Dodaj do ulubionych

Bezrobocie

29.11.05, 15:59
Jeśli ktoś się baaardzo postara, to na stronach GUS może znaleźć informację o
bezrobociu na koniec października w Bydgoszczy. Powoli... :-)
Obserwuj wątek
    • tytt Re: Bezrobocie 29.11.05, 16:02
      a_weirdo napisał:

> Jeśli ktoś się baaardzo postara, to na stronach GUS może znaleźć informację o
      > bezrobociu na koniec października w Bydgoszczy. Powoli... :-)

powoli,a wszyscy wyjadą.. jest sie z czego cieszyc kolego.
      • Gość: maniek Re: Bezrobocie IP: *.brda.net 29.11.05, 16:08
        Tytku...zachowaj te swoje doly dla siebie, ok?
        • tytt Re: Bezrobocie 29.11.05, 19:36
          Gość portalu: maniek napisał(a):

> Tytku...zachowaj te swoje doly dla siebie, ok?

ale nie jestem z torunia,co? :)
          a co do dołów-no nie sa to doły tylko no powiedzmy sobie otwarcie-przeciez
          jezeli nie ubyło to na pewno nie przybyło miejsc pracy w bdg (nie mowiac juz o
          takiej skali,ktora by wplynela na statystyki..) na ten stan,na to ze grabowska
          sie w tv potrafi pochwalic ze bezrobocie maleje wplyneła wylacznie migracja
          zarobkowa i tyle.
          • a_weirdo Re: Bezrobocie 29.11.05, 20:13
            > na pewno nie przybyło miejsc pracy w bdg

Zdaniem GUS miejsc pracy w Bydgoszczy od kilku miesięcy przybywa - kilkaset miesięcznie.

• tytt Re: Bezrobocie 30.11.05, 07:07
              a_weirdo napisał:

> > na pewno nie przybyło miejsc pracy w bdg
              >
              > Zdaniem GUS miejsc pracy w Bydgoszczy od kilku miesięcy przybywa - kilkaset
              mie
              > sięcznie.

sa to zapewne przede wszystkim osoby ktore zdecydowaly sie prowadzic na wlasna
              reke dzialalnosc gospodarcza (mniejszy zus, dotacje z PUPu) a takze szereg
              inwestycji budowlano-remontowych (z racji tego ze do konca roku mozna odliczac
              vat)-sezonowe zatem miejsca pracy, poza tym nie trafilem na taką informacje ze
              oto kilkaset miejsc pracy sie pojawia miesiecznie-brzmi to jak market-fiction-
              jesli mozesz wklej,ale nie link bo mi tych pdfow nie otwiera-glupie te komutery
              LOL
              • tytt Re: Bezrobocie 30.11.05, 07:12
                tytt napisał:

> a_weirdo napisał:
                >
                > > > na pewno nie przybyło miejsc pracy w bdg
                > >
                > > Zdaniem GUS miejsc pracy w Bydgoszczy od kilku miesięcy przybywa - kilkas
                > et
                > mie
                > > sięcznie.
                >
                > sa to zapewne przede wszystkim osoby ktore zdecydowaly sie prowadzic na
                wlasna
                > reke dzialalnosc gospodarcza (mniejszy zus, dotacje z PUPu) a takze szereg
                > inwestycji budowlano-remontowych (z racji tego ze do konca roku mozna
                odliczac
                > vat)-sezonowe zatem miejsca pracy, poza tym nie trafilem na taką informacje
                ze
                > oto kilkaset miejsc pracy sie pojawia miesiecznie-brzmi to jak market-fiction-
                > jesli mozesz wklej,ale nie link bo mi tych pdfow nie otwiera-glupie te
                komutery
                >
                > LOL

i co to znaczy przybywa? w stosunku do stanu pierwotnego? czy przybywa ofert
                zglaszanych do PUPu? czy przybywa realnie,czy w rozliczeniu z tymi,ktore giną?
                czy owe miejsca pracy dotyczą bydgoszczy czy są tylko ofertami pracy
                zglaszanymi w PUPIe w bydgoszczy? no wklej zatem..
              • a_weirdo Re: Bezrobocie 30.11.05, 08:54
                > jesli mozesz wklej,

Postaram się, jak to znów znajdę. Niestety z wieloma danymi GUS mam problemy,
                żeby je odnaleźć, gdy są potrzebne, przynajmniej od czasu reorganizacji ich
                stron. Więc na dokładne wyniki musisz, niestety, poczekać.

Przybywa ludzi zatrudnionych w Bydgoszczy. Nie jest to jakiś wyśmienity wynik,
                ale pozwala mieć nadzieje na przyszłość.

Co do ofert PUP - to chyba za mało, by o czymkolwiek wnioskować. Ciekawsze już
                by była analiza ogłoszeń o pracę w Wyborczej, jednak tu też nie podejmuje się o
                wnioskowaniu przez przypatrzenie. Swego czasu (a może ciągle) NBP przewidywał
                bezrobocie w województwach na podstawie ogłoszeń o pracę. Podobno wyniki były
                bardzo dobre, jednak ja ich nie znam.
    • Gość: Luka Re: Bezrobocie IP: *.klik.bydgoszcz.pl 29.11.05, 16:37
      Chłopaki,a może oświecicie mnie?Tam jest tylko stan na koniec września...
      • a_weirdo Re: Bezrobocie 29.11.05, 16:51
        > Chłopaki,a może oświecicie mnie?Tam jest tylko stan na koniec września...

Dlatego pisałem "baaardzo postara". :-)

www.stat.gov.pl/urzedy/bydgosz/nowe/komunikat_1005.pdf
        • Gość: Luka Re: Bezrobocie IP: *.klik.bydgoszcz.pl 29.11.05, 21:59
          Dzięki, o Dociekliwy :)
    • Gość: grzes Re: Bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 17:38
      OK, w Bydzi za pazdziernik 10.9%. to bardzo krzepiace dane, choc do idealu
      jeszcze daleko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka