Dodaj do ulubionych

Dyrektorzy kasy chorych

IP: *.tnt36.tco2.da.uu.net 11.04.01, 16:14
Wlasnie przeczytalam ile chetnych jest na stolek dyr.kasy chorych.
Widac dobrze karmia w tym korytku.Czy za iloscia zgloszen stoja chocby
minimalne kwalifikacje.Mysle ze ja tez moglabym startowac ......
Tylko ze ja sie odchudzam......
Obserwuj wątek
    • radca Re: Dyrektorzy kasy chorych 11.04.01, 16:42
      Popieram Twojä kandydature.

radca
      • Gość: Gosia Re: Dyrektorzy kasy chorych IP: *.tnt34.tco2.da.uu.net 11.04.01, 16:54
        Skoro mam takie poparcie to moze daloby sie "przedluzyc" czas zglaszania
        kandydatow.Komu trzeba szepnac albo do kogo zadzwonic.......
        Moge zrezygnowac z odchudzania i wystartowac.
        Nie jestem zaangazowana politycznie, co pewnie jest moim minusem ale moze
        znalazlyby sie jakies plusy w moim dotychczasowym zyciorysie.
        • radca Re: Dyrektorzy kasy chorych 11.04.01, 21:04
          Napewno nie powinien to byc lekarz.Lekarz powinien zajäc sie ratowaniem zycia i
          zdrowia ludzkiego.Kasä powinien zarzädzac czlowiek calkowicie niezwiäzany z tym
          zawodem.PILNOWAC KASY-nie kolegöw lekarzy.

Co Ty na to?

pozdrawiam
          radca

ps:jesli bedziesz pilnowac KASY-napewno przytycie Ci nie grozi.
          • Gość: Gosia Re: Dyrektorzy kasy chorych IP: *.tnt1.tco2.da.uu.net 12.04.01, 00:53
            radca napisał(a):

&#62 Napewno nie powinien to byc lekarz.Lekarz powinien zajäc sie ratowaniem zycia i
            &#62
            &#62 zdrowia ludzkiego.Kasä powinien zarzädzac czlowiek calkowicie niezwiäzany z tym
            &#62
            &#62 zawodem.PILNOWAC KASY-nie kolegöw lekarzy.
            &#62
            &#62 Co Ty na to?
            &#62
            &#62 pozdrawiam
            &#62 radca
            &#62
            &#62 ps:jesli bedziesz pilnowac KASY-napewno przytycie Ci nie grozi.

Dobre spostrzezenie ze nie powinien to byc lekarz. Zgadzam sie w 100%.
            Ciekawi mnie ilu lekarzy z 14 kandydatow wlasnie odpadlo.
            Gazeta powinna wydrukowac zyciorysy wszystkich chetnych.
            Teraz jeszcze nalezaloby okreslic jaka orientacja polityczna mialaby najwieksze wziecie.
            Na pare tygodni moge zaangazowac sie politycznie i glosic sluszne poglady........
            a na KASIE zna sie chyba kazdy.
            Pozdrawiam rowniez Gosia
            • radca Re: Dyrektorzy kasy chorych 12.04.01, 06:23
              Nie powinna byc brana pod uwage zadna partia polityczna.Polityk i pieniädze-to
              sie nie sprawdzi.Tutaj potrzebny jest "gospodarz".Tam gdzie sä politycy-
              istniejä klötnie-nawet tak tylko,aby sie przeciwstawic.

Zdrowy rozsädek i sprawne zarzädzanie.

pozdrawiam
              radca
              • Gość: Gosia Re: Dyrektorzy kasy chorych IP: *.tnt17.tco2.da.uu.net 12.04.01, 15:09
                Widze ze wylania sie obraz kandydata - nie lekarz, apolityczny, gospodarz ze
                zdrowym rozsadkiem, znajacy sie choc troche na kasie
                a co zrobic z tym ze jestem kobieta.
                Zgodnie z terazniejszym trendem powinnam siedziec w domu z dziecmi
                i gotowac obiadki.Plci nie da sie zmienic a nie wiem kto zasiada w
                komisji "rekomendacyjnej".Czy zglosila sie chociaz jedna babka?

• radca Re: Dyrektorzy kasy chorych 12.04.01, 17:30
                  Oczywiscie,nie stanowi tutaj röznicy-czy dyrektorem zostanie kobieta czy
                  mezczyzna.Nie powinny to byc osoby z DAWNEJ NOMENKLATURY-to zrozumiale.
                  Istnialy ogromne powiäzania miedzy PZPR-SB-MILICJÄ OBYWATELSKÄ -LUDOWYM
                  WOJSKIEM POLSKIM oraz SLUBAMI MEDYCZNYMI.Istniala duza ilosc KONFIDENTÖW.Tacy
                  ludzie dzisiaj w czasach "kapitalizmu polskiego" potrafiä sie organizowac i
                  wspierac.Bydgoszcz niestety mocno byla zwiäzana z PZPR.Jesli bedä istnialy
                  UKLADY -to po KASIE CHORYCH zostanä wspomnienia i zal.

W czasie PROCESÖW odnosnie STRZYZAWY i PIJANEGO POGOTOWIA RATUNKOWEGO zbyt
                  dobrze mialem "okazje" poznac co znaczä w Bydgoszczy POWIÄZANIA MAFIJNE.
                  Jak potrafiä "FUNKCJONOWAC "lekarze,kierownictwo i dyrekcja POGOTOWIA
                  RATUNKOWEGO.

Gdyby takie osoby mialy zostac Dyrektorem KASY CHORYCH-marny bylby los
                  POTRZEBUJÄCYCH POMOCY.

pozdrawiam
                  radca

Andrzej Kaniecki
                  • Gość: Gosia Re: Dyrektorzy kasy chorych IP: *.tnt36.tco2.da.uu.net 12.04.01, 18:11
                    Wow!Wow!
                    A tak dobrze juz rozwijala sie dyskusja.
                    Co za slowa, co za powiazania.........
                    chyba czas przerwac to pisanie.
                    Jak widac nie moze byc zwyczajnej dyskusji bez nawiazania do komuny....
                    Chyba mi sie niedobrze zrobilo.....
                    Nie warto jednak miec twojego poparcia.
                    Nie pozdrawiam ale Pa!!!
                    Gosia

• radca Re: Dyrektorzy kasy chorych 12.04.01, 21:19
                      Gość portalu: Gosia napisał(a):

&#62 Wow!Wow!
                      &#62 A tak dobrze juz rozwijala sie dyskusja.
                      &#62 Co za slowa, co za powiazania.........
                      &#62 chyba czas przerwac to pisanie.
                      &#62 Jak widac nie moze byc zwyczajnej dyskusji bez nawiazania do komuny....
                      &#62 Chyba mi sie niedobrze zrobilo.....
                      &#62 Nie warto jednak miec twojego poparcia.
                      &#62 Nie pozdrawiam ale Pa!!!
                      &#62 Gosia
                      &#62

odpowiedz: cyt."nie warto jednak miec twojego poparcia".

Widac jak mozna sie szybko obrazic.Kultura dyskusji polega na tym,aby umiec sie
                      przekonywac.Jesli dyskutujemy i zdecydowalismy sie dyskutowac na dany temat-to
                      nie powinno byc mowy o obrazie.Jesli ja sie myle-to prosze mnie wyprowadzic z
                      bledu.Ile istnieje ludzi-tyle jest poglädöw.Ja akurat tak to widze,lecz nigdy
                      nikomu nie narzucam,lub nakazuje aby myslal -tak jak ja.Ja moge sie spierac-lecz
                      osäd kazdy zachowa dla siebie.Ogölnie zauwazylem,ze cechä narodowä u nas w kraju-
                      jest reakcja zlosci.Jesli sie tak Pani niedobrze zrobilo-to jak mam to rozumiec ?
                      Czuje sie Pani urazona? Jesli tak-to nic na to nie poradze.

Ja zawsze pozdrawiam- nawet tych,ktörzy sie obrazajä.

pozdrawiam serdecznie i milo bylo podyskutowac.

radca
                      Andrzej Kaniecki

ps: w dalszym ciägu uwazam,ze ukazalem stan faktyczny w poprzednim tekscie.
                      Znam bardzo wiele takich przykladöw,chetnie podyskutuje na temat-jak sie
                      poustawialy osoby z dawnej NOMENKLATURY - co stalo sie ze zwyklymi ludzmi ?

• Gość: Gosia Re: Dyrektorzy kasy chorych IP: *.tnt16.tco2.da.uu.net 12.04.01, 22:29
                        Ja wlasnie jestem takim zwyklym czlowiekiem,mature zdawalam i dalej ksztalcilam sie juz w wolnej
                        Polsce.Na nikogo sie nie obrazilam i mysle ze moje cechy narodowe zostaly zaprogramowane
                        inaczej a potem zmodyfikowane.
                        Dyskusja zmierzala w dobrym kierunku, a zemdlilo mnie z powodu
                        natloku slow napisanych DUZYMI LITERAMI.
                        Ja tylko chcialam sie dowiedziec kto startuje ( powinien) w konkursie do stolka dyr.
                        Bo jako zwykly czlowiek, chcialybym napisac biznes-plan na temat dzialania wzorcowej kasy chorych
                        i wystartowac w tym konkursie i zobaczyc czy mnie wybiora. Ale skoro mafia, nomenklatura itd.
                        to lece do lazienki i czytam dalej Gazete aby dowiedziec sie jaki to" kompetentny" dyrektor
                        zostal wybrany.Chyba nawet mam swoje typowanie.
                        Pa!
                        .
                        • radca Re: Dyrektorzy kasy chorych 12.04.01, 23:05
                          Cieszy mnie,ze sie nie poklöcilismy.POstaram sie nie uzywac "duzych liter".
                          Mnie tez ciekawi,kto zostanie wybrany.Ja oczywiscie chcialbym,aby bylo jak
                          najlepiej.Czas pokaze.

radca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka