Dodaj do ulubionych

ząbkowanie

20.12.05, 22:58
Dziewczyny,proszę powiedzcie mi- czy 4 miesięczne dziecko może już zacząć dostawać ząbki? Moja córunia ślini się i cały czas trzyma piąstki w buźce - czy to jeden z objawów ząbkowania? Jestem niedoświadczoną mamą i wiedzę czerpię min. z gazet, gdzie wyczytałam, że pierwsze ząbki dziecko dostaje ok.6-7 miesiąca.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • loola74 Re: ząbkowanie 20.12.05, 23:20
      moze moze. znam przypadek pierwszych zębow u 3,5 miesiecznego chlopca. ale
      oprocz slinienia objawialo sie to trzydniowym strasznym marudzeniem, a potem
      niespodzianka - ząb! nikt sie u takiego malucha nie spodziewal :)

forum mamy z Bydgoszczy
      • monii_1 Re: ząbkowanie 21.12.05, 18:55
        mój synek miał pierwszego ząbka jak miał 4 miesiące ,ślinił się krótko przed
        tym . Córeczka zaczęła się ślinić jak miała 4 miesiące i myślałam że też szybko
        będzie miała ząbki... a tu niespodzianka... wyrósł jej jak miała 8 mies. :))

b5.lilypie.com/rp0s1?57553c
        b2.lilypie.com/D3kwp1?r=98ec6f
        • ilosia_8 Re: ząbkowanie 21.12.05, 21:32
          monii_1 ,ale mnie pocieszyłaś. Czyli może mnie czekać jeszcze kilka miesięcy ślinienia, gryzenia piąstek i dopiero potem punkt kulminacyjny - ząbek ;-)!
          Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Twoje Dzieciątka!!!
          • monii_1 Re: ząbkowanie 22.12.05, 12:13
            tak mi się coś wydaje ze jesteśmy z jednego miasta ;) przed chwilą sprawdzałam
            post dotyczący basenu :))
            też pozdrawiam !!
            b5.lilypie.com/rp0s1?57553c
            mi2436.w.interia.pl/Szymek%20rysuje.jpg
            b2.lilypie.com/D3kwp1?r=98ec6f
            mi2436.w.interia.pl/Madzia%20love.jpg
    • sliczna24 Re: ząbkowanie 27.12.05, 20:28
      NAreszcie widze kogos z Inowrocławia:)))) Bardzo sie ciesze:)

pozdrawiam cieplutko
      Dorota +Zosia 2 latka i 5 miesiecy:)
      • ilosia_8 Re: ząbkowanie 27.12.05, 23:16
        HURRA!!!Grupa mam z Inowrocławia robi sie coraz "większa". Z tego co się orientuję jesteśmy już trzy:monii_1, Ty sliczna24 no i ja.Oby tak dalej...
        Pozdrawiam gorąco Ciebie Dorotko i Twoją córeczkę. Moja córunia kończy dzisiaj 4 miesiące!!!PA!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka