esscort 11.02.07, 11:56 Śnieg skrzypi pod butami, mróz szczypie w policzki, nie widać brudu. Tylko górali w saniach, straganów z oscypkami i jakichs wyciagów narciarskich brakuje. Hej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: ale fajna zima 11.02.07, 11:58 hey, byłem na porannym spacerze, było...zimo-hey Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: ale fajna zima 11.02.07, 13:50 >i jakichs wyciągów narciarskich > brakuje. Hej I odpowiednich górek/stoków chyba. Hej:) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: ale fajna zima 11.02.07, 13:58 W lesie u jawora karcma murowana Hej jes tam karcmarecka jesce nie rusana Przepraszam, ale wróciłem ze Zakopanego i jeszcze mnie trochę nastrój trzyma :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: ale fajna zima 11.02.07, 14:01 Ostatnio Cię nie było na forum, co w powiązaniu z tym "hej" daje nasze góry i górali. Nie masz za co przepraszać:) - zazdroszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: ale fajna zima 12.02.07, 12:32 Wczoraj w godzinach późnych ok. 20.00 znalazłem się na pustkowiu nad Wisłą Hej. Cichutko, śnieżek skrzypi ... a tu jak coś nie huknie, że naprawdę Hej... Któś scylał w gęstwinie, zapewne z rusznicy. Śmigałem do domu jak z Kasprowego- ach te górskie klimaty. Czy w naszej gminie mieszkają kłusownicy, hej ? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: ale fajna zima 12.02.07, 14:12 Nad Wisłą są zające, różne ptactwo, więc pewnie i kłusownik sie czasem znajdzie. Moze trzeba do leśnikow (np. radny Wawer) to zgłosić. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: ale fajna zima 12.02.07, 14:20 lis był widziane minionego lata przeze mnie osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu71 Re: ale fajna zima 12.02.07, 15:29 Sarna widziana przeze mnie wczoraj, osobiście. W Lasku Młocińskim, prawie nad samą Królową Rzek. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: ale fajna zima 12.02.07, 16:46 Jesienią i wiosną widuję zawsze w stadku takie chrząkające z kręconymi ogonkami. Mają też swoje ulubione błotko za wałem, gdzie w lecie można się potaplać i o drzewa poobcierać. Tu już by było z czego kiełbasę zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
serwis_bushpig.pl Re: ale fajna zima 12.02.07, 17:16 a od jutra odwilż.. nie zebym krakał, ale takie są prognozy :( Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: ale fajna zima 12.02.07, 21:56 A dziką zwierzynę i w czas odwilży spotkać można... Hej! Widziałam kiedyś łosia. Najprawdziwszego, kampinoskiego łosia. I nie w puszczy, tylko w pobliżu obejść ludzkich. Chyba zabłądził;) A może się mylę, może w gościnę przyszedł... Taki "łoś". Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: ale fajna zima 12.02.07, 22:07 Pewnie był to "Łoś superktoś" ze swoją paczką Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: ale fajna zima 13.02.07, 11:28 No tak, nie posiadając potomstwa w wieku odpowiednim, nie miałam pojęcia, kim jest "Łoś superktoś";) Krzysiu, mogłeś mi ten test darować - toż już na Autku Zygzaku wykazałam się absolutną nieznajomością przedmiotu:) Dzień dobry wszystkim:) Czy kończyny wszyscy mają jeszcze w całości? Ślisko.... Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: ale fajna zima 14.02.07, 10:27 Szkoda, ale od piątku ma by znów poniżej zera. Do tego czasu śnieg pewnie już zniknie. Za moich czasów w Warszawie między blokami wylewaliśmy lodowiska i jeździliśmy na łyżwach. Takich lokalnych lodowisk były dziesiątki. Dziś nawet w czasie mrozów nikt już tego nie robi. Klimat rzeczywiście chyba się zmienia. I komu to przeszkadzało ? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: ale fajna zima 14.02.07, 10:34 ptasznik11 napisał: Za moich czasów w Warszawie między blokami wylewaliśmy lodowiska i jeździliśmy na łyżwach No ale wtedy, gdy się wylało w listopadzie, to sie jeździło do lutego (oczywiscie z dolewaniem). Dziś są 3 dni mrozu, a potem tzw. kicha. Poza tym dawniej ludzie jacyś bardziej przedsiębiorczy byli i z takimi sprawami jak lodowisko nie było problemów technicznych i finansowych. Robiło się to systemem gospodarczym, wspólnymi siłami i działało. Dzis pewnie trzeba by było zaplacić za wynajęcie terenu, wynając ochronę, ubezpieczyć od OC itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marasia Re: ale fajna zima 14.02.07, 11:06 a za moich czasów jeździło się na łyżwach po jeziorku Pawłowskim, Fabrycznym, a przede wszystkim na nieistniejącym stawie "Romanowskim"... Dziś na jego miejscu stoi dom :'' Była też taka zima kiedy można było po polach w okolicach dzisiejszych Łomianek Szopena, objechać na łyżwach od Wiślenej po Armii Poznań. No cóż ... na ocieplenie nie da rady. Trzeba robić zdjęcia żeby móc pokazać wnukom jak śnieg 30 lat temu wyglądał.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: ale fajna zima 14.02.07, 14:20 Na Pawłowskim jeżdzi się do tej pory. Znajdują się jeszcze dobrzy ludzie którzy lód odśnieżą.. Tak było np. zeszłej zimy. Odpowiedz Link Zgłoś