Dodaj do ulubionych

Fatalne wyniki rekrutacja na policjantów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 20:00
Nie wiedzieli co to goło leć? Jej no to trzeba się zebuć i polecieć na
golasa :))
Obserwuj wątek
    • Gość: STRAZNIK MIEJSKI Re: Fatalne wyniki rekrutacja na policjantów IP: *.tvgawex.pl 01.11.05, 20:47
      Ci najglupsi i tak trafiaja do strazy miejskiej, gdzie przechodza 5-minutowe
      szkolenie nt. zakladania blokad na kola i jak gonic dzieciakow jezdzacych
      rowerami po chodniku
      • Gość: Gosc Re: Fatalne wyniki rekrutacja na policjantów IP: 195.124.114.* 02.11.05, 08:25
        Jakie kolory najbardziej lubił Tycjan?

poj*** Was a po co to komu ???
        tez tego nie wiem jak i pewnie 90% spoleczenstwa
        • Gość: miły Re: Fatalne wyniki rekrutacja na policjantów IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.05, 08:54
          za to, co to jest gołoledź wie moje 3 letnie dziecko;
        • Gość: Obiektyw Re: Fatalne wyniki rekrutacja na policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:59
          Wydaje mi się (podkreślam: WYDAJE SIĘ), że pytanie w tym teście dotyczące np.
          palety barw u Tycjana ma byc wskaźnikiem ogólnego wykształcenia testowanych.
          Pamiętajmy, że było to jedno z 40-stu pytań - a odpowiedzieć wystarczyło na 26.
          A z tego co wiem to Tycjan preferował przede wszystkim czerwienie. pozdrawiam
      • Gość: Ze średnim Re: Fatalne wyniki rekrutacja na policjantów IP: 82.146.225.* 04.11.05, 19:25
        No tak sobie to przecytałem i włos mi sie na głowie zjeżył!! Może z Ciebie
        drogi absolwencie UMK od razu Komendanta Głównego zrobić. Nie po to tyle sie
        uczyłeś by od samego początku z pała po mieście chodzić. Co na to powiedzieli
        by Twoi kooledzy z roku, którzy na pewno są juz dyrekrtorami albo nawet
        prezesami spółek. A tak w ogłle to co Ty k....a wiesz o zabijaniu....?Nie chce
        mi się z Toba gadać....!
    • Gość: :-) Zróbcie te same testy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:28
      u obecnych policjantów-będzie niezły ubaw!
      • slaww3 Re: Zróbcie te same testy 02.11.05, 18:00
        Racja. Ale trzeba zacząć od komendantów, na pierwszy ogień od wojewódzkiego (a
        raczej wojewódzkiej - mamy przecież panią komendant o blond włosach).

To byłaby weryfikacja testu!!!
    • Gość: EX MOZE POZIOM IQ W MIESCIE JEST ZBYT NISKI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:30
      MOZE POZIOM IQ W MIESCIE JEST ZBYT NISKI?
      • Gość: ? Re: MOZE POZIOM IQ W MIESCIE JEST ZBYT NISKI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:17
        ?
    • tytt Re: Fatalne wyniki rekrutacja na policjantów 02.11.05, 10:36
      i bardzo dobrze!! oby tylko nie obnizali poziomu przy nastepnych naborach bo to
      by byla porazka..

nie moze byc tak ze do policji idą ci ktorym brakuje i wyksztalcenia i
      inteligencji i ogłady i pomyslu na zycie etc.. to nie MO!
    • slaww3 TESTY POWINNY BYĆ PROFILOWANE 02.11.05, 17:52
      Kandydaci chcą zostać policjantami, więc pytania (zgadzam się, że powinno się
      utrzymać poprzeczkę na przyzwoitym poziomie) powinny dotyczyć wiedzy
      ewentualnie przydatnej w pracy policjanta (gołoleź - owszem, ale z Tycjanem to
      kpina!).

Przecież kandydaci na studia np. medyczne (teraz jest inaczej, ale to inna
      sprawa) zdawali bardzo trudne testy, ale nikt ich nie pytał o jakiegoś Tycjana.
      Mieli umieć biologię, chemię, fizykę, język. I wystarczyło.

Testy do pracy w policji powinny zawierać (moim zdaniem) elementy prawa karnego
      (bo po co im cywilne) i karno - skarbowego, ruchu drogowego, podstawowej wiedzy
      polityczno - społecznej (ale bez przesady z wygórowaniem wymagań), może być
      jakieś pytanie z pierwszej pomocy medycznej, fizyki, wojskowości, historii
      Polski czy historii policji. Poza tym powinno się sprawdzić znajomość
      podstawowych zasad ortografii i stylistyki (żeby ich późniejszy tekst pisany
      nie rozbawiał innych). I TYLE.

Policjant powinien mieć głęboką ukierunkowaną wiedzę (jak w każdym zawodzie),
      szeroka wiedza ogólna jest mu niepotrzebna DO WYKONYWANIA JEGO PRACY i nie
      powinna od niej zależeć kwalifikacja do służby.

• bydgosc jasne testu za trudne ... 02.11.05, 18:33
      Tak testy na pewno za trudne... na pozimie szkoly sredniej - hihi. W ryja na
      ulicy komus dac to sie wie jak nie, ale zeby pompke zrobic prawidlowo to nie. O
      losie - ubolewac pozostaje.
      • slaww3 TESTY POWINNY BYĆ PROFILOWANE 03.11.05, 13:03
        Jeszcze raz powtarzam - po co policjantowi wiedza o Tycjanie, starożytności czy
        filozofii? Ktoś się naśmiewa, że testy były na poziomie szkoły średniej. Może
        i tak, ale ja na przykład skończyłem szkołę średnią ćwierć wieku temu (z
        wyróżnieniem nawiasem mówiąc) i już wielu rzeczy, które mi nie były potrzebne
        do wykonywania zawodu i rozwijania pozazawodowych zainteresowań, najzwyczajniej
        nie pamiętam. I pewnie też bym nie odpowiedział prawidłowo na pytanie o
        Tycjanie - tylko po co by mi była ta wiedza???

Policjant powinien być sprawdzony z wiadomości potencjalnie mu potrzebnych do
        późniejszej jego pracy!

Kolega, który skończył UMK widzę chciałby od razu zostać komendantem głównym.
        Uważam, że komendant (późniejszy) powinien przejść (choćby krótko) wszystkie
        szczeble dowodzenia i poznać specyfikę pracy w policji, gdyż później będzie
        musiał znać się i na prewencji, i na kryminalnych rzeczach (dś i or), i na
        technice, logistyce, zarządzaniu.
        Nie każdy kolego w życiu jest tak wybitny, aby awansować (jak nasza pani
        komendant wojewódzki o inicjałach B.H.P.) z warszawskiego komisariatu od razu
        na zastępcę komendanta wojewódzkiego, a w krótce potem - na komendanta
        wojewódzkiego!
        Dlatego więcej pokory kolego. Takie autorytety jak Pani Komendant B.H.P. też
        zaczynały od pracy w prewencji, w zwykłym komisariacie. Nie wiem tego, czy Pani
        Komendant chodziła w patrolach pieszych, ale śmiem przypuszczać, że tak.

Napoleon uważał, że każdy żołnierz nosi w plecaku buławę, co oznacza, że każdy
        prosty policjant może też zostać komendantem, jak będzie dobrze wykonywał swoją
        pracę. Mam rację, prawda? To pytanie do policjantów.

Pozdrowienia dla rozmówców.
    • Gość: bart Re: Fatalne wyniki rekrutacja na policjantów IP: *.telsten.com / *.telsten.com 02.11.05, 23:24
      Dla mnie to śmieszne.
      Niedawno ukończyłem studia, dobry kierunek na UMK i przeszło mi przez myśl żeby spróbować pracy w naszej szanownej policji.
      Jeśli jednak niezależnie od tego jakie mam wykształcenie, doświadczenie itp muszę przez jakiś czas być 'krawężnikiem' to sobie to odpuszczam. Nie wyobrażam sobie takiej pracy, nie po to tyle się uczyłem. To jest praca dla ludzi o średnim wykształceniu.
      Policja mówi że chcą zatrudnić ludzi wykształconych i każą im z pałą spacerować na początku służby...to jest dopiero kpina. Dobrze wykształcony człowiek, inteligentny nigdy na to nie pójdzie, a poziom inteligencji policji będzie taki jak dotychczas...czyli mocno dyskusyny.
      ps z tym tycjanem to też przegięcie
      • tytt Re: Fatalne wyniki rekrutacja na policjantów 03.11.05, 08:26
        z wyzszym wyksztalceniem dostajesz od razu stopien aspiranta..takze sprobuj!
        choc odradzam.
      • Gość: Obiektyw Re: Fatalne wyniki rekrutacja na policjantów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:55
        No to chyba dobrze, ze trzeba zacząć od ulicy - bo to chleb powszedni tej
        służby. Jak ktoś będzie dobry to awansuje - ale to podstawowe doświadczenie
        pozostanie i nikt mu tego nie zabierze. Żeby potem kierować ludźmi zza barykady
        czarnych telefonów - najpierw trzeba łyknąć, przynajmniej trochę, kurzu ulicy i
        doświadczenia. Zmienia to też punkt widzenia przyszłego "szefa" - inaczej
        rozmawia z przełozonymi ten kto wie "o co chodzi" - a inaczej - teoretyk, który
        nigdy nie gonił nawet kieszonkowca. A poza tym "żadna praca nie chańbi"...
        trochę pokory - i to właśnie taka "ścieżka zdrowia" - najpierw trezba byc
        tzw. "krawężnikiem" - i bardzo dobrze - jak ktoś uważa, że to źle - trudno.
        Takie jest moje (subiektywne) zdanie. Howg.
        • slaww3 Re: RACJA 03.11.05, 13:11
          Racja w 100%. Dotyczy zresztą nie tylko policji...

pozdrowienia.
    • Gość: trener www.sandan.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 19:49
      można podnosić umiejętności
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka