Gość: malina IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:16 Brawo Astoria!!! Ukłony za to, że chłopaki podjeli walke do końca i nie zwątpili po 1 kwarcie. Niech żałują ci którzy nie widzieli tego spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KK Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: 82.146.225.* 29.12.05, 22:48 Ja nie żałuję że byłem. Na taką Astę mogę chodzić nawet sam. Wielkie dzięki. Jakby rzut Tomka Zabłockiego z połowy był w grze to chyba żadna siła by mnie nie powstrzymała przed wtargnięciem na parkiet:-) Asta walcząca to jest to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turów-KK Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 29.12.05, 22:59 Przykro mi że przegraliśmy, ale ASTORIA to zespół! u nas czegoś brakuje. Czerwona kortka dla sędziów (sprzeczne decyzje, nie zdecydowanie i wiele pomyłek) określenie PAJACE jest tu namiejscu. Szkoda że nie widziałem pierszej kwarty. Gratulacje dla ASTY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonista Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 29.12.05, 23:15 Pisze się "niewidoczny" jak już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:27 mamy super sylwestra i oto chodzi DOSIEGO ROKU DLA KIBOLI I ZAWODNIKOW Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Gratulacje ! 30.12.05, 00:06 Ostatnio Asta gra bardzo kiepsko, dlatego aż nie mogłem uwierzyć, gdy zobaczyłem tutaj wynik . Brawo chłopaki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Gratulacje ! IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.05, 08:47 Brawa dla Tomka Zabłockiego - co prawda wygrał cały zaspół, ale jak wiadomo lepsza armia owiec dowodzona przez lwa niż armia lwów prowadzona przez owcę. A propos, panie S., kogo sprowadzi nam Pan tym razem pod kosz w miejsce Pana Fasoli? Może Benny Hill by się nadał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portis Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.12.05, 10:09 Takiego meczu dawno nie widziałem, Brawo Asta.Jeżeli będą poważne pieniądze na wzmocnienia, snajper na obwodzie a szczególnie silny gracz podkoszowy to warto będzie chodzić na mecze bo będą widowiskiem.o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astaaa Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: 82.146.246.* 30.12.05, 10:50 Dla takich spotkań warto żyć i warto było przełknać gorycz dwudziestopunktowych porażek!!! Mecz stał na bardzo wysokim wysokim poziomie...Turów nawet osłabiony to klasa, a Asta pokałą że ma "jaja" i potrafi walczyć; taki zespoł to jest spełnienie moich kibicowskich marzeń-nawet jesliby mieli przegrywać mecze, to takie mecze aż chce się oglądać...BRAWO WAFEL!!! Brawo Arvydas!!!Budzi nam sie kanonier-wczoraj od początku sypał jak w transie, a ta trójka na 91:83 na minute do końca...MIIIODZIO!!! BRAWO Kiausas-za Plute;) i oczywiście najwieksze brawa dla człowieka-skały, który pokazał że nie jest za słaby na lidera,tylko za pokorny;miał rzucać-rzucał..i to jak!!! Cały czas spokojnie, bez nerwów, bez nieprzemyślanych ruchów, bez strasu w oczach..zimny wyrachowany drań! Gregory Tremaine Davis!!! 23pkt (7/11z gry 4/6za 3pkt) 7 asyst....oto jest playmaker proszę państwa, typowy playmaker, który może nie wygrywa meczów sam, ale o to chodzi bo wszystkie zwycięstwa mamy dzięki niemu...jego rolą wszak jak prawdziwego PG nie jest prowadzenie w statystykach (jak Swanson czy Harrington, których słabszy mecz = porażka zespołu), tylko PROWADZENIE DRUŻYNY...a jego zachowanie, sposób bycia, wczorajszy mecz i średnie prawie 16ppg 5apg dowodzą tylko że jest to najodpowiedniejszy człowiek w najodpowiedniejszym miejscu!!! Brawo, Brawo Brawo!!! Zespoł żył.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khmmm Pieniędzy nie będzie. Jedynki łatwiej szukać !! IP: 212.122.214.* 30.12.05, 19:27 Ludzie przecież to wiadomo że pieniędzy nie będzie. Dopóki nie znajdzie się tam ktoś bardziej operatywny na stanowisku menadzera klubowego nie ma mowy o wzmocniecniach i pieniądzach. Przypomnijcie sobie koniec poprzedniego sezonu !! Słabęcki zapewniał że wszystkim płacą tymczasem większość zawodników nie chciała mieć z klubem nic wspólnego. Jak tu wzmacniać klub gdy płaci się zawodnikom minimalne stawki ? Mozna wtedy liczyc na jednosezonowe objawienia ktore potem przenoszą się gdzie indziej. I tak wygladaja poszukiwania w Astorii - szukamy wsrod cieniakow ktorzy moze akurat eksplodują. Astorii potrzeba dwóch wzmocnień, moim zdaniem łatwiej jednak szukać taniego obronce ktory potrafi rzucac i penetrowac strefe podkoszową. Takich graczy jest duzo wiecej w Ameryce. Davis ma niestety mecze w ktorych przechodzi obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki DO SŁABEGO IP: 157.25.31.* 30.12.05, 10:51 Po takim meczu powiedz Pan prawdę.Brak kasy na wzmocnienia,ale... Jest kasa dla wszystkich ,którzy tworzyli wczoraj drużynę(bez Fasoli)i trenerów oczywiście.Gramy tym czym mamy(wszystkimi Panie Chudeusz-Chyliński,Kukiełka Zabłocki grali wczoraj 15-20 min.),ale ze spokojnymi głowami i podstawą drużyny na przyszły sezon.Dziękuję po raz kolejny za cierpliwość pracy Panie Chudeusz ze SŁABYM . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarl WSTYD NA CAŁĄ POLSKĘ IP: *.iweb.pl 30.12.05, 15:42 Panie Słabęcki!!! Może by tak wziąć chłopaka z ulicy i zapłacić mu 50zł za przecieranie mokrego parkietu?!? A nie że w meczu najwyższej ligi w Polsce transmitowanym przez publiczną telewizję koszykarz gości bierze mopa do ręki i sam przeciera parkiet!!! WSTYD dla KLUBU!!! WSTYD!!! To samo było niedawno na meczu siatkarzy Chemika. Zerowa organizacja. Sportowe Spółki Akcyjne z milionowym kapitałem, pod patronatem miasta i poważnych sponsorów a nie ma paru groszy na wycieranie parkietu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarl podobieństwa IP: *.iweb.pl 30.12.05, 15:47 Tak mi się ASTA dość mocno kojarzy z Poznańskim Lechem. Tam są piłkarze przeciętni, ale waleczni. Tysiące kibiców, stadion w który miasto cały czas inwestuje i nieudolny zarząd klubu, którego kibice nie mogą po prostu znieść. Ligowa egzystencja i sukcesy nie są przypisywane dobrej organizacji ale walecznośći zawodników i charakterowi trenera. Spójrzmy co takiego ma np. POLPAK Świecie, a czego my nie mamy? W zasadzie plus dla nas to hala a minus to brak operatywnego prezesa. I nikt mi nie powie, że w Polpaku pieniądze same wygrywają mecze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:31 Byłem, widziałem to widowisko. Chłopaki chyba specjalnie zapodali nam dreszczowiec;-)Zespoł pokazał charakter, i tego sie oczekuje po druzynie z srodka tabeli. Wiadomo przeciez, że jeszcze długo nie bedziemy dysponowac taka kasą jak np:Sopot. Co do gry to razi brak lidera pod koszem. Ligowa druzyna musi miec kogos takiego. Pozdrowinia Noworoczne dla Wszystkich Zawodnikow i Działaczy ASTY, a przede wszystkim dla kibiców z sektora B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 15:22 czemu Zabłocki i Kukiełka tak mało grają, może jakby wykorzystać ich możliwości nie trzeba by było szukać tzw. "wzmocnień" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadam Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: 82.146.246.* 30.12.05, 15:56 Zabłocki jest niskim skrzydłowym/silnym skrzydłowym, a Kukiełka ostatnie mecze grał słabo...dobrze że Chyliński potrafi grać na dwójce; a zmian nie szukamy na pozycje 3/4 i 2, tylko na pozycje 1, gdzie Greg Davis musi mieć rezerwowego na poziomie bo z Gliszczyńskiego strach korzystać, oraz na pozycje 5/4, gdzie mamy tylko Wiekiere i Ercegovica a to za mało... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmn Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:42 Najwazniejsze jest pozyskanie zawodnika na pozycję 4\5.Bez silnego,dynamicznego czarnego,który potrafi zebrac piłkę,przepchac się i trafic z pod kosza nie mamy szans osiągnąć dobrego wyniku.Dla Devisa dobrym zmiennikiem jes Chyliński,który w meczu z Turowem dał bardzo dobra zmianę,uporządkował i uspokoił grę.Po tej zmienie Greg zaczął inaczej grać.A potrafi grać też na dwójce.Musi tylko grać jak najwięcej a będzie się rozwijał z korzyścią dla reprezentacji.Przyjście kolejnej jedynki nie za drobne przecież odbierze mu ta możliwość.A co do wycierania parkietu to jest to skandal.Ale przypominam,że za organizację zawodów odpowiada spółka i są to inne osoby niż Słaby.Ta spółka to jest wielkie nieporozumienie,do tej pory nic sie nie udało załatwić, nie jest ona chyba zarejestrowana,nie ma sponsorów.Może ktoś by sie w tej sprawie wypowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FiFi Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:01 Asta tak trzymac!! a pan Słabecki dlaczego sie schowl? czyzby sie czegos obawial!! panie Słabecki wstyd zeby koszykarze sami wycierali parkiet!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 18:35 A ja się zastanawiam ile jeszcze meczów w Łuczniczce będziemy sluchali tych okropnych dźwieków dobiegającyh z glosników i największego pajaca DJ Jacę? bylem na meczu w Grudziądziu i powiem, ze bylem zachwycony jak wygląda mecz bez dodatkowych ''atrakcji i dźwieków'' jakimi karmią nas ''dzialacze''Astorii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: 82.146.246.* 30.12.05, 19:12 a mi tam sie podoba ;) TRAB GRAJĄ, BEBNY BIJĄ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khmmm PaJACe i problem Astorii czyli DYREKTOR. IP: 212.122.214.* 30.12.05, 19:14 Jego pajacowanie tez mnie denerwuje. Moze zmienie zdanie jak złapię jakąś koszulkę :D Ale młot pneumatyczny mi się podoba, parę elementów rozrywkowych warto w sumie zachować natomiast nawoływanie do kibicowania, wymuszanie tego niemal jest żenujące... Ten klub ma tylko jeden problem. "Dyrektor" Słabęcki i to całe kolesiostwo. Nawet uwierzę w to że oni kochają ten klub. Ale wszyscy są bardzo nieefektywni - porownajcie z BTŻ. Tyle że ich praca w Astorii jest beznadziejna. Gdyby nie coroczne dotacje miasta klub byłby już w rozsypce. A zblizają się wybory. W przeciwienstwie do wielu osob tutaj nie uwazam aby obowiązkiem miasta bylo utrzymywanie klubu. To obowiązek działaczy tego klubu !!! Jesli potrafia tylko ograniczac się do szukania pieniedzy u sponsorow "publicznych" to powinni odejść !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Re: PaJACe i problem Astorii czyli DYREKTOR. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:29 słabęcki jest zdecydowanie beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarl bębny KLUBU KIBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 09:53 przyłączam się do tej wypowiedzi. I mimo że jest już troche lepiej to ponawiam swój apel z poprzedniego sezonu: do KLUBU KIBICA. BĘBNY BIJĄ ZA SZYBKO. Robicie wspaniałą rzecz prowadząc doping w Łuczniczce. Ale... Dokładając do Waszego zabójczego tempa prędkość rozchodzenia się dźwięku w niezbyt akustycznej bydgoskiej hali dochodzi do tego, że po trzech rundach "ASTA i <klaskanie>" dalej krzyczycie sami, bo reszta nie nadąrza. WOLNIEJ i JESZCZE RAZ WOLNIEJ. PROSZĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 09:08 kochani gdyby nie pan S. to basketu juz dawno w bydzi nie bylo prosze mi pokazac co zrobil rutkowski albo kowalkowski dla koszykowki oni to nawet sie nie ciesza jak chlopaki dobrze graja i wygrywaja obserwowalem obu na meczu z turowen to rutkowski raz zaklaskal a koalkowski kamienna twarz przecierz meczbyl bardzo emocjonujacy to juz to normalnego czlowieka rusza do zycia w tym meczu a oni stoja jak tak zwane p.....dy a pan S.na tym meczu siedzial razem z kibicami na nawet byl w mlynie ASTY wady tez ma ale mowie gdyby nie on to basketu by nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.06, 11:21 A gdyby nie wasza ludowa ojczyzna, towarzysze, która was karmi, dawno zdechlibyście z głodu, służąc imperialistom i reakcjonistom! Niech żyje partia, niech żyje socjalizm! W tym duchu chciałeś się wypowiedzieć, Piter? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 16:32 zapewne rutkowskiemu i kowalkowskiemu w d...pe bez wazeliny .... i dlatego ich bronisz bo ci faceci nic nie zrobili dla basketu ani zlego ani dobrego a pan S.chociaz tym zyje i udaje ze cos robi i prawda jest taka ze gdyby nie on to kosz by nie bylo zobacz co zrobil na zawiszy niejaki WALEDZIAK pilki w bydzi niema a kosz jest i bedzie jeszcze pare lat wicej wygranych wtym nowym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talon Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.man.bydgoszcz.pl 01.01.06, 17:47 Dj jaca -temu panu juz dziekujemy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.06, 18:14 Po pierwsze - nawet nie znam obu wymienionych przez ciebie dżentelmenów, po drugie - nie wypowiedziałem się o nich ani słowem, co ma zresztą źródło w tym pierwszym. Dziwi mnie tylko, że tak zażarcie bronisz pana S. (jeśli ktoś tu gdzieś wchodzi bez czegoś, to na pewno nie ja). To nieudacznik i ktokolwiek byłby na jego miejscu, koszykówka też by istniała; mam tylko wrażenie, że na nieco wyższym poziomie niż teraz. Brak poważnych sponsorów prywatnych (czyt. ciągnięcie kasy prawie wyłącznie od miasta lub spółek zależnych), coraz mniejsza widownia, sprowadzanie pseudokoszykarzy na pośmiewisko tych nielicznych którzy wytrwale przychodzą do Łuczniczki (z litości pominę nazwiska i pseudonimy panów z paszportem USA) to tylko najważniejsze i najbardzie oczywiste zarzuty. A ty chwalisz swego bohatera, bo po tym wszystkim usiadł wśród resztek kibiców. Chyba za odwagę, bo po takich "dokonaniach" menedżerowie kibiców raczej unikają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 18:37 Koszykówka na parę lat? buahaha dobre, bardzo dobre, nie moge ze smiechu. Wystarczy, ze Kostek wyleci ze stanowiska i skonczy się kasa ze spółek miejskich i co zrobi wtedy Słaby? powroci II-ligowa rzeczywistośc bo ten pan nie zalatwil dotychczas zadnego sponsora!! a jesli tacy są to mi wskaż. I kibice nie powiedzieli mu pare słow prawdy w twarz? bo gdyby usiadł kolo mnie, tej prawdy by nie uniknął Ja mam jednak nadzieję, ze nowy prezydent ktokolwek nim będzie, postawi ultimatum, ze dalej będzie wspieral kosza w Bydgoszczy, ale pod warunkiem ze do dymisji poda się cały PRL-owski-prezesowski beton w Astorii na czele ze Słabęckim. Ten klub obecnie przypomina KS Tęcza z filmu Miś niz Klub Sportowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: bębny KLUBU KIBICA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 21:37 tylko zapominacie panowieze od zalatwiania kasy wtym klubie sa panowie rutkowski i kowalkowski a pan S. jest dyrektorem i menadrzerem klubu i robi to co moze zrobic za kase jaka zalatwili panowie rutkowski i kowalkowski prosty przyklad karnetow kiedy wprowadzil kowalkowski do sprzedazy dzien przed pierwszym meczem w tym sezonie normalnie dlamnie to jest kryminal i tak jak dzialaja panowie rutkowski i kowalkowski takich mamy zalatwionych zawodnikow przez pana S.typu FASOLA i inni oprawe meczu i sprzedaza biletow zajmuje sie kowalkowski czy ktos widzial rozwieszone plakaty na miescie zapraszajace na mecz nie mowie o plakatach na luczniczce tylko na miescie slupach ogloszeniowych niema czy byla zorganizowana wigilja dla zawodnikow bo rok temu pan S.zorganizowal i dwa lata temu wtym sezonie za to odpowiadaja panowie kowalkowski i rutkowski gramy w ekstraklasie 3-sezon porzednie nigdy sie nie zaczely tak jak ten z dwu miesiecznym opoznieniem w placach poczatek byl zawsze ok. najwyzej koncowka sezonu bylo kiepska pod wzgledem kasy ale w poprzednich sezonach o to dbal pan S.w tym panowie rutkowski i kowalkowski itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Koszykarze Astorii pokonali Turów 96:87 IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 01.01.06, 22:17 Piter- to tylko poświadcza temu, to o czym mówilem post wyżej, ze klub ten jest podobny do KS Tęcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do piter Ałabęcki- jedyny do zmiany! IP: 82.146.246.* 01.01.06, 23:14 jacy inni? masz cos przeciwko Kiausasowi, Ercegoviciovi, Zabłockiemu, Davisowi???Masz? A co powiesz jak zaraz przyjedzie Raheim Brown?! Bo ja powiem że jak k..wa można to czemu nie od razu?!! Czemu mielismy Masona,Washingtona bez tasmy nawet, Mimsa, Beana....a czemu nie Browna?!! sam odpowiedziales na pytanie kto ich zalatwia..... a sponsorzy...NIE MA ICH!!! a miasto jest wojewodzkie!!! dlaczego DOMAR nie jest sponsorem Astorii, dlaczego Słabecki nie zna szczegolow dot sprawy 'budowa centrum Astoria, a klub Astoria', dlaczego jak pieniadze dal prezydent to na spodenkach pojawilo sie 'KPEC'?! czlowieku ten klub nie ma marketingu!!! ma tylko waleczny zarzad i grupe wiernych oddanych kibicow, ktorzy nawet nie wiesz ile dla tego klubu robia!!! a co do tego czy Slaby nie uslyszal gorzkiej prawdy- trzeba bylo wpasc w zeszlym roku na spotkanie...pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprostowanie Re: Ałabęcki- jedyny do zmiany! IP: 82.146.246.* 01.01.06, 23:15 k..wa co ja napisalem?! waleczny zarzad.. :))) mialo byc walecznych zawodnikow- gowniany zarzad;) oczywista pomylka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Ałabęcki- jedyny do zmiany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 05:30 a kto za to wszystko odpowiada pan S. nie prezes klubu pan rutkowski i jakis twor jak prezes spolki w budowie pan kowalkowskioni sa od spraw marketingowych w zeszlym sezonie karnet kupilem we wrzesniu w tym roku w sprzedazy byly na dzien przed pierwszym meczem a ta sprawa w tym sezonie zaja sie sam prezes spolki w budowie jak on nie moze tak prostej sprawy zalatwic to o czy my tu gadamy pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Słabęcki- jedyny do zmiany! IP: 83.238.147.* 02.01.06, 14:41 To może zmieńmy tytuł na "Słabęcki pierwszy do zmiany" i wtedy się zgodzimy? Odpowiedz Link Zgłoś