Dodaj do ulubionych

Brawo PIS !

IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 20.06.05, 09:34
Wczorajsze spotkanie z J. Kaczyńskim mozna uznac za nowa wartość politycznych
pojedynków. Oprawa, reżyseria i merytoryczna strona spotkania przynajmniej na
mocna czwórkę. Bydgoszczanie obecni w auli ATR wbrew temu co twierdzą
niektórzy reprezentowali nie tylko starych i zgranych działaczy, ale także
młodych i dojrzałych ludzi, dla których słowa : sprawiedliwość, równość wobec
prawa i Ojczyzna to cos więcej niż slogany. Daleki jestem od fanatyzmu, ale
chyba jednak głos na Lecha K. to rozsądna decyzja.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wyborca Re: Brawo PIS ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 09:52
      Potwierdzam!Dla mnie to jedyna partia mająca realną wizję Polski rozwijającej
      się,wolnej od korupcji,układów agenturalnych,przychylna dla rozwoju
      Rodziny,antydewiacyjnej!!!Popieram!
      • Gość: :o Re: Brawo PIS ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 10:21
        Ogólnie super konwencja!PiS odwoływał się do patriotyzmu a inni jak inni np.do
        Unii Europejskiej i jej "wartości".
        • Gość: aparat_cyfrowy Re: Brawo PIS ! IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 20.06.05, 10:41
          Ciekaw jestem ilu jest tych, którym założenia Kaczyńskich i Dorna nie pasują ?
          • Gość: Marek Re: Brawo PIS ! IP: *.net / *.net 20.06.05, 13:21
            Mam nadzieję że po wyborach PIS rozbije mafie ktora rządzi W Izbie celnej w
            Toruniu izajmie się Naczelnikiem urzędu Celnego w Bydgoszcz który slizga się
            dzięki komuchom.
            • Gość: wyborca bydgoski Re: Brawo PIS ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:29
              Schreiber i Złotowski pokazali, że potrafią przeciwstawić się układom i Sitwie
              SLDowsko-platformaiarsko-dombrowiczowskiej w radzie miasta, trzeba wierzyć, że
              jako parlamentarzyści pokażą wolę walki z układami na wyższym szczeblu.
            • wielokrotny_recydywista precz z kurduplami 20.06.05, 13:31
              jak takie kurduple rozbiją mafię?
              dawniej,w pc,to byli skuteczniejśi,bo mieli glapińskiego,zalewskiego i pinejro
          • ciekawski28 Re: Brawo PIS ! 20.06.05, 13:29
            Gość portalu: aparat_cyfrowy napisał(a):

> Ciekaw jestem ilu jest tych, którym założenia Kaczyńskich i Dorna nie
            pasują ?

Ja.

Jeśli spytasz czemu to głównie ze względu na - mówiąc bezpośrednio -
            zamordystyczną wizję państwa opartą na bezwzględnym posłuszeństwie. W naturze
            każdego - podkreślam: każdego - człowieka jest odrobina nieposłuszeństwa,
            bałaganiarstwa, przejawów anarchii, a to w uporządkowanej,
            heterosexualnej "jedynie słusznej" partii jest - przynajmniej programowo - nie
            do przyjęcia.

I to mi się nie podoba, choć wolałbym, żeby było czysto, ładnie i bez
            przestępstw.... ale nie tędy droga....

pzdr.

ciekawski

----------
            "Ważne, że potrafisz widzieć dobro,
            ważne, że doceniasz jego ogrom..."
          • Gość: ktoś Re: Brawo PIS ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:33
            Proszę bardzo. Mi nie pasują założenia Panów Kaczyńskich i Dorna. Nie wszystkie
            oczywiści, ale... mam już dość państwa socjalistycznego, a patrząc na
            ich "pomysły" gospodarcze, to niestety socjalizm nadal będzie trwać.
            • Gość: aparat_cyfrowy Re: Brawo PIS ! IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 20.06.05, 14:13
              Hola, hola mości panowie ! Skoro nie PiS to kto ? Może : zdegenerowany i
              antyczłowieczy SLD ? Może miękka i trzymana na uwięzi przez biznes PO ? Może
              prymitywna i antykonstruktywna Samoobrona ? Może wyleniała i pozbawiona
              czegokolwiek SdPL ? Może nierozumiejąca ideii narodowej i osłabiana przez
              Romana LPR ? Może nawiedzona i skazana na kuracje psychiatryczną UL ? Może
              dogorywające i powiązane układzikami PSL ? Szkoda gadać ! Kaczyńscy nie są
              moimi idolami jednak spośród czerwonych, czarnych i tęczowych wybieram biało-
              czerwonych. Raczej daje szansę mysli wyrażanej przez PiS. Jeśli potraktuja ja
              poważanie to ani Złotowski ani Schreiber długo tam miejsca nie zagrzeją. A
              jeśli nie ? Takie jest ryzyko wyboru w wolnym kraju .Amen !
              • ciekawski28 Re: Brawo PIS ! 20.06.05, 14:28

> Hola, hola mości panowie ! Skoro nie PiS to kto ?
                > Kaczyńscy nie są moimi idolami jednak spośród czerwonych, czarnych i
                > tęczowych wybieram biało-czerwonych.

Z Twojej wypowiedzi wyłania się obraz tęsknoty za mądrą partią a nie kolejną
                układanką z wielokrotnie już użytych puzzli. Takiej jednak nie ma - bo
                oczywistym jest, że nikt rozsądnie myślący nie odda głosu na Romka G. albo
                Endrju (no chyba, że ma już spakowane walizki i promocyjny bilet do Austarlii).

Kaczorki miały (podobnie jak wszyscy inni) możliwość zabawy w rządzenie i
                wiemy, że nie za wiele im wyszło. Ich aktualne poglądy są moim zdaniem trochę
                niebezpieczne dla nas jako społeczeństwa, bo albo będziemy pod ich szlaczek,
                albo nas pozamykają (albo ograniczą prawa) w imię sprawiedliwości i porządku of
                course. Trąci to zbyt świeżymi w pamięci ustrojami.... A ich plan gospodarczy
                to po prostu economic-fiction....

pzdr.

ciekawski

----------
                • yaraz82 Re: Brawo PIS ! 20.06.05, 15:02
                  Brawo PiS!
                  Potrzeba nam takich polityków jak poseł Tomasz Markowski oraz radni Karol
                  Będkowski, Tomasz Latos, Wojciech Nowacki, Tomasz Rega.Czyli takich co potrafią
                  pokazać jak walczy się o interes regionu i Bydgoszczy(np.na podstawie listu w
                  sprawie sądu apelacyjnego)
                • Gość: aparat_cyfrowy Do ciekawski28 IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 20.06.05, 15:44
                  Piszesz :"Ich aktualne poglądy są moim zdaniem trochę
                  > niebezpieczne dla nas jako społeczeństwa, bo albo będziemy pod ich szlaczek,
                  > albo nas pozamykają (albo ograniczą prawa) w imię sprawiedliwości i
                  porządku ..."
                  Niebezpieczne w którym miejscu ? Czyzby wołanie o odnowę moralną było złe ?
                  Czyzby niezgoda na rozkradanie polskiego mienia było złe ? Czyzby podejmowanie
                  działań celem zminimalizowania wpływów agentów i kapusiów na żołdzie
                  wewnętrznym i zewnętrznym było złe ? Czyżby chęć szanowania samych siebie była
                  zła ? O ile pamiętam to w roku czerwcu 1992 roku Kaczyńscy i grupa podobnie
                  myslących mieli mozliwość niepodporzadkowania się woli wiekszej części
                  parlamentu, a jednak mimo zwycięstwa frakcji kapusiów poddali się. Kto zatem
                  nie szanuje ustroju ? Oj bracie ... Rozumiem, że mamy niezbywalne prawo do
                  własnych poglądów, do postepowania wg własnego sumienia, do żądania szacunku
                  wobec własnej osoby, ale jak to uzyskać w demokracji ? Moim zdaniem jedynie
                  poprzez wybranie tej opcji, która daje najwieksza nadzieję. PS Uzywanie
                  argumentów ad personam: że kurduple, grubi i w ogóle "kaczory" to lipny sposób
                  na przekonanie do swoich racji. Zastanów sie więc ...
                  • ciekawski28 Re: Do ciekawski28 20.06.05, 15:54

> Niebezpieczne w którym miejscu ? Czyzby wołanie o odnowę moralną było złe ?

Wołania o odnowę (moralną też) mają to do siebie, że oczekują aprobaty na
                    zrównanie z ziemią dotychczas funkcjonujących rozwiązań - to mnie martwi - nie,
                    żeby wszystko mi się wokół podobało, ale rewolucji też bym nie chciał....

> Czyzby niezgoda na rozkradanie polskiego mienia było złe ?

Z tym się zgadzam, ale ten argument niosą do wyborów wszyscy, a potem i tak
                    zwycięża ideologia TKM....

> Rozumiem, że mamy niezbywalne prawo do
                    > własnych poglądów, do postepowania wg własnego sumienia, do żądania szacunku
                    > wobec własnej osoby, ale jak to uzyskać w demokracji ? Moim zdaniem jedynie
                    > poprzez wybranie tej opcji, która daje najwieksza nadzieję.

Nadzieję na co? Zastanów się właśnie... - bo głośniej krzyczą i straszą to będą
                    lepsi w rządzeniu naszym państwem? Czy szacunkiem dla obywatelii niezbywalnym
                    prawem do własnych poglądów, o którym piszesz, jest brak zgody na paradę
                    równości?
                    Dla mnie to prawo do własnych poglądów, szacunku etc. będziesz miał o ile te
                    poglądy będą spójne z założeniami programowymi PiS. Inaczej Cię ograniczą w
                    jakiś prawny rzecz jasna sposób.

> PS Uzywanie argumentów ad personam: że kurduple, grubi i w ogóle "kaczory" to
                    > lipny sposób na przekonanie do swoich racji. Zastanów sie więc ...

To chyba uwaga akurat nie do mnie, a Kaczory to skrót myślowy - nick, więc
                    myślę, że nie powinieneś się obruszać....

pzdr.

ciekawski

----------
                    • Gość: aparat_cyfrowy Re: Do ciekawski28 IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 20.06.05, 16:29
                      Piszesz : "Wołania o odnowę (moralną też) mają to do siebie, że oczekują
                      aprobaty na zrównanie z ziemią dotychczas funkcjonujących rozwiązań - to mnie
                      martwi - nie, żeby wszystko mi się wokół podobało, ale rewolucji też bym nie
                      chciał...." a ja dopowiem, że nie byłem, nie jestem i -pewnie - nie będę
                      zwolennikiem stylu Savanarolli lecz któż w taki sposób zaprasza Polaków do
                      głosowania na PiS ? Nie słyszałem. Dodatkowo potoczne znaczenie
                      pojęcia "rewolucja" dzis ma charakter pejoratywny za sprawą francuskiej i
                      wielkiej październikowej. W rzeczywistości "rewolucja" to gwałtowna zmiana i
                      jeśliby nowy rząd gwałtownie ukrócił chocby część złowrogich praktyk to na taką
                      rewolucję ja sie godzę.(Tak na marginesie : dzieje wielkich narodów sa
                      nieustannym ciągiem reform i odnów. Bez tego z czasem wszystko się sypie - vide
                      rozbiory Rzeczypospolitej).
                      Piszesz : "Czy szacunkiem dla obywatelii niezbywalnym prawem do własnych
                      poglądów, o którym piszesz, jest brak zgody na paradę równości?" Przepraszam,
                      ale nigdzie nie słyszałem i nigdzie nie czytałem aby ktokolwiek zabraniał
                      homoseksualistom bycia takimi jacy są. Co innego bycie z osoba tej samej płci,
                      a co innego propagowanie homoseksualizmu w społeczeństwie w przewadze -jakby
                      nie było - heteroseksualnym. Opcja homo w kontekście rozwoju społecznego i
                      cywilizacyjnego nie prowadzi do niczego konstruktywnego. To wg mnie takie
                      przelewanie z pustego w próżne.
                      Za przypisanie Tobie "argumentów" ad personam przepraszam. To nie byłeś(aś) Ty.
                      • ciekawski28 Re: Do ciekawski28 20.06.05, 18:19

> nie byłem, nie jestem i -pewnie - nie będę
                        > zwolennikiem stylu Savanarolli

Nie dziwię się - wiedząc jak skończył... ;-)

> nigdzie nie słyszałem i nigdzie nie czytałem aby ktokolwiek zabraniał
                        > homoseksualistom bycia takimi jacy są. Co innego bycie z osoba tej samej
                        płci,
                        > a co innego propagowanie homoseksualizmu w społeczeństwie w przewadze -jakby
                        > nie było - heteroseksualnym. Opcja homo w kontekście rozwoju społecznego i
                        > cywilizacyjnego nie prowadzi do niczego konstruktywnego.

Fakt, iż społeczeństwo jest hetero- nie ma tu znaczenia, jak i to, że
                        protestowali homoseksualiści. Cały problem sprowadza się do demokracji, o
                        których wsześniej pisałeś. Trudno mówić o demokracji, czy wolności słowa i
                        prezentowania swoich poglądów, gdy dziś Partia zabrania zgromadzeń
                        homoseksualistom, a jutro? Cyganom, kolorowym, a może Żydom? to jest demokracja
                        Twoim zdaniem?

Dla mnie osobiście zbyt "pachnie" to różnej maści totalitarnymi zagrywkami....
                        A takim zdecydowanie mówię: NIE!

> Za przypisanie Tobie "argumentów" ad personam przepraszam. To nie byłeś(aś)
                        Ty.

Luzik.

pzdr.

ciekawski

----------
                      • ciekawski28 Re: do: aparat_cyfrowy 20.06.05, 18:31
                        Tak apropos PRAWA i SPRAWIEDLIWOŚCI w wersji PiS:
                        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2777314.html
                        i niestety nie sprawia mi to żadnej satysfakcji, a raczej smutno utwierdza w
                        moich poglądach.

pzdr.

ciekawski

----------
    • Gość: mintaj zawiedziony jestem PiSem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 16:04
      złotowski był posłem? schreiber też?

hmmm
      jakoś o nich wtedy cicho było

nie za bardzo w nich wierzę
      drą się na jasiakiwiecza ale jak co do czego to na korytarzu w urzędzie "dzień
      dobry panie romku" albo "cześć romek" "w sobotę u ciebie grill?"

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka