Gość: miteke Re: Odpowiedź miteke...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 09:53 nie za bardzo kumam przekaz, ale z tego co sie domyslam to chodzi o to ze chciales pokazac bydgoszcz w sposob niebanalny :) na poczatek moze byc. sprobuj przejsc do b&w, zwieksz kontrast,wyostrz i jeszcze raz wklej. zobaczymy czy bedzie lepiej czy gorzej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miteke Re: Odpowiedź miteke...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:16 teraz kontrast by uzyskac wieksza plastycznosc. jest mala odleglosc miedzy miejscami najjasniejszymi a najciemniejszymi. pomijajac ze za ciemne. i ostrosc tak by dostac ziarno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miteke Re: Odpowiedź miteke...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:21 jak chcesz to moge ci pokazac co mi wyszlo. uzywajac tylko irfana, a w nim tylko kombinacji kontrast,gamma,ostrosc. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: Odpowiedź miteke...:) 08.12.05, 11:33 > jak chcesz to moge ci pokazac co mi wyszlo. Nie czekaj, pokazuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miteke Re: Odpowiedź miteke...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:37 nie chcialbym naruszyc praw autorskich. zabawilem sie dodatkowo jeszcze w fotoszkopie. czyli mam dwie propozycje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miteke Re: Odpowiedź miteke...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:46 no dobra. to jechane. druga porpozycja jest oczywiscie lepsza ze wzgledu na uzyskaniu wiekszego kontrastu,roznicy tonacji :) troszku mi przytyly musialem je zmniejszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Odpowiedź miteke...:) 08.12.05, 15:02 Jeszcze ktoś faktycznie tam to namaluje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miteke Re: Odpowiedź miteke...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:17 ethanak napisał: > Jeszcze ktoś faktycznie tam to namaluje... albo: tu bylem ethanak :) nie wiem czy efekt jest zadowalajacy,tak se jest,na pewno mozna z tego zdjecia jeszcze sporo wyciagnac. to co zrobilem to proscizna na 5 minut roboty. dodac jakas gustowna ramke,podpisik w rogu i juz pare osob pomysli ze to prawdziwa sztuka :) oprawa jest istotna. ta sama grochowka smakuje zaupelnie inaczej z blaszanego kubka, aluminiowej łychy, a inaczej z chinskiej porcelany i srebrnej zastawy. nawet jesli lekko przesolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miteke Re: Odpowiedź miteke...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 11:51 poszlo :) tylko nie oczekujcie picassa Odpowiedz Link Zgłoś