Dodaj do ulubionych

Bez licytacji

24.03.06, 22:46
Czytajac te forum zastanawiam sie na djednym czemu one sluzy? Juz ponad 10000 wpisow a nic z tego nie wynika. Ludzie z torunia chwala swoje miasto ludzie z bydgoszczy swoje. Ja nie wiem nie obchodzi mnie kto, gdzie, jakie urzedy, jakie inwestycje, jakie firmy. Moze by tak wreszcie wspolpracowac. Widzac wasze zaangazowanie to energi by wystarczylo na tyle inwestycji wspolnych ze Nasze dwa miasta bylyby najlepszymi miejscami do inwestowania i zycia. No ale moze troche moich przemyslen do waszych wpsiow. Wiec ile firm w rankingu to fajnie ze w toruniu jest tyle ale co z tego przeciez wszyscy wiedza ze i tak w bydgoszczy jest wiecej malych firm a to one tak naprawde zatrudniaja ludzi i placa podatki, a dlaczego jest wiecej ? bo bydgoszcz jest wieksza i tak bedzie jeszcze przez dlugi czas albo zawsze. Co do innych rzeczy np o uniwersytetach? Trzeba przyznac ze UKW to tak naprawde jeszcze nie jest w pelni uniwersytet tak naprawde z tego zo wiem to dostal kredyt zaufania i do konca 2010 musi uzupelnic braki w liczbie specjalnosci ktore moze doktoryzowac teraz ma chyba 6 mnie niz ATR, a uniwersytet musi miec 12? albo cos kolo tego. Ale jednoczesnie do UMK dlaczego o czym dowiedzialem sie dopiero dzisiaj utworzyla kierunek scisle techniczny robotyka i automatyka sprawiedliwosc i uczciwosc sasiedzka nakazywalaby tego nie robic bo oslabia sie pozycaj i mozliwosci rozwoju ATR. Takich przykladow zjednej i drugiej strony mozna by mnozyc ale nie ma co debatowac o tym (ale taka osobista wycieczka jestem z torunia i studiuje w bydzi na ATR mechane i wkurzylo mnie to ze UMK otworzylo taki kierunek a ja o tym jakis nie wiedzialem moja wina, ale mam nadzieje ze nie zbyt im to tam wychodzi).
ALE TERAZ O CZYMS CO MUSIMY ZROBIC RAZEM. KOMUNIKACJA I TYLKO KOMUNIKACJA DROGI 80 I 10 DWUPASMOWE ZEBY BYLO BEZPIECZNEJ NO I OCZYWISCIE SKM CZYLI KOLEJ PODMIEJSCKA CZY JAK JA NAZWIEMY TO POWINNY BYC PIORYTETY ZEBY NIE BYLO ROZNICY CZY Z KAPAT JEDZIESZ NA FORDON CZY ZE SKARPY.
WIEC LICZE ZE KTOS TO PRZECZYTA I POIWE CO O TYM MYSLI
POZDRAWIAM ZANJOMYCH Z BYDZI I TORCA
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka