Dodaj do ulubionych

Zachem trafi rykoszetem w inne firmy. Będą maso...

27.11.12, 09:19
Ja to bym zaproponował żeby dziennikarze portalu przestali pisać to co jest wiadome wszystkim zainteresowanym tematem a przeprowadzili dziennikarskie śledztwo kto jest winien temu upadkowi. Pokazali tych wszystkich menadżerów nieudaczników i z którego ugrupowania pochodzili. Kto ich rekomendował na dyrektorskie stanowiska i ile firm dzięki nim podobnie skończyło i co teraz robią. Ile zarobili na tym. Myślę że pora skończyć z ubecją, Bolkami a czas zabrać się za towarzyszy trzeciej RP.
Obserwuj wątek
    • 2puchatek Re: Zachem trafi rykoszetem w inne firmy. Będą ma 27.11.12, 11:20
      Słyszałam, jak Zachem pozbył się informatyków. Najpierw, 2 lata temu, przekazał ich do ciechowej spółki informatycznej, a teraz już wszyscy dostali wypowiedzenia. I mimo, że są zwalniani ze spółki ciechowskiej, dostaną guzik z pętelką, a nie dodatkowe odprawy.
      • frozentime Informatycy powinni znaleźć pracę. 27.11.12, 14:06
        Jak Lucent zwolnił mnie w listopadzie 2002r, to nową pracę znalazłem w marcu 2003r. pomimo 20%-owego bezrobocia w kraju (przy obecnym 13-14%), a zacząłem szukać w lutym 2003r., bo musiałem dokończyć pracę dyplomową.

Firmy informatyczne rekrutują ludzi, wiem o jednej dużej w Bydgoszczy, która co miesiąc zatrudnia kilkudziesięciu nowych informatyków.
        • bz_1978 Re: Informatycy powinni znaleźć pracę. 27.11.12, 15:46
          A w wieku 62 lat też przyjmują? To podaj namiary...
          • frozentime Proszę bardzo: 28.11.12, 08:10
            www.atos.net

Tu nie ma dyskryminacji ze względu na wiek, płeć, kolor skóry itp. Liczą się umiejętności (wcale nie wyśrubowane). Konieczna jest znajomość angielskiego, ale dla informatyka to nieodzowna umiejętność, więc na pewno znasz. Jak znasz niemiecki/francuski/hiszpański, to umiejętności mogą być nawet mniejsze.
    • mar.kob Zachem trafi rykoszetem w inne firmy. Będą maso... 27.11.12, 12:36
      Moim zdaniem miasto powinno zlecić zbadanie gruntu pod terenem Zachemu, następnie zwrócić się do Ciechu z wnioskiem o usunięcie zanieczyszczeń gruntu . Ludzie pracujący przy oczyszczaniu gruntów będą mieli pracę przynajmniej przez okres 50 lat. Nawiasem Ciech bardzo odczuje to finansowo ponieważ takie prace są bardzo kosztowne.
      • buraczyk Re: Zachem trafi rykoszetem w inne firmy. Będą ma 27.11.12, 20:24
        Popieram ten pomysł usunięcia zanieczyszczeń. Występuje jeden problem że pan Bruski jest z PO która rządzi a jak wiadomo kruk krukowi oka nie wykole.
    • mf.eu Zachem trafi rykoszetem w inne firmy. Będą maso... 27.11.12, 14:09
      O! Tu poprosimu o felieton, panie Kowalski. Nie o Radiu Maryja i Smoleńsku.
      Może pan postawi jakieś pytania swemu ulubieńcowi Janowi Rulewskiemu: co zrobił, co robi i co zamierza robić by przeciwdziałać tej gospodarczo-społecznej katastrofie? Co robią jego partyjni kolesie i jak: on i oni, postrzegają swoje powinności w załatwianiu tej sprawy.
      No, chyba żeby pan nie chciał zakłócać senatorskiego spokoju, to wtedy niech pan jeszcze raz napisze coś śmiesznego o staruszkach pod pomnikiem na Starym Rynku.
      • dziwny22 Re: Zachem trafi rykoszetem w inne firmy. Będą ma 27.11.12, 15:35
        Rulewski zrobi tyle samo dla Zachemu co zrobił dla Rometu. Jak mawiał Urban "rząd się sam wyżywi", a kto tam się będzie zajmował "chołotą", niech sobie sami radzą grunt, że prezes ma kolejną, świetnie płatną posadkę.
    • asdertyqwerty Zachem trafi rykoszetem w inne firmy. Będą maso... 29.11.12, 09:41
      Może by tak trzeba było ujawnić w jaki sposób są przeprowadzane wręczenia wypowiedzeń na poszczególnych wydziałach.Na EPI czy TDI kierownik czai się z tym do samego końca.Próbuje się ludzi podchodzić z zaskoczenia.Próbuje się ludzi zastraszać choć to nie odnosi skutku.Wieloletni i naprawdę oddani firmie pracownicy są traktowani jak szmaty, odzierani z godności.Kierownictwo też pójdzie na zieloną trawkę więc czasem mamy wrażenie, że może Ci (ludzie-o ile tak można ich nazwać)mają już miejsca przygotowane w spółeczkach majątkowych co maja powstać na gruzach firmy.Jak dla mnie żenujące jest zachowanie tych osób i udawanie,że nic się nie dzieje.W kontakcie z pracownikiem niech facet powie w cztery oczy w czym temat a nie zachowuje się jak prymitywna istota.Żal mi tych osób, którym przyjdzie czasem w przyszłości pracować pod kierownictwem takich typów.Przykład z EPI-jest tam osoba odpowiedzialna za jedną z części instalacji zwaną S-200.Facet pędzi ludzi do rozbrajania,śpieszy się z wykonaniem roboty nie zważając na cokolwiek.Może pochwala się tzw kierownicy :):):) do jakich konsekwencji doprowadza pośpiech.Wyziewy z kanalizacji,ostatnia akcja niedaleko EPi,zdarzenie z pracownikami tzw CARGO.Może to da im do myślenia.Zapytam więc po co koleś jeden z drugim się tak śpieszy?No powiedz mi (odmiana ptaszka jędzącego ryby z długim dziobem) po co się śpieszyć?I tak już jest po firmie :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka