Dodaj do ulubionych

Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87

IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:16
Brawo Astoria!!! Ukłony za to, że chłopaki podjeli walke do końca i nie
zwątpili po 1 kwarcie. Niech żałują ci którzy nie widzieli tego spotkania.
Obserwuj wątek
    • Gość: KK Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: 82.146.225.* 29.12.05, 22:48
      Ja nie żałuję że byłem. Na taką Astę mogę chodzić nawet sam. Wielkie dzięki.
      Jakby rzut Tomka Zabłockiego z połowy był w grze to chyba żadna siła by mnie
      nie powstrzymała przed wtargnięciem na parkiet:-)
      Asta walcząca to jest to!!!
    • Gość: Turów-KK Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 29.12.05, 22:59
      Przykro mi że przegraliśmy, ale ASTORIA to zespół! u nas czegoś brakuje.
      Czerwona kortka dla sędziów (sprzeczne decyzje, nie zdecydowanie i wiele
      pomyłek) określenie PAJACE jest tu namiejscu. Szkoda że nie widziałem pierszej
      kwarty. Gratulacje dla ASTY!
    • Gość: Polonista Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 29.12.05, 23:15
      Pisze się "niewidoczny" jak już!
      • Gość: piter Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:27
        mamy super sylwestra i oto chodzi
        DOSIEGO ROKU DLA KIBOLI I ZAWODNIKOW
    • coooler1 Gratulacje ! 30.12.05, 00:06
      Ostatnio Asta gra bardzo kiepsko, dlatego aż nie mogłem uwierzyć, gdy
      zobaczyłem tutaj wynik . Brawo chłopaki !
      • Gość: Kamil Re: Gratulacje ! IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.05, 08:47
        Brawa dla Tomka Zabłockiego - co prawda wygrał cały zaspół, ale jak wiadomo
        lepsza armia owiec dowodzona przez lwa niż armia lwów prowadzona przez owcę. A
        propos, panie S., kogo sprowadzi nam Pan tym razem pod kosz w miejsce Pana
        Fasoli? Może Benny Hill by się nadał?
    • Gość: portis Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.12.05, 10:09
      Takiego meczu dawno nie widziałem, Brawo Asta.Jeżeli będą poważne pieniądze na
      wzmocnienia, snajper na obwodzie a szczególnie silny gracz podkoszowy to warto
      będzie chodzić na mecze bo będą widowiskiem.o
      • Gość: astaaa Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: 82.146.246.* 30.12.05, 10:50
        Dla takich spotkań warto żyć i warto było przełknać gorycz dwudziestopunktowych
        porażek!!! Mecz stał na bardzo wysokim wysokim poziomie...Turów nawet osłabiony
        to klasa, a Asta pokałą że ma "jaja" i potrafi walczyć; taki zespoł to jest
        spełnienie moich kibicowskich marzeń-nawet jesliby mieli przegrywać mecze, to
        takie mecze aż chce się oglądać...BRAWO WAFEL!!! Brawo Arvydas!!!Budzi nam sie
        kanonier-wczoraj od początku sypał jak w transie, a ta trójka na 91:83 na
        minute do końca...MIIIODZIO!!! BRAWO Kiausas-za Plute;) i oczywiście najwieksze
        brawa dla człowieka-skały, który pokazał że nie jest za słaby na lidera,tylko
        za pokorny;miał rzucać-rzucał..i to jak!!! Cały czas spokojnie, bez nerwów, bez
        nieprzemyślanych ruchów, bez strasu w oczach..zimny wyrachowany drań! Gregory
        Tremaine Davis!!! 23pkt (7/11z gry 4/6za 3pkt) 7 asyst....oto jest playmaker
        proszę państwa, typowy playmaker, który może nie wygrywa meczów sam, ale o to
        chodzi bo wszystkie zwycięstwa mamy dzięki niemu...jego rolą wszak jak
        prawdziwego PG nie jest prowadzenie w statystykach (jak Swanson czy Harrington,
        których słabszy mecz = porażka zespołu), tylko PROWADZENIE DRUŻYNY...a jego
        zachowanie, sposób bycia, wczorajszy mecz i średnie prawie 16ppg 5apg dowodzą
        tylko że jest to najodpowiedniejszy człowiek w najodpowiedniejszym miejscu!!!
        Brawo, Brawo Brawo!!! Zespoł żył....
      • Gość: khmmm Pieniędzy nie będzie. Jedynki łatwiej szukać !! IP: 212.122.214.* 30.12.05, 19:27
        Ludzie przecież to wiadomo że pieniędzy nie będzie. Dopóki nie znajdzie się tam
        ktoś bardziej operatywny na stanowisku menadzera klubowego nie ma mowy o
        wzmocniecniach i pieniądzach. Przypomnijcie sobie koniec poprzedniego sezonu !!
        Słabęcki zapewniał że wszystkim płacą tymczasem większość zawodników nie chciała
        mieć z klubem nic wspólnego. Jak tu wzmacniać klub gdy płaci się zawodnikom
        minimalne stawki ? Mozna wtedy liczyc na jednosezonowe objawienia ktore potem
        przenoszą się gdzie indziej. I tak wygladaja poszukiwania w Astorii - szukamy
        wsrod cieniakow ktorzy moze akurat eksplodują. Astorii potrzeba dwóch wzmocnień,
        moim zdaniem łatwiej jednak szukać taniego obronce ktory potrafi rzucac i
        penetrowac strefe podkoszową. Takich graczy jest duzo wiecej w Ameryce. Davis ma
        niestety mecze w ktorych przechodzi obok.
    • Gość: ki DO SŁABEGO IP: 157.25.31.* 30.12.05, 10:51
      Po takim meczu powiedz Pan prawdę.Brak kasy na wzmocnienia,ale...
      Jest kasa dla wszystkich ,którzy tworzyli wczoraj drużynę(bez Fasoli)i trenerów
      oczywiście.Gramy tym czym mamy(wszystkimi Panie Chudeusz-Chyliński,Kukiełka
      Zabłocki grali wczoraj 15-20 min.),ale ze spokojnymi głowami i podstawą drużyny
      na przyszły sezon.Dziękuję po raz kolejny za cierpliwość pracy Panie Chudeusz
      ze SŁABYM .
      • Gość: kaarl WSTYD NA CAŁĄ POLSKĘ IP: *.iweb.pl 30.12.05, 15:42
        Panie Słabęcki!!! Może by tak wziąć chłopaka z ulicy i zapłacić mu 50zł za
        przecieranie mokrego parkietu?!? A nie że w meczu najwyższej ligi w Polsce
        transmitowanym przez publiczną telewizję koszykarz gości bierze mopa do ręki i
        sam przeciera parkiet!!! WSTYD dla KLUBU!!! WSTYD!!! To samo było niedawno na
        meczu siatkarzy Chemika. Zerowa organizacja. Sportowe Spółki Akcyjne z
        milionowym kapitałem, pod patronatem miasta i poważnych sponsorów a nie ma paru
        groszy na wycieranie parkietu...
        • Gość: kaarl podobieństwa IP: *.iweb.pl 30.12.05, 15:47
          Tak mi się ASTA dość mocno kojarzy z Poznańskim Lechem. Tam są piłkarze
          przeciętni, ale waleczni. Tysiące kibiców, stadion w który miasto cały czas
          inwestuje i nieudolny zarząd klubu, którego kibice nie mogą po prostu znieść.
          Ligowa egzystencja i sukcesy nie są przypisywane dobrej organizacji ale
          walecznośći zawodników i charakterowi trenera. Spójrzmy co takiego ma np. POLPAK
          Świecie, a czego my nie mamy? W zasadzie plus dla nas to hala a minus to brak
          operatywnego prezesa. I nikt mi nie powie, że w Polpaku pieniądze same wygrywają
          mecze...
    • Gość: marcinek Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:31
      Byłem, widziałem to widowisko. Chłopaki chyba specjalnie zapodali nam
      dreszczowiec;-)Zespoł pokazał charakter, i tego sie oczekuje po druzynie z
      srodka tabeli. Wiadomo przeciez, że jeszcze długo nie bedziemy dysponowac taka
      kasą jak np:Sopot.
      Co do gry to razi brak lidera pod koszem. Ligowa druzyna musi miec kogos
      takiego.
      Pozdrowinia Noworoczne dla Wszystkich Zawodnikow i Działaczy ASTY, a przede
      wszystkim dla kibiców z sektora B
      • Gość: bert Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 15:22
        czemu Zabłocki i Kukiełka tak mało grają, może jakby wykorzystać ich możliwości
        nie trzeba by było szukać tzw. "wzmocnień"
        • Gość: odpowiadam Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: 82.146.246.* 30.12.05, 15:56
          Zabłocki jest niskim skrzydłowym/silnym skrzydłowym, a Kukiełka ostatnie mecze
          grał słabo...dobrze że Chyliński potrafi grać na dwójce; a zmian nie szukamy na
          pozycje 3/4 i 2, tylko na pozycje 1, gdzie Greg Davis musi mieć rezerwowego na
          poziomie bo z Gliszczyńskiego strach korzystać, oraz na pozycje 5/4, gdzie mamy
          tylko Wiekiere i Ercegovica a to za mało... pozdrawiam
          • Gość: zmn Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:42
            Najwazniejsze jest pozyskanie zawodnika na pozycję 4\5.Bez silnego,dynamicznego
            czarnego,który potrafi zebrac piłkę,przepchac się i trafic z pod kosza nie mamy
            szans osiągnąć dobrego wyniku.Dla Devisa dobrym zmiennikiem jes Chyliński,który
            w meczu z Turowem dał bardzo dobra zmianę,uporządkował i uspokoił grę.Po tej
            zmienie Greg zaczął inaczej grać.A potrafi grać też na dwójce.Musi tylko grać
            jak najwięcej a będzie się rozwijał z korzyścią dla reprezentacji.Przyjście
            kolejnej jedynki nie za drobne przecież odbierze mu ta możliwość.A co do
            wycierania parkietu to jest to skandal.Ale przypominam,że za organizację
            zawodów odpowiada spółka i są to inne osoby niż Słaby.Ta spółka to jest wielkie
            nieporozumienie,do tej pory nic sie nie udało załatwić, nie jest ona chyba
            zarejestrowana,nie ma sponsorów.Może ktoś by sie w tej sprawie wypowiedział.
    • Gość: FiFi Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:01
      Asta tak trzymac!! a pan Słabecki dlaczego sie schowl? czyzby sie czegos
      obawial!! panie Słabecki wstyd zeby koszykarze sami wycierali parkiet!!
      • Gość: adi Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 18:35
        A ja się zastanawiam ile jeszcze meczów w Łuczniczce będziemy sluchali tych
        okropnych dźwieków dobiegającyh z glosników i największego pajaca DJ Jacę? bylem
        na meczu w Grudziądziu i powiem, ze bylem zachwycony jak wygląda mecz bez
        dodatkowych ''atrakcji i dźwieków'' jakimi karmią nas ''dzialacze''Astorii
        • Gość: ... Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: 82.146.246.* 30.12.05, 19:12
          a mi tam sie podoba ;)
          TRAB GRAJĄ, BEBNY BIJĄ... ;)
        • Gość: khmmm PaJACe i problem Astorii czyli DYREKTOR. IP: 212.122.214.* 30.12.05, 19:14
          Jego pajacowanie tez mnie denerwuje. Moze zmienie zdanie jak złapię jakąś
          koszulkę :D Ale młot pneumatyczny mi się podoba, parę elementów rozrywkowych
          warto w sumie zachować natomiast nawoływanie do kibicowania, wymuszanie tego
          niemal jest żenujące...

Ten klub ma tylko jeden problem. "Dyrektor" Słabęcki i to całe kolesiostwo.
          Nawet uwierzę w to że oni kochają ten klub. Ale wszyscy są bardzo nieefektywni -
          porownajcie z BTŻ. Tyle że ich praca w Astorii jest beznadziejna. Gdyby nie
          coroczne dotacje miasta klub byłby już w rozsypce. A zblizają się wybory. W
          przeciwienstwie do wielu osob tutaj nie uwazam aby obowiązkiem miasta bylo
          utrzymywanie klubu. To obowiązek działaczy tego klubu !!! Jesli potrafia tylko
          ograniczac się do szukania pieniedzy u sponsorow "publicznych" to powinni odejść !!!
          • Gość: Rex Re: PaJACe i problem Astorii czyli DYREKTOR. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:29
            słabęcki jest zdecydowanie beznadziejny.
        • Gość: kaarl bębny KLUBU KIBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 09:53
          przyłączam się do tej wypowiedzi. I mimo że jest już troche lepiej to ponawiam
          swój apel z poprzedniego sezonu: do KLUBU KIBICA. BĘBNY BIJĄ ZA SZYBKO. Robicie
          wspaniałą rzecz prowadząc doping w Łuczniczce. Ale... Dokładając do Waszego
          zabójczego tempa prędkość rozchodzenia się dźwięku w niezbyt akustycznej
          bydgoskiej hali dochodzi do tego, że po trzech rundach "ASTA i <klaskanie>"
          dalej krzyczycie sami, bo reszta nie nadąrza. WOLNIEJ i JESZCZE RAZ WOLNIEJ.
          PROSZĘ!!!
          • Gość: piter Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 09:08
            kochani gdyby nie pan S. to basketu juz dawno
            w bydzi nie bylo prosze mi pokazac co zrobil
            rutkowski albo kowalkowski dla koszykowki
            oni to nawet sie nie ciesza jak chlopaki
            dobrze graja i wygrywaja obserwowalem obu
            na meczu z turowen to rutkowski raz zaklaskal
            a koalkowski kamienna twarz przecierz meczbyl bardzo emocjonujacy
            to juz to normalnego czlowieka rusza do zycia w tym
            meczu a oni stoja jak tak zwane p.....dy
            a pan S.na tym meczu siedzial razem z kibicami na
            nawet byl w mlynie ASTY wady tez ma ale mowie gdyby nie
            on to basketu by nie bylo
            • Gość: Kamil Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.06, 11:21
              A gdyby nie wasza ludowa ojczyzna, towarzysze, która was karmi, dawno
              zdechlibyście z głodu, służąc imperialistom i reakcjonistom! Niech żyje partia,
              niech żyje socjalizm! W tym duchu chciałeś się wypowiedzieć, Piter?
              • Gość: piter Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 16:32
                zapewne rutkowskiemu i kowalkowskiemu
                w d...pe bez wazeliny ....
                i dlatego ich bronisz bo ci faceci nic nie
                zrobili dla basketu ani zlego ani dobrego
                a pan S.chociaz tym zyje i udaje ze cos robi
                i prawda jest taka ze gdyby nie on to kosz by nie bylo
                zobacz co zrobil na zawiszy niejaki WALEDZIAK
                pilki w bydzi niema a kosz jest i bedzie jeszcze
                pare lat wicej wygranych wtym nowym roku
                • Gość: talon Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.man.bydgoszcz.pl 01.01.06, 17:47
                  Dj jaca -temu panu juz dziekujemy;-)
                • Gość: Kamil Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.06, 18:14
                  Po pierwsze - nawet nie znam obu wymienionych przez ciebie dżentelmenów, po
                  drugie - nie wypowiedziałem się o nich ani słowem, co ma zresztą źródło w tym
                  pierwszym. Dziwi mnie tylko, że tak zażarcie bronisz pana S. (jeśli ktoś tu
                  gdzieś wchodzi bez czegoś, to na pewno nie ja). To nieudacznik i ktokolwiek
                  byłby na jego miejscu, koszykówka też by istniała; mam tylko wrażenie, że na
                  nieco wyższym poziomie niż teraz. Brak poważnych sponsorów prywatnych (czyt.
                  ciągnięcie kasy prawie wyłącznie od miasta lub spółek zależnych), coraz
                  mniejsza widownia, sprowadzanie pseudokoszykarzy na pośmiewisko tych
                  nielicznych którzy wytrwale przychodzą do Łuczniczki (z litości pominę nazwiska
                  i pseudonimy panów z paszportem USA) to tylko najważniejsze i najbardzie
                  oczywiste zarzuty. A ty chwalisz swego bohatera, bo po tym wszystkim usiadł
                  wśród resztek kibiców. Chyba za odwagę, bo po takich "dokonaniach" menedżerowie
                  kibiców raczej unikają.
                  • Gość: Adi Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 18:37
                    Koszykówka na parę lat? buahaha dobre, bardzo dobre, nie moge ze smiechu.
                    Wystarczy, ze Kostek wyleci ze stanowiska i skonczy się kasa ze spółek miejskich
                    i co zrobi wtedy Słaby? powroci II-ligowa rzeczywistośc bo ten pan nie zalatwil
                    dotychczas zadnego sponsora!! a jesli tacy są to mi wskaż. I kibice nie
                    powiedzieli mu pare słow prawdy w twarz? bo gdyby usiadł kolo mnie, tej prawdy
                    by nie uniknął

Ja mam jednak nadzieję, ze nowy prezydent ktokolwek nim będzie, postawi
                    ultimatum, ze dalej będzie wspieral kosza w Bydgoszczy, ale pod warunkiem ze do
                    dymisji poda się cały PRL-owski-prezesowski beton w Astorii na czele ze
                    Słabęckim. Ten klub obecnie przypomina KS Tęcza z filmu Miś niz Klub Sportowy
                    • Gość: piter Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 21:37
                      tylko zapominacie panowieze od
                      zalatwiania kasy wtym
                      klubie sa panowie rutkowski i kowalkowski
                      a pan S. jest dyrektorem i menadrzerem
                      klubu i robi to co moze zrobic za kase
                      jaka zalatwili panowie rutkowski i kowalkowski
                      prosty przyklad karnetow kiedy wprowadzil
                      kowalkowski do sprzedazy dzien przed pierwszym
                      meczem w tym sezonie normalnie dlamnie to jest
                      kryminal i tak jak dzialaja panowie rutkowski
                      i kowalkowski takich mamy zalatwionych zawodnikow
                      przez pana S.typu FASOLA i inni oprawe meczu i
                      sprzedaza biletow zajmuje sie kowalkowski czy
                      ktos widzial rozwieszone plakaty na miescie
                      zapraszajace na mecz nie mowie o plakatach
                      na luczniczce tylko na miescie slupach ogloszeniowych
                      niema czy byla zorganizowana wigilja dla zawodnikow
                      bo rok temu pan S.zorganizowal i dwa lata temu
                      wtym sezonie za to odpowiadaja panowie kowalkowski
                      i rutkowski gramy w ekstraklasie 3-sezon
                      porzednie nigdy sie nie zaczely tak jak ten
                      z dwu miesiecznym opoznieniem w placach
                      poczatek byl zawsze ok. najwyzej koncowka sezonu bylo
                      kiepska pod wzgledem kasy ale w poprzednich sezonach o
                      to dbal pan S.w tym panowie rutkowski i kowalkowski itd itp
    • Gość: Adi Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 01.01.06, 22:17
      Piter- to tylko poświadcza temu, to o czym mówilem post wyżej, ze klub ten jest
      podobny do KS Tęcza...
      • Gość: do piter Ałabęcki- jedyny do zmiany! IP: 82.146.246.* 01.01.06, 23:14
        jacy inni? masz cos przeciwko Kiausasowi, Ercegoviciovi, Zabłockiemu,
        Davisowi???Masz? A co powiesz jak zaraz przyjedzie Raheim Brown?! Bo ja powiem
        że jak k..wa można to czemu nie od razu?!! Czemu mielismy Masona,Washingtona
        bez tasmy nawet, Mimsa, Beana....a czemu nie Browna?!! sam odpowiedziales na
        pytanie kto ich zalatwia.....
        a sponsorzy...NIE MA ICH!!! a miasto jest wojewodzkie!!! dlaczego DOMAR nie
        jest sponsorem Astorii, dlaczego Słabecki nie zna szczegolow dot sprawy 'budowa
        centrum Astoria, a klub Astoria', dlaczego jak pieniadze dal prezydent to na
        spodenkach pojawilo sie 'KPEC'?! czlowieku ten klub nie ma marketingu!!! ma
        tylko waleczny zarzad i grupe wiernych oddanych kibicow, ktorzy nawet nie wiesz
        ile dla tego klubu robia!!!
        a co do tego czy Slaby nie uslyszal gorzkiej prawdy- trzeba bylo wpasc w
        zeszlym roku na spotkanie...pzdr
        • Gość: sprostowanie Re: Ałabęcki- jedyny do zmiany! IP: 82.146.246.* 01.01.06, 23:15
          k..wa co ja napisalem?! waleczny zarzad.. :))) mialo byc walecznych zawodnikow-
          gowniany zarzad;)

oczywista pomylka...
          • Gość: piter Re: Ałabęcki- jedyny do zmiany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 05:30
            a kto za to wszystko odpowiada
            pan S. nie prezes klubu pan rutkowski
            i jakis twor jak prezes spolki w budowie
            pan kowalkowskioni sa od spraw marketingowych
            w zeszlym sezonie karnet kupilem we wrzesniu
            w tym roku w sprzedazy byly na dzien przed pierwszym meczem
            a ta sprawa w tym sezonie zaja sie sam prezes
            spolki w budowie jak on nie moze tak prostej sprawy zalatwic
            to o czy my tu gadamy pozdro.
            • Gość: Kamil Re: Słabęcki- jedyny do zmiany! IP: 83.238.147.* 02.01.06, 14:41
              To może zmieńmy tytuł na "Słabęcki pierwszy do zmiany" i wtedy się zgodzimy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka