Dodaj do ulubionych

SZKOŁA PODSTAWOWA Nr 3

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:30
Rozpocząłem naukę w szkole w roku 1969 , chodziłem tylko przez dwa lata do
roku 1971. Wychowawczynią klasy była Pani Łucja Bługaj , którą serdzecznie
pozdrawiam. Jeżeli są osoby , kóre w tym okresie chodziły do wspomnianej
klasy proszę o kontakt.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: SZKOŁA PODSTAWOWA Nr 3 IP: *.w83-203.abo.wanadoo.fr 10.12.05, 22:36
      Ja tez w tych latach tam chodzilem (do tej trojki przy czerwonych koszarach,
      naprzeciwko SP 39)
      Pani Lucja Blugaj ? niepamietam, ale to imie Lucja wydaje mi sie znajome.
      Mieszkalem na ul. Sowinskiego........ puzniej wyjechlismy do europy zachodniej.
      Byly to lata 75-76.
      Pamietam ta sale gdzie jedlismy obiad a po poludniu mozna bylo grac w szachy lub
      inne gry, rowniez swiatlo zielone na korytrzach po kturych chodzilismy w kolko
      podczas przerwy,ale tylko zima.
      Jedyne nazwiska nauczycieli co pamietam to PANI GROCHOWSKA i dyrektor z tamtych
      czasow jesli sie nie myle to byl pan Jagielski lub Sosnowski (wiem, pamiec
      ucieka tak jak lata) a byly to lata WSPANIALE!!! (niemowie o systemie
      politycznym z tych czasow, chociaz jak widze co sie dzieje aktualnie, czesto
      mysle ze nie bylo tak zle)
    • Gość: bowi Re: SZKOŁA PODSTAWOWA Nr 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 09:43
      Pozdrawiam Ciebie,jeżeli chodziliśmy do jednej klasy to musiałeś mieć
      obowiązkowo basen w ramach w-fu.Nazwisko pani Grochowskiej tez mi przypomina
      okres szkoły.Pamiętam z mojej klasy Gabrysię Szymańską , Krzysztofa Tecława ,
      Kamińskiego imienia nie pamiętam ,może dopiszesz kilka nazwisk ...
    • Gość: bowi Re: SZKOŁA PODSTAWOWA Nr 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 09:43
      Pozdrawiam Ciebie,jeżeli chodziliśmy do jednej klasy to musiałeś mieć
      obowiązkowo basen w ramach w-fu.Nazwisko pani Grochowskiej tez mi przypomina
      okres szkoły.Pamiętam z mojej klasy Gabrysię Szymańską , Krzysztofa Tecława ,
      Kamińskiego imienia nie pamiętam ,może dopiszesz kilka nazwisk ...
      • Gość: M Re: SZKOŁA PODSTAWOWA Nr 3 IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 16.12.05, 21:05
        Pozdrawiam rowniez, ( niepatrz na moj polski jezyk od 1976 roku zyje za graniaca)

TAK! mialem basen.
        Co do nazwisk, nie pamietam, ale Ty piszesz o Gabrysiy Szymanskiej i zdaje mi
        sie ze przypominam ja sobie.
        Brunetka, mieszkala blisko ulicy Bocianowej, nie tak ?
    • jampawel Re: Szkola podstawowa Nr 3 24.05.06, 20:46
      Pamietam Gabrysie!
      • Gość: bowi Re: Szkola podstawowa Nr 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 10:09
        Czy chdziłeś razem z nami do jednej klasy jeżeli tak napisz cokolwiek pamiętasz
        z tamtych lat , pomalutku będziemy przypominać sobie szkolne czasy i wspólnych
        znajomych.Pozdrawiam Ciebie i Marka - może dołączy ktoś z tej dzielnicy lub
        klasy z rocznika urodzenia 1962.
      • Gość: M Re: Szkola podstawowa Nr 3 IP: *.w83-203.abo.wanadoo.fr 04.06.06, 18:48
        Gabrysia mial dlugi warkocz.
        • Gość: M Re: Szkola podstawowa Nr 3 IP: *.w83-203.abo.wanadoo.fr 04.06.06, 18:50
          Byla tez Ewa z ul Warsawskej
    • Gość: bowi Re: Szkoła podstawowa Nr 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 08:34
      Zapraszam do wspomnień z dawnych lat szkolnych , może znajdziemy osobę która
      pamięta dużo,dużo więcej od nas. Pozdrawiam wszystkich uczestników zabawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka