Dodaj do ulubionych

SP 7 lata 1979- 1987

17.10.02, 22:24
Jest ktoś z tego zakresu wychowawczyni Sylwii Pochylskiej co robicie gdzie
jesteście? pamiętacie Sosnowską, Głowacką, Reszke, Cukrasa i innych
napiszcie powspominamy
raf25@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Chris Re: SP 7 lata 1979- 1987 IP: poczta2:* / 200.100.101.* 26.10.02, 09:54
      Chodziłem do tej szkoły od 1977 do 1985 roku. Pani Głowacka była moją
      wychowawczynią. Z Sylwią Pochylską miałem j.polski w młodszych klasach, później
      pod swoje skrzydełka przejęła nas Ewka Walentowicz (chyba dobrze zapamiętałem
      nazwisko). Pozdrawiam całą kadrę pedagogów i moich wspaniałych kolegów z
      tamtych czasów.
      • Gość: :) Re: SP 7 lata 1979- 1987 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 22:40
        Chodzilem do szkoly w latach 1975-1981 zanim przerzucono nas do 14 .
        Cukrowskiego jeszcze nie bylo , byl Sadza , od polaka Musiał , mata Sosnowska . Kurcze ile to już lat ... pozdrawiam wszystkich , szczególnie Agatę Rambowicz kiedys bardzo mi się podobała :)
        • bator1 Re: SP 7 lata 1979- 1987 04.09.03, 09:38
          W siódemce zaczynałem, rok 1977, I a, a wczesniej zerówka z p. Wesołowską.
          Dopiero od 1980 przerzucili nas do 50.
          • Gość: dorsz Re: SP 7 lata 1979- 1987 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.03, 13:19
            Chodze do gim 9 w miejsce SP7. Cały czas uczy cukras, walrntowicz,
            dzialoszewska, purczynska
      • Gość: calineczka Re: SP 7 lata 1979- 1987 IP: *.petrus.com.pl 22.03.05, 14:29
        SP7 to szkoła,w ktorej zaczynałam edukację,a pani Sylwia Pochylska była moją
        wychowawczynią i uczyła mnie polskiego.Pamiętam też oczywiście panią
        Makowską,dzięki której matematyka nigdy nie sprawiała mi kłopotu(chociaż w
        okresie kiedy mnie uczyła przeklinałam ją całym moim sercem za to ,że tak nas
        gdębiła).A z Agatą Rambowicz chodziłam do jednej klasy,nawet krótko siedziałam
        w jednej ławce,zanim za gadulstwo nie posadzono nas z chłopakami.W ogóle to był
        świetny czas i fajna szkoła,czego nie mogę powiedzieć o 14,do której nas w 7
        klasie przeniesiono.Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: Mirka G Re: SP 7 lata 1979- 1987 IP: 89.78.24.* 16.09.06, 16:51
        Miło się czyta takie posty:o) Czy do klasy chodziłeś z Iwonami Wabnic i
        Wozińską, Wojtkiem Banasiewiczem, Karolem Kwiatkowskim, Krzysztofem Żarkowskim
        itd? Pamiętam dokładnie lata spędzone z Wami, wspólne wycieczki, lot wodolotem
        do Świnoujścia i mogę powiedzieć, że po latach nadal mile wspominam dni
        spędzone z Wami.
        Odezwijcie się. Będzie miło powspominać stare czasy.
        Wasza wychowawczyni
    • winga16 Re: SP 7 lata 1979- 1987 11.06.04, 07:28
      Czesc. Pozdrawiam cala klase 8a rocznik 1987 z SP 7. Pamietam doskonale
      Cukrowskiego, Walentynowicz, Reszke, niesamowitego woznego oraz perelke
      pedagogiczna tej szkoly, nauczycielke matematyki pania Makowska, ktora
      przyprawiala nas o bezsennosc.Byla to swietna szkola, ktora wspominam z wielkim
      wzruszeniem, niesamowite kolezanki i koledzy oraz atmosfera.
      Prosze o kontakt kolezanki i kolegow z 8a, moze uda nam sie spotkac po latach.
      Pozdrawiam was wszystkich.
      • Gość: Kuba s. Re: SP 7 lata 1979- 1987 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 23:21
        Cześć Winga... Może wstąpisz jeszcze na forum i odklikasz... Chyba kończyliśmy
        SP 7 w tym samym czasie (z tym, że ja byłem w VIII b). Z nauczycieli pamęitam
        Cukrasa (jego WF były super tak jak i treningi karate), kolejnego WF-iste o
        nazwisku Deba (tutaj wręcz przeciwnie - chyba wyleciał za przeginanie z
        dzieciakami), nauczycielke biologi p. Małachowską, polski miałem z p. Kowalewską
        (moja wychowawczyni z tamtego okresu), matmę z p. Białoszycką (jeśli nie
        pomyliłem nazwiska...). Ogólnie - wspaniałe lata i cudowne dzieciństwo -
        pozdrwaiam całą klasę VIII a i VIII b (a w szczególności Krzyśka K., Tomka S.,
        Jacka S., Piotrka K., Roberta M. Maćka P. i Dorotę D.) Jeżeli możecie -
        odpiszcie - fajnie byłoby się spotkać.
        • Gość: Cukras Re: SP 7 lata 1979- 1987 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 00:19
          Dzikuje za przychylna opinie. Pozdrawiam i zycze sukcesow - Cukras
          • Gość: ja Re: SP 7 lata 1979- 1987 IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 21.03.05, 02:43
            ja wiem czy przychylne.... byłeś, jesteś i będziesz psychicznym deklem... który
            ma chore ambicje i których nigdy nie dasz rady zaspokoić!!!!!!!!!
    • Gość: winga16 Re: SP 7 lata 1979- 1987 IP: *.tvgawex.pl 25.07.04, 00:22
      No nareszcie ktos sie odezwał, bo myślałem że wszyscy wyjechali z Ojczyzny.
      Pozdrawiam klasę VIIIb
      • jim100 SP 7 lata 1980- 1985 18.02.05, 18:09
        hej
        ja zaczynałam w roku 1980 - w klasie I-III uczyła mnie pani Musiał - bardzo
        surowa i wymagajaca
        po wybudowaniu SP 32 przeniesli częśc klasy tam (to byla VI klasa)
        pamiętam kilka osób z klasy np. Filipinę P. Anię P. Tomka G i jeszcze innych
        lubiłam tą szkołę ;-))
        pozdr.
        Monika
        • Gość: Marta O Re: SP 7 lata 1980- 1985 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:11
        • Gość: Marta Re: SP 7 lata 1980- 1985 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:19
          ej sluchajcie....ja teraz chodze do gim nr 9 i z tych nauczycieli co
          wymieniacie to zostal tylko p cukrowski i p Walentowicz ,w ogole Dyr Gutchnecht
          (olaboga ...nawte nie iwem jak sie jesgo imie pisze :P) a nazwiska nie
          pamietam :P nom ale Gucio przechodzi na emeryture ;( wszystkich moletuje itd
          ale i tak go lubie a on w przyszlym roku odchodzi :( i w ogole mamy
          wtremontowane lazienki i buduja nam nowa sale!! jest 3 razy wwieksza :) nom w
          ogole jest gicio w zeszlym roku moi kumple rozpylili gaz lzawiacy czy cos
          takeigo w lazience i byla ewakulacja i w ogole świecie :PNa pewno bede milo
          wspominala ta szkole,ale ona noestety ''schodzi na psy'' bo te dzieciaki sa
          cosraz glupsz co przychodza :| same male idioty coraz glupszei
          roztrzepane ....to bedzie porazkja tak za pare lat :| a jak sobie pomysle o tum
          ze juz jutro do szkoly to mnie czysci ;(
    • leon1972 Re: SP 7 lata 1979- 1987 22.06.06, 23:13
      dokladnie w tych latach chodzilem do siodemki, chociaz na ostatnie 2, czyli 7-8
      przeniesli nas do 32. pamietam tych wszystkich nauczycieli, mozna dodac jeszcze
      malcherczyk, chyba uczyla tylko klasy 1-3, deba - czy debil od wf, pamietam
      tego lysego grubego woznego, ktory chodzil z taka krotka gumowa pyda, no ciezko
      bylo go czasami ominac.
      • Gość: Kuba S. Re: SP 7 lata 1979- 1987 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 09:14
        Taaak! Woźny był sam w sobie niezłym okazem i stanowił nieodłączną parę ze swoją gumową pytą. Ale w sumie - fajny był. Razem z nim woźną była mama mojego kumpla z klasy, fajnie można było przez to różne rzeczy "załatwić". Szkoda że tego kumpla już z nami nie ma :(. A w klasie 1-3 uczyła nas Pani Drabik (o ile dobrze pamiętam:) )
        Fajne to były czasy i INNA szkoła niż teraz...

Pozdrawiam wszystkich z SP 7.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka