Dodaj do ulubionych

Konflikt w Wodociągach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 07:55
Kiedy MWIK padna?
O aferavch mowiono juz od dawna
Obserwuj wątek
    • Gość: ff Dlaczego sa opoznienia 2 lata w ISPA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 07:56
      Dlaczego sa opoznienia 2 lata w ISPA?
      • Gość: gawlik Wlasnie z racji takich afer. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:12
        Wlasnie z racji takich afer.
      • Gość: jaca Re: Dlaczego sa opoznienia 2 lata w ISPA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 09:33
        Wlasnie dlatego.
    • Gość: Życzliwy Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.tvgawex.pl 04.11.05, 16:36
      A co z przepompownią przy Żabiej?
    • Gość: Gość Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:21
      Podobno Rada Nadzorcza podjęła uchwałę zobowiązującą Zarząd MWiK do wypłaty nagrody rocznej dla pracowników.Prezes nic sobie z tego nie robi. Czy jest on taki mocny, czy Rada taka słaba?
      • t.king Re: Konflikt w Wodociągach 04.11.05, 22:05
        trzynastka,negocjator zewnętrzny....
        jak ja to lubie;
    • Gość: prac. Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.05, 00:41
      Tym co się dzieje w wodociągach powinno się jak najszybciej zająć ABW
      • Gość: tk Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 08:48
        Zyski powinny iść na inwestycje a nie na przejedzenie.
        Wodociągi nie są własnością załogi.
        Mieszkańcy Bydgoszczy chcą inwestycji !.
        • Gość: tak Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:58
          Tak.
          Pieniądze mają iść na inwestycje a nie na 13-stki.
          • Gość: 1200 zł Re: Konflikt w Wodociągach IP: 212.122.214.* 05.11.05, 22:08
            problem w tym, że zarząd tej firmy dostał 13 i otrzymuje premie, a pracownicy
            mający b. niskie pensje dostają guzik.
            Jeśli chodzi o inwestycje, to niedługo będzie wysoka podwyżka za wodę i ścieki,
            oto sprawiedliwość
            • Gość: tak Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 00:18
              Rozumiem.
              Problem tkwi w zazdrości.
              A zarobki? Mam kumpla w wodociągach -jest pracownikiem a nie w zarządzie.
              Kumpel dobrze zarabia.
              Czesto mi piwo stawia bo w mojej firmie płacą dużo mniej.
              • Gość: 1200 Re: Konflikt w Wodociągach IP: 212.122.214.* 06.11.05, 11:40
                Niestety widać, że jesteś mało rozumny ponieważ nikt kto się wypowiedział na
                forum nawet nie wspomniał o zazdrości związanej z różnicą w płacach lecz to nie
                jest najważniejsze. Ciekawa natomiast jest twoja chora hierarchia wartości
                dotycząca podejścia pracodawcy do pracobiorcy oraz kodeksu pracy. Wynika z
                niej, że prezesi-inaczej urzędnicy spółki komunalnej otrzymując dodatkowe
                pieniądze premie i 13tki są w porządku wobec pracowników odmawiając im tych
                samych praw? śmieszne...

Gdybyś jednak przeczytał komentowany artykuł, wiedziałbyś że problem wynika z
                prostego oszukania pracowników podanymi im wynikami finansowymi spółki za 2004r.
                A tak w ogóle to twój kolega musi należeć do tych „lepszych”, swoich albo
                zatrudnionej rodziny jedynowładców , skoro nie piastuje wyższego stanowiska, a
                zarabia dobre pieniądze i zostaje mu na „piwko dla Ciebie”
                • Gość: Jolka Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.visp.energis.pl 06.11.05, 22:50
                  Nic mnie to nie dziwi, ledwo zostaną dyrektorami i myślą że premie tylko im sie
                  należą.
                  A reszta ma charować najlepiej za darmo. Lekceważyć ludzi jest najłatwiej,
                  jestem ciekawa tylko jak długo?
                  • Gość: bezrobotny Re: Konflikt w Wodociągach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 20:57
                    To się zwolnijcie.
                    Za wasze nędzne pensje my chętnie popracujemy.
                    • Gość: widzący Re: Nic nie powinni dostać IP: 81.15.244.* 08.11.05, 09:25
                      Tak się składa, że pracuję blisko wodociągów, całymi dniami pracownicy mują
                      samochody swoje, szwędają się po placu lub komentują auta klientów. To co w
                      normalnej firmie pracownik robi w 2 godziny im zajmuje 8 i to w trzech..... Im
                      potrzeba bata a nie premii, dotyczy również zarządu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka