kelby 07.09.12, 09:22 Zamiast fot. Paweł Malinowski, powinno być raczej repr. Paweł Malinowski, bo to ewidentna reprodukcja jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cheyenne20 Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Poznaj... 07.09.12, 10:09 tak poznajemy - to obecni specjalisci : lekarze , prawnicy i inżynierowie. Oni własnie się dowiedzieli, że będą pracować do 67 roku zycia, co uczynią z przyjemnoscią :) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny.kan.gur Re: Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Pozn 07.09.12, 10:49 Nikt nie musi pracować - to nie PRL i nie ma przymusu. Ale jeżeli chce się wyciągnąć łapkę po państwową kasę to trzeba spełnić warunki. Za darmo nie ma nic. Takie czasy że obibokom albo ludziom wygodnym jest ciężej. Odpowiedz Link Zgłoś
ospol 4 zdjecie......................... 07.09.12, 11:37 pierwsza lawka z prawej sciaga. A wszyscy jakos tak dziwnie trzymaja lewe dlonie skulone? Odpowiedz Link Zgłoś
romikus Re: Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Pozn 07.09.12, 14:52 Ty "wolny.kan.gur napisał" co pierdoły opowiadasz o państwowej kasie? Kto na to płaci składki przez ten okres jak ja pracuje? A jak nie dożyje do 67 lat to kto zapier..li tą kasę z mojego konta emerytalnego?Kto będzie ZŁODZIEJEM?Jak nie dożyje do 67 lat to chce żeby wszystkie pieniądze odłożone w ZUS-ie przeszły na moją żonę lub dzieci co do grosza! I niech nikt mi nie opowiada tych bzdur o umowie między pokoleniowej, z nikim się nie umawiałem a jak miałbym zrezygnować z usług ZUS-u to zrezygnowałbym niestety to jest na dzisiejszy dzień przymus. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz1209 Zapyziałe czasy.... 07.09.12, 10:18 Biedne, zapyziałe czasy pod czerwoną dyktaturą..... i ta stracona młodość w siermiężnym kraju...... Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Zapyziałe czasy.... 07.09.12, 10:22 lukasz1209 napisał: > Biedne, zapyziałe czasy pod czerwoną dyktaturą..... i ta stracona młodość w sie > rmiężnym kraju...... To tak bo nie wolno było młodym opuszczać tego kraju by wyjeżdżać zagranicę za pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
yakbry22 Re: Zapyziałe czasy.... 07.09.12, 14:53 Brawo! Bardzo trafnie Pan to ujal! Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Zapyziałe czasy.... 07.09.12, 10:32 lukasz1209 napisał: > Biedne, zapyziałe czasy pod czerwoną dyktaturą..... W tamtych czasach oglądając zdjęcia przewojennej Polski też mówiło się że mieli zapyziałe czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
wolny.kan.gur Re: Zapyziałe czasy.... 07.09.12, 10:51 Ja mam jednak żal bo przez PRL straciłem bardzo duzo. To było zmarnowane 40 lat a do tego skutki (głównie mentalne i społeczne) będa nam się odbijały czkawką przez następne lat 100. Ja bym każdemu aparatczykowi PZPR wysokiego szczebla dał dożywotnie lochy. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Poznaj... 07.09.12, 11:12 Jestem abiturientem z lat 70 :) było biednie ale szkoła podstawowa, średnia i wyższa reprezentowała odpowiedni poziom nauczania i wychowania. Teraz to w większości dno. Nie do pomyslenia było by student pierwszego roku uczeli technicznej miał darmowe korepetycje tzw uzupełnienie braków ze szkoły średniej z matematyki, fizyki tudzież chemii. Nie zdał szła informacja z dziekanatu do WKU i fru w kamasze ! A teraz? Inna sprawa, że do sprzedawania towarów kolonialnych nie trzeba wielkiego specjalisty :) Odpowiedz Link Zgłoś
ospol Trzeba jednak przyznac ze ludzie byli lepsi....... 07.09.12, 11:45 biedniej ale jednolity narod ludzie sobie pomagajacy. Dzisiaj wyscig szczurow jeden drugiego by utopil. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ...Mlodziez.... 07.09.12, 11:48 Wspolczesna oczywiscie.Ma pretensje do PRL ze nie bylo komputerow.Na zachodzie tez nie bylo.Rozmawiam z wieloma ludzmi czasu PRL.Nawet po zawodowce sa bardziej inteligentni anizeli dzisiaj po studiach.Dzisiaj Polska i zachod podobnie w ramach demokracji ksztalci idiotow.Bogate rodziny chca dobry papierek dla swojego latorosla.I placa.Lapowkami.Pozniej ta latorosl wali do rzadu.I mamy rzadzacych.Szkoly PRL byly wymagajace.Zachowywaly sie jak typowy zaklad pracy.Mialy obowiazek produkowac mlodych z wiedza.Bo Panstwo na to placilo i Panstwo wymagalo.Spotkalem dziewczyne z Polski.Po studiach.Mowila po francusku.To jedyne co umiala.W ramach wymiany opiekowala sie dwojka dzieci.Przeciez ona nic poza podstawowym francuskim nie umiala.Byla po studiach.Chyba pedagogika.Juz nie pamietam, klamac nie bede.Gdy rozmawialismy o tych co ja zatrudnili,Ona myslala ze Polinezja Francuska lezy w Europie obok Korsyki.A dalsza dyskusja to byl horror. Odpowiedz Link Zgłoś
lg74 Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Poznaj... 07.09.12, 11:52 Hahahah socjalici stworzyli w latach 20-tych system polityczny, ktory ich zniszczyl, a komunizm wykwalifikowal ludzi tak, ze Ci byli na tyle madrzy, aby go nie chciec Mozna powiedziec, ze to jest czarna niewdziecznosc za otrzymane pierwszej klasy powszechne wyksztalcenie, za ktore w USA maja dostep tylko najbogatsi i to za bardzo wysokie ceny. A teraz ich przyglupie dzieci sa bardziej szczesliwsze, zyja sobie wygodnie na co starzy z wielkim szczurzym trudem pracowali i nie podwazaja wladzy, bo nie maja zbyt duzego IQ aby widziec co sie dzieje wokol nich, z checia by palili marichuane i sobie poleniuchowali w PRL-owskim stylu Odpowiedz Link Zgłoś
bolobolo3 Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Poznaj... 07.09.12, 12:33 w tych czasach nie było ani tak dobrze ani tak źle buło dość zwyczajnie, smutniej zrobiło się w stanie wojennym i po nim. Wtedy wydawało się, że to już tak będzie długo. Obecnej młodzieży zazdroszcze możliwości wyboru sposobu życia, miejsca na swiecie i wielu wielu innych Odpowiedz Link Zgłoś
qrcze_pieczone Wcale nie było tak źle :) 07.09.12, 13:02 Maturę zdawałem w '85 roku w Warszawie - zatem te fotki pokazują "moje" czasy. Czasy były ogólnie ciężkie, ale były też pewne plusy. Kwitło życie towarzyskie. Ludzie byli bardziej punktualni, bo w przypadku spóźnienia nie można było złapać telefonu i poinformować o spóźnieniu. Nie było piwa (dla młodzieży to dramat), ale potrafiliśmy się cieszyć wyjazdami koszmarnie zatłoczonymi pociągami na rajdy w góry. Innymi słowy: było po prostu trochę inaczej. Nie gorzej i nie lepiej. Inaczej. A czy byliśmy "poważniejsi" albo "mądrzejsi" niż obecna młodzież? Ależ skąd. Odsetek debili był taki sam jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
affera123 Jakie czasy, takie życie towarzyskie 07.09.12, 15:22 Dziś życie towarzyskie kwitnie na facebooku, ewentualnie w galeriach handlowych, bawiące się pod blokiem dzieci albo imprezka na parapecie na blokowym korytarzu to już rzadki widok. Młodzież szlaja się także po klubach z szemraną opinią, picie wina czy piwa już nie szokuje, poważniejszy problem to narkotyki, na dodatek trudne do wykrycia "na oko". Odpowiedz Link Zgłoś
mariami jaka tam moda 10.09.12, 12:52 Te fotki nie są z lat 80. Sadząc po tych miniówach i fryzurach raczej przełom lat 60/70. I w ogóle żaden wybór zdjęć, wszystko związane z jakimś III liceum im. Mickiewicza, głównie z pochodem 1-majowym. Poza tym lata 60-70-80 to jest 30 lat. Moda się przez ten czas mocno zmieniała, nawet biorąc poprawkę na siermiężność, szkolne stroje i zapóźnienie w tamtych latach. A tu pokazujecie kilkanaście prawie tych podobnych zdjęć z tego samego liceum, pewnie z tego samego okresu i jakieś szumne zapowiedzi 'jak wyglądała moda szkolna w latach 60-80. Równie dobrze mozna wybrac okres 1982-2012 i dac kilka zdjęć np. z 1982 i powiedziec ze 'tak wygladala moda w tamtych latach'. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: jaka tam moda 10.09.12, 14:42 mariami napisała: > Te fotki nie są z lat 80. Sadząc po tych miniówach i fryzurach raczej przełom l > at 60/70. I w ogóle żaden wybór zdjęć, wszystko związane z jakimś III liceum im > . Mickiewicza, głównie z pochodem 1-majowym. Poza tym lata 60-70-80 to jest 30 > lat. Moda się przez ten czas mocno zmieniała, nawet biorąc poprawkę na siermię > żność, szkolne stroje i zapóźnienie w tamtych latach. A tu pokazujecie kilkanaś > cie prawie tych podobnych zdjęć z tego samego liceum, pewnie z tego samego okre > su i jakieś szumne zapowiedzi 'jak wyglądała moda szkolna w latach 60-80. Równ > ie dobrze mozna wybrac okres 1982-2012 i dac kilka zdjęć np. z 1982 i powiedzi > ec ze 'tak wygladala moda w tamtych latach'. Nie zupełnie. Dziewczęta w miniówkach, mini + podkolanówki, chłopcy grzecznie przystrzyżeni w garniturkach - to lata 60. Mini + kozaki - początek lat 70. Długie włosy u chłopaków, rozpuszczone długie włosy u dziewczyn + długie spódnice - lata 70. Kręcone włosy (trwała)+kolczki, szerokie ciuchy - lata 80. Problem w tym, że zdjęcia nie są ułożone chronologicznie Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Poznaj... 07.09.12, 13:33 Z profesji zapomnianych: PRZEFASONOWYWANIE KAPELUSZY DAMSKICH :) Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Pozn 07.09.12, 13:35 A i jeszcze: Naród gdy czuje piękność dąży do oświaty. Odpowiedz Link Zgłoś
yakbry22 Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Poznaj... 07.09.12, 14:50 Powiem tak: sentymentow do tamtych czasow nie mam zadnych. Zdjecie nr.3 - lekcja Przysposobienia Obronnego. Dla mnie byl to czysty horror. Jak to jest mozliwe, zeby w szkole wciskac dzieciom do reki bron?! Kazac ja rozkrecac, z powrotem skrecac, i co gorsze strzelac. Ja bylam strasznym krotkowidzem i nawet do tarczy nie moglam trafic, a co dopiero w jej srodek! Nauczycielke to guzik obchodzilo i mialam ze strzelania wylacznie oceny niedostateczne. Dzisiaj to by sie nazywalo "mobbing". Miliony dzieci uczono strzelac. Miliony dzieci trenowano na malych zolnierzy i mordercow. Bo wrog gdzies tam tylko czekal... A dzisiaj oburzamy sie, ze co niektorzy maja bron w domu. My, dzieci paradowalismy ze strzelbami przez miasto, idac na strzelnice. Ktos powie: no takie byly czasy, nikt sie nie mogl wychylic , bo komuna itd. Dzis jestem sama nauczycielka. Wielu dawnych nauczycieli powinno dzis stanac przed sadem za znecanie sie nad dziecmi. Nie tylko ci od PO. Za wyzywanie, bicie, wysmiewanie sie, mobbing, branie lapowek i... lista jest dluga. Nie moge na te zdjecia patrzec! Odpowiedz Link Zgłoś
lg74 Re: Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Pozn 07.09.12, 20:35 Gratuluje, ta szkoła zrobiła z Ciebie człowieka. Jakieś wątpliwości? Zapraszam do nauczania w nowej zreformowanej szkole, a zwłaszcza w gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
antey Re: Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Pozn 09.09.12, 10:15 Widać, Państwo dawało obywatelom broń do ręki bo bało się ich mniej niż dziś a i jeszcze niektórzy pamiętali z własnego doświadczenia, czym się kończy bezbronność. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek-the-best Re: Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Pozn 09.09.12, 20:24 Byłem jednym z takich uczniów, może tak jak piszesz było gdzieś, nie wiem, ale u nas w Łodzi zajęcia praktyczne pod koniec dwuletniej, licealnej edukacji z P.W. (Przysposobienia Wojskowego) nie odbywały się w szkole, tylko na terenie Wojskowej Służby Wewnętrznej (WSW) na ul. Piotrkowskiej przy zbiegu z dawną ul. 8 Marca. Tam była strzelnica do zajęć praktycznych ze strzelania z kbks-u, żeby wykazać się pod okiem fachowca znajomością ze zdobytej wiedzy. W szkole były badania i jak uczennica czy uczeń byłby krótkowidzem, nie do pomyślenia byłoby kierować kogoś takiego na strzelnicę sportową! I może dlatego W tych czasach polskich "breivików" nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
abies Re: Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Pozn 10.09.12, 11:37 stasiek-the-best napisał: > W szkole były > badania i jak uczennica czy uczeń byłby krótkowidzem, nie do pomyślenia byłoby > kierować kogoś takiego na strzelnicę sportową! ??? Ja chyba jednak mam szczescie, ze do liceum chodziłem na początku lat 90, bo wtedy już był wynalazek zwany okularami. Wada wzroku nie przeszkadza aż tak w strzelectwie sportowym. Któryś z medalistów olimpiady (łucznik, ale to podobna zasada) ma bardzo poważną wadę wzroku, nie do końca skorygowaną szkłami - ale i tak wygrywa. Zapewne pewne poważne przypadki astygmatyzmu mogą być gorsze, ale nie normalne krótkowidztwo... To wszystko było na temat sportu. Oczywiście nikt nie weźmie na wojnę snajpera z wadą wzroku, ale w kontrolowanych warunkach nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_to_dziki_kraj no to popatrz jak się czasy zmieniły 10.09.12, 13:30 jak dobrze mają się wszelkiego typu programy i kursy survivalowe i chcą za to płacić duże pieniądze, ilu jest chętnych na programu Selekcja, jak dużo młodych chce iść do wojska zawodowego, policji czy innych. Kiedyś obozy przysposobienia obronnego były za darmo, teraz ludzie sami chcą płacić za takie przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
marek610.0 Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Poznaj... 07.09.12, 15:23 Było lepiej jak w tej ciemnie i zapyziałej Polsce sprzed 39 roku. Uczylismy się i bawiliśmy normalnie jak na tamte czasy. Niemcy, Francuzi itd, byli troche bogadsi, ale bez przesady. Coichy, fyrzury i sprzęt audio mieli taki sam. Teraz też mozemy smioać sie do rzopuku z Cytryny 5, ich mini morisów czy fiatów mini itd. Nasz pralka frania, przy pralkach portugalskich, hiszpanskich, greckich itd, to był luksus. A na osiołkach też nie musielismy popylać, a w ielu krakjach była to w latach 60 i 70 codziennoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_biskupa Re: Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Pozn 07.09.12, 15:48 Teraz jest lepiej bo są komóry i jest internet i mamy dużo biedronek i innych marketów mamy dużo samochodów nie trzeba się przemęczać robotą w żadnych nadgodzinach bo jest jej coraz mniej a studiować mogę całe życie nawet jako senior i najlepiej nie chorować bo służba zdrowia ledwo przędzie i kasy na leki się zaoszczędzi. A najlepiej to mieć wujka w PO albo ciotkę w PSL to dobra robota murowana. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejg6 Re: Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Pozn 10.09.12, 00:19 nie udawaj ze pamietasz. Odpowiedz Link Zgłoś
matt7893 Szkolnictwo PRL czescia aparatu terroru 07.09.12, 15:40 Trzeba pamietac ze szkolnictwo PRL bylo istotna czescia aparatu terroru komunistycznego a wyzsze uczelnie szczegolnie techniczne z jednej strony komorkami szpiegowskimi na technologie innych krajow a z drugiej koszarami rezerwy podoficerow atomowych wojsk PRL oraz konrwywiadem naukowym chroniacym scisle tajne badania wojskowe Moskwy przede wszystkim przed szpiegostwem wizualnym tzn. proba odtworzenia prawdzwego poziomu militanego i naukowego Moskwy z cywilnej infrastruktury blisko granic Ukladu Warszawskiego tzn. z terenow najlatwiejszych dla szpiegow z NATO. Byly to w tym sensie atrapy. Byly to tez instytucje panstwowe a wiec pracujace zawsze pod przysiega lojalnosci istniejacemu rezimowi. Wyzsze uczelnie nie produkowaly w PRL orginalnych wynikow naukowych a jedynie tlumaczyly obce szczegolnie amerykanskie wyniki badan i publikacje oraz je interpretowaly. Pod grozba sluzby zasadniczej w LWP naganianio tez studentow-zolnierzy aby zapelniali budynki panstwowe co mialo byc kamuflazem nienormalnosci i totalitaryzmu zbrodniczego systemu komunistycznego. Inne szkolnictwo nie bylo w systemie komunistycznym pozbawionym wolnej konkurecji mozliwe. Szkolnictwo podstawowe i srednie bylo natomiast zapleczem sanitarnym i treningowym zasadniczej sluzby wojskowej z elementami takimi jak inwigilacja stanu zdrowia ucznia, nadmierne promowanie kultury i wychowania fizycznego potrzebnego szeregowcowi na poligonie a takze rozszerzenie programow chemii i biologii jako przygowanie przed atakami chemicznymi i biologiczymi oraz do lepszego zrozumienia pierwszej pomocy w warunkach pola walki. Promowano tez modelarstwo organizacjami jak Skladnica Harcerska czy Liga Obrony Kraju podnoszac poziom zrozumienia prostych technologii potrzebnych na nowoczesnym poligonie atomowym. Jest rzecza zadziwiajaca ze system szkolnictwa PRL przetrwalo juz wiecj niz 20 lat od transformacji ustrojowej PRL w wiec dokladnie tyle ile trwalo odblokowane od nieomal zera II panstwo Polskie tzn. II RP do 1939. Nie zlikwidowano matury, para-wojskowej wladzy prezydenta nad doborem kadry naukowej na wyzszych uczelniach ani ingerencji panstwa w programy wyzszych uczelni i szkol obnizajac je do najgorszych. Komunizm i totalitaryzm w szkolnictwie zarowno wyzszym jak i nizszym istnieje nadal rozwija sie i ciagle powoduje zniszczenia przeciwko gospodarce Polskiej i mentalnosci narodowej Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Trzeba pamiętać ze szkolnictwo PRL było istotna 07.09.12, 17:47 "Trzeba pamiętać ze szkolnictwo PRL było istotna częścią aparatu terroru komunistycznego" Szkoły były różne, ale głównie takie jacy byli nauczyciele: moja była wspaniała bo miałem wspaniałych nauczycieli. Re: Szkolnictwo PRL częścią aparatu terroru Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: "Trzeba pamiętać ze szkolnictwo PRL było isto 07.09.12, 18:16 Nie ma winnych, nie było zasłużonych, są zasrańce .... Czy chodzi o te dachowe, po czesku gołębie. Odpowiedz Link Zgłoś
lg74 Re: Szkolnictwo PRL czescia aparatu terroru 07.09.12, 20:42 Nie wszystko w PRL było złe. Jeśli tak myślisz, to sam nie jesteś lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
ad2009 Re: Szkolnictwo PRL czescia aparatu terroru 09.09.12, 12:00 Ten moherowy beret wyraźnie zrył ci to, co kiedys nazywano mozgiem. Pieprzysz jak potluczony Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Może lepiej by było zamiast tego nostalgicznego 07.09.12, 16:31 rozczulania się nad przeszłością opublikować zadania z matematyki czy fizyki jakie obowiązywały wtedy na maturach i na egzaminach wstępnych na uczelnie ... Bo to, że historie wybierały wtedy "patriotyczne" debile dzisiaj nie jest już żadną tajemnicą Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Poznaj... Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Może lepiej by było zamiast tego nostalgiczne 07.09.12, 17:11 1stanczyk napisał: > Bo to, że historie wybierały wtedy "patriotyczne" debile dzisiaj nie jest ju > ż żadną tajemnicą > Lepiej zastanów się dokładnie co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Dlaczego ja mam się zastanawiać dziasiaj co 07.09.12, 17:35 piszę kiedy "Oni" od dwudziestu już kilku lat nie zastanawiają się co robią ? Re: Może lepiej by było zamiast tego nostalgiczne Odpowiedz Link Zgłoś
az555 Straszny terror.15 lat po wojnie zlikwidowano prob 09.09.12, 12:42 6o procentowego analfabetyzmu,20 proc.gruźlicy z niedozywiena,bandytyzm,żebraków,bezdomnych...Straszne czasy.W szkołach trzeba było mieć czystą koszulę i uczesane włosy:) Odpowiedz Link Zgłoś
maciejg6 Re: Straszny terror.15 lat po wojnie zlikwidowano 10.09.12, 00:20 no wlasnie, i jak to osiagnieto? odp. w twoim pytaniu: "straszny terror". Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Straszny terror.15 lat po wojnie zlikwidowano 10.09.12, 09:13 az555 napisał: > Straszny terror.15 lat po wojnie zlikwidowano 6o procentowego analfabetyzmu, nie było czegoś takiego w Polsce przedwojennej, tym bardziej na tych terenach, co przy Polsce pozostały. Kilkanaście procent od biedy mogło być. > 20 proc.gruźlicy z niedozywiena, znowu komuś się w oczach mnoży > bandytyzm,żebraków Akurat jedno i drugie w owe kilkanaście lat po wojnie kwitło. Żebrzących inwalidów jako częste zjawisko to ja jeszcze z wczesnego Gierka pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
jagger2009 Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Poznaj... 10.09.12, 18:45 patrzac z perspektywy czasu bylo fajnie, palenie papierosow w ustepach, mini spodniczki pod mundurkami, wagary usprawiedliwane pogrzebami ciotek, babek itd nie bylo przemocy w szkolach czyli tzw bulllying, nie bylo strzelanin w szkolach bylo tak mniej wiecej normalnie i wspomina sie to z usmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
clough Zdjęcia licealistów z lat 60., 70. i 80. Poznaj... 10.09.12, 19:27 Mam dla was propozycję. Załóżcie nowy wątek i tam licytujcie się do woli kto walnie większym bzdetem na temat PRL-u, czasów międzywojennych i czasu od Mieszka I do rozbiorów. To jest wątek o III lo na Okolu, którego uczniem też sporo lat temu byłem i jestem z tego dumny. Nie zaśmiecajcie wątku. Odpowiedz Link Zgłoś