Dodaj do ulubionych

Przedszkole ?????

31.01.06, 21:24
Dziewczyny, znajomy poszukuje przedszkola dla swojej prawie czteroletniej
córki. Mieszkaja na Wzgórzu, więc szukają czegoś w okolicy (Szwederowo,
Wzgórze)moze możecie poratowac strapionego tatuśka??? Moze możecie polecić
przedszkole, nawet jeśli nie jest bliziutko ??? Pozdrawiam :)))
Obserwuj wątek
    • mama_idalki Re: Przedszkole ????? 01.02.06, 14:20
      Nie Wzgórze, ale Wyżyny- Przedszkole integracyjne na Kąkolowej. Chodziłam tam i
      traumy nie mam :) Poza tym jest tam bardzo fajna przedszkolanka- mama mojej
      przyjaciółki, więc reklamę można zrobić, a co. :)
      • hania.robus Re: Przedszkole ????? 01.02.06, 14:46
        Dziękuję bardzo za namiary, dzisiaj będe rozmawiała z kolegą, więc też będzie
        kazał podziekować. Mam nadzieję, ze uda Mu sie znaleźć odpowiednie przedszkole
        dla córci. Pozdrawiam.
        • 0902b Re: Przedszkole ????? 25.02.06, 12:54
          Super przedszkole jest na Komuny Paryskiej"Promyczek", to są Wyżyny, niedaleko
          Magnuszewskiej, naprawdę polecam. Mój syn chce wychodzić stamtąd jak
          najpóźniej, super wyposażenie i świetne zajęcia.
          • hania.robus Re: Przedszkole ????? 25.02.06, 20:15
            Bardzo dziękuję, jutro przekarze te informacje koledze, chodzi biedaczek po tych
            przedszkolach, w połowie nie moze zastać dyrektorów, w innych dyrektorzy zrażaja
            do przedszkola :( Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję.
            • glazia Re: Przedszkole ????? 26.02.06, 10:02
              a ja gorąco polecam małe prywatne przedszkole na Zamczysku - poza miastem w
              stronę Osielska - przedszkole "Zameczek" czynne bardzo długo jak jest potrzeba
              to 24 h bardzo serdeczna opieka dzieci przyjmowane są od 2 lat małe grupy.
              Programowo to tak trochę o zacięciu artystyczno - teatralnym, ja jestem bardzo
              zadowolona, a moja córka w niedzielę pyta się czego dzisiaj nie idziemy do
              przedszkola.
              • hania.robus Re: Przedszkole ????? 26.02.06, 10:39
                Bardzo dziękuję, z pewnościa przekarzę namiary. Zreszta za pewien czas będziemy
                i my dokonywali wyboru , wiec i nam sie przydadzą. Pozdrawiam i zycze miłej
                niedzieli.
              • ptaszek76 Re: Przedszkole ????? 26.02.06, 17:46
                Mam pytanie - na Zamczysku bliżej Fordonu czy od strony Myślęcinka. Z góry
                dziekuję za Informacje
                • glazia Re: do ptaszek76 05.03.06, 21:08
                  Od strony Myślęcinka ul. Izerska
    • jusiadyk pytanie ogólne 05.03.06, 12:14
      Mam pytanie ogólne dotyczące przedszkoli? Czy zpisy sa tylko raz w roku i dzeci
      posyła się tylko od września? Myślałam o wysłaniu Jędrka do przedszkola za
      niecały rok: ok stycznia/lutego. Wiem, że zawsze się można dogadać z dyrektorką
      ale pytam raczej o to czy jest jeszcze drugi nabór w połowie roku bo tak sobie
      myślę, że jakby w lutym doszedł tylko Jędrek do grupy już zgranej to byłoby mu
      ciężko. Czy ktoś wie jak to jest? No a tak ogólnie dla mam, które nie wiedzą:
      we wczorajszej wyborczej był przegląd przedszkoli państwowych a za tydzień
      będzie przegląd prywatnych.
      • martha_s Re: pytanie ogólne 05.03.06, 13:31
        Od poniedziałku zaczynam zwiedzać przedszkola w poszukiwaniu dogodnego miejsca
        dla Sergiuszka, mogę się popytać o ten drugi nabór, tylko, że ja będę chodzić po
        fordońskich placówkach, ale może panie będą wiedziały jakjest w innych
        ..zapytać nie zaszkodzi :)

pozdrawiam

Marta
      • luca28 Re: pytanie ogólne 06.03.06, 08:40
        cześć mnie tez to bardzo interesuje, chaciałbym małą puścić do przedszkola w
        przyszłym roku tak od marca, może lutego. Wiem ,że w przedszkolu prywatnym na
        bartodziejach nabór trwa praktycznie cały rok i nia ma problemu z oddaniem
        dziecka, al to było rok temu może coś sie zmieniło.
        Dzięki jusia za podpowiedź odnosnie wyborczej, juz skserowałam sobie wykaz i
        czekam na wykaz przedszkoli niepublicznych za tydzień. A chciałam tą cześć
        wyborczej wywalić. :)

pozdr
        • 0902b Re: pytanie ogólne 06.03.06, 16:05
          Z tego co się orientuję, to zapisy są raz w roku, w okolicach lutego, marca na
          wrzesień. Natomiast pojedynczo dzieci mogą byc przyjmowane przez cały rok pod
          wrunkiem że jest wolne miejsce w jakiejś grupie. Co jest problemem w
          przedszkolu mojego syna, bo jest bardzo oblegane. Chodzi o przedszkole
          Promyczek na Wyżynach.
          • makapi Re: pytanie ogólne 09.04.06, 20:53
            Witam,
            czy może słyszałyście coś o przedszkolu STEP na Kapuściskach? Chodzą tam Wasze pociechy lub dzieci znajomych? Jestem ciekawa opinii, bo właśnie zapisałam do tego przedszkola swoją córcie. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka