Dodaj do ulubionych

KINO CZY TEATR?

IP: 82.146.225.* 09.05.05, 19:46
Która z tych form rozrywki kulturalnej jest dla Ciebie bardziej interesujaca
i dlaczego?
[Ankieta jest przeprowadzana przez studentkę UMK w celu napisania pracy]
Obserwuj wątek
    • krotoss Re: KINO CZY TEATR? 10.05.05, 13:26
      Dla mnie bardziej interesujący jest teatr, poprzez formę i jakość przekazu, a także to, iż zajmuje sie również (czy w większości) problemami głębszymi. Nie odmawiam tego kinu, które bardzo lubię, ale raz, że poczucie nie to a dwa ilość filmów plytkich, bez przekazu i głębszego sensu wielokrotnie przewyższa sensowniejsze produkcje. A te ostanie nawet jak są to do kina nie wchodzą - komercja. Są co prawda przeglądy, maratony, kina niezależne, projekcje itp. ale to kropla w morzu. Pozostaje szukać i oglądać na własną ręke, ale to przecież już nie kino a TV czy monitor. Stąd teatr jest dla mnie dużo ciekawszy.
    • Gość: to zależy Re: KINO CZY TEATR? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:50
      to zależy
      jeśli tak jest sformułowane pytanie w pracy, to ja bym nie zaliczył:)
      • krotoss Re: KINO CZY TEATR? 12.05.05, 11:17
        sie czepiasz - może to sa podwaliny lub częśc pracy :P Przecież taka praca nie może sie skłądać z jednego tak suchego pytania. Lepiej byś odpisał konkretniej ;P
        • Gość: kalhia Re: KINO CZY TEATR? IP: 82.146.225.* 14.05.05, 00:10
          Krotoss ma racje.To pytanie stanowi jedynie punkt zaczepienia przy głębszej
          analizie tego zagadnienia.
    • Gość: zex Re: KINO CZY TEATR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 18:40
      Niewątpliwie dobre przedstawienie daje mi więcej satysfakcji ze względu na
      niepowtarzalność pewnego rodzaju więzi emocjonalnej widz - aktor. Dobrzy
      aktorzy obdarzeni są charyzmą i łatwiej mi odnaleźć odpowiedzi na różne
      pytania, w tym rownież na egzystencjalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka