marina2 26.10.02, 17:10 Jakie znacie typowo bydgoskie/pomorski/kujawski potrawy .Jako naplywowa pytam.Co wyroznia w kuchni ten region?M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: melex Re: potrawy z naszego regionu IP: *.cps.pl 26.10.02, 17:37 na pierwsze zupa wyborcza czyli wszystko po trochu. jako danie glowne jasiakiewicz z grilla z pikantnym sosem dombrowicza plus surowka z dzakanowskiego. na deser galaretka na slodko a`la kosma z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: potrawy z naszego regionu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.02, 21:09 pytanie czy kolezanka przypłynęła (napłynęła )z Papui Nowej Gwinei ? bo moze woli jednak dania bezmiesne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski p.s. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.02, 21:10 leniwe pierogi . i na tym chyba koniec regionalnych potraw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melex Re: p.s. IP: *.cps.pl 26.10.02, 21:16 mowia tez ze browar na wyspie mlynskiej i wino w parku kochanowskiego, to regionalne, ale chyba przesadzaja Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: 26.10.02, 21:42 "regionalne" to pytanie do ludzi , ktorzy tu zyja z dziada pradziada.chodzi mi o jedzenie!!!!politykow nie jadam -staja w gardle sa nieapetyczni zwlaszcza ten pan autobusowy .odpowiedz jest zadaniem domowym mojego dziecka.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: back off Re: IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 16:22 Regionalne jedzenie? Wata cukrowa w Myślęcinku. Lody na Gdańskiej (lustra). Mc Donald's na Gdańskiej. Bar mleczny na Leśnym. "Bar nad kanałem" na Okolu. Kaskada. Jest jeszcze parę pozycji, któe każdemu mieszkańcowi Bydgoszczy mówią wiele. A jedzenie? Konkretne wymyślone w Bydgoszczy i dla Bydgoszczy? :) Nie mam pojęcia. My jesteśmy znani z dyskotek, narkotyków i banków . Miłego dnia. Stasiu Odpowiedz Link Zgłoś