Gość: ff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 07:55 Kiedy MWIK padna? O aferavch mowiono juz od dawna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ff Dlaczego sa opoznienia 2 lata w ISPA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 07:56 Dlaczego sa opoznienia 2 lata w ISPA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gawlik Wlasnie z racji takich afer. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:12 Wlasnie z racji takich afer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Dlaczego sa opoznienia 2 lata w ISPA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 09:33 Wlasnie dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.tvgawex.pl 04.11.05, 16:36 A co z przepompownią przy Żabiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:21 Podobno Rada Nadzorcza podjęła uchwałę zobowiązującą Zarząd MWiK do wypłaty nagrody rocznej dla pracowników.Prezes nic sobie z tego nie robi. Czy jest on taki mocny, czy Rada taka słaba? Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: Konflikt w Wodociągach 04.11.05, 22:05 trzynastka,negocjator zewnętrzny.... jak ja to lubie; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac. Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.05, 00:41 Tym co się dzieje w wodociągach powinno się jak najszybciej zająć ABW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 08:48 Zyski powinny iść na inwestycje a nie na przejedzenie. Wodociągi nie są własnością załogi. Mieszkańcy Bydgoszczy chcą inwestycji !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:58 Tak. Pieniądze mają iść na inwestycje a nie na 13-stki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1200 zł Re: Konflikt w Wodociągach IP: 212.122.214.* 05.11.05, 22:08 problem w tym, że zarząd tej firmy dostał 13 i otrzymuje premie, a pracownicy mający b. niskie pensje dostają guzik. Jeśli chodzi o inwestycje, to niedługo będzie wysoka podwyżka za wodę i ścieki, oto sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 00:18 Rozumiem. Problem tkwi w zazdrości. A zarobki? Mam kumpla w wodociągach -jest pracownikiem a nie w zarządzie. Kumpel dobrze zarabia. Czesto mi piwo stawia bo w mojej firmie płacą dużo mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1200 Re: Konflikt w Wodociągach IP: 212.122.214.* 06.11.05, 11:40 Niestety widać, że jesteś mało rozumny ponieważ nikt kto się wypowiedział na forum nawet nie wspomniał o zazdrości związanej z różnicą w płacach lecz to nie jest najważniejsze. Ciekawa natomiast jest twoja chora hierarchia wartości dotycząca podejścia pracodawcy do pracobiorcy oraz kodeksu pracy. Wynika z niej, że prezesi-inaczej urzędnicy spółki komunalnej otrzymując dodatkowe pieniądze premie i 13tki są w porządku wobec pracowników odmawiając im tych samych praw? śmieszne... Gdybyś jednak przeczytał komentowany artykuł, wiedziałbyś że problem wynika z prostego oszukania pracowników podanymi im wynikami finansowymi spółki za 2004r. A tak w ogóle to twój kolega musi należeć do tych „lepszych”, swoich albo zatrudnionej rodziny jedynowładców , skoro nie piastuje wyższego stanowiska, a zarabia dobre pieniądze i zostaje mu na „piwko dla Ciebie” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.visp.energis.pl 06.11.05, 22:50 Nic mnie to nie dziwi, ledwo zostaną dyrektorami i myślą że premie tylko im sie należą. A reszta ma charować najlepiej za darmo. Lekceważyć ludzi jest najłatwiej, jestem ciekawa tylko jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 20:57 To się zwolnijcie. Za wasze nędzne pensje my chętnie popracujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzący Re: Nic nie powinni dostać IP: 81.15.244.* 08.11.05, 09:25 Tak się składa, że pracuję blisko wodociągów, całymi dniami pracownicy mują samochody swoje, szwędają się po placu lub komentują auta klientów. To co w normalnej firmie pracownik robi w 2 godziny im zajmuje 8 i to w trzech..... Im potrzeba bata a nie premii, dotyczy również zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś