Gość: Ted® IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 11:16 znacie termin, pojawil sie przy okazji afer z amerykanskimi firmami a wiecie kto jest najwiekszym polskim ksiegowym 'kreatywnym' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoe_bydg Re: 'księgowość kreatywna' 21.09.02, 19:18 termin"księgowość kreatywna" - creative accounting -znany jest nie od dziś ; głośniej zrobiło się ostatnio, gdy na jaw wyszło "kreowanie" w wielkich amerykańskich spolkach giełdowych, co spowodowalo straty na giełdzie oszczedności wielu ludzi. W Polsce , oczywiście, jest to również stosowane w niektórych firmach, gdzie są sprytni doradcy finansowi. Niektórzy nawet kiedyś sami tworzyli prawo podatkowe; resztę można sobie dopowiedzieć. p.s. szkoda, że inspektorzy kontroli skarbowej są niedouczeni i nie potrafią w toku kontroli w podejrzanej spólce wykryć takiej kreowanej księgowości.:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unsatisfied Re: 'księgowość kreatywna' IP: *.bydg.pdi.net 23.09.02, 21:25 Widzę , że jak na komucha przystało , mydlisz wszystkim oczy . Pokazujesz to co złe za oceanem , niech wiedzą , że wszędzie taki syf jak u nas . A ta jak mówisz kreatywna księgowość , to nic w porownaniu z naszą "normalną księgowością" . U nas wszystko cacy wg teda - ted nie wychyli się z niczym takim jak kreatywna księgowość "made in Poland" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: 'księgowość kreatywna' IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 10:20 Gość portalu: unsatisfied napisał(a): > Widzę , że jak na komucha przystało , mydlisz wszystkim oczy . > Pokazujesz to co złe za oceanem , niech wiedzą , że wszędzie taki > syf jak u nas . A ta jak mówisz kreatywna księgowość , to nic > w porownaniu z naszą "normalną księgowością" . > > U nas wszystko cacy wg teda - ted nie wychyli się z niczym takim jak kreatywna > księgowość "made in Poland" . lekcja czytania: Gość portalu: Ted® napisał: "a wiecie kto jest najwiekszym polskim ksiegowym 'kreatywnym'" znasz odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unsatisfied Re: 'księgowość kreatywna' IP: *.bydg.pdi.net 26.09.02, 22:30 Ja zanam , ale czy Ty masz odwagę podac jego nazwizko ? I nie chodzi księgowego polskiego pochodzenia w USA , a tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: 'księgowość kreatywna' IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 09:36 Gość portalu: unsatisfied napisał(a): > Ja zanam , ale czy Ty masz odwagę podac jego nazwizko ? > I nie chodzi księgowego polskiego pochodzenia w USA , > a tutaj o boze, nie wiedzialem ze potrzeba do tego odwagi, nie wiedzialem ze jestem taki odwazny tym ksiegowym jest: ... (strach mnie oblecial) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® rozwiazanie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 09:41 no dobra powiem chodzi o min finansow grzegorza k. (jego poprzednicy nie byli lepsi ale przynajmniej sie z tym nie obnosili) Odpowiedz Link Zgłoś