Dodaj do ulubionych

Wyniki matury z języków obcych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 11:17
Wiadomo, ze jedynka najlepsza:-) Wyniki z Katolika i Selezjanow sa o tyle
nieobiektywne, ze sa to szkoly malutkie w porownaniu z najwiekszym w
Bydgoszczy Liceum. Mialem szczescie zdawac mature w maju tego roku i pochwale
sie - bylem wsrod tych, ktorzy te srednia zawyzali;)

Obserwuj wątek
    • Gość: kasia4777 Re: Wyniki matury z języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 13:28
      to może pochwal się też gdzie uczęszczałeś na korepetycje...
    • a_weirdo Re: Wyniki matury z języków obcych 29.11.05, 13:31
      > sa o tyle nieobiektywne, ze sa to szkoly malutkie w porownaniu z najwiekszym w
      > Bydgoszczy Liceum.

Czyli uczniowie KLO nie znają angielskiego bo jest ich mało? Czy przeciętny
      uczeń szkoły zna ten język gorzej? Czy co?
    • unsatisfied6 a matematyki mam nadzieję , że nie zdwałeś egzamin 29.11.05, 13:35
      Gość portalu: qwerty napisał(a):

> Wiadomo, ze jedynka najlepsza:-) Wyniki z Katolika i Selezjanow sa o tyle
      > nieobiektywne, ze sa to szkoly malutkie w porownaniu z najwiekszym w
      > Bydgoszczy Liceum. Mialem szczescie zdawac mature w maju tego roku i pochwale
      > sie - bylem wsrod tych, ktorzy te srednia zawyzali;)
      >
      pewnie byś oblał

co to znaczy "nieobiektywne" ? małe więc nieporownywalne z największym ?

niezły z ciebie chumanizda .

gratuluję dobrego korepetytora .
      • Gość: qwerty Re: a matematyki mam nadzieję , że nie zdwałeś eg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 13:58
        Przykro mi, ze nie potraficie tego zrozumiec, ale nie musiscie zaraz wylewac
        swoich zali. Zapewne uczniowie selezjanki i katolika umieja angielski swietnie,
        co pokazaly wyniki matury. Nie wiem dzie Ty widzisz, bym napisal inaczej. Nie
        powiesz mi jednak, ze nie jest latwiej uczyc w malutkiej szkole, majac dodatkowo
        6 godzin angielskiego w tyogdniu w porownaniu do szkoly, w ktorej w roczniku
        jest 320 osob.

Albo inaczej - na pewno latwiej sie w takiej szkole uczy nauczycielom.

I dla Twojej wiadomosci matematyke tez zdawalem.

Tak swoja droga to juz nie mozna napisac nic zartobliwie, bo naczelny wychwalacz
        Bydgoszczy i najwiekszy propagandzista zarazaem oraz druga wielka osobliwosc -
        najwieksza zrzeda zaraaz sie przyczepia.

• unsatisfied6 gratuluję sukcesu 29.11.05, 14:01

> Przykro mi, ze nie potraficie tego zrozumiec, ale nie musiscie zaraz wylewac
          > swoich zali. Zapewne uczniowie selezjanki i katolika umieja angielski
          swietnie,
          > co pokazaly wyniki matury. Nie wiem dzie Ty widzisz, bym napisal inaczej. Nie
          > powiesz mi jednak, ze nie jest latwiej uczyc w malutkiej szkole, majac
          dodatkow
          > o
          > 6 godzin angielskiego w tyogdniu w porownaniu do szkoly, w ktorej w roczniku
          > jest 320 osob.
          >
          > Albo inaczej - na pewno latwiej sie w takiej szkole uczy nauczycielom.
          >
          > I dla Twojej wiadomosci matematyke tez zdawalem.
          >
          > Tak swoja droga to juz nie mozna napisac nic zartobliwie, bo naczelny
          wychwalac
          > z
          > Bydgoszczy i najwiekszy propagandzista zarazaem oraz druga wielka osobliwosc -
          > najwieksza zrzeda zaraaz sie przyczepia.
          >

i przepraszam
        • a_weirdo Re: a matematyki mam nadzieję , że nie zdwałeś eg 29.11.05, 14:08
          > Nie powiesz mi jednak, ze nie jest latwiej uczyc w malutkiej szkole,
          > majac dodatkow o 6 godzin angielskiego w tyogdniu w porownaniu do szkoly,
          > w ktorej w roczniku jest 320 osob.

To jest właśnie nieobiektywne twoim zdaniem?! Chyba nie do końca rozumiesz
          znaczenie swojego zarzutu o nieobiektywność.
        • unsatisfied6 uwazam 29.11.05, 14:09

> Przykro mi, ze nie potraficie tego zrozumiec, ale nie musiscie zaraz wylewac
          > swoich zali. Zapewne uczniowie selezjanki i katolika umieja angielski
          swietnie,
          > co pokazaly wyniki matury. Nie wiem dzie Ty widzisz, bym napisal inaczej. Nie
          > powiesz mi jednak, ze nie jest latwiej uczyc w malutkiej szkole, majac
          dodatkow
          > o
          > 6 godzin angielskiego w tyogdniu w porownaniu do szkoly, w ktorej w roczniku
          > jest 320 osob.
          >
          > Albo inaczej - na pewno latwiej sie w takiej szkole uczy nauczycielom.
          >
          > I dla Twojej wiadomosci matematyke tez zdawalem.
          >
          > Tak swoja droga to juz nie mozna napisac nic zartobliwie, bo naczelny
          wychwalac
          > z
          > Bydgoszczy i najwiekszy propagandzista zarazaem oraz druga wielka osobliwosc -
          > najwieksza zrzeda zaraaz sie przyczepia.
          >

uwazam , ze jedynka to dobre liceum - nie tylko angielski się liczy .

a miarę środków i ilosci godzin jezyka angielskiego , zarówno w tym
          przedmiocie uczniowie szkoły dali dobre świadectwo dla tego liceum .
          • Gość: gość Re: uwazam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:16
            Prawda jest taka, ze tym nauczycielom z Katolika (na zdjęciu) to jeszcze dużo
            brakuje do prefesjonalizmu i wyniki młodzieży z tej szkoły na pewno nie są ich
            zasługą. Biedne będą następne roczniki, jak te "orły nauczania" wpadną po tym
            artykule w samouwielbienie, zamiast wziąc się za podnoszenie swoich
            kwalifikacji i metod nauczania.
            • a_weirdo Re: uwazam 29.11.05, 14:20
              > Prawda jest taka, ze tym nauczycielom z Katolika (na zdjęciu) to jeszcze dużo
              > brakuje do prefesjonalizmu

Tak z ciekawości - skąd wiesz?

> Biedne będą następne roczniki, jak te "orły nauczania" wpadną po tym
              > artykule w samouwielbienie,

O ile dobrze pamiętam, to od wielu lat są na początku list rankingowych jeśli
              chodzi o matury, więc jeśli mieli wpaść w samouwielbienie to już dawno wpadli.

• unsatisfied6 polemizowałbym 29.11.05, 14:28
                a_weirdo napisał:

> > Prawda jest taka, ze tym nauczycielom z Katolika (na zdjęciu) to jeszcze
                > dużo
                > > brakuje do prefesjonalizmu
                >
                > Tak z ciekawości - skąd wiesz?
                >
                > > Biedne będą następne roczniki, jak te "orły nauczania" wpadną po tym
                > > artykule w samouwielbienie,
                >
                > O ile dobrze pamiętam, to od wielu lat są na początku list rankingowych jeśli
                > chodzi o matury, więc jeśli mieli wpaść w samouwielbienie to już dawno wpadli.
                >

sześć godzin angielskiego w małych grupach nie świadczy o kadrze a osrodkach .
                poziom szkoły to nie sam angielski - zwróć uwagę na wyniki niemieckigo
                w jedynce .

sam artykuł zdaje się być kryptoreklamą szkoły katolickiej .

jak się przedstawiają wyniki pod wzlędem matematyki albo niemieckiego ?

procentowa ilość tych co zdali też nie jest dobrym prametrem , bo
                bierze się pod uwagę populację podchodzących do egzaminu a nie
                wszystkich uczniów . jeżli jeden by telko podchodził i zdał a szkoła
                zniechęciła innych do egzaminu , to szkoła byłaby najlepsza w Polsce ?
                • Gość: qwerty Re: polemizowałbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:57
                  O widzisz, o to wlasnie mi chodzi. Nie wiadomo, ilu z katolika zdawalo rozsz.
                  angielski. Moze zdawaly go dwie osoby? Przy jedynce wyraznie napisali - ponad
                  220 osob i mysle, ze srednia, ktora "wykrecila" tak duza liczba osob jest bardzo
                  zadawalajaca.

• unsatisfied6 Re: polemizowałbym 29.11.05, 15:06

> O widzisz, o to wlasnie mi chodzi. Nie wiadomo, ilu z katolika zdawalo rozsz.
                    > angielski. Moze zdawaly go dwie osoby? Przy jedynce wyraznie napisali - ponad
                    > 220 osob i mysle, ze srednia, ktora "wykrecila" tak duza liczba osob jest
                    bardz
                    > o
                    > zadawalajaca.
                    >

skoro a_wierdo nie odpowiada na ten argument , pewnie niewielu z katolika
                    zdawało maturę z angielskiego . ponadto ciekawe dlaczego autor artykułu
                    nie napisał ilu uczniów szkoły katolickiej procentowo przystąpiło do matury z
                    angielskiego -to zasadniczy parametr , wg którego można obiektywniej ocenić
                    wynik szkoły .
                    • Gość: qwerty Re: polemizowałbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:11
                      Ha! Caly cwancyk nowej matury polega na tym, ze mature z angielskiego moglo
                      zdawac nawet 100% uczniow z Katolika, ale nie wiadomo ilu podeszlo do POZIOMU
                      ROZSZERZONEGO, ktory po napisaniu czesci podstawowej mozna sobie bylo calkowicie
                      odpuscic.

Dlatego tylko pislaem o nieobiektywnosci tych wynikow, co oczywiscie nie zmienia
                      faktu, ze wynik najlepszy jest wynikiem najlepszym. Ja po prostu zawsze z
                      przymruzeniem oka patrze na rezultaty szkol malych i malutkich.
                    • a_weirdo Re: polemizowałbym 29.11.05, 15:11

> skoro a_wierdo nie odpowiada na ten argument , pewnie niewielu z katolika
                      > zdawało maturę z angielskiego .

Cudowne wnioskowanie. Nie mam pojęcia, ile osób zdawało maturę z języka
                      angielskiego w tym liceum. Ponieważ nikt nie zdawał z niemieckiego,
                      francuskiego, rosyjskiego ani włoskiego, więc najprawdopodobniej zdawało ją 100%
                      uczniów. Ile to może być? Nie wiem.

> wg którego można obiektywniej ocenić wynik szkoły .

Zakładając, że 100% (co jest wielce prawdopodobne), to jak oceniasz obiektywnie
                      wynik szkoły? Tak z ciekawości?
                      • Gość: Wiślak Re: polemizowałbym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:39
                        Nie należy zapominać o tym ;iż dopóki matury będą pisane we własnych szkołach
                        to nie będzie można do końca obiektywnie ocenić matur.Byłem związany z I-LO i
                        wiem;że kontrola samodzielności pisania matury(tegorocznej) w tej szkole była
                        bez zastrzeżeń; nie pozwolono na żadne ściąganie.
                      • unsatisfied6 cytat z artykułu 29.11.05, 22:06
                        a_weirdo napisał:

>
                        > > skoro a_wierdo nie odpowiada na ten argument , pewnie niewielu z katolika
                        > > zdawało maturę z angielskiego .
                        >
                        > Cudowne wnioskowanie. Nie mam pojęcia, ile osób zdawało maturę z języka
                        > angielskiego w tym liceum. Ponieważ nikt nie zdawał z niemieckiego,
                        > francuskiego, rosyjskiego ani włoskiego, więc najprawdopodobniej zdawało ją
                        100
                        > %
                        > uczniów. Ile to może być? Nie wiem.
                        >
                        > > wg którego można obiektywniej ocenić wynik szkoły .
                        >
                        > Zakładając, że 100% (co jest wielce prawdopodobne), to jak oceniasz
                        obiektywnie
                        > wynik szkoły? Tak z ciekawości?

"przy czym w I LO rozszerzony angielski zdawało aż 226 osób. "

taki uważny czytelnik jak ty nie mógł tego nie zauważyć czytając artykuł.

dążysz do potwierdzania własnych tez bez względu na obietkywną prawdę .
    • Gość: zonc Re: Wyniki matury z języków obcych IP: 82.146.247.* 29.11.05, 16:18
      jasne... ale niemiecko jezycznego LO nr 2 nikt pod uwage nie bierze ;\ Pewnie
      redaktora synalek tam uczeszcza ;\
      • Gość: .. A PRAWDA ZAISTE TAKA JEST: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 17:42
        jedyneczka wasza kochana nieslusznie na 2. miejscu jest. a dlaczego? bo cudowni
        autorzy artykulu tworzac ranking, brali pod uwage tylko tych, ktorzy ZDALI
        mature rozszerzona. a w jedyneczce az 15 osob NIE ZDALO (co oczywiscie na
        ranking wplywu nie mialo).
        w katolu od zawsze wszyscy zdaja mature. watpie, by wiele osob nie
        przystepowalo o rozszerzonej..:/ coz... a prawda jest taka, ze szanowny Dzoker
        i Szaks ze zdjecia talentem pedagogicznym nie grzesza. my katolowa mlodziez
        oblegamy wszystkie szkoly jezykowe, a nauczyciele tylko spijaja smietanke,
        podniecajac sie, ze te wyniki to ich zasluga.
        • Gość: ola Re: A PRAWDA ZAISTE TAKA JEST: IP: 87.207.214.* 29.11.05, 18:39
          ja tez pisalam maturke w 1lo i u nas w klasie chyba nikt nie mial slabych
          wynikow z angola-ale jestem skromna:) Jednak wynik nie zalezal od nauczycieli
          tylko od uczniow ktorzy chodzili na korki i po prostu jezyk juz znali!
          • Gość: ola Re: A PRAWDA ZAISTE TAKA JEST: IP: 87.207.214.* 29.11.05, 18:42
            a i oblaby 4 osdoby a nie 15 Tzn. nie liczac ustnej
        • Gość: qwerty Re: A PRAWDA ZAISTE TAKA JEST: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:07
          Ale co Ty czlowieku bredzisz? Owszem, byly cztery osoby, ktore matury nie zdaly,
          ale to sie tyczy tylko i wylacznie matury z matematyki, a jesli chodzi o angola,
          to nie mozna nie zdac matury rozszerzonej. Mozna oblac tylko podstawowa, ale tu
          trzeba sie bardzo starac, zeby nie dostac tych glupich 30%.

Tak to juz jest, gdy ktos zabiera glos w sprawie, o ktorej nie ma zielonego pojecia.

• unsatisfied6 reasumując ... 29.11.05, 22:16

> Ale co Ty czlowieku bredzisz? Owszem, byly cztery osoby, ktore matury nie
            zdaly
            > ,
            > ale to sie tyczy tylko i wylacznie matury z matematyki, a jesli chodzi o
            angola
            > ,
            > to nie mozna nie zdac matury rozszerzonej. Mozna oblac tylko podstawowa, ale
            tu
            > trzeba sie bardzo starac, zeby nie dostac tych glupich 30%.
            >
            > Tak to juz jest, gdy ktos zabiera glos w sprawie, o ktorej nie ma zielonego
            poj
            > ecia.
            >
            wysoki poziom angielskiego w szkołach jest wynikiem niskich wymagań na maturze
            z tego przedmiotu ? 30% poprawnych odpowiedzi raczej oznacza brak umiejętnosci
            komunikwania się w tym języku na każdym poziomie .

dziwi mnie zatem fakt , że uczeń posiadający A z FCE musi zdawać maturę i
            uczeszczać na zero wrtościowe dla niego zajęcia - to nie liczenie się
            z jego drogocennym czasem i zwyzcajna kpina .
          • Gość: ... Re: A PRAWDA ZAISTE TAKA JEST: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:57
            a cale miasto mowi, ze 15 osob nie zdalo;p
        • Gość: Uczeń katolika Nie wierzcie pozorom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:15
          Jeżeli myślicie, że wyniki matury są zasługą anglistów widocznych na zdjęciu, to
          jesteście w grubym błędzie. Tak na prawdę nie jeden nauczyciel języka
          angielskiego z innej szkoły jest bardziej kompetentny niż ci, którzy uczą w
          katoliku. Znaczna większość uczniów zgodnie stwierdza, że wszysko to, co umieją
          to wiedza z poprzednich szkół lub kursów. Nauczyciele nie potrafią tłumaczyć,
          często ich teorie kłócą się za sobą, nie mówią jasno i sensownie, a na pytanie
          o słowo, odpowaiadają tym samym słowem tylko np. w innej formie. Ponadto
          odpychają uczniów swoim wyglądem i zachowaniem. Często praca z nimi jest męcząca
          i nie przynosi większych rezultatów. Warto więc zastanowić się czyją zasługą
          są wyniki matur i czy profesorowie widoczni na zdjęciu są naprawdę "the best"...
          • Gość: ... Re: Nie wierzcie pozorom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:53
            Szaks i Dzoker jeszcze jakos ujda w tlumie, ale wspaniala Cynthia, co nie wie,
            ze w 3. os. l. poj. sie -s dodaje...... xD
    • Gość: mama licealistki Re: Wyniki matury z języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 11:16
      Moja córka, uczennica ILO skomentowała wyniki matur z języków obcych: " wszyscy
      chodzą na dodatkowe lekcje języków, gdybym umiała tylko to czego uczą w
      szkole , nie zdałabym angielskiego nawet na poziomie podstawowym". Wychodzi na
      to , że do szkoły dzieci chodzą ,bo muszą, ale uczą się gdzie indziej. Czy
      tylko mnie wydaje się to nienormalne? Dodam ,że w klasie córki (rozszerzony
      program językowy) poziom nauczania angielskiego jest żenujący , ale wymagania
      duże. Z przerażeniem myślę, co będzie jeśli nie będzie mnie stać na dodatkowe
      kursy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka