Dodaj do ulubionych

sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wyborach.

IP: *.net.ua 22.07.05, 22:12
Dla mnie tylko Kaczyński!
Obserwuj wątek
    • Gość: jacas Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.net.ua 22.07.05, 22:13
      a w parlamentarnych na kandydata z PiS.
      • poncjusz.pilat spieprzaj dziadu!!! 22.07.05, 22:15
        kaczor?
        przecież to niedorozwinięty karakan
      • Gość: maja Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: 212.122.214.* 26.07.05, 22:49
        a jezeli PiS to proponuje pana Lubranta bardzo ciekwa postac jezeli chodzi o
        pomaganie ludziom w problemach i jest dosc przy tym konkretny i skuteczny i nie
        boi sie interweniowac w różnych instytucjach polecam
    • Gość: kamil Dla mnie Lepper - będzie leppiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:15
      Dla mnie Lepper - będzie leppiej
      • Gość: zajcew Re: Dla mnie Lepper - bedzie leppiej IP: *.org 22.07.05, 22:35
        zgadzam sie tylko lepper z poslanka beger moze pomoc polsce ewentualnie stan tyminski :)
        • Gość: torunianka Re: Dla mnie Lepper - bedzie leppiej IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 22:38
          Ich troje;)
    • Gość: bronek Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.wmid.amu.edu.pl 22.07.05, 22:22
      Glos na Kaczynskiego wydaje sie byc najlepszym wyjsciem w chwili obecnej
    • Gość: wyborca Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.brda.net 22.07.05, 22:27
      zgadzam sie tylko kaczynski chociaz tusk tez jest niczego sobie i ten podatek linioye kusi
      • mozilla.org Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora 23.07.05, 09:12
        Gość portalu: wyborca napisał(a):

> zgadzam sie tylko kaczynski chociaz tusk tez jest niczego sobie i ten podatek l
        > inioye kusi

chłopcy z platformy wypowiadają się jasno i kategorycznie: jesli nie będzie
        podatku liniowego nie wchodzimy do zadnej koalicji. pisowcy rownie stanowczo
        tylko w druga strone.
        z takim podejsciem wyloza sie przy pierwszym budzecie, no bo jak zrezygnowac z
        dogmatu? hehe
    • Gość: torunianka Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 22:30
      a ja wciąż nie wiem.
      Nikt mi się nie podoba, niestety:(
      • Gość: szarik Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:42
        To wybierz Janka z czterech pancernych.
        Kiedys dziewczyny sikały na jego widok.
    • calcaan PO+PIS 22.07.05, 22:35
      PO+PIS
      • Gość: torunianka Re: PO+PIS IP: *.petrus.com.pl 22.07.05, 22:39
        aż dwa głosy oddasz? to będzie dopiero popis
      • Gość: CENATOP Re: PO+PIS IP: *.net.ua 22.07.05, 22:48
        Panowie - jak widzicie PiS zwycieza! I tak byc powinno :)
        • Gość: Zorientowany Re: PO+PIS IP: *.klik.bydgoszcz.pl 22.07.05, 22:54
          a na kogo głosowac w Bydzi?? Piotrowska, hehe, SLD?, Samoobrona, tylko PiS
          pozostaje,
          • calcaan Re: PO+PIS 22.07.05, 22:57
            POPIS bedzie rzadzil, wiec warto byc blisko wladzy.
            • Gość: jacas Re: PO+PIS IP: *.net.ua 22.07.05, 23:11
              wolalbym PiS+PiS, ale na taka kolacicje na pewno sie nie obraze. jesli tylko tak
              sie stanie, to bedzie bardzo dobrze. trzeba tylko zakasac rekawy i brac sie do
              glosowania.
              • Gość: Polak Re: PO+PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:19
                Glosuję z całą Rodziną na PIS ,a do Senatu,jeśli wystartuje na Janka
                Rulewskiego.Na pohybel komunie.Czas odstawić od koryta PZPR,SLD i
                pochodne.Byłych sekretarzy KM/Zemke/,towarzyszy Jarzembowskiego,Wenderlicha
                itp.Bo Gruszka się już sam wy/g/ruchał!!!
                • Gość: jacas Re: PO+PIS IP: *.net.ua 22.07.05, 23:31
                  Pan Jan Rulewski nie wystartuje do senatu jako kandydat PiS. Mozna o tym
                  przeczytac w internetowej wyborczej
                  miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,2835186.html - lub jutro w tej z
                  kiosku ;) Co do Pana Rulewskiego, to uwazam go za symbol i mozna powiedziec
                  tylko, ze szkoda, ze taka osoba nie bedzie startowala z ramienia PiS.
                  Mam nadzieje, ze mimo to Jan Rulewski do senatu sie dostanie. Trzymam za niego
                  kciuki.
                  • reeeyo Re: PO+PIS 22.07.05, 23:37
                    Ja tam wolę Tatrę. Dobre piwo.
                    A reszta jest resztką.
                  • Gość: qt Re: PO+PIS Oj partia się tobą zajmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:44
                    Za takie poglądy wylecisz szybciutko z partii raz raz. Oczywiście nie teraz a
                    powyborach jak już ulotki rozdasz, plakaty pokleisz na ścianach, głosy
                    pozbierasz to wtedy cię chłopaki na nowo ustawią. żeby nie popierać własnego
                    kadydata na sentora z Pisu (kolegę radnego)

Trochę to dziwne jesteś przecież młody a styl dziłania rodem z AWSu . Czego cię
                    tam nauczyli?
                    • Gość: Tosiek Re: PO+PIS Oj partia się tobą zajmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 21:58
                      Precz z kosmopolitykami, oni zawsze się załapują na czułno, ja tam stawiam na
                      markowe produkty
                      • Gość: Tosiek Re: PO+PIS Oj partia się tobą zajmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 22:00
                        A ten kandydat do Senatu z PiS-u, to chyba były AWS-owiec, i to z tej części co
                        kiedyś zdradziła Kaczyńskiego?
      • Gość: asdeq PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 14:51
        to najlepszy wybór
    • Gość: ANTYPISUAR na PiSuar, a w zasadzie do pisuaru można zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:12
      tylko jedną rzecz. Chociaż połowa pisuaru z ziobrem na czele na widok szczajki
      wypięłaby pupska, więc jakieś małe ryzyko jest.
      • Gość: PO = nieudolny Dom PO = nieudolny Dombrowicz i fałszująca Piotrowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 00:39
        PO = nieudolny Dombrowicz i fałszująca Piotrowska
        • reeeyo Re: PO = nieudolny Dombrowicz i fałszująca Piotro 23.07.05, 08:36
          Co za ludzie! Ja o piwie, a oni odrazu o sikaniu.
          Nie nadajecie się do tego sklepu.
    • Gość: rellend Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: 212.122.214.* 23.07.05, 09:49
      Partia Demokratyczna, Cimoszewicz
      • Gość: Gosc Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.telsten.com / *.telsten.com 23.07.05, 10:19
        PO i Donald
      • Gość: gość Zybi. Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: 217.98.71.* 23.07.05, 12:25
        Gosc portalu napisał "partia demokratyczna Cimoszewicz" z całej listy postów
        tylko ten jeden nie zawiera kwasu zajadu. Brawo jestem za. Ale wszyscy
        forumowicze uderzcie sie w piersi i decyzje podejmijcie jeszcze raz . A
        dlaczego - proste , Pis pierwszy poseł Markowski -zrobil wiecej szkody jak
        pożytku w tej kadencji i jeszcze osmieszyl sie z ogrodkami dzialkowymi-odpada
        PO- pierwsza była poseł Pani Piotrowska - zato ze PO tak usilnie zabiega o
        podatek liniowy ja osobiscie na PO nie zagłosuje. mam do wyboru Zemke
        Kłopotek i Cimoszewicz za kulture osobista . pozdrawiam.
        • Gość: jolka Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:34
          Dokładnie!!! Pozdrawiam
        • Gość: inteligent Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:58
          Co Polske gubi ?
          Wyborcy , którzy patrza na twarz i inteligencje.
          Nie ważne, że 90% polaków walczyło z poprzednim ustrojem, z poprzednimi ludzmi u władzy, którzy ze wzgledu na brak rozliczenia są do dnia dzisiejszego u władzy. Jeżeli jesteś młodym człowiekiem, to czy dasz mozliwość np. pracy zamiast swojej osoby innemu dużo starszemu, ale przystojnemu ?
          Dzieki takim jak Ty nic się w Polsce nie zmienia, ponieważ dawna władza jest w posiadaniu najważniejszych stołków od najmniejszej gminy. Przykład z naszego okręgu - Dąbrowa Chełmińska - były sekretarz do dzisiaj na stanowisku wójta.
          Jeżeli myślimy o poprawie , to musimy zmienic układy. A Cimoszewicz bedzie to blokować ,a tacy ludzie jak emeryt oleksy będzie zawsze u władzy.
          Głosując na kaczora, co możemy stracić przez następna kadencję ? NIC
          Ja będę dalej tak samo pracować, a z UE nas nie wypisze, ponieważ nie ma takiej możliwości. Także wybór zostaje wyborcom, czy chcą zmiany, czy utrzymywanie w dalszym ciągu również bisnesowych układów Kwach-Cimoszko-SLD i ich rodziny.
    • Gość: szeregowiec Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.tvgawex.pl 23.07.05, 11:09
      Tylko PiS. Są wierni swoim zasadom od poczatku. PO-wcy krążą a reszta to "???".
      Komuchy a więc sld, sdpl, up - poza nawiasem!
      • mozilla.org Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora 23.07.05, 11:15
        Gość portalu: szeregowiec napisał(a):

> Tylko PiS. Są wierni swoim zasadom od poczatku. PO-wcy krążą a reszta to "???".

o tak, szczegolnie nr 2 na bydgoskiej liscie do sejmu nie krazy ;)
      • Gość: bydgoszczanka Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.07.05, 14:51
        krótko- PiS!
        • Gość: do bydgoszczanki krótko-lecz się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:55
          choć to przypadek beznadziejny, ale zawsze możesz liczyć na cud.
    • Gość: jacas Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.net.ua 23.07.05, 11:14
      Widze, ze w Bydgoszczy nie ma za wielu czerwonych! Tak trzymac. Porzadzili
      troszke i prosze spojrzec jakie mamy bezrobocie, a jaka korupcja. Czerwoni
      zeszli na samo dno i chcieliby pociagnac Polske wraz ze swoimi rozpasanymi
      tylkami. Nie tym razem. Nawet farbowany Cimoszewicz nie zmieni tej sytuacji.
      • Gość: Iron Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.chello.pl 23.07.05, 12:21
        Cimoszewicz na prezydenta, a tak w ogóle to napiszcie mi co takiego dla Bydzi
        zrobił Rulewski oprócz tego że zęba stracił, Zemke to co innego dba o miasto i
        załatwia tyle inwestycji ile się da!(jest kilka przykładów) a Rulewski?????? CO
        ON DAŁ MIASTU???
        • Gość: zoltan Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 24.07.05, 00:14
          Chętnie poczytam o tych poczynaniach Zemkego, rozwiń myśl?
          • Gość: ja Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:22
            Popytaj tych, którzy pracują w BELMIE,
      • Gość: do jacas Szkoda klikania na twoje głupoty, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:36
        bezrozumne yeti.żyj dalej w tym swoim czarnym świecie.
        • Gość: fatso Re: Szkoda klikania na twoje głupoty, IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 23.07.05, 14:57
          a tak w ogóle to napiszcie mi co takiego dla Bydzi
          "...Co zrobił Rulewski oprócz tego że zęba stracił, Zemke to co innego dba o
          miasto i
          załatwia tyle inwestycji ile się da!(jest kilka przykładów) a Rulewski?????? CO
          ON DAŁ MIASTU??? "

Wydaje mi sie ze dzieki Rulewskiemu mozesz dzis zeba nie stracic bezkarnie z rak
          organow przemocy panstwowej a i wyszczekac sie jak wyzej tez ci wolno.
          Niech wygra te wybory w Bydgoszczy lepszy i niekoniecznie ow Rulewski ale
          niechaj je wygra uczciwie. A wiec bez insynuacji i pomowien bo takie rzeczy juz
          kiedys byly. A tak to hadko sluchac jak psy szczekaja gdy karawana mozolnie
          posuwa sie do przodu.
          • Gość: do fasto Re: Szkoda klikania na twoje głupoty, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:56
            Ale za to częsciej mogę stracić zęba na ulicy dzięki bezrobotnemu i bezdomnemu,
            albo beskarnemu dresiarzowi - dzięki rulewskiemupodobnym.
            • Gość: fatso Re: Szkoda klikania na twoje głupoty, IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 23.07.05, 16:48
              W dziob mozna bylo dostac zawsze, szczegolnie w Bydgoszczy(sama nazwa Bidgost
              sie bierze od bicia gosci). Moze ty z Torunia? To pewnie po buraczanym ryju
              widac i dresiarzy pieni.
              • Gość: do fatso Re: Szkoda klikania na twoje głupoty, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 18:03
                pewnie wiidziałeś swoje odbicie w monitorze,cw..u.
                • Gość: fatso Re: Szkoda klikania na twoje głupoty, IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 25.07.05, 11:02
                  No i widzisz sam, gnojku parszywy.
                  Wystarczylo zamienic kilka slow z toba i sam bym ci chetnie
                  przylal kijem przez ten twoj swinski ryj. Nie dziw, ze inni to
                  ci robia nie wirtualnie ale praktycznie.
                  Lepiej zacznij chodzic po miescie w zelaznej masce, maly cw..u.
                  • Gość: do fatso Re: Szkoda klikania na twoje głupoty, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:58
                    Jak nie masz argumentów, to masz obelgi. Typopy prawicowy ograniczony oszołom.
                    Wal się na swój pusty łeb, pawianie.
          • Gość: durnowaty fatso Re: Szkoda klikania na twoje głupoty, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:02
            tak, to prawda, w domu nie nauczyli mnie kultury. jestem chamem co się zowie,
            lubię szeleszczące dresy i buty z żołędziami. umiem jeść łyżką, ale najlepiej
            jem palcami. acha, umiem jeszcze walić w mordę, i kraść staruszkom torebki.
        • Gość: jacas Re: Szkoda klikania na twoje głupoty, IP: *.net.ua 23.07.05, 14:57
          a ty zapewne zyjesz w swoim czerwonym swiecie, gdzie wszyscy czekaja w kolejce
          po papier toaletowy. zapewne chcialbys, aby te czasy wrocily i znow na moglbys
          sie chwalic, ze na pochodzie niosles radziecka flage. niedoczekanie...
          • Gość: do jacas cmoknij mnie ciemnogrodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:09
            jeżeli nie umiesz samodzielnie myśleć to już twój problem, jak cię nauczyli
            szczekać na okrągło to samo na spotkaniach twoich brunatnych kumpli, to sobie
            szczekaj, i tak nic mądrego nie napiszesz.
    • Gość: Agent Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:21
      Tusk jedny normalny wsrod kandydatów.
      • Gość: skocz mi czerwonom Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:00
        Ciemnogród to określenie używane przez czerwonopolskich w odniesieniu
        do:opozycji antykomunistycznej,antydewiantów seksualnych,krytykujących rządy
        korupcyjno.mafijnych układów post PZPR,SLD.Widocznie ty do nich należysz
        czerwony oszołomie!Czas na oedcięcie was od koryta i rozkradania Polski.Po
        wyborach będziecie rozliczeni.A miller z kwaśniewskim z ferajną zatańczą
        mazura,jak go relegują z USA!!!
        • Gość: cmok Ciemnogród to jedyne przyzwoite słowo którym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:04
          można cię określić, gó..zjadzie ze zrytą czaszką.
          • Gość: do cmokgzjada Re: Ciemnogród to jedyne przyzwoite słowo którym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:09
            Masz rację,każdy sądzi po sobie.Jeśli gównem się żywisz ,to sam nim
            jesteś.Czerwonofilu poziom masz z rynsztoka.Kończę,bo szkoda czasu.Skocz mi na
            kant!!!
            • Gość: antykretyn Do kretyna z Ciemnogrodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:13
              słyszałem że wywalili cię z banku spermy, bo popijałeś?
        • Gość: Iron Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.chello.pl 23.07.05, 16:22
          Niech każdy głosuje tak jak mu podpowiada rozum. Ja pamiętam rządy AWSowców z
          których wywodzą się Tuski i inne Rokity, a Kaczory to już nacjonaliści jak ja
          pier...le to ich rząd chciał nam odebrać województwo to za ich rządów był
          zastój inwestycyjny w kraju, wzrost bezrobocia o 10% i te ich 4 słynne reformy
          a z każedej gó.., a że afer nie było.... hahahaha po prostu żadna nie została
          wykryta tak słabi byli. Pamiętam to i dlatego nigdy w życiu nie zagłosuje na
          prawice, lewica nie jest zła tylko wyeliminować ze stołków w czasie wyborów
          tych którzy nie rozumieją jej ideii.
          • Gość: do IRON Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:28
            Własnie na słabą pamięć elektoratu liczą kaczki i im podobne prawicowe
            szmatławce. Zresztą jak wynika z prefencji wyborczych, to ich elektorat z
            wielkim trudem kończył zawodówki, najczęściej poprzestając na 8 klasach, więc
            nie trzeba sie w kampanii wysilać tylko mocno dąć w trąby populizmu.
            • Gość: jacas Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.net.ua 24.07.05, 09:16
              do IRON - problem jest w tym, ze na lewicy nikt nie rozumie idei jej powstania.
              nizej przypomne - mimo ze socjaldemokracja wyksztalcila sie z mysli
              socjalistycznej (Marks sie klania), to prawdziwy poczatek jej daly dwa nurty -
              reformiszm oraz rewizjonizm, opierajace sie odpowiednio na stopniowych reformach
              i podwazaniu doktryny Marksa. w znacznym stopniu odcielily sie wiec od tej
              doktryny (nie dla podzialu na klasy, akceptacja Kosciola, akceptacja
              kapitalizmu, uznanie parlamentarnej drogi zdobycia wladzy itp.). sam poczatek
              tej doktryny datujemy na 1951 (Frankfurt), gdzie za glowny cel jej istnienia
              podano dazenie do pelnego zatrudnienia (sic!), wprowadzanie ubezpieczen
              spolecznych, sprawiedliwego podzialu dochodow narodowych. To sa idee
              socjaldemokracji, tylko mi powiedz, w ktorym miejscu po rzadzie czerwonych
              zostaly one spelnione? wychodzi na to, ze sld i sdpl to nie zadni
              socjaldemokraci, tylko najzwyczajniesi czlonkowie pzpr i zwolennicy kultu parii.
          • Gość: zoltan Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 24.07.05, 00:18
            A jaka jest idea lewicy?
        • Gość: jacas Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.net.ua 23.07.05, 20:14
          ladnie to tak inwektywami... zauwaz ze za zadow sld bezrobocie utrzymuje sie
          przy stanie ok 20%! a kto mowil, ze przywroci normalnosc w swojej kampanii
          wyborczej? co to w ogole za normalnosc teraz mamy? wszyscy co moga to zwiewaja
          do Niemiec, Anglii, czy Francji. ciagle nowe afery i przekrety. to tak ma
          wygladac normalnosc?

gdy takie osoby jak Jan Rulewski zostaja nie moga sie przebic do polityki, to ja
          juz nie wiem kto ma byc autorytetem. dla ciebie moze to czerwony Leszek?
          • Gość: jacas Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.net.ua 23.07.05, 20:19
            oczywiscie wypowiedz swoja odnioslem do osoby o nicku "do jacasa".

tak wlasnie patrze przez okno i nawet niebo jest blekitne, a nie czerwone...
            • Gość: do jacasa Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:24
              lepsze czerwone niż czarne lub brunatne.
              • Gość: sprawiedliwy Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 09:15
                Dość już złodziejstwa komuny
                za zbrodnie stalinowskie i późniejsze, stan wojenny, masakry robotników, mordy
                kdięży nikt nie odpowiadał. Denerwuje mnie brak pociągniecia do
                odpowiedzialności karnej tych sędziów z lat 50, którzy tak ochoczo ferowali
                wyroki śmierci na patriotów narodu polskiego. Mają się oni dzisiaj bardzo
                dobrze , dostają emerytury około 5 tys. zł, podczas gdy biedota dostaje 600-900
                zł. Tak wygląda sprawiedliwość społeczna komuny
                Głosowac będę na Platformę
    • Gość: torunianka czarny koń IP: *.petrus.com.pl 23.07.05, 20:39
      to niezły kandydat:)
      Szczególnie, że był już taki jeden cesarz co to konia senatorem mianował
      • Gość: weso^3ek Re: czarny kon IP: *.brda.net 23.07.05, 23:30
        oby czarny kun nie przerodzil sie w osiolka :(
        • Gość: jacas Re: czarny kon IP: *.net.ua 24.07.05, 08:51
          jesli tym osiolkiem bedzie Cimoszewicz, to nie mam nic przeciwko. Swoja droga
          niezlych ma specow od PR i socjotechniki... tak trzymac w napieciu czerwona
          czesc sali, zeby na koncu wystartowac. stare metody. dla mnie to brzmi jak
          MANIPULACJA.
      • Gość: semeon Re: czarny koń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:37
        Ale to było tak dawno temu, że oni już zapomnieli. Tak jak ten minister
        od "kultury" z lubelskiego.
    • Gość: jacas Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.net.ua 24.07.05, 09:23
      niech mi ktos w koncu wytlumaczy rzeczowo - co Leszek M., Aleksander K., Marek
      B., Jozef O., i Wlodzimierz Cz., maja wspolnego z SOCJALDEMOKRACJA, oprocz nazwy
      w partiach do ktorych naleza? ;)
      • Gość: shin Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.wmid.amu.edu.pl 24.07.05, 15:16
        mam nadzieje ze posel gruszka bedzie startowal to jedny ucziwy posel
        • Gość: jacas Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.net.ua 24.07.05, 15:55
          ha ha ha ha. dobre :P zarty na bok. widzimy jakich lewica ma w miescie pOSLOW,
          wiec trzeba sie zebrac i glosowac na prawice.
          • Gość: Szneka z glancem Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 25.07.05, 11:10
            Odtentegujcie ludzie od Pana Posla Gruszki, prosze.
            Pan Posel zaslynal z promowania czolowego produktu eksportowego
            Polski. Juz sam wielki Napoleon Bonaparte powiedzial: pijany jak Polak.
            A Pan Posel, pijany byl-owszem, owszem- po to sie przeciez pije ta wodke, no nie?
            Ale sie nie utopil przy tym jak tamta glupia banda szwolezerow polskich zrobila
            to w 1812r forsujac Berezyne przed okiem Malego Kaprala. Stad pogardliwe okreslenie
            Polakow, jw. Szkoda ze tam nie bylo naszego Pana Posla nad ta Berezyna, on by
            pokazal Swiatu i Historii! Ludzie dajcie Mu ta szanse.
    • Gość: kris Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:01
      Tylko Kaczynski i Prawo i Sprawiedliwosc. Nic innego nie ma teraz szans. Chcemy
      lepszego kraju, niz tego z 18% bezrobociem
      • Gość: do krisa głosuj na pisuar, to będziesz 28% bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:56
        i podsłuch w każdym telefonie, przeglądnie prywatnej korespondencji i tym
        podobne atrakcje. Nie sądzę, że taki kraj jest lepszy.
    • Gość: Kość Udowa tylko Cimosiewicz IP: 195.85.209.* 25.07.05, 12:11
      tylko Cimosiewicz- moze to komuch ale i tez wspanialy dyplomata to on
      negocjowel nasze wejscie do UE Jest ceniony i znany zarowno w europie jak i w
      swiecie Fakt jest z lewicy ale w zasadzie prezydent ma malo do powiedzenie jest
      on raczej wizytowka kraju dlatego tez mysle ze z wszystkich kandytatow to
      wlasnie Cimosiewicz jest tym jedynym
      • Gość: Pop Bazyli Re: tylko Cimosiewicz IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 25.07.05, 13:17
        Da zhiviot Timoszka!
        Za Rodinu, za Stalinu, ura ura ura!!!!!

zaprawde powiadam wam ludzie, nowe wraca
      • Gość: zoltan nie zgadzam się IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 25.07.05, 23:52
        Co z Ciemoszewicza za dyplomata skoro na takich nędznych warunkach weszliśm do
        UE. No i ta gadka że jest bezpartyjnym gandydatem jak on wszystkie funkcje
        jakie pełnił w polskiej polityce to zawsze obejmował z ramienia SLD no i ci
        ludzie, którymi się otacza. A że do tej pory tak było, że prezydent ma tak mało
        do powiedzenia nie znaczy że nadal musi tak byc. Jeżeli Kaczyński zostanie
        prezydentem a prawdopodobnie zostanie władza prezydencka zostanie
        rozszerzona.Kwaśniewski bał się nawet wytknąc nosa ze swojego pałacyku
        Prezydenckiego, a w sprawach międzynarodowych był bezplciowy. To żaden
        prezydent.
        Mówiem wam tylko Kaczyński.
      • Gość: Julek Re: tylko Cimosiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 22:03
        Cimoszenkę najlepiej chyba znają w tej mroźnej części Europy, choć dla mnie to
        już Azja
    • Gość: wiwa Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:50
      niech zyje prawica, heje heja niech zyje prawica !!
    • Gość: NERONEK TYLKO PO I D. TUSK !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:03
      RESZTA TO ZWYKŁE KARIROWICZE !!!
      • Gość: do NERONKA Re: TYLKO PO I D. TUSK !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:16
        Ciekawe, po czym się rozróżnia: karierowicz - nie karierowicz. O każdym można
        źle mówic.
    • brathless Kogoś, kto zlikwiduje te afery i układy w mieście. 26.07.05, 00:09
      Kogoś, kto zlikwiduje te afery i układy w mieście.
      Moze PIS?
      • Gość: do brathless Re: Kogoś, kto zlikwiduje te afery i układy w mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:23
        może na rozdwojonego markowskiego, który raz chce szkoły podstawowej na placu
        kościeleckich, a raz sądu apelacyjnego w tym samym budynku? i każda okazja mu
        miła byle się pokazać w telewizorni?
        • Gość: jacas Re: Kogoś, kto zlikwiduje te afery i układy w mie IP: *.net.ua 26.07.05, 15:44
          przeciez PiS popiera utworzenie sadu apelacyjnego, wiec w czym problem?
          • Gość: do jacas Re: Kogoś, kto zlikwiduje te afery i układy w mie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:31
            a markowski to skąd jest? poza tym że z psychiatryka? chce zjeść ciastko i mieć
            ciastko? czy już nie jest obrońcą SP nr 8? dzisiaj koniunktura na apelację to
            chce apelacji, byle w gazetach zaistnieć.
        • Gość: jacas Re: Kogoś, kto zlikwiduje te afery i układy w mie IP: *.net.ua 26.07.05, 15:49
          Co do sadu apelacyjnego, to jeszcze cos - wina, ze nie utworzyli go jeszcze w
          Bydgoszczy, lezy po stronie Torunia, ktory nie wiedzac czemu, widzac, ze lokalni
          koledzy maja szanse, poczuli sie nagle wielce oszukani i sami zaczeli zabiegac o
          sad. No i teraz mamy caly ten galimatias. Torun zachowuje sie jak pies ogrodnika.
          • Gość: fan Kogoś kto utworzy APELACJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:22
            Kogoś kto utworzy APELACJĘ.
            Narazie wydaje mi się że tylko PiS walczy o nią mimo że jest w opozycji.
            • Gość: Lotek Re: Kogoś kto utworzy APELACJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:41
              Ty chyba nie wiesz ile jest 2x2 albo jestes z PIS-u.Rodzice uczniow ze szkoly
              nr 8 nie dadza Wam sie omaic -przekretasy.Do innych tez apelujemy aby sie wam
              przyjrzec.W szkole nie moze byc sad ,prokuratura i jeszcze szkola - no chyba na
              modle PIS-u/przedwyborcza/
              • Gość: jacas Re: Kogoś kto utworzy APELACJE IP: *.net.ua 26.07.05, 23:27
                no przeciez coraz mniej sie Polakow rodzi, to szkoly trzeba zamykac, no nie?
                dzieciaki pojda do innych szkol i nic sie nie stanie. miasto musi sie rozwijac i
                powiedz mi, co stanowi o rozwoju - nowe inwestycje, czy opustoszale (bo bez
                uczniow) budynki szkolne? te dzieci mozna by rownie dobrze przepisac do innych
                placowek. nauczycieli rowniez poprzenosic. panowie! rozwoj, rozwoj.
              • Gość: Tosiek Re: Kogoś kto utworzy APELACJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 22:06
                Szkołe nr 8 o ile mi wiadomo zlikwidowali - czerwoni wraz z PO i Dzakanem
          • Gość: ROLNIK Re: Kogos, kto zlikwiduje te afery i ukl/ady w mie IP: 212.160.204.* 26.07.05, 22:32
            TO MOZE ZROBIC TYLKO SAMOOBRONA Z PANEM ANDRZEJEM !!!!
          • Gość: polak Re: Kogos, kto zlikwiduje te afery i ukl/ady w mie IP: *.org 26.07.05, 22:39
            tylko liga polskich rodzin to jedyna patryjotyczna partia !! a na prezydenta prof giertych !
            • Gość: jaca Lubieżne Pachołki Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:43
              taaaaaa... a rękawów nie masz za długich?
    • Gość: kotklakier Cimoszewicz i Demokraci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:45
      Bo tak i już
    • Gość: mich Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:51
      parlamentarne:PD (ewent.sld)
      prezydenckie:cimoszewicz (ewent. tusk)
      na pewno nie: kaczynski,lepper,samoobrona,lpr,giertych, pis
    • Gość: dobry znawca !!! Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:55
      Kandydatka Teresa Piotrowska to uczciwy wybór !
      Znam ta osobe, ona calym swoim życiem zaświadcza, ze kiertuje sie uczciwościa
      i niezmiennościa poglądów!
      Glosujecie na Terese!!!!!!!!!!!
      To się opłaca.
      • Gość: piotrowskanadrzewo Spadaj z tą śmierdzącą rachelą, kretynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:27
        weź tą złotówkę i znikaj.
      • Gość: jacas Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.net.ua 26.07.05, 23:29
        moze na ta z filmu "czesc tereska"? ;)
      • Gość: julek Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:58
        Ja Piotrowskiej mogę jedynie powiedzieć: Cześć Tereska!
    • Gość: jaca CImoszewicz i Zemke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:44
      czy wam się to podoba czy nie. Od razu leję na komentarze, więc szkoda śliny.
      • Gość: jacas Re: CImoszewicz i Zemke IP: *.net.ua 27.07.05, 00:18
        ha, a co tak blisko do lewicy? czyzbys w glowce doktryne marsksizmu-leninizmu
        mial? dla nich to naprawde szkoda na wybory isc.
        • Gość: Marko Re: CImoszewicz i Zemke IP: *.telmax.com.pl 27.07.05, 13:24
          Na Zemke jako na człowieka zrobił duzo dla Bydgoszczy - WZL, - kontrakty
          centrum szkolenia Nato. Ale na PIS tez warto.
          • Gość: Zemke nas oszukal Zemke nas oszukal - nigdy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 15:00
            Zemke nas oszukal - nigdy !!!
            Glosowal za oslabieniem wojewody!
            • Gość: maciej Re: Zemke nas oszukal - nigdy !!! IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 01.08.05, 22:18
              Nie oszukał Torunia, to że nie będzie tam apelacji to trudno. Chyba nie masz
              problemu, inny okreg wyborczy!
        • Gość: jaca Re: CImoszewicz i Zemke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 17:58
          Czy mi się wydaje, czy jesteś tak płytki? Czy w/g ciebie koniecznie być
          marksisto-leninistą żeby głosować na Cimoszewicza? A nawet gdyby tak(co akurat
          nie jest prawdą) to w czym twoje poglądy są lepsze od marksizmu-leninizmu czy
          jak to tam zwał? Masz jako jedyny monopol na prawdę polityczną?
    • Gość: dziewczynka Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:29
      Na nikogo. Nie odpowiada mi żaden kandydat. Mój głos jest zbyt cenny, bym
      oddawała go na byle kogo. I to przykre :((
      • Gość: jacas Re: sondaz! Na kogo bedziesz glosowal(a) w wybora IP: *.net.ua 27.07.05, 14:33
        hmm, a czemu Twoj glos jest zbyt cenny? Rozumiem, ze mamy beznadziejna (w
        wiekszosci) klase polityczna, ale to nie powod, zeby nie isc glosowac. Jak mamy
        demokracje, to kazdy glos jest rownie cenny, wiec warto pojsc i kogos wybrac.
        Moze sie uda wlasciwego, a jak nie, to poczekamy do nastepnej kadencji (o ile
        sie kraj nei rozleci) :)
    • Gość: POPO Na kogo glosować: na mądrych - tylko PO! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 27.07.05, 15:06
      Głosować trzeba na tych co mają spójną wizję funkcjonowania Państwa i mają do
      tego rozgarnięte umysłowo zaplecze. Jeśli oglądam Leppera mówiącego z patosem o
      gospodarce (chociaż od lat to samo: rozliczyć złodziei - a może jego?,
      wszystkim dać tyle ile chcą - tylko skąd?, itp. głupoty), to sobie myślę po co
      młodzież traci czas na szkoly - ten od pługa a wszystko wie - jak urządzić całą
      Polskę! A tak poważnie takie Leppery nie powinny znaleźć uznania nawet na
      pozycji sołtysa - na wsiach też są już rozgarnięci rolnicy po studiach.
      Przecież do rządzenia nie trzeba wybierać SWOJAKÓW - jak zdejmie gumofilce już
      nie będzie swojakiem, tylko facetem odwiedzającym solarium i rozmyslającym: jak
      tu okręcić swoich i otumanić, żeby wybrali na następną kadencję! Kryterium
      powinny być: mądrość i uczciwość - nie głupota i zawziętość. Tylko Platforma
      Obywatelska jawi się jako grupa rozsądnych ludzi z realną wizją przyszłości.
      Podatek liniowy o który walczy PO to podstawa unormalnienia gospodarki.
      Przecież tylko bogaci mają z czego i za co robić odpisy podatkowe i oni teraz
      płacą najmniej! Biednym, którzy nie korzytali z kombinacji z fiskusem ten
      podatek się obniży. Przeciwnicy PO opowiadają ludziom głupoty - przecież Lepper
      dla kariery będzie mówił wszystko, np. zacząłby wmawiać ludziom, że jest
      murzynem (Klewki juz były).
      • Gość: jacas Re: Na kogo glosować: na mądrych - tylko PO! IP: *.net.ua 27.07.05, 15:59
        Wlasnie. Widziales moze dzisiejsze obrady sejmu?? To dopiero byl pokaz czystej
        demagogii. Az sie czlowiekowi smutno robilo z jaka latwoscia poslowie chca
        wydawac nasze pieniadze. Jak sluchalem dzis co mowili, to az mnie mierzilo, zeby
        wylaczyc (i wylaczylem)telewizor. Jak od lewa do prawa (od Rokity, co dal popis
        tego, jak wejsc wiadomo gdzie wszystkim zawodom, po Leppera - jak zwykle klasa
        sama w sobie, czyli w swoich zwierzeniach cofnal sie do tych, co rzadzili przez
        ostatnie kilkanascie lat)- wszyscy dbali tylko o to, zeby ladnie wypasc przed tv
        i zdobyc nastepne glosy, nie zwracajac uwagi na pozniejsze koszta - nasze,
        podatnikow, to tylko modlitwa pozostaje, aby po wyborach sposob "rzadzenia" sie
        zmienil.
      • Gość: Prawicowiec Re: Na kogo glosować: na mądrych - tylko PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 22:12
        PO chce niby obniżać podatki i jest za wolną konkurencją, a w Bydgoszczy to PiS
        (a nie PO) walczy o obniżkę opłaty targowej, co pozwoli konkurować kupcom z
        marketami. Zresztą co to za liberałowie - synalek czerwonego wojewody i
        perkusita Ordynackiej. Ups ten ostatni to już chyba z wszystkiego wyszedł
        oprócz jazzu
      • Gość: Benek Niech na: Na kogo glosować: na mądrych - tylko PO! IP: *.liwest.at 02.08.05, 19:23
        Nawet niech Leper zrobi porzadek z ta banda z PO jak Piotrowska ktora opira sie
        na klamstwie i przewalach jak zatrudnie meza i kupli,jak skrywanie afer
        Naczelnikow UCMichalskie,Witka,Maslanki iIlukowicza.
        • Gość: jacas Re: Niech na: Na kogo glosować: na mądrych - tylk IP: *.net.ua 02.08.05, 22:48
          abysmy mieli w kraju rozdawnictwo? zeby po gornikach przyszli slusarze, dekarze
          i skoczkowie narciarscy, ktorzy zazadaja wiekszych pieniedzy, bo ich praca jest
          niebezpieczna? leppery i cimozewicze wszystko rozdzadza, a brac nie bedzie skad.
          w takim wypadju ja wole platformersow.
        • Gość: jacas Re: Niech na: Na kogo glosować: na mądrych - tylk IP: *.net.ua 02.08.05, 22:51
          a swoja droga, to cala lewica (lacznie z
          lewicowo-prawicowo-centrowo-poludniowo-wschodnim - zalezy jak wiatr zawieje)
          lepperem) na sumieniu ma tyle grzeszko i przekretow, ze czlowiekowi na mysl
          targowica przychodzi. az chce sie rzec - "zdrada mosci panowie, zdrada!".
          czerwonym juz dziekujemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka