widzenia, to chyba nie chodzi o to, by od razu się obrażać, serio. szczamnapis napisał: > z Torunia, to Adamski od Sylwestra by latał z puszką. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: jakby Owsiak odpalał 95% zebranej kasy złodzi 11.01.12, 19:15 Szanowny "...student", każdy zachowuje się jak potrafi, "wojciech nieszczęsny" także. Czy spróbowałeś zrozumieć mą intencję z wywołaniem wątku? Pozdrawiam, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Premier Kaczyński włączył zagłuszarki.A mógł zabić 11.01.12, 21:48 Koperta dla lekarza Koperta dla "prywatnej pielęgniarki" - w sumie 1000 zł dla żydów lub wrogów kościoła bo katolicy nie biorą zwłaszcza że w szpitalu ściany były ozdobione krzyżami. (Kto nie daje w łapę przy porodzie - ręka w górę! To ważne wsparcie dla protestujących biednych i źle opłacanych lekarzy, zwłaszcza dzisiaj.) Za to: - takie mikrofony z przylepcem do kontrolowania serduszka - z czerwonym serduszkiem - za darmo; - taka maszyna z monitorem - z czerwonym serduszkiem - za darmo; -dzięki Bogu niepotrzebne obłe akwarium - z czerwonym serduszkiem - za darmo; - taki ssak do wyciągania wód płodowych z tchawicy - zardzewiałe badziewie z czasów króla świeczka - z kasy chorych za darmo - wku...ny święta krowa lekarz położnik, chamski i obcesowy bo nie dostał extra koperty za swoją pracę (nie wiedziałem że będzie dwóch sępów, była mowa o jednym) - dostanie w ryja na ulicy jak się jeszcze spotkamy - w imię zasad; Ważna informacją dla tych, którzy nie wiedzą że nie warto głosować na PIS: - pani pielęgniarka powiedziała że cały szpital, (laureat żydowskiego programu dla Polaków "rodzić po ludzku" gazety należącej do Żyda, którego słusznie nie lubi się w Radio Maryja) wyposażony jest prawie wyłącznie przez fundację Owsiaka, natomiast od premiera Kaczyńskiego, który rządził w okresie wolnym od powodzi i innych katastrof, w okresie hossy światowej gdy nikt nie przewidywał kryzysu w USA i UE - za którego podobno Polska kwitła - pielęgniarki dostały tylko zagłuszarki ale to też nie na zawsze tylko podczas protestu. Lubię tego Zbawpolskę premiera, który obniżył podatki najbogatszym, odpuścił górnikom i dowalił pielęgniarkom. Lubię tych pseudo katolików, których nie tylko pycha i zapalczywość a także buta, chciwość i zachłanność spowodują, że państwo sięgnie także do tłustych portfeli skrywanych za sutanną. Lubię lekarzy łapówkarzy, bo pokolenie ludzi bez skazy komunizmem, którym nie sposób wytknąć pochodzenia czy przeszłości - dochodzi do władzy i zamiast biadolenia o wartościach zrobi porządek z monopolistami na wypisanie recepty - zostaną obniżone bariery dostępności do elitarnych zawodów. Jedno pytanie - podobne sformułowania, wcale nie wyrażające katolickiej miłości do bliźniego - wygłosił Joachim Brudziński u Moniki Olejnik w "Gościu radia ZET" - czy ta aktywność to Twój AA spontan czy prikaz esemesem rozsyłany z komitetu centralnego PISU? Gdy pytałem Cię o hecę z metropolią bo Wasz Warszawski spadochroniarz plasuje Bydgoski PIS jako przeciwnika metropolii bydgoskiej uciekłeś od tematy andronami o swoim katolicyzmie. Zatem: CZY MÓGŁBYŚ Z PAMIĘCI NAPISAĆ TREŚĆ PRZYKAZANIA MIŁOŚCI? - ciekawi mnie zestawienie tych frazesów z PISowską i radiową praktyką. Pozdrawiam Cię AA, polecam post i modlitwę. Może czas poczytać pismo święte ze zrozumieniem? ababyd napisał: > Szanowny "...student", każdy zachowuje się jak potrafi, "wojciech nieszczęsny" > także. > Czy spróbowałeś zrozumieć mą intencję z wywołaniem wątku? > Pozdrawiam, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Szacunek. 11.01.12, 21:59 Doskonałe porównania. Trafne i dosłownie traktujące oficjalną propagandę PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Szacunek. 11.01.12, 22:40 Co ma PiS do szacunku wobec Forumowiczów za pewną postawę? AA Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Szacunek. 12.01.12, 08:33 a no dokładnie to, że sam wywołąłeś ten temat pisząc " terroru charytatywnego" Kto Cię terroryzuje? Uśmiechnięte dzieciaki robiące dobrą robotę? A może żal Ci ich, że nie zbierają na świątynię Tadzika? Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Szacunek. 12.01.12, 14:24 "naubyd", bądź mądrym. Chcesz porozmawiać - usiądźmy przy stole. Pozwól mi mieć szacunek, także, do Ciebie, ale tym razem, za 8-9 I br. Nie lękaj się, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Szacunek. 12.01.12, 15:26 facet no weź mnie nie rozwalaj. Co Ty filozofujesz? nie umiesz wypowiedzieć się bez wytycznych Tadzia? O czym chcesz ze mną rozmawiać? ewangelizować mnie? Rozmawiamy na przyziemne tematy. Pływasz jak pływak. Unikasz odpowiedzi, dyskusji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Szacunek. 12.01.12, 16:04 Sprawdź co to jest filozofia? Sprawdź swoje umiejętności. Mądremu dość - szacunek dotyczył 8-9 I br. AA Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Szacunek. 12.01.12, 21:43 nie podejrzewałem Cie o takie prymitywne wpisy Słownik j.polskiego: filozof 1. «twórca doktryny filozoficznej lub specjalista w dziedzinie filozofii» 2. iron. «osoba przemądrzała» filozofka filozofować Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis nie karm trolla. 12.01.12, 16:11 Na psychicznych najlepsza jest obojętność, zwoje moheru spalą się gdy nie będą miały możliwości emanacji swoich bąków w czymś na kształt dyskusji (o ile dyskusją można nazwać bełkot Adamskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Premier Kaczyński włączył zagłuszarki.A mógł 11.01.12, 22:39 Ciekawy jestem, czy Ty zrozumiałeś to, co wpisałeś? Pozostaję przy szacunku dla Forumowiczów za wymienione dni. Hmm. Może Ty dostajesz jakieś "smsowe prikazy"? Dzięki za mądre rady, AA. P.S. Jak wyzbędziesz się trwogi, chętnie pogadam przy stole. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: jakby Owsiak odpalał 95% zebranej kasy złodzi 11.01.12, 19:11 Pozdrawiam, z prośbą o pamięć, że nasze miary się różnią. Zdrowia, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Szacunek ! 11.01.12, 19:09 Szanowny "...student", w niczym nie przeszkadza mi WOŚP. Próbuję dotknąć czegoś innego. Spróbuj przeczytać jeszcze raz moje uszanowanie dla Forumowiczów. Każde dobro jest mile widziane, lecz cel nie uświęca środków - według mnie. Wolę, ktoś to świetnie ujął, "wielką orkiestrę codziennej pomocy". Co Ty na to? Uszanowanie, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Drogi Andrzeju jakie środki są niedobre 11.01.12, 20:01 to znaczy te które nie uświęcają . Czy może są gorsze od wyciągania ostatniego grosza od moherowych babć? Może od bezwzględnego zabierania majątków rodzinnych (małych i dużych) zapisanych KK przez babulki w celu zapewnienia sobie życia wiecznego. I nie ma dla zakonów i Rydzów śmigłych znaczenia , że rodziny zostają wywalone z własnych domów na podstawie takich testamentów. WOŚP boli KK bo kasa odpływa. Panie Andrzeju nie życzę źle, ale proszę przy sobie nosić dużą wydrukowaną czytelnie i podpisaną kartkę o treści "Uważam, że WOŚP zbiera środki w sposób nioegodny bo tylko raz w roku i nie życzę sobie być ratowany aparaturą z serduszkiem. I bardzo proszę te pierdoły opowiadać tysiącom matek, kótórym WOŚP uratowała życie i ich dzieci. Proszę im to wprost powiedzieć w oczy a co do szacunku to dziękujemy. Zachowaliśmy o wiele więcej rozsądku i ludzkich odruchów od pisiorów i moherów w wypowiedziach i komentarzach. Dlatego nikt nie komentował tych moherowych komentarzy o tym że to pojedyncze zrywy a trzeba pomagać cały czas. Otóż WOŚP pomaga cały czas. Miesiąc zbierają fundusze a potem uczciwie je rozdzielają. Nie robią zrzutek na stocznie i opylają potem tej kasy na lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Drogi Andrzeju jakie środki są niedobre 11.01.12, 21:22 "Trudno rozmawiać o sprawach, przed ich zrozumieniem" /ks J. Tischner/ Szanowny "naubyd", spróbuj mnie zrozumieć, nie mieszaj bułek z chlebem. Jestem przeciwnikiem "mądrości", że "cel uświęca środki" - rozumiesz? Przeczytaj moje wpisy, zrozum je, a - tak sądzę, że powstrzymasz swą jazdę. Chętnie, jak zwykle, pogadam, wysłucham konkretów - zachęcam. Nie lękaj się. Z sympatią, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Drogi Andrzeju jakie środki są niedobre 11.01.12, 21:42 Nie filozofuj tylko napisz wprost. Które środki nie są godne uświęcenia? Konkretnie proszę. Które? Jakie to niegodziwości popełniają wośpowicze, że zasługują na potępienia proboszczów i ojca Tadzia a za nim oszołomów z PiSu? Możesz choć raz napisać konkretnie a nie jak ksiądz na kazaniu którego nikt pojąć nie może? Bądź raz facetem i weź na klatę. Konkretnie napisz. Powtarzam. Siedzieliśmy cicho bo z kretyńskimi wypowiedziami nie ma co dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Drogi Andrzeju jakie środki są niedobre 11.01.12, 22:46 Konkretny! "naubud", skąd się Tobie roją proboszczowie, ojciec Tadziu, jakieś oszołomy? Konkretnie mówię o swojej wdzięczności dla Forumowiczów. Rozumiesz, rozumiesz,.. ? Usiądź do stołu, konkretny człowieku, nie lękaj się. Weź siebie na klatę. AA Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Drogi Andrzeju jakie środki są niedobre 12.01.12, 08:31 czytam ojca Tadzia. Słucham czasami, a proboszczów poznałęm po autentycznych ulotkach opublikowanych w prasie. Wiesz o co chodzi na pewno. O co Ci chodziło w wątku oczywiście wiem. Nadal jednak nie umiesz powiedzieć które to dziłania są niegodne tego by pomagać dzieciakom i mamom. Nasłuchałeś się i naczytałeś blogów i ta demagogia do Ciebie dotarła. Pomyśl tak czasami sam. Nadal czekam na konkretne zarzuty pod adresem środków. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Drogi Andrzeju jakie środki są niedobre 12.01.12, 14:29 Cieszy mnie, że wiesz o co mi chodziło. Radość wielka! Umiem zapewne troszeczkę więcej jak myślisz? Chcesz się czegoś dowiedzieć - chętnie. Trwogi zbądź - pogadajmy. AA Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Drogi Andrzeju jakie środki są niedobre 12.01.12, 15:28 Nie chce z Tobą gadać bo to jak dyskusja z Jechowym/. Apiać to samo. Nie umiesz odpowiedzieć mi konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Drogi Andrzeju jakie środki są niedobre 12.01.12, 16:01 Odpowiedzieć, "konkretnie" komu? Dajesz nogę - Twój wybór? AA Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Drogi Andrzeju jakie środki są niedobre 12.01.12, 16:53 nie daję nogi. Odpowiadam na każdy Twój wpis. A Ty za każdym razem albo proponujesz rozmowę osobiście, co oczywiście przeczy idei forum sieciowego, albo piszesz jakies bzdety bez żadnych konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Drogi Andrzeju jakie środki są niedobre 12.01.12, 22:11 Zostańmy przy swoim. Pozdrawiam, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis wymagasz konkretów od gościa, który ma moher 11.01.12, 23:10 zamiast mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Szacunek ! 11.01.12, 21:30 Każde dobro jest mile widziane, lecz cel nie uświęca środków - według mnie. > Wolę, ktoś to świetnie ujął, "wielką orkiestrę codziennej pomocy". > Co Ty na to? a czy jedno sie kloci z drugim? no i jak rozumiec, ze cel nie uswieca srodkow? czy ktos kogos do czegos zmusza? jezeli chce dam kase na orkiestre, na caritas, na schronisko dla zwierzat itp...jezeli nie chce to nie dam...czy jestem szykanowany z tego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Szacunek ! 11.01.12, 21:44 nie wiesz o co mu chodzi? Nasłuchał się pisiorów i uważa, ze powinniśmy pomagać na co dzień. Czyli w hospicjach, szpitalach na budowie kościołą itp. Tylko ino przepraszam kto będzie tyrał na podatki, szkoły emerytów itp jak każdy pójdzie pomagać? Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Szacunek ! 11.01.12, 22:51 "naubud", spokojnie. Zostawmy ten wątek. Pozwól mi mieć, przez chwilę, szacunek dla Ciebie. Mogę? AA Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis jak toruński złodziej zbiera na stocznię a wydaje 11.01.12, 23:13 na radyjo - to jest OK, jak Owsiak zbiera na dzieci i wydaje na dzieci-jest FE. To jest logika człowieka z moherem zamiast mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: jak toruński złodziej zbiera na stocznię a wy 11.01.12, 23:27 Zdrowia w AD 2012, dużo. AA Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: rozumu na 2012, choć odrobinkę, moheromózgi 11.01.12, 23:48 Pozwól, choć przez chwilę, za 8-9 I br, mieć szacunek także dla Ciebie. Zdrowia, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis już kiedyś napisałem, gdzie mam ciebie, twoje 12.01.12, 00:01 życzenia oraz twój szacunek. Podtrzymuję opinię na 2012 i lata następne. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: już kiedyś napisałem, gdzie mam ciebie, twoje 12.01.12, 14:30 Nie przeszkadza mi to mieć szacunek dla Ciebie, za 8-9 I br. Nikt mi tego nie zabroni, nawet Ty. Zdrowia, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: rozumu na 2012, choć odrobinkę, moheromózgi 12.01.12, 08:34 za " terroru charytatywnego" ? Człowieku zastanów się co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka.z.zapalkami1 Terrorysta pseudmoralny 12.01.12, 11:06 Zgadnij kotku,kto nimjest na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Terrorysta pseudmoralny 12.01.12, 14:42 Dziewczynko, obudziłaś się? Dla Ciebie też szacuneczek za 8-9 I br. AA Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Terrorysta pseudmoralny 12.01.12, 17:56 ababyd napisał: > Dziewczynko, obudziłaś się? Dla Ciebie też szacuneczek za 8-9 I br. Przepraszam,ze cos zaniedbalam czy tez przeoczylam 8-9 I br. i zasluzylam na "szacuneczek". Poprawie sie,wiecej sie to nie powtorzy. Alez dalam plame! Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Terrorysta pseudmoralny 12.01.12, 15:45 Mieszkam w Bydgoszczy i wiem kim jest Andrzej Adamski. W pełni popieram działalność Towarzystwa związaną z Bydgoszczą. Kocham moje miasto co nie znaczy, że muszę się zgadzać ideologicznie z panem Andrzejem. Stąd nasze spory i namawianie do skonkretyzowania wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Terrorysta pseudmoralny 12.01.12, 16:10 Między nami nie ma sporu /przynajmniej z mej strony/, jest jedynie niezrozumienie wątku. Ja wyraziłem jedynie szacunek dla Forumowiczów za 8-9 I br. Mogłem? O innych sprawach możemy porozmawiać, oczywiście z szacunkiem dla odmiennych poglądów. Zachęcam i pozdrawiam, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Terrorysta pseudmoralny 12.01.12, 16:51 Mogłem? Oczywiście Nie prosze pana. Nie zrobił pan tego o czym pan pisze. Pan sprowokował bardzo niesprawiedliwym i wręcz obraźliwym sformułowaniem o terrorze. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Terrorysta pseudmoralny 12.01.12, 22:35 Użyłem słowa terror, bo tak to odbieram. Dla Ciebie to sformułowanie jest bardzo niesprawiedliwe, obraźliwe. Rozumiem. Spotkałem już na forum - nie tylko dotyczące mnie - sformułowania niesprawiedliwe, obraźliwe. Czy potwierdzisz? Wypowiadane słowa świadczą o autorze, o jego osobowości, kłopotach, kompleksach - to świadectwo o nas. Do tego dochodzi różne rozumienie, nadinterpretacja, wybujała wyobraźnia, domysły,.. . Zachęcam do brania odpowiedzialności za swe słowa, do powściągliwości w ocenach, do próby zrozumienia intencji. Ten wątek, choć zatoczył nawałnicę niezrozumienia, kończę z nadzieją na naszą wspólną refleksję. Szacunek, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
bdg_student Re: Szacunek ! 12.01.12, 22:03 to takie płytkie, gdy ludzie zarzucają Owsiakowi, że zbiera kasę dla siebie i kolesiów, a nie na dzieciaki. Działalność fundacji jest 100% transparentna. Proszę zmusić się do odrobiny wysiłku i przestudiować sprawozdania finansowe WOŚPu. Dowiecie się Państwo, że WOŚP nie tylko nie działa od święta, ale przez cały rok. Przede wszystkim okaże się, że Owsiak na sprzęt dla dzieciaków wydaje WIĘCEJ niż orkiestra zebrała! Gdy oddajecie Państwo pieniądze na lokatę, nie burzycie się, że bank potrąca swoją dolę. Ważne, ze wciąż macie procent. ALE gdy Owsiak odciąga kasę na działanie fundacji, a resztą obraca tak sprawnie, że i tak zwraca mu się z nawiązką, WTEDY już macie z tym problem. Tylko ja zauważam w tym hipokryzję? Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis transparentnie jest wtedy, kiedy zbierasz na stocz 12.01.12, 22:16 nię a wydajesz na radyjo - tak twierdzi naczelny moherowy troll na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar PIS -po trupach (naszych dzieci) do celu. 13.01.12, 17:31 Premier Ziobro z Krakowa i Premier Kaczyński z Warszawy nie mają świętości w pogoni za sutanną Dyrektora Rydzyka z Torunia. PIS i SP bez pardonu walczą o przychylność Rydzyka i o darmową kampanię z ambonki. Obaj wiedzą, że do mikrofonu Dyrektora Rydzyka dossać się mogą tylko jedne usta, drugi obejdzie się ze smakiem bez naprawdę skutecznego wsparcia czarnego piaru. Za wszelką cenę pis zabiega więc o uwagę niektórych przedstawicieli kleru. Tym razem cenę płacą dzieci. PISowi lecą sondaże i robi co może by utrzymać przychylność przedsiębiorczego Szefa najbardziej rentownych mediów w Polsce - czyli Radio Maryja/TV Trwam. Myślę, że każdy rodzic powinien poinformować swoich bliźnich na którą partię nie należy głosować w kolejnych wyborach. Skoro Radio Maryja ogłaszało nagonki, wywieszało listy posłów głosujących "nie po linii"; my normalni ludzie siłą swoich serc, którą wspieramy Jurka Owsiaka, z tą samą siłą kopnijmy w dupę partyjniactwo! To na wyborach możemy wytrzebić politykierów, którzy dosłownie po trupach (tym razem niewinnych Polskich dzieci) chcą się dostać do Belwederu. Odpowiedz Link Zgłoś