Gość: GABRYSIA IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.10.04, 23:03 KLASA XIC- DZIEWCZYNY POZDRAWIAM .CZY MACIE TAKIE POBLEMY Z INTERNETEM JAK JA ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Teresa Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.g.pppool.de 07.10.04, 07:49 Hallo Gabrysiu, przez chwile myslalam ze snie. MATURA1964? Od lat zagladam na to forum i do tej pory bylam tu chyba najstarsza. Ja rowniez zdawalam 1964 ale w klasie "b". Moja wychowawczynia byla p. Regina Zyman. Jestem ciekawa czy masz kontakt z innymi maturzystami z naszego rocznika. Pozdrawiam serdecznie - Teresa (za czasow szkolnych) Michalska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufin Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.ia.amu.edu.pl 07.10.04, 08:13 A ja mature zdawałem rok pozniej, w 1965. Wychowaczynia byla prof.Dabrowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.g.pppool.de 07.10.04, 09:07 Hallo Rufin, czy chodziles do jednej klasy z Alicja Swiecicka ? Czy chodziles do jednej klasy z Jola jablonska i Alicja Swiecicka? Alicje szukam od wielu lat - niestety bez skutku. Bede wdzieczna za wiadomosc. A swoja droga zdziwiona jestem ze jest nas juz trzech "starych weteranow". Pozdrawiam serdecznie - Teresa M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufin Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.ia.amu.edu.pl 08.10.04, 08:28 Niestety nie. One byly w klasie z jezykiem lacinskim albo francuzkim, natomaist ja bylem w klasie niemieckiej (pani prof.Gacowa). Jak pamietasz wszyscy mieli rosyjski z pania prof.Rajuniec. Matematyki uczył mnie niezapomniany prof.Tyburek,fizyki prof.Wernerowski,a geografii prof.Nowicka. Stare dzieje. Teraz mieszkam w Poznaniu. A ty gdzie? Z pozdrowieniami. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.g.pppool.de 08.10.04, 09:52 Hallo Rufin, mnie tez uczyli pp. Gacowa, Nowicka i Tyburek. P.Zyman byla moja wychowawczynia. Bardzo dobrze pamietam p. Gwiazdowskiego - poloniste, chociaz czas zaciera w pamieci niektore nazwiska i twarze. Zaluje ze do tej pory nie wzielam udzialu w zadnym ze zjazdow i teraz obiecuje sobie ze na nastepny pojade, ale kiedy on sie odbedzie? Od wielu lat mieszkam w Braunschweg-u, ale ciagla czuje sie zwiazana z Bydgoszcza i z tego wzgledu wedruje po niej chociaz wirtualnie. Mam wrazenie ze niewielu jest "szostkowiczow" z naszego pokolenia z dostepem do internetu, bo wszelkie rozmowy na forum szybko sie koncza. A szkoda - ciekawe jakie sa losy dawnych kolezanek. Mimo ze nie mozesz mi pomoc super ze sie odezwales. Pozdrawiam serdecznie - Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.g.pppool.de 10.10.04, 23:38 Hallo Rufin - jeszcze jedno pytanie na temat moich kolezanek. Czy Szymczak Danuta, Kasperowicz Basia, Adamska Maria i Kazmierowska Roza zdawaly z Toba mature. Wg. mojego rozeznania powinny byc rowniez w klasie niemieckiej. Moze wiesz cos o ich losach. Pozdrawiam - Teresa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufin Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.ia.amu.edu.pl 11.10.04, 10:13 W mojej klasie byla tylko Basia Kasperowicz. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.g.pppool.de 11.10.04, 21:18 Hallo, z Basia spotkalam sie w listopadzie 1996 na 70-leciu Bydgoskiego Klubu WIoslarek. Wiem ze wyszla za maz i ma syna. Pozdrawiam - Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GABRYSIA Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.10.04, 19:39 DZIĘKUJĘ ZA WIADOMOŚC I CIESZĘ SIĘ,ŻE RÓWNIEŻ NIE JESTEM JEDYNĄ ,ALE POCZĄTKUJĄCĄ, BABCIĄ INTERNAUTKĄ :):):)BYŁAM NA ZJEŹDZIE W 1998 LUB 1999 - PAMIĘĆ JUŻ NIE TA! MAM ZDJĘCIE - 1500 LUDZI!W FILHARMONI LUDZIE SIEDZIELI NA PODŁODZE, BO NIE BYŁO JUŻ MIEJSCA. TRUP POJAWIŁ SIĘ NA SCENIE I WIELE INNYCH (TYBUREK, JASIŃSKA...)MAM KONTAKT BLISKI Z ZOSIĄ ZIÓŁKOWSKĄ, MIESZKAMY NA TYM SAMYM OSIEDLU; A WIDZIAŁAM SIĘ Z WIELOMA Z TWOJEJ KLASY NA ZJEŹDZIE - ELA TOMASZEWSKA (JA JESTEM GABRYSIA Z DOMU TOMASZEWSKA). Z INNYCH KLAS MA KONTAKT Z LUCYNĄ OBREMBSKĄ I NNYMI, KTÓRYCH NIE ZNAM Z NAZWISK PANIENSKICH, ALE JAKOŚ TO ODTWORZĘ :) MOJE GG 6371314 - JAK MASZ OCHOTĘ, TO SIĘ ODEZWIJ TU LUB NA FORUM. POZDRAWIAM CIEPŁO - GABA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabrysia Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.10.04, 20:17 Przypomniałam sobie: moja wychowawczyni - Szałachowa, ulubiona Zymanowa, u której miałam 5! - chodziła w zielonym swetrze i w niebieskiej spódnicy, kumpele to: Rena Owczarek, Ula Kremblewska, Ula Misiak, Ewa Wojtalewicz, Wanda Kaute, Ela Kurzewska, Ola Lipowicz, Krycha Słomkowska, i pewno wiele innych....Z Twojej klasy, Tereniu, niewiele kojarzę nazwisk, ale Zosia Ziółkowska ma chyba większe kontakty. A jedna taka duża Zosia z klasy "B" ma stoiska spożywcze na rynku na Bartodziejach :) Napisz coś o sobie. A może wymieniłybyśmy się zdjęciami z lat szkolnych? Jeszcze raz pozdrawiam :) Gaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufin Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.ia.amu.edu.pl 11.10.04, 10:11 Co sie dzieje z Ula Kremblewska? Rufin (Matura 1965). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabrysia Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.10.04, 18:16 Ula Kremblewska mieszkała po studiach w Trójmieście, i pewnie dalej tam jest.Mignęła mi ostatnio tzn.w ubiedłym roku na cmentarzu ,w dniu zmarłych.Jej brat Andrzej mieszka w Bydgoszczy.A Ty chodziłeś z Andrzejem Golikiem ? Ja z nim studiowałam.A w ogóle na ostatnim zjeżdzie roczniki 1964 i 1965 były w jednej sali/klasie/ - posadzone.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rufin Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.ia.amu.edu.pl 13.10.04, 10:19 Bylem na zjezdzie. Pewnie sie widzielismy. Andrzej Golik chodzil do klasy A, a ja do B. Z pozdrowieniami.R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.g.pppool.de 23.10.04, 10:14 Czy to mozliwe ze z liczby 108 absolwentow 1964 nikt nie ma ochoty nawiazac z nami rozmowy. A moze ktos ma stare zdjecia z czasow szkolnych i moglby wzbogacic nasz album. Szczegolnie ciekawe bylyby zdjecia z "profesorami". Pozdrawiam "szostkowiczow" - Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabrysia Re: VI LO MATURA 1964 IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.10.04, 22:25 Widzę to samo co Ty Tereniu ,tylko my dwie babcie pokonałśmy barierę.Pozdrawiam i zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś