Dodaj do ulubionych

OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH

11.10.05, 13:21
Tak sobie pomyślałam, że może porozmawiamy o obsłudze klientów w
radzijowskich sklepach. Ja najgorsze mam wrażenia po Bukacie, właściciel tego
sklepu był taki nieprzyjemny, że więcej nie kupię nic w tym sklepie. Poszłam
do sklepu z córką, wiadomo dziecko 4-letnie pełne energii, ale nie dotykała
butów tylko chodziła po sklepie i do mnie mówiła "mamusiu zobacz jakie ładne
buciki" jak to dziecko, wychodząc usłyszałam komentarz od właściciela co za
nieznośne dziecko itp. Mało tego pytając o buty właściciel powiedział do żony
ale tamte to sa drogie. Jakim prawem on ocenia mój potfel! To że byłam ubrana
skromnie to nie znaczy, że nie było mnie stać na te buty. Jednym słowem
więcej tam butów nie kupię. Może macie jakieś złe doświadczenia piszcie
Obserwuj wątek
    • supergoth Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 11.10.05, 18:26
      Najtańsze i najlepsze buty w kraju kupisz na Grójeckiej pod 70tym w Warszawie.
      Bata Outlet. Obsługa miła, buty, których ceny zmieniły się z wysokich na bardzo
      przystępne albo wręcz brdzo niskie... Poza tym Factory Centrum w Ursusie. Wiele
      marek po cenach zbliżonych do tych z targu radziejowskiego. No tak, ale trzeba
      jeszcze dojechać do Warszawy. 3o parę złotych w jedną i 30 parę złotych w
      drugą... Ale to i tak się opłaca. Od 10 do 17tej można obkupić się całkowicie.
      od stóp po głowę...
    • zaguboina Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 11.10.05, 21:21
      no cóż... sporo do zyczenia pozostawia obsługa w radziejowskich sklepach...
      można nawet stworzyć czarna listę... ja na pierwszym miejscu proponuję bukat a
      na drugim sklep bobas... ja tam po prostu nie wchodzę...
    • zdzichu333 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.10.05, 09:52
      Miało być o najgorszej obsłudze. A ja chciałem z innej beczki. O najlepszej
      obsłudze w radziejowskich sklapach. Z taką spotkamy się z pewnością u Pana
      Mielcarka w sklepie motoryzacyjnym, w sklepie "Helena" Pana Łąkowskiego Jurka,
      na stacji benzynowej "Orlen" w Radziejowie i zapewne w paru innych miejscach. Z
      najgorszą obsługą spotkałem się w lokalu nazywanym "Piwnicą", który znajduje
      się pod dawną "Wielobranżówką". Kiedy wchodziłem tam ze znajomym około 22giej
      prawie zamknięto nam drzwi przed nosem, potem barman dość niepoprawną
      polszczyzną, odmówił nam symbolicznej "pięćdziesiątki". Zaznaczam, że zrówno ja
      i kolega jesteśmy spokojnymi obywatelami w średnim wieku i nie byliśmy pod
      wpływem alkoholu. Takiego czegoś nie rozumiem. To chamstwo w najczystszej
      postaci!
      W sklepie "Bukat" zaopatruję się od lat (albo na targu). Właściciele sklepu
      zawsze służyli mi dobrą radą i pomagali wybrać właściwe ciżemki.
      W gruncie rzeczy to "miła kapitalistycna obsługa" raczej nie zgościła w naszym
      mieście poza nielicznymi wyjątkami.
      • radziejow5 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.10.05, 23:23
        Najbardziej lubie panie ze sklepu z ulicy Polnej. One maja za nic klientów
        oczekujących w kolejkach. Chodzi mi o panią Pawlak-Wielka Pani Kierownik-jej
        traktowanie klientów przypomina mi "stare dobre komunistyczne czasy" oraz ta
        wysoka starsza pani ze sklepu mięsnego"Majerowicz" bezczelnie myje sobie sklep
        pomimo oczkującej kilkuosobowej kolejki]
        Mam wrażenie że te panie nadal wyznają komunistyczna dewizę że to klient jest
        dla sprzedawcy sklepu.

POzdrawiam
        • goth2 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 18.10.05, 00:22
          A ja nie omieszkam powiedzieć kilka słów o największym Pseudo butiku W
          Radziejowie jakim Jest sklep TAGA mieszczący się niedaleko PKS Rradziejów,
          Sklep ma strasznie wygórowane CENY i chyba ośmiela się porównywać do sklepów z
          dobrą renomowaną marką a tak naprawdę sprzedaje ciuchy Nie markowe I za Bardzo
          dużą kasę, pani sprzedająca u Góry jest dość miała w przeciwieństwie do Madam
          na dole co uważa iż jej sklep jest chyba dla VIP-ów a nie dla zwykłych ludzi.

Puenta jest tak ze jak w Radziejowie ktoś się czegoś dorobi to mu na ŁEB od
          razu pada

I jeszcze Bardzo CHAMSKO wręcz wulgarnie zachowywało się państwo Prowadzące
          BAR „Piwnica” (NORA) z takim brakiem kultury chyba nawet nie można był spotkać
          się za komuny, Szczyt wszystkiego, wszelakiej Tolerancji i dobrego smaku w
          obsłudze klienta.

Puenta jest tak ze jak w Radziejowie ktoś się czegoś dorobi to mu na ŁEB od
          razu pada

• supergoth Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 18.10.05, 09:49
            Bar "Piwnica" mówisz... Prawda, tam nie obsługują uprzejmie. Może obrali sobie
            taki cel, aby zdobyć status takiego właśnie lokalu. Autoantyreklama??? To może
            działać. Przyjdą przecież tacy, którzy będą chcieli zobaczyć takie dziwne
            miejsce, gdzie specyficznie traktuje się klienta... Chyba dotarłem do sedna
            sprawy.
          • kolo964 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 02.03.06, 19:00
            co do sklepu TAGA lub AGAT, zależy jak kto czyta - na dole obsługa do bani, ale
            Pani A. na górze jest OK, ładna, miła, tylko aż żal że musi w takim zimnie siedzieć.
          • tabula-rasa1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 10.11.06, 18:22
            jaki pan,taki kram
          • tabula-rasa1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 10.11.06, 18:36
            najlepiej jest kupować w sklepie na Polnej zwlaszcza latem,jak cały ró os
            pierdoli w ciastkach na ladzie
            • radziejow5 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 04.05.07, 00:08
              Niestety musi obecne pokolenie odejść na emeryturkę i wtedy jest nadzieja że
              może sie poprawi obsługa.
              Krytykujecie "sklepy" . Nie narzekajcie tak - za tzw starych dobrych czasów to
              dopiero była jazda; np. sklep spożywczy przy Marchlewskiego .
              Pozdrawiam
              • radziejow5 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 04.05.07, 00:11
                Oczywiście chodzi mi o sklep spożywczy , gdzie sprzedawała pani "Wandzia"-
                obecnie KUBA
    • miss_sioux Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 19.10.05, 15:08
      Radziejów odbiega od tego co zwykło być normalnym. Tutaj większość rzeczy
      wygląda i funkcjonuje jak w zamierzchłych czasach. I wydaje się, że nie ma na
      to lekarstwa. Większość sklepów i usług funkcjonuje tak jakby nie zależało im w
      ogóle na kliencie. Dziwne, bo powiat radziejowski do najzamożniejszych nie
      należy.
    • gwinter Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.11.05, 12:19
      Mnie się tam podobała obsługa w sklepie - byłym Maktroniku. Pracowała tam taka
      laska podobna do znanej i lubianej piosenkarki Eleni. Pani Basia. Szkoda, że
      już tam nie robi. To była właściwa osoba na właściwym miejscu. Doradziła
      odradziła. Dziwucha do Tańca i różańca.
    • ziutas_ole Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.11.05, 13:09
      Fakt była w Maktroniku. Taka laska. Fajna i w ogóle. Można z nią było pogadac i
      te sprawy! Gdzieś sie wyniosła. Coraz mniej fajnych kobitek do rzeczy tu
      zostaje albo po prostu sie chajtają i dostęp wzbroniony.Na ten przykład
      chajtają się jak Wiśka a Kora wyjechała gdzieś w świat. Łza się w oku kręci.
      Najlepsze dziewczyny nas opuszczają.
      • 50v7 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 13.12.05, 01:36
        Ziutas czy ty mówisz o pani Łękas - że taka fajna laska
    • gwinter Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 14.11.05, 08:46
      Ja tam w ogóle to lubie kupowac w Radziejowie. Gdzie sie nie ruszysz możesz
      kupić wszystko a przy tym pogadać sobie o poważnych sprawach i
      przysłowiowej "dupie Maryni". Lubie na przykład sklep "Kuba" - bez względu na
      to czy jest szefowa czy pracownice. Lubie kiosk Pani Amerskiej i obsługę na
      poczcie. Lubię tankować w "Olkopie" i w ogóle kupić coś poza paliwem bo tam
      obsługują zajebiście. W ogóle poziom usług oceniam dobrze! Oby tak dalej!
      • zdzichu333 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 15.11.05, 12:20
        Za sklepem "Kuba" nie przepadam, ale może być. W "Olkopie" nie tankowałem
        jeszcze ale skoro tak panowie polecają to spróbuję. A co do tej Pani
        w "Maktroniku" to racja, ta Pani rzeczywiście przypominała znakomitą
        piosenkarkę Eleni i nadawała sie do tej pracy jak nikt. Pani Mrozowo dlaczego
        ta czarna Pani już tam nie pracuje?
      • gondor2 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 15.11.05, 19:54
        gwinter chyba jesteś pracownikiem Olkopu, że ich tak chwalisz, bo wedłg mnie to
        same buce tam pracują, gburowaci i powolni nie wyłączając pana kierowniczka od
        siedmiu boleści
        • gwinter Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 16.11.05, 08:10
          > gwinter chyba jesteś pracownikiem Olkopu, że ich tak chwalisz, bo wedłg mnie
          to
          >
          > same buce tam pracują, gburowaci i powolni nie wyłączając pana kierowniczka
          od
          > siedmiu boleści

Ja nie jestem i nie byłem pracownikiem Olkopu. Może ty nim byłeś i Cie wy.....
          na zbity pysk bo sie nie nadawałeś to tak ich nazywasz. Większość ich jest maks
          wporzo: Prezes, Czupur i jak mówie większość. Zdania nie zmienie!
          • gondor2 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 17.11.05, 20:00
            gwinter wolałbym chyba pod sklepem buzuny chlać (jak pewnie ty to czynisz), niż
            z tymi burakami z "Olchłopu" pracować i również nie mam zamiaru zmieniać o nich
            zdania.
            • ziutas_ole Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 18.11.05, 10:33
              No to chlaj te buzuny Gondorze! Dla mnie "Olkopiaki" to jak strażaki na pięć
              chłopaki!
            • l3 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 23.11.05, 18:12
              Strasznie rozne te opinie {;->
        • l3 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 23.11.05, 18:10
          Przewaznie jest tak, ze jak mily klient to i mily sprzedawca... Ale to nie jest
          zadna regula i znam wiele przypadkow, gdzie na cieple "Dzien Dobry" uslyszec
          mozna jakas odpowiedz niepocieszonego, znudzonego swoja praca subiekta, ktora
          po tonie glosu mozna porownac do "Spie...." ... Nasza kochana Polska...
          • 50v7 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 13.12.05, 01:51
            l3 napisał:

> Przewaznie jest tak, ze jak mily klient to i mily sprzedawca... Ale to nie
            jest
            > zadna regula i znam wiele przypadkow, gdzie na cieple "Dzien Dobry" uslyszec
            > mozna jakas odpowiedz niepocieszonego, znudzonego swoja praca subiekta, ktora
            > po tonie glosu mozna porownac do "Spie...." ... Nasza kochana Polska...

Ten komentaż w całości zasługuje moim skromnym zdaniem na najwyższe uznanie z
            jednym wyjątkiem że to winno być "jak miły sprzedawca to i klient nie może być
            inny", taka zasada wzajemności. Ładnie wszystkim dupy obrobilismy, wielu się
            udało, a może na to sobie zasłużyli ( na dobre imię) że nawet ich nie
            wymienialiśmy przez te kilka dni, a może by też ich pochwalic. Po co zakładać
            nowy wątek wystarczy go rozszerzyć o inne punkty swiadczących nam różne inne
            przedziwne usługi a tego ci Nam nie brakuje a wygląda zapewne też różnie w myśl
            zasady klient nasz pan jak ma gelt. cdn.
    • zaguboina Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 25.11.05, 14:48
      ostatnio zdarzyło mi się byc kilka razy w sklepie pani waleckiej i niestety
      przeraził mnie poziom pań tam obsługujacych.... paniom nie chce się nawet
      pokazać towaru który posiadaja... niesty sa opryskliwe co dla niektórych
      klientów... az mi za nie było wstyd... poza tym nie podoba mi się to że mimio
      że jest to nowy sklep to nie mozna do niego wjechać wózkim, a w przypadku tego
      sklepu jest to ważne skoro to sklep z odzieżą dla dzieci... chyba warto byc
      miłóym dla klientów???????
      • axis66 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.12.05, 11:46
        Masz rację - zagubiona !!!
        Poza tym zobacz reakcję pań, jeśli poprosisz o stringi - zabiją cię wzrokiem - to chyba fanki ojca dyrektora !!!
        Dzieciom (mimo, że to ich sklep) - też wstęp wzbroniony !!!!
        NIE TĘDY DROGA !!!!!! (przynajmniej dziś)
    • zdzichu333 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 08.12.05, 08:56
      Obsługa w sklepie Vertus jest na wysokim poziomie.
      • edytap1977 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 08.12.05, 11:51
        Zgadzam się z Tobą, też tam lubię kupować.
    • gwinter Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.12.05, 11:20
      Lubie sklep KERADA. Koleś jest kulturka gość. Dobrze poleci, pomoże coś wybrać.
      Okej sklepik!
      • zaguboina Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.12.05, 11:43
        a co to jest za sklep? lubię miłą obsługę, więc chciałabym tam zajrzeć
        • gwinter Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.12.05, 12:06
          KERADA to sklep komputerowy i dealer ERA GSM. Znajduje sie na ulicy Kościuszki
          koło naprawy telewizorów itp Surdyka. Fajny sklep polecam!
      • 50v7 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.12.05, 11:46
        Sklepy to pikuś w porównaniu z naszą pocztą, jak przeszła w prywatne ręce to
        zaraz obniżyła się ilość obsługujących. Dla interesantów zaczął się horror
        kolejki jak za tamtych czasów, starsze babcie skaczą z nogi na nogę w rytm
        muzyki, panie spieszą się robią co mogą by szybko obsługiwać tylko paznokcie im
        w tym trochę przeszkadzają i to tempo też niezbyt odpowiednie a i nagadać się
        muszą, a ludzie chyba są po to by stali i czekali, a może jest jakiś sposób by
        to zmienić i nie trcić niepotrzebnie czasu, tylko po to by chcieć uiścić
        należne zobowiązania, wysłać polecony lub paczkę. Rozwiązań widzę bardzo dużo
        a i chętnych by tam pracować sprawniej też zapewne nie brakuje. Przerażająca
        jest siła przyzwyczajenia tylko szkoda że klienci muszą to odczuć stercząc na
        własnych nogach - nawet kawy nie postawią.
        • axis66 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.12.05, 12:05
          Też racja !!!!!
          Te guły olewają klientów dokładnie tak samo, jak za komuny !!!!
          Dla przykładu powinni ze dwie wypierdolić na zbity ryj z pracy - może pozostałe by sie czegos nauczyły !!!!!!!
          (bo rozmowy przy czekającym kliencie o prowadzeniu się koleżanki, to norma !!!)
          • gwinter Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.12.05, 12:08
            Fakt! Nie robią zbyt wiele ale za to plotkują za dziesięć. Szkoda takiej jednej
            ładnej co to za chłopem za granicę gdzieś pojechała.
            • kotas2 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.12.05, 15:45
              Poczta w Radziejowie nie różni się od innych poczt w Polsce a więc nie
              narzekajmy. Co tam jeszcze chciałem dodać. Ano ja to lubie wiele sklepów
              radziejowskich. Czuję sie wnich dużo lepiej niż w jakichś obcych. Lubie wiele
              sklepów spozywczych,market Lewiatan, Orlen, Olkop, sklep z częściami do
              traktorów Pana Staszka Markiewicza, sklep Vertus, Kerada, sklep spożywczy pana
              Jacka Szynkowskiego.
              • 50v7 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.12.05, 19:37
                właśnie miałem przyjemność dzisiaj korzystać z usług pocztowych w Toruniu, ale
                niestety nie można pewnych rzeczy przyrównywać do pieroga, palce po klawiaturze
                pływały jak u dobrego pianisty i doklejanych paznokci wpadających w szpary nie
                widziałem, a że za chłopakami to normalne i na naszej poczcie też może być
                szybko sprawnie i przyjemnie, chcieć to móc. Tak nie wiele potrzeba by i u nas
                było normalnie tak poprostu lepiej.
                • 50v7 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 13.12.05, 02:19
                  Człowiek jak sie naćpa to głupoty wypisuje, a jutro naczelniczka załogę z
                  nożyczkami w ręku bedzie witać, szkoda tych krogulczych (ochydnych)paznokci ale
                  napewno znajdą się mili ludzie i nam podziękują jak chciaż z 15 minut krócej z
                  tego powdu nie bedą zmuszeni stać, jak to mawiaja górale "owca syta i wilk
                  cały" i czy nie po to jest to forum?
          • 50v7 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 13.12.05, 02:06
            axis66 napisał:

> Też racja !!!!!
            > Te guły olewają klientów dokładnie tak samo, jak za komuny !!!!
            > Dla przykładu powinni ze dwie wypierdolić na zbity ryj z pracy - może
            pozostałe
            > by sie czegos nauczyły !!!!!!!
            > (bo rozmowy przy czekającym kliencie o prowadzeniu się koleżanki, to
            norma !!!)

Może i Ty masz w tym co piszesz dużo racji podobnie było z listonoszami, dobrze
            że się tych paskudów już pozbyto, przynajmniej poczta dociera do własciwych
            rąk i w odpowiednim czasie.
        • sauber1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 11.04.06, 19:20
          50v7 napisał:

> Sklepy to pikuś w porównaniu z naszą pocztą, jak przeszła w prywatne ręce to
          > zaraz obniżyła się ilość obsługujących. Dla interesantów zaczął się horror
          > kolejki jak za tamtych czasów,

Co to znaczy krecić się koło dobrych źródeł informacji i proszę
          finanse.wp.pl/POD,2,wid,8264661,wiadomosc.html?rfbawp=1144775242.365&ticaid=11693
    • 50v7 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 24.12.05, 10:50
      Wszytkim interesującym się tym wątkiem życzę zdrowych wesołych Rodzinnych Świąt
      Bożego Narodzenia tym obsługującym szczególnie
    • captain.picard Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 23.01.06, 11:38
      Nikt tutaj nie napisał, o sklepie "Kristal". To co tam sie dzieje to istna
      kpina. Obslugujace sie zmieniaja chyba z miesiaca na miesiac, a o
      przeterminowanym i zepsutym towarze to nie wspomne. Druga, zupelnie inna bajka
      to Kristal monopolowy tam na dole. Kupujesz flaszke, soczek, pare Reddsow czy
      czegos tam jeszcze i nawet nie maja reklamowki! No nie przegiecie. I co ja mam?
      Wziac to pod pache? A moze popakowac wszystko w kieszenie albo za pasek i bede
      wygladal jak obwieszony Rumun wracajacy z targowiska? Wogole gdzie sie podziala
      ta mila, grubsza ;) pani Ewa? Ona to byla w deche gosciara. Taka miala gadane,
      ze szok! (w sensie pozytywnym oczywiscie). A teraz? Nie wiem jak tam jest dzis,
      bo od czasu kiedy pani Ewy nie ma to tam nie chodze po cos mocniejszego do picia
      - wole isc do Heleny, ale po odejsciu (czy zwolnieniu) pani Ewy byla taka
      blondyna przy tuszy. Jak ja widzialem to mi sie drobne w kieszni od razu nie
      zgadzaly. Wchodzisz, mowisz dzien dobry" czy dobry wieczor", a ta ci cos tam
      burknie tylko pod nosem. I wogole jak cie obsluguje to tak, jakby miala wielka
      pretensje, ze przyszedles do sklepu. A jak podaje towar to z ledwoscia chyba sie
      powstrzymuje od tego zeby nim rzucic w ciebie. Od tamtej pory nie chodze "do
      Krychy na doł". Wczesniej ta klientka sprzedawala "u Krychy" w tym punkcie na
      Rynku. Jezu! Kiedys niezla sytuacja byla. Jedna babka ja rowno do parteru
      zjechala za to jak obsluguje. Ale mialem ubaw. Teraz juz cos jej nie widuje. W
      zadnym punkcie, chyba wyleciala z roboty. A slyszalem ze i Krycha osobiscie
      teraz w monopolowym obsluguje. Niezle!
      • ziutas_ole Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 24.01.06, 11:11
        Masz rację kolego Kapitanie. Kristal powinien dostać ogromnego minusa w tym
        rankingu. Toż to skandal co się tam wyrabia. Ważność produktów dawno zakończona
        to sprawa jak njbardziej normalna. Brak reklmówek też. Masz rację, że jedynie
        ta puszysta Ewa ratowała sytuację. A jak jej zabrakło to j na ten przykład już
        tam nie chodzę. Inna sprawa to jest taka, że Krycha albo jej chłop to bardzo
        życzliwi ludzie. Bywało tak, że sie piwo spożyło przed sklepem na szybciora ba
        nawet nie zdążyło jeszcze spożyć i jak spod ziemi wyrastała policja.
        Przypadkiem się pojawiła?
        Ja tm już nie kupuję. Wolę rzeczywiście iść do Helenki. Tam jest w porządku
        obsługa. Czy jest Danucha Lizikowa czy ta podobna do niej Głowacka albo te
        młode lasencje. Obsłużą, zapakują i jest okej. Piwko też na szybko można gdzieś
        zboku spożyć opodal sklepu i nie wzywają od razu policji. W porządku sklepik!
        Mamy więc przykład sklepu porządnego (Helena) i antyprzykład (Kristal czyli
        Krycha).
        I gdzie tu logika w postępowaniu w tych trudnych dla handlowców czasach? Nie
        wiem doprawdy. Pozdro
    • zdzichu333 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 24.01.06, 12:22
      Ja także zaprzestałem zaopatrywać się w Kristalu. To nie fair takie zachowania.
      Sprzeczne z prawami konsumenta i dobrym wychowaniem. Jak już pisałem wolę
      ruszyć cztery litery i pofatygować się do Helenki.
      • 50v1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 25.01.06, 17:14
        i pofatygować się do Helenki.
        Ja też lubię sobie do Helenki wskoczyć, ale widziałem dzisjaj syna tej pani
        namiętnie czytającej to forum palącego papierosa i gdy zaapytałem gdzie kupił
        odpowiedział że w kiosku przy RDKu pan jemu sprzedał trochę to dziwne jak
        takiemu 11- letniemu można sprzedaź papierosy VICEROY zapewne niechodliwy
        towar, a dzieciaków zdrowie to co? a obowiązujące przepisy to komu wymyślono?
        Jeszcze stwierdził że za oszczędzone, a może ukradł - CO?
        • 50v1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 25.01.06, 23:12
          50v1 napisał:

> i pofatygować się do Helenki.
          > Ja też lubię sobie do Helenki wskoczyć, ale widziałem dzisjaj syna tej pani
          > namiętnie czytającej to forum palącego papierosa i gdy zaapytałem gdzie kupił
          > odpowiedział że w kiosku przy RDKu pan jemu sprzedał trochę to dziwne jak
          > takiemu 11- letniemu można sprzedaź papierosy VICEROY zapewne niechodliwy
          > towar, a dzieciaków zdrowie to co? a obowiązujące przepisy to komu wymyślono?
          > Jeszcze stwierdził że za oszczędzone, a może ukradł - CO?
          Ale gdybym na tym złapał swojego syna to zapewne bym zgłosił ten fakt na
          policję i myślę że nie wzięliby tego za nieistotny drobiazg???
          • big-cock-tajl Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 26.01.06, 08:57
            Ja rzuciłem fajki. Rozumiem problem. Nie wolno tak robić i masz rację V50 że
            dzieciom należy utrudniać zdobycie papierosa. I tak będą kombinować ale nie
            może być tak, że pójdzie gówniarz do pierwszego lepszego sklepu i dostanie
            zaopatrzenie. I sie ujara i najebie. Tak nie może być bo sie nam społeczeństwo
            do cna zdegeneruje. pozdrawiam
            • 50v1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 26.01.06, 12:33
              big-cock-tajl Dziękuję Ci za prawidłową postawę wobec wielkiego problemu dla
              innych zapewne tylko kolejnego drobiazgu ( nie ma problemu dopóki bezpośrednio
              nas nie dotyczy) Jakie dzisiaj zdrowe dzieci takie prężne społeczeństwo w
              przyszłości. Czy warto żałować tych paru groszy kary za chęć zarobienia paru
              groszy na dzieciaka zdrowiu, zapewne nie a nauka nie idzie w las i o to właśnie
              chodzi.
              • big-cock-tajl Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 26.01.06, 12:47
                Jasna sprawa, że powinno sie napiętnować takie przypadki bo co nam za dzieci
                wyrosną. Pozdro 50v
                • 50v1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 26.01.06, 12:50
                  big-cock-tajl napisał:

> Jasna sprawa, że powinno sie napiętnować takie przypadki bo co nam za dzieci
                  > wyrosną. Pozdro 50v
                  Nic innego z mojej strony nie pozostaje jak tylko wielkie DZIĘKUJĘ, niby nic a
                  cieszy.
    • edytap1977 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 27.01.06, 07:29
      Wracając do tej obsługi, chiałabym jeszcze skrytykować Panie Waleckie, na rogu
      przy rynku. Przekraczając próg sklepu i patrząc na miny tych Pań mam dosyć.
      Przestałam tam wogóle zaglądać. Są niemiłe, dotkniesz coś to od razu zwracają
      uwagę.I to nie jest tylko moja opinia, bo wiele moich znajomych to potwierdza.
      Ale to ich interes i ich problem.
      • big-cock-tajl Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 27.01.06, 08:15
        Edytko, Panie Waleckie muszą takie byc bo to rodzina uzdolniona artystycznie a
        artysta musi mieć swoje zagrania. A sklep to prowadony jest z musu bo trzeba z
        czegoś żyć.
        • pajero77 Re: 23.02.06, 12:31
          Polecam Sklep koło PZMOtu chyba nazywa się Prywamex z taki częsciami typu kołki,
          łańcuchy, gwoździe. Po pierwsze ceny maja chyba z cennika kosmicznego, a ta
          starsza pani i jej mąż to każdego klienta traktują jak potencjalnego
          złodziejaszka. Jedynie Panni przy kasie jest naprawde ok.
          • big-cock-tajl Re: 23.02.06, 14:12
            O kurna chodzi ci pewno o sklep pana Krzysia P. Tam nie chodzi o gwoździe tylko
            o bolca. Ale nie zgodzę się, że nie był dla Ciebie miły. On jest bardzo miły
            dla mężczyzn. pozdro!
          • hejzeha Re: 14.11.06, 01:24
            faktycznie, ceny mają tam kosmiczne,
            w zasadzie wszystko tam jest dziwne
      • tajniacy2 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 15.03.06, 18:54
        czy ktos moze wie co sie dzieje z Lidka-zwana Diablicą??zniknela z VERTUSA
      • 00alex Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 08.12.06, 18:09
        racja one są tragiczne !!! "proszę nie dotykać w rękawiczkach" ble ble ble i
        jeszcze raz BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
    • kolo964 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 03.03.06, 15:45
      Sklep AGAT na Komunalnej, obsługa u góry cacy, na dole be
      • ziutka2000 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 03.03.06, 20:51
        Popieram Edytko...Buce w naszych sklepach nie potrafia jeszcze docenic tego,ze
        my-to ich chleb.
        • tajniacy2 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 15.03.06, 18:50
          Najwspanialsza obsluga jest w sklepie KUBA. sprzedaja tam przeterminowany towar
          a szefowa tego sklepu jedzie ze swoimi pracownicami jak z najgorszym gownem!!!
          • hejzeha Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 14.11.06, 01:28
            to fakt, bardzo sie to rzuca w oczy
    • kolo964 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 17.03.06, 07:28
      Uwaga w sklepie RYDZ na Brzeskiej. Trzeba zwracać uwagę ile kasy nam Panie
      wydają, nie zróbcie się w jajo. Pozdro
      • gwinter Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 17.03.06, 08:04
        czasem to sie zastanawiam po co sa te sklepy w Radziejowie. Czy ich właściciele
        prowadzą je "za karę"? Przeciez to ich praca i dochód a są przypadki, że bardzo
        źle się klientów traktuje. Jak powietrze albo jeszcze gorzej. Sprzedawców
        potrafię czasem zrozumieć bo zarabiają grosze a przede wszystkim mogą się
        zmęczyć bo to w większości przypadków ciężka praca. no w każdymm razie nie jest
        najlepiej w tym temacie.
        • kosmita123 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 17.03.06, 10:33
          Witam Wszystkich na forum.
          Dla mnie jednym z najciekawszych sklepów jest sklep z art.AGD
          p. T.SZ. na ul Wyzwolenia "bardzo miła obsługa"-oczywiście jak
          właściciel ma czas nas obsłużyć bo chyba w jego oczach klient
          to przychodzące zło konieczne.
          Jeszcze trzeba dodać że bardzo często chcąć coś tam kupić
          można tylko przeczytać kartkę "ZARAZ WRACAM"
          a przecież wystarczy zatrudnić sprzedawcę i wszyscy byli by zadowoleni
          a podejrzewam że i obrót by się zwiększył.
          POZDRAWIAM... .
          • kolo964 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 17.03.06, 13:10
            no tak, z konieczności trzeba także i do tego sklepu zajrzeć. Ale tylko po
            części od pralek itd. bo jeśli chodzi o asortyment elektryczny to w energetyce
            mają o wiele taniej niż u Pana T. Pozdrawiam Pana Jarka z Energohandlu
        • hejzeha Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 14.11.06, 01:37
          a jak urzędnik posuwa do bankomatu to jak myślisz ?
          po co ?
          po to żeby wybrac swój dochód, który mu bankomat wyprodukował za opieprzanie
          sie na etacie ?
    • kinga010 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 17.03.06, 13:57
      ?
      • sauber1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 23.03.06, 09:42
        kinga010 napisała:

> ?
        Czyżby Ci Kingo chodziło o działanie naszej poczty, nie jest chyba aż tak żle,
        a jak nawet korespondencja czasem pójdzie nie do tego adresata też pomyłką
        można wtłumaczyć.
    • bekon6 Ja powiem tak 23.03.06, 10:37
      Meszkalem troche w Poznaniu wiec powiem wam drodzy jak widza to oczami
      poznaniacy na temat ludzi pracujacych w sklepach. I tak rozrozniaja obsługe
      inaczej w bylym zaborze pruskim a inaczej w zaborze rosyjskim. A wiec gdy ktos
      wchodzi do sklepu ekspedientka w Poznaniu mowi : "Przepraszam w czym moglabym
      Panu/Pani pomoc?" natomiast w Wrszawie mozna usłyszec :" Czego Pan/Panie se
      zyczy?" Sami to ocencie i porownajcie jak juz w 1 pytaniu z gory traktuje sie
      kupujcego. Pozdro.
      • radziejowiak Re: Ja powiem tak 23.03.06, 12:26
        BEKON A JAK MOWIA W CZOŁOWIE ?
        • bekon6 Aluzja? 23.03.06, 12:59
    • memphisbelle2 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 11.04.06, 19:59
      edytap1977 napisała:

> Tak sobie pomyślałam, że może porozmawiamy o obsłudze klientów w
      > radzijowskich sklepach. Ja najgorsze mam wrażenia po Bukacie, właściciel tego
      > sklepu był taki nieprzyjemny, że więcej nie kupię nic w tym sklepie. Poszłam
      > do sklepu z córką, wiadomo dziecko 4-letnie pełne energii, ale nie dotykała
      > butów tylko chodziła po sklepie i do mnie mówiła "mamusiu zobacz jakie ładne
      > buciki" jak to dziecko, wychodząc usłyszałam komentarz od właściciela co za
      > nieznośne dziecko itp. Mało tego pytając o buty właściciel powiedział do żony
      > ale tamte to sa drogie. Jakim prawem on ocenia mój potfel! To że byłam ubrana
      > skromnie to nie znaczy, że nie było mnie stać na te buty. Jednym słowem
      > więcej tam butów nie kupię. Może macie jakieś złe doświadczenia piszcie
      WLASCICIEL SKLEPU JEST ZYDEM I NIE POWINIEN MIESZKAC ANI W RJOWIE ANI W
      POLSCE.POLISH RULES!OLD FASHION!
      • zdzichu333 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.04.06, 08:44
        > WLASCICIEL SKLEPU JEST ZYDEM I NIE POWINIEN MIESZKAC ANI W RJOWIE ANI W
        > POLSCE.POLISH RULES!OLD FASHION!

Ojojojojojoj! A gdzie ma mieszkać skoro się tu urodził i tutaj jest jego dom co?
        Osoba, o której wspomina Memphisbelle 2 to moim skromnym zdaniem jeden z
        najbardziej przyzwoitych i dobrze wychowanych mieszkańców Radziejowa. Ja tego
        Pana pozdrawiam.

• sauber1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 12.04.06, 18:31
          zdzichu333 napisał:

> > WLASCICIEL SKLEPU JEST ZYDEM I NIE POWINIEN MIESZKAC ANI W RJOWIE ANI W
          > > POLSCE.POLISH RULES!OLD FASHION!
          >
          > Ojojojojojoj! A gdzie ma mieszkać skoro się tu urodził i tutaj jest jego dom
          co
          > ?
          > Osoba, o której wspomina Memphisbelle 2 to moim skromnym zdaniem jeden z
          > najbardziej przyzwoitych i dobrze wychowanych mieszkańców Radziejowa. Ja tego
          > Pana pozdrawiam.
          >
          >
          Tak panie Zdzichu ma pan rację i jeszcze warto dodać, że jest prawo w Naszym
          Kraju które zabrania dyskrymimacji. Ten człowiek jest chory na nienawiść
          • tabula-rasa1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 10.11.06, 18:28
            najlepsz obsługa jest na melinie usłupa przemytnika gdzy idziesz po spiryt
          • tabula-rasa1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 10.11.06, 18:28
        • sauber1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 16.05.06, 18:35
          zdzichu333 napisał:

> > WLASCICIEL SKLEPU JEST ZYDEM I NIE POWINIEN MIESZKAC ANI W RJOWIE ANI W
          > > POLSCE.POLISH RULES!OLD FASHION!
          >
          > Ojojojojojoj! A gdzie ma mieszkać skoro się tu urodził i tutaj jest jego dom co
          > ?
          > Osoba, o której wspomina Memphisbelle 2 to moim skromnym zdaniem jeden z
          > najbardziej przyzwoitych i dobrze wychowanych mieszkańców Radziejowa. Ja tego
          > Pana pozdrawiam.
          >
          Tak panie Zdzichu lubie pana za ralne spojrzenie na problem różnych nacji
          mieszkających razem z nami w naszym wielkim wspólnym kraju Europie. Dziwie się
          takim komentarzom ostatnio spotkałem kolegę z klasy jeszcze z podstawówki i
          właśnie z Jerzym poszliśmy do tego sklepu Nar być Butta i takie ładne ze skwiry
          sobie wybraliśmy, właściwie to mi się badziej podobał wybór kolegi, a że on
          wspaniałomyślny przyjaciel, dokonaliśmy cichej wymiany drogie co prawda ale
          bardzo wygodne, trochę pochodze może jemu odstąpie niech tez się nacieszy, a w
          razie co to kupiliśmy na innej dzielnicy
          • bekon6 buaahhahah 18.05.06, 15:20
            >w naszym wielkim wspólnym kraju Europie

Jak mnie pamiec nie myli to moj kraj to Polska jak na razie
        • bekon6 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 18.05.06, 15:21
          wg mnie w Izraelu
          • zdzichu333 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 18.05.06, 15:48
            Panie Bekonie zawiodłem się. Mądry z pana człowiek ale jednak nazista czy
            rasista. Jak tam zwał.
            • bekon6 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 18.05.06, 17:02
              Ooo przepraszam nikogo nie zabilem w celach politycznych, nikogo nie
              przesladuje. Po prostu uwazam ze kazdy powiniem mieszkac we wlasnych panstwach
              przy czym wszyskie panstwa powinły ze soba wspolpracowac politycznie i
              ekonomicznie. Mieszajac rozne nacje ze soba tworzy sie tygiel ktory jest skory
              do konfliktow i terroru. Moge to przyrownac do dobrosasiedztwa. Jesli sasiad
              wprowadza sie do mojego domu i mi rozkazuje co mam robic, jak zyc etc podnosi
              sie gniew w domownikach. Co innego jak sasiad u siebie a ja u siebie i za
              obopolna zgoda robimy cos dla dobra wspolnego.
              I jescze jedna rzecz nazwal mnie pan rasiasta i nazista. Fakt jesten
              narodowcem ale nie hitlerowcem. Dlaczego? Otoz dlatego ze jesli nim bym byl
              mosialbym negowac holokaust narodu zydoskiego w Oswiecimniu. A wiadomo ze tam
              gineli tez Polacy . Wiec coz ze mnie za narodowiec skoro neguje historie
              wlasnego narodu? Jedno z drugim sie kloci. Pozdro
              • edziu55 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 19.05.06, 13:16
                a ja myślałem że to forum o obsłudze w Radziejowskich sklepach. Pozdro dla
                sklepu w energetyce !
                • staszek-boryna Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 19.05.06, 13:23
                  Jak sklep jest dobry to niech go prowadzi nawet Murzyn i co z tego. Tez bym
                  kupował u niego. Dla mnie wszyscy ludzie są tacy sami. Niektórym bliżej do
                  małpy innym już daleko. Taki jest ten świat.
                  Edziu mówisz o Energetyce. Też lubie ten sklep. Pozdro
                  • tabula-rasa1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 10.11.06, 18:31
                    tam jest ok.
    • zaguboina Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 05.06.06, 18:48
      nie wiem co myslicie o sklepie AWANS. poszłam tam ostatnio na zakupy, ale
      niestety pani była tak bardzo zajęta rozmową na gg, że nie miała najmniejszego
      zamiaru mnie obsługiwać. albo mam takiego pecha, albo takie szczęście, ale
      zdarzyło się to juz drugi raz. sympatyczny to jest tam tylko "pan z wąsikiem",
      którego gorąco pozdrawiam
      • koras68 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 06.06.06, 07:14
        W sklepie AVANS obsługa jest miła do czasu jak robi sie duże zakupy. Ale jak
        pojawi sie problem, że towar zaraz po zakupie okazuje sie wadliwy, nie
        przyjmuja do zwrou ani wymiany, tylko na relamacje, albo jak brakuje jakiegos
        drobiazgu, jakiejs czesci to wtedy dopiero zaczyna sie jazda. Wtedy obsługa
        staje sie nieprzyjemna, (a szczególnie własnie ta pani) wciskaja ciemnote, nie
        można sie doprosić uzupełnienia braków, a mało tego potrafia powiedzieć "nie
        musi pan u nas kupować". - no cóż tak jak w reklamie - NIEZIEMSKA OBSŁUGA
        • staszek-boryna Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 06.06.06, 08:02
          Tak jest niestety wszędzie. Wpierw zabiegają o ciebie, łaża za tobą a jak sie
          pojawi problem z reklamacją itp. to mają cię gdzieś. Liczy sie tylko wydana
          kasa.
        • hejzeha Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 14.11.06, 01:20
          pani jest oblatana, o co by nie zapytać, to twierdzi że osobiscie używa w domu,
          tak się rozpędziła, że nawet przy męskiej golarce twierdziła że zna sprzęt z
          autopsji :-)) ciekawe czy ma twardy zarost na "tej brodzie"

• staszek-boryna Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 06.06.06, 08:01
        Nie dziw się tak bardzo GG wciąga.
        • cezi7 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 06.06.06, 10:41
          Wciąga jak jasna cholera Gadu Gadu a wtedy klienci na bok
          • krochmall Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 10.11.06, 16:27
            Kilka dni temu ostatni raz udałem sie do punktu wymiany opon przy Brzeskiej na
            terenie byłego Tezetu. Po pierwsze za "opony" które na zachodzie idą na śmieci
            Pan Właściciel życzy sobie prawie tyle kasy co za nówki, nie zna pojęcia
            gwarancja nie wspominając o zupełnie nie znanym mu pojęciu jakim jest rekojmia.
            Szczerze odradzam ten nazwijmy to na wyrost serwis opon, ale to tylko moja
            opinia jeśli chcecie sami zweryfikujcie to co napisałem. Pozdrawiam
            • zorro73 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 13.11.06, 20:35
              Wynika z tego, że w Radziejowie nie ma gdzie przełożyć opon. W PZM założyli mi
              oponę niezgodnie ze strzałką kierunkową. To jest dopiero renoma!!!
              • sauber1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 13.11.06, 20:56
                zorro73 napisał:

> Wynika z tego, że w Radziejowie nie ma gdzie przełożyć opon. W PZM założyli mi
                > oponę niezgodnie ze strzałką kierunkową. To jest dopiero renoma!!!

Z tymi oponami to masz racje powinno się takich praktyk zabronić, zużyte opony
                traktowane są jak nowe (prawie), wielka wypadkowość, wyślisgane na autostradzie,
                po wypadkach, ale to pozostałość po komunie - zastępniki, a ludzie powinni
                domagać się należnych wynagrodzeń prawie europejskich za uczciwą pracę, by stać
                było na normalne życie i na wymianę ogumienia też, samochód to już nie luksus,
                to narzędzie pracy, niezbędne w życiu codziennym i nie trzeba być wysokim
                "dygnitarzem" by móc sobie na to pozwolić, domagać się należnych trzeba środków,
                to nic złego skoro pracujemy niechaj nam płacą i nie wyróżniają ze ktoś bardziej
                jest politycznie przydatny, czy to kowal, krawcowa , czy mundurowy , każdy ma
                prawo do godnego życia we własnej ojczyżnie.
                • herkus-monte Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 14.11.06, 08:06
                  > a ludzie powinni
                  domagać się należnych wynagrodzeń prawie europejskich za uczciwą pracę

Raczysz zartowac Sauber, co?
                  • sauber1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 14.11.06, 10:34
                    herkus-monte napisał:

> > a ludzie powinni
                    > domagać się należnych wynagrodzeń prawie europejskich za uczciwą pracę
                    >
                    > Raczysz zartowac Sauber, co?

A dlaczego by nie? przelicz ile dostają tu a ile tam, za tą sama pracę
    • siema18 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 13.11.06, 21:52
      Plus dla firanek
    • 00alex Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 08.12.06, 18:03
      Nienawidze kupować w bukacie!! Tam nie ma żadnej kultury własciciel patrzy na
      Ciebie jak na złodzieja a jak idziesz z reklamacją bo faktyczniej jego towar to
      jeden wielki bubel to zachowuje sie jak bym mu ktoś nogę uciął!!! Wieśniak
    • moniaku Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 09.12.06, 11:33
      a ja mam swoja czarna i biala liste sprzedawcow.na czarnej jest sklep przy
      Polnej ale tylko z jej kierowniczka p.Krystyna Pawlak, dalej oczywiscie Bukat a
      kiedys jeszcze sklep p. Wolanskiej. natomiast w Agacie gdy wchodzi sie do
      sklepu to od razu spojrzenie pracownikow mowi to nie sklep dla ciebie.niestety
      nie lubie tez kiosku ruchu przy RDk bo jak odejdziesz od okienka to zaraz
      jestes obmowiony i tak samo przez pania Renatke w sklepie obok. oni sa mili ale
      za mocno wszystkim obrabiaja dupy. Lubie za to sklep Helenka troche Kube a
      najbardziej to lubilem w Krystalu p.Krysie Staszak. bardzo czysty jest sklep
      p.SZynkowskiego a NAJBRUDNIEJSZY - JAKUBKI.
    • hz.thecrow Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 09.12.06, 14:07
      a ja powiem helena ostatnio jedna pani nie chciała dać mi głupiej reklamówki, a
      to jest już śmieszne ale zarazem tragiczne, już tam nie chodzę bo obsuga
      fatalna!!!
      • cyferka00 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 11.12.06, 18:07
        A ja mam bardzo złe zdanie o księgarni. Chciałam zamówić książki, ale pani była
        tak niemiła, że zdecydowałam się na zakup we Włocławku, gdzie przyjeli
        zamówienie bez problemu (i je zrealizowano!) A w naszej księgarni panie miały
        wiele problemów. I za to niemiłe przyjęcie straciły mozliwośc niezłego
        zarobku..ale tak jest w Radziejowie...niestety. I już się powoli przyzwyczajam
        do tego, że tu (czytaj: w Radziejowie - małej mieścinie) tak jest!
        • sauber1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 11.12.06, 20:21
          cyferka00 napisała:

ale tak jest w Radziejowie...niestety. I już się powoli przyzwyczajam
          > do tego, że tu (czytaj: w Radziejowie - małej mieścinie) tak jest!

Ameryki nie odkryłaś podobnie jest na całym świecie, by coś dobrego szybko i
          tanio kupić, trzeba jechać do dużego miasta, tak z tym kierunku zmierzamy,
          równamy światu i nie jest to wina drobnych sklepikarzy, nikt do interesu nie
          dołoży bo nie ma z czego, takie dziś prawa ekonomii i ewolucji, niestety gatunek
          na wymarciu
          • manson3 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 11.12.06, 21:43
            A ja niecierpię tego CHAMA Pomiana jest to wredny gość, wali wszystkim na ty
            jakby nie wiem, kim był CIEĆ ze wsi!!!

p.s

Uważajcie na kompy jak u niego kupujecie, facet jest w stanie zrobić taki myk
            iż: Przychodzi do niego Laik Komputerowy i zamawia np.: dysk 200 Gb Segate a on
            wciska tez 200Gb ale dwie tych tańszy i tak potem z resztą części, i na całym
            kompie ma 100-200zł to przodu a tzw. Laik będzie heppy – polecam iść po kupno
            do tego MATOŁA z kimś kto ma jakąś wiedze i zna się na podzespołach,

STRZEŚCIE SIĘ DEGO OSZUSTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • marybar Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 24.12.06, 02:01
              o który sklep chodzi ?
        • jasiawalker Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 11.12.06, 22:55
          > A ja mam bardzo złe zdanie o księgarni.
          lol to w r jest ksiegarnia????gdziez ten przybytek?chyba ze mowisz o sklepie z
          dwiema czy trzema ksiazkami:)
          od dawna po ksiazki jezdze do wloclawka lub torunia badz kupuje przez
          internet,bo panie w "ksiegarni"nie maja pojecia co to jest prawdziwa ksiegarnia
          masz racje,nawet nie chca przyjac zamowienia na konkretna ksiazke
          • bajzel2 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 19.12.06, 19:47
            zaobserwowałam dzis nastepujace zjawisko:koło sklepu Kristal dwie
            sprzedawczynie, o godzinie 17.00 staly przy stoisku i przy temaperaturze 0
            stopni C, po ciemku sprzedawały na dworze ryby; na okreslenie wlascicielki
            sklepu brakuje słow; jak zobaczylam ten uroczy obrazek to najzwyczajniej w
            swiecie zamurowało mnie i stalam przez chwile z otwartymy ustami
            • sauber1 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 19.12.06, 20:35
              bajzel2 napisała:

> zaobserwowałam dzis nastepujace zjawisko:koło sklepu Kristal dwie
              > sprzedawczynie, o godzinie 17.00 staly przy stoisku i przy temaperaturze 0
              > stopni C, po ciemku sprzedawały na dworze ryby; na okreslenie wlascicielki
              > sklepu brakuje słow; jak zobaczylam ten uroczy obrazek to najzwyczajniej w
              > swiecie zamurowało mnie i stalam przez chwile z otwartymy ustami

a ja o tej godzinie wracałem z Torunia ale było 5 st. C była mgła i też
              dziewczyny coś sprzedawały podskakująć przy drodze kuso ubrane, a trochę dalej
              ich właściciele w wypasionym autku grali w karty ale chyba były zadowolone bo
              nawet mi pomachały, myślę że bezpieczeństwo i higiena pracy jest już na
              europejskim poziomie, a może to dla dodatku zimowego ludzie na to się godzą,
              święta idą, kasa potrzebna , każdemu....
            • sargentpepper Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 20.12.06, 17:25
              No tak. Święta... Sądzę, że właścicielka sklepu jest członkinią Ruchu Obrony
              Karpi. Ich głownym zadaniem jest ponoć niesienie pociechy i otuchy karpiom w
              tym tak trudnym dla nich okresie przedświątecznym. Stąd właśnie nastrojowa
              ciemność i chłód, stąd ta atmosfera tajemniczości, która ma sie kojarzyć rybom
              z ich rodzinnymi stawami hodowlanymi. A sprzedawczynie oczywiście są tylko tłem
              i niemiłym dodatkiem - dotrzymują im towarzystwa, śpiewając kołysanki i
              drepcząc dookoła stoiska wystukują ich ulubione motywy muzyczne jeszcze z
              czasów ikry...
              No... dość sarkazmu.
              Mnie jeszcze bardziej wkur... pracodawcy, którzy świętują z rodzinami w
              ciepłych burżujskich chałupkach, siedzą w pierwszych rzędach na nabożeństwach,
              a jednocześnie nakazują w tym czasie harować swoim pracownikom na swoich
              farmach koncentracyjnych.
              Tfu! Hipokryzja na maksa!
        • edzik125 Re: OBSŁUGA W RADZIEJOWSKICH SKLEPACH 17.03.07, 18:17
          Bardzo niemiła obsługa jet w księgarni, Bukacie oraz w sklepie Gotex. ta facetka
          po prostu wciska wszystko co sie da. Również obsługa w Reporterze pozostawia
          wiele do zyczenia.
          Moim zdaniem warto iść do Vertusa, obojętnie którego bo tam naprawde jest miło.
          Dotyczy to równiez sklepu Elite.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka